Karel Smouter & Mark Middel – Blogger aangehouden voor bedreigen Friese ambtenaar + Martin Vrijland – Hoe kom je van kritiek op staatsbeleid af? Spin “Rypke Zeilmaker”!

Blogger aangehouden voor bedreigen Friese ambtenaar

Aangifte

Een ambtenaar heeft aangifte gedaan van bedreiging door een 44 jarige natuurfotograaf, op diens blog over de “verzonnen” klimaatcrisis.

Een 44 jarige man is deze donderdag ’s ochtends in Langweer aangehouden op verdenking van bedreiging van een ambtenaar in een Friese gemeente. Het gaat om blogger en natuurfotograaf Rypke Z., die na een carrière bij dagblad De Gelderlander en de wetenschapsredactie van Het Parool tien jaar geleden betrokken raakte bij het blog Climategate.

Z. zou de ambtenaar online hebben bedreigd, verklaart de politie Noord Nederland. De politie kwam in actie, nadat de betrokken gemeente aangifte deed. In verband met privacy van de betrokkene wil de politie de naam van de ambtenaar niet noemen. Z. is in de loop van de middag heengezonden, zegt een woordvoerder van de politie.

Het zou gaan om een bericht, dat eind 2019 op Z.’s eigen blog Interessante Tijden is gepubliceerd. Het blog is een samenraapsel van onderzoek, fotografie, religieuze overpeinzingen en commentaren, waarvan de strekking luidt, dat westerse landen de welvaart van hun bevolkingen op het spel zetten vanwege een “verzonnen” klimaatcrisis. Behalve op zijn eigen platform is Z. geregeld te zien en te lezen bij uitgeverij De Blauwe Tijger, uitgever van de conservatieve glossy Epoque en een YouTube kanaal genaamd Blue Tiger Media.

‘Strijd tegen de duurzamen’

Op de website is onder meer te zien hoe Z. in “Vikingstijl in strijd tegen de duurzamen” met een bijl in de hand voor zijn eigen camera poseert. Jullie Klimaat leugenaars en geschiedvervalsers kunnen daarom een bijl in je harses krijgen en verdienen het om door een boze menigte naar de hel gestuurd te worden.”

In een ander bericht is te lezen, hoe hij een ambtenaar van de gemeente Leeuwarden bedreigt. Zo poseert hij in dreigende houding met een riek, gericht op de betrokken ambtenaar. Die wil tegenover NRC niet reageren”uit angst voor nieuwe bedreigingen”.

NRC, 30 januari 2020

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/01/30/blogger-aangehouden-voor-bedreigen-friese-ambtenaar-a3988780

Hoe kom je van kritiek op staatsbeleid af? Spin een “Rypke Zeilmaker” verhaal!

Mirror (foto gsdcn.nl)

Mirror (foto gsdcn.nl)

Terecht waarschijnlijk stelt GeenStijl (https://www.geenstijl.nl/5151710/ans-boersma-met-baard/), dat ze nog nooit van de blogger hadden gehoord. Ene Rypke Zeilmaker, voormalig natuurfotograaf (dat is natuurlijk een echte vetpot) zou naar verluidt een ambtenaar bedreigd (https://www.nrc.nl/nieuws/2020/01/30/blogger-aangehouden-voor-bedreigen-friese-ambtenaar-a3988780) hebben en fotografeerde zichzelf met bijl en al in zijn woonkamer om als ware Viking de strijd aan te gaan. Wat mij betreft zien we hier de nieuwste methode van de staat om lastige kritiek de nek om te draaien en alvast de sympathie van het volk te winnen.

Zeilmaker zou na een carrière bij dagblad De Gelderlander en de wetenschapsredactie van Het Parool, tien jaar geleden betrokken zijn geraakt bij het blog Climategate. Wat ik me dan afvraag: hoe kan de beste man het zich permitteren om in een vrijstaand huis in het Friese Langweer te wonen? Een geweldig ondernemer waarschijnlijk? Of hebben we hier weer eens met een AIVD pion te maken (betaald dus), die gecontroleerde oppositie mag spelen?

De website climategate.nl (https://www.climategate.nl/2020/01/RypkeZeilmaker-opgepakt/) speelt natuurlijk grote verbazing, maar al jaren roep ik hier op de website ,dat de meeste alternatieve media websites door de diensten gerund worden. Dat zijn dus mensen, die zich activistische (links of rechts) voordoen en zich uiteindelijk dienstbaar ontpoppen. Dit dienstbare ontpoppen van deze Fries, die over Viking strijdmethoden (https://uploads.gscdn.nl/uploads/bf673a6859_5december.jpg) spreekt, komt wel erg goed van pas, want hoe anders kun je de vrijheid van meningsuiting de nek omdraaien als mensen alleen maar hun mening opschrijven? Dat lukt alleen als je ze in de fanatieke radicale hoek kunt duwen. Zo masseer je het volk alvast klaar om alles lekker over één kam weg te scheren.

Het opruimen van kritiek gaat heel snel gebeuren en dat moet gaan over onderbuik gevoelens en niet over inhoud. Liefst moet het subliminale associaties oproepen met blanke baardmannen en het gevaarlijke gif genaamd testosteron. Het liefst moeten de onderwerpen van zo’n clown raken aan de onderwerpen van de nog onafhankelijke schrijvers (op één hand te tellen). “The best way to control the opposition is to lead it yourself“, zei Vladimir Lenin en hoewel u misschien denkt, dat dergelijk praktijken in ons polderlandje niet voorkomen, zijn daar hier op de site inmiddels toch meerdere voorbeelden (https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/extinction-rebellion-een-groepje-betaalde-activisten/) van getoond. Lees nog eens dit artikel (https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/het-merk-rechts-en-de-zorgvuldige-geplande-marketingstrategie-van-stigmatisering/) over het zorgvuldig opgebouwde merk rechts (‘right wing’ in het Engels) en laat u niet gek maken door dit soort gespinde verhalen.

Het is wel handig als “Rypke Zeilmaker” alvast de subliminale associatie met de Fries Martin Vrijland oproept.

Hoe lang zal het nog duren, voordat dergelijke excessen aan mijn persoon gekoppeld gaan worden? Giel Beelen deed ooit al zo’n poging. In 2015 werd ik al eens door Giel Beelen op de radio geïnterviewd; althans Giel melde mij, dat ik live in de door miljoenen beluisterde ochtendshow was, terwijl de feitelijke uitzending een uur later bleek te zijn. Giel had het gesprek opgenomen en mijn antwoorden werden verknipt. Ik kon dit gelukkig aantonen, omdat ik het gesprek zelf ook opnam (https://www.youtube.com/watch?v=UXW5u8i_Mxs), maar het kwaad was al geschied. Hij deed een poging mij te koppelen aan het Tarik Z. verhaal; u weet wel die jongen, die de NOS studio met een pistool binnenviel. Ik gaf aan, dat het mij een hoax leek met Tarik Z. in de hoofdrol, maar Giel knipte en plakte mijn antwoorden lekker bij elkaar. Mislukt! Ook deze kolder van “Rypke Zeilmaker” is wat mij betreft mislukt.

martinvrijland.nl, 31 januari 2020

Reacties

Willem S
31 januari 2020 om 16:43
FB heeft mijn account verwijderd, waarom geen idee.
Wil ik antwoord en mijn account terug, dan moet ik mijn paspoort of ID gegevens opsturen.
Deze gegevens wordt na 30 dagen vernietigd zeggen ze, ik heb maar niet gereageerd.

Camera 2
1 februari 2020 om 00:35
Dus een TOP belangrijk artikel, hierboven.
Die Rypke Zeilmaker is dus een charlatan voor degene, die zich serieus verdiept hebben in de klimaat hoax. Een afvang middel, zoals op deze site al eerder is genoemd,
Ja, of gewoon het woordje controlled opposition.
Als dat hondje echt is van deze charlatan Rypke, dan heb ik daar nog het meest mee te doen.
Een nep arrestatie en mensen geld uit de buidel liegen met volksverlakkerij.
Rypke is slacht-offer (charlatan).
Een boeiend Nep Verhaal? Aan de leugendetector die Rypke.
https://www.interessantetijden.nl/2020/01/31/kneppelfreed-kort-verslag-van-een-boeiende-dag/

Martin Vrijland
1 februari 2020 om 09:34
Kletspraat clowns, AIVD acteurs. Lezend van het script briefje, omdat ze anders wellicht fouten maken in het verhaal.
Wie betaalt ze en wie betaalt al die mooie huizen en camerasetting?

Martin Vrijland
1 februari 2020 om 09:45
Het is een heel slim geraffineerd dubbelspel. Lastig te doorzien met goede acteurs, die het spel precies zo spelen als de staat graag wil.
Door en voor ondernemers. Ja, ja, ja, natuurlijk.
https://www.deblauwetijger.com/eindelijk-de-tv-studio-is-af-bijna-dan/

Martin Vrijland schreef:
1 februari 2020 om 09:53
Kijkt u even wie de oppositieleider bleek te zijn in de Kevin Costner film ‘The Surrogates’ uit het jaar 2009

Martin Vrijland schreef:
1 februari 2020 om 10:22
Let wel: vrijwel alles van wat de heren acteurs zeggen is goed onderbouwd en waar, maar hun taak is juist, dat zij de staat het spel helpen uitspelen van arresteren en het uiteindelijk opruimen van het verzet, waarbij zij de verzetsleiders spelen en zo nu en dan een alibi geven om jurisprudentie te kunnen realiseren, die “Ach, Vrijland wat bazel je nou! Wees toch eens blij met oprecht burgerverzet!” Wacht maar af, mark my words. Zij moeten alle punten van hun briefjes aanhalen en alle oprechte kritiek noemen en worden straks weg gewerkt (niet echt natuurlijk, maar voor de bühne, via de weg van jurisprudentie en vervolgens nieuwe wetgeving).
Opmerkelijk feitje: dergelijke agenten van de staat zullen nooit contact zoeken met ondergetekende, omdat ze bang zijn, dat ik ze ontmasker. Ze kunnen heel goed doen, alsof ze een grote aanhang hebben, maar waarom zoeken ze het niet bij de persoon, die al jaren schrijft en een veel grotere aanhang heeft? Het antwoord laat zich raden.

Zonnetje schreef:
1 februari 2020 om 14:54
AIVD’ers en andere medewerkers van de vele veiligheidsdiensten in Madurodam worden geselecteerd op het kunnen acteren. Er zijn zeer veel mensen in dit land, die hand en spandiensten verrichten voor de veiligheidsdiensten. Dat doen ze er gewoon bij extra geld en ze krijgen misschien een lintje. Wauw, prachtig zo’n lintje voor het in stand houden van de status quo van de jongens van het script, die de lakens uitdelen.

https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/hoe-kom-je-van-kritiek-op-staatsbeleid-af-spin-een-verhaal/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Martin+Vrijland
https://robscholtemuseum.nl/RypkeZeilmaker-klimaatsubsidies-motiveren-kaalkap-den-haag-verzet-bewoners-groeit/
https://robscholtemuseum.nl/RypkeZeilmakerNatura2000-actiegroep-schoorlse-bos-prikt-door-propaganda-geldbelust-staatsbosbeheer/
https://robscholtemuseum.nl/RypkeZeilmaker-texelaars-verbannen-han-lindeboom-naar-koraalriffen-curacao/
https://robscholtemuseum.nl/blue-tiger-studio-RypkeZeilmaker-opgepakt-staatsterreur-en-burgerverzet-20-minuten-met-RypkeZeilmaker-over-klimazis/