LOS Den Helder – Kosten nieuwe huisstijl gemeente ‘verdedigbaar’

Den Helder – Moet dat nu in tijden van bezuinigingen?, was een veel gehoorde reactie op de nieuwe huisstijl en het eveneens nieuwe logo van de gemeente Den Helder. En vooral: hoeveel kost het allemaal? Wethouder Remco Duijnker van communicatie kwam het vertellen in het LOS radioprogramma De Week Op Zaterdag (DWOZ).

Duijnker vond het oude beeldmerk altijd al ‘vreselijk, terwijl een nieuwe huisstijl (waar het logo onderdeel van is) klaar voor gebruik in de la lag. De in de zomer aangetreden wethouder was er aangenaam verrast door en voert de nieuwe stijl per deze maand door.

En de kosten? Dat valt allemaal wel mee: “33 tot 36 duizend euro”, aldus Duijnker. “Dat kan niet”, wierp DWOZ pertinent tegen. De bedrijfskleding moet worden aangepast, de belettering op auto’s, het briefpapier, enveloppen, de website enzovoorts. Dat red je niet met dat bedrag!

Bedrijfsvoering

Volgens Duijnker kan het wel. Ook vindt hij de operatie in tijden van bezuinigingen verdedigbaar. “Het gaat om kosten,die vallen onder de bedrijfsvoering”, legde de wethouder uit. Er zijn lopende budgetten voor vastgesteld en daar worden logo en huisstijl uit betaald. Zoals ook de kosten voor personeel, meubilair en apparatuur uit die budgetten worden betaald. Kortom, de uitgaven voor logo en huisstijl staan los van de bezuinigingen op bijvoorbeeld het sociaal domein, betoogde Duijnker.

Wel kon hij zich indenken, dat de timing van de invoering onhandig is. Zelf had hij het voorjaar van 2019 voor ogen. Maar na intern debat is toch gekozen voor invoering deze maand nog. “Met deze vernieuwing geven we de stad een nieuw fris imago, waarmee we naar de toekomst kijken”, aldus de wethouder.

Den Helder Actueel, 2 december 2018 – 10:16

Reacties:

P.M. van der Linden
2 december 2018 at 11:09
Komt deze wethouder uit den Helder?

Andrea
2 december 2018 at 22:15
Ja, deze wethouder komt uit Den Helder. Sterker nog hij had belooft om het anders en beter te doen dan zijn voorgangers. Inmiddels is dit college nog erger dan de voorgaande. Meneer zij dat hij principes had, maar die heeft hij samen met Tjitske Biersteker en Michiel Wouters direct na de installatie als wethouder laten varen…

Particulieren Complex 58
2 december 2018 at 11:36
De gemeente doet liever dit soort onzinnige dingen dan het herstellen van het vertrouwen van de Helderse burger.
Zelfs een aan alle kanten rammelend intern “onderzoek” naar het verlenen van vergunningen is voor hun verdedigbaar.
Als je het maar vaak genoeg blijft zeggen ga je het zelf uiteindelijk ook geloven!
Deze wethouder staat inmiddels wel bekend om zijn ongeloofwaardigheid.

Andrea
2 december 2018 at 22:37
Woningstichting mag niet worden aangesproken op hun gedrag. Anders stoppen ze alle projecten in Den Helder (wat een zege zou zijn). Woningstichting wordt geleid door een VVD-er, dus er is niemand in de gemeenteraad die deze vriendjespolitiek gaat aanpakken. Ook andere projectontwikkelaars hebben een politieke achtergrond, zoals Tuin (CDA), van der Wal (D66).
Een aantal coalitiepartijen hebben ons beloofd dit soort vriendjespolitiek aan te pakken. Maar inmiddels zijn Beter voor Den Helder, Wethouder Behoorlijk Bestuur, ChristenUnie en Seniorenpartij onderdeel van dit vrienden netwerk. Alleen PVV en Gemeentebelangen zitten nog niet in dit netwerk. Maar met 4 zetels zullen zij moeten vechten tegen de bierkaai.

RB
2 december 2018 at 12:21
de wegen, fiets- en voet- paden zijn op veel plaatsen slecht en vooral voor minder validen zeer slecht te betreden, het parkeerbeleid is een complete ramp, verkeer is losgeslagen, rechtszaken, financieel een zooitje, en handhaving een lachertje maar de ambtenaren gaan lekker zitten knippen en plakken, volgende stap de zandbak, zandkastelen bouwen: ambtenarij voor gevorderden….
.
dit komt nooit meer goed hier……

Judge X
2 december 2018 at 13:03
Je bestuurlijke negatieve imago – landelijk wijd en zijd bekend – poets je niet weg met toeters, bellen, vlagvertoon en een nieuw logo, daar is wel iets anders voor nodig en dat hebben we nog steeds niet gezien.
Verkeerde timing dus en er lijkt vanuit de grote landelijke partijen weer kruisbesmetting plaats te vinden.
Daarom stem ik : “He bah!”

‘t kan erger
2 december 2018 at 13:06
Nou ja, als het imago van Den Helder op papier maar goed is hè. Het echte imago is al niet meer te redden.

ferry
2 december 2018 at 14:44
Waanzin om geld bij de minst draagkrachtige weg te halen,en een nieuwe huisstijl te introduceren,kosten
gewoon een onzin bedrag noemen.
Kun je later met droge ogen zeggen:viel tegen het 3 of 4 keer hoger uitgevallen.

Cees
2 december 2018 at 17:25
De wethouder heeft kennelijk niet door dat na de ophef over het getoonde dedain naar de bevolking m.b.t. het de reusachtige kosten voor gedrocht bij het station, het wel bijzonder minachtend voorkomt om nu weer een volkomen nutteloze en afzichtelijke nieuwe huisstijl de bevolking in de maag te splitsen. Kennelijk heeft het volk van het secretarie de macht en mag een wethouder alleen maar ja knikken…de reden laat zich niet moeilijk raden!

lekker positief
2 december 2018 at 20:24
Geweldig. Doorgaan met vernieuwen. En luister niet naar de azijnzeikers.
Reply

RB
2 december 2018 at 20:30
en lekker geld van een ander over de balk smijten, lekker bezig……

Henk
3 december 2018 at 07:22
Waarom doorgaan met die vernieuwing?, waarom zijn mensen die hier tegen zijn azijnzeikers? wat is uw drijfveer hierachter?.
De drijfveer van de azijnzeikers( zoals u ze noemt) zijn gegrond namelijk: gebrek aan faciliteiten en teveel gericht op en voor een gedeelte van het volk, namelijk het semi-rijke vriendjes-gedeelte.
Willen jullie Den Helder nou echt een nare, onvriendelijke, asociale plek maken om er zelf beter van te worden??, zoals ik al schreef je kan niet zonder ons, je kan ons niet wegmoffelen, zoals jullie volgens mij het liefst zouden willen, leer van wat er in Frankrijk en België aan de hand is!!!, kan zo overslaan hier naar toe dankzij mensen als jullie, ga je de gele hesjes dan ook azijnzeikers noemen??

A.R. Blom
3 december 2018 at 00:04
En daar zijn de negatieve reacties weer verenigd in de enige Azijnpartij Den Helder met Daadkracht (ADHD). Ze schieten uit de heup zonder oplossingen te bieden. Negatief ingesteld als een stel verongelijkte kinderen die gaan huilen als ze niet krijgen waar ze om vragen. Het verschil met kinderen is dat die hun vader of moeder niet kunnen kiezen. De partijhuilers vereenigd in de ADHD kunnen hun stem wel uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Als je dan kritiek hebt: vertel het dan je partijvoorzitter. Heb je die niet? Snel de Azijnpartij Den Helder met Daadkracht (ADHD) oprichten… of je melden bij een serieuze vertegenwoordiger uit de gemeentepolitiek? Neem eens zelf de verantwoordelijkheid in plaats van azijnpolitiek te bedrijven! Stop met dit negatief bejegenen van je eigen gemeente. ADHD: DOE ER WAT MEE!

Dick Berts
3 december 2018 at 06:32
‘Positieve’ mensen zoals A.R. Blom staan zelfs nog langs de kant van de weg te juichen, als het complete rioolstelsel van Den Helder vanwege achterstallig onderhoud open zou barsten. Altijd je eigen gemeente positief bejegenen, ook als die tot een grote politieke beerput verworden is. U kunt vast een paar gratis broodjes krijgen van Koen Schuiling.

RB
3 december 2018 at 08:34
u bejegend de azijnzeikers ervan dat ze niet met oplossingen komen, wat voor oplossing moet er dan komen voor dit onzinnig wegsmijten van gemeenschapsgeld? alle azijnzeikers hebben al aangegeven dat het nieuwe logo nergens voor nodig was en het oude logo nog best een tijdje meekon, is dat oplossing genoeg?

Dick Berts
3 december 2018 at 09:06
Top reactie RB! Azijn is bovendien een uitstekend schoonmaakmiddel.

‘t kan erger
3 december 2018 at 11:01
Azijnzeikers, dat zijn de mensen die mee betalen aan de schouwburg, maar er niet naar toe kunnen omdat de Meedoenregeling weg bezuinigd is. De tegemoetkoming voor het verbruikte eigen risico is weg bezuinigd.
En de wethouder van het Armoedebeleid maar roepen voor de gemeenteraadsverkiezingen: “de armoede in DH moet en zal veranderen, wij zullen de armoedenota de komende jaren verder gestalte geven”.
Spreek je de wethouders van het Sociaal Domein en het Armoedebeleid daar op aan, dan geven ze niet thuis.
En ja, dat steekt, als er dan wel geld is om het logo van de gemeente te veranderen. En ja, daar reageren de burgers dan op.

Guido
3 december 2018 at 14:02
Ik wist dat er bezuinigingen zouden komen bij WMO, maar dat het ook ging om de meedoen regeling & tegemoetkoming eigen risico is nieuw voor mij. Jammer, ik maakte daar dankbaar gebruik van.

e
3 december 2018 at 11:46
Een aandoening gebruiken, om uw betoog te versterken, maakt het tot een misselijke vertoning !! A.R .Blom !

https://denhelderactueel.nl/2018/12/kosten-nieuwe-huisstijl-gemeente-verdedigbaar/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Remco+Duijnker
https://robscholtemuseum.nl/ronald-boutkan-gemeente-komt-met-compleet-nieuwe-huisstijl-delano-weltevreden-het-nieuwe-gemeentelogo-redactie-dha-de-nieuwe-huisstijl-van-de-gemeente/