Joost Lips – Ecuador, We Komen Er Aan! + Waarheid is Geen Object, Leugen Wel + Oud Nieuws

Ecuador, We Komen Er Aan!

We hebben Het Wel Gehad met Ierland. De Mentaliteit ten Op Zichte van de COVID Hoax is er Over het Al Gemeen Laf en Gelaten. Dingen Recht voor zijn Raap Zeggen, daar Houden de Meeste Ieren Niet Van. Ik Wel, Karin Even Zo. Karin heeft Vaak Last van de Kilte en de Kou Hier. Ik vind Hier Veel Prachtige Natuur, maar de Armoede qua Bos Rijk gebied frustreert me. In het Verleden hebben de Engelsen Hier Niet Alleen een Honger Nood Gebracht. Ze ontgonnen Ook de Meeste Bossen. We willen Hier Wel Weg, Naar een Warmer Oord met een Socialere Om Geving, die Wel Goed voelt voor Wezenlijk Contact.

Eerst ging Onze Aan Dacht uit naar Portugal, maar na het Verloop van Af Gelopen Drie Jaar hebben we Geleerd, dat Heel Europa naar de Galle Miezen Moet. Mexico kwam in onze Aan Dacht, met Name Ook, omdat Max Igan er zijn Toe Vlucht had Genomen en Er Steeds Weer Positief over Berichtte. Nu dan, Sinds Vorige Week, Denken we Toch, dat het Ecuador zal worden. Voor Minimaal een Jaar, Wie Weet voor Al Tijd. De Natuur is er Lustig en Groen, ik geloof, dat we er In Volle Vrede kunnen Leven. Kan ik Ook Werken aan mijn Angst voor Slangen. Die Angst is Irrationeel, want ik heb Nog Nooit een Slang Ontmoet. Ik denk, dat ik Maar Vrienden met Ze ga worden.

Ik laat Geen Familie Achter, want Die is Al Achter Gelaten en Her Stel Contact op Basis van de COVID Hoax, en Globale Staat Greep Ontkennen en Verzwijgen, is Geen Optie. Karin laat Wel Drie Kinderen in Europa achter en ik heb haar Steeds Weer gevraagd dit Goed In te Voelen Al Vorens we de Stap Maken. Dat heeft ze Gedaan en Blijft ze Doen. Ze is Moe van Ierland en de Mentaliteit, die In Europa Heerst. Een Mentaliteit, die je van Zelf Sprekend Ook Elders op de wereld Treffen kan, maar Leven met Mensen, die Dicht bij de Natuur Staan is Stellig Helend, en van de Natuur Leven Ze. Alles, dat er Gegeten wordt in de Gemeenschap, die we beogen, komt uit de Directe Om Geving, met van Zelf Sprekend de Heerlijkste Soorten Fruit. Nooit Meer Kijken op een Verpakking, of het Wel Organisch is, Nooit Meer Twijfelen, of het Etiket ‘Organisch‘ Wel te Vertrouwen is.

De Eerste Muziek, die ik Hoorde uit Ecuador Raakte me Direct in het Hart. Iets klopt Gewoon, Dat voel Je. Het Internet is Weer een Drama van Avond, dus ik deel Niks dan deze Tekst, maar een Andere Dag zal ik Graag Iets van de Toon Kunst van het Land Hier Delen.

Echte Mensen Ontmoeten, dat is een Diep Verlangen. Natuur Mensen in Plaats van Af Gestudeerde Imbecielen, die hun Eigen Conditioneringen Niet in de Gaten Hebben. Als Iemand het Al Enig Zins in de Gaten heeft, dan wordt Ie Met Een Spiritueel Leraar en maakt Zich Zo Bij Zonder voor een Pittige Som Geld. De Eenvoud, Back to Basics, Hoe Vaak heb ik Karin haar Verlangen Hier Naar Niet horen Uit Spreken. Er stijgt Blijheid in Me op. Wat betreft de Kinderen hoor ik Karin zeggen, dat Zij, als de Pleuris in Europa Werkelijk is Uit Gebroken, Onze Kant Op kunnen Komen. Zo is Dat.

Ik was Hier in de Weer met Potten, Bakken, Aarde en Zaden. Al Daar kunnen we de Potten en Bakken Vergeten, en zullen we Graag onze Arbeid Leveren op het Land en in de Bossen. Dat is Geen Werk te Noemen, dat is Feest. Vriendschap, Werkelijke Verbondenheid, als Dat Er Niet Is, Raak je Lang Zaam Uit Geput. Dit is de Vermoeidheid, die We Voelen. Als ik aan Ecuador denk, voel ik de Vitaliteit Al Terug Keren.

We hebben Niet Veel Geld. We gaan Zo Veel Mogelijk van Wat we Hebben Verkopen. De van Zelf Sprekendheid van Aan Kopen Doen gaat Nu door het Filter van Besef, dat we Ongeveer Niks Mee kunnen Nemen, dus Dat Bespaart een Hoop Centen. Het is Lente, we Hoeven Geen Kosten Meer te Maken voor Hout en Dure Kolen. Ik heb Kunst en Foto Boeken van de Mooiste Af Beeldingen Ontdaan, in Passe Partouts Geplaatst en zal Zien, of Deze op de Zaterdag Markt in Skibbereen Af Trek zullen Vinden voor een Leuk Prijsje. Kost Prijs om een Exemplaar te Maken is Tegen de Twee Euro. Karin denkt, dat ik Wel een Tientje per Stuk kan Vragen. We nemen Dan van Zelf Sprekend Ook Boeken, CD´s en Wat Al Niet Meer Mee om Te Koop Aan te Bieden. Stand Plaats voor een Dag kost Slechts Vijf Euro.

Het doet Altijd Wat Pijn als ik denk aan de Verkoop van mijn Twee Gitaren, maar Dat is Niet te Recht. Op de Western Gitaar speel ik Vrij Weinig en de Klassieke laat Zich Prima Vervangen door een Exemplaar met Nylon Snaren Gemaakt in Ecuador. Toen ik van uit Nederland naar Ierland Emigreerde, kende ik dit Los Lating Proces Al Enig Zins, maar ik kwam in een Gespreid Bedje bij Karin en de Kinderen. Nu zal het Nog Radicaler Zijn, voor Zo Wel Karin als Mij, en ik zie Het met Blijde Op Winding te Gemoet.

Het als Maar Verkeren in de Mentaliteit van Westerse Landen, Iedere Dag die Zelfde van de Natuur Los Gesneden Rationaliteit, dat Slaat een Diepe Conditionering in een Mens, en die Conditionering is een Wond. De Wond wordt Niet Goed Begrepen als een Ieder om Je Heen met die Zelfde Wond Rond Loopt, maar de Wond is er Wel Degelijk Daar Om Ervaren Westerlingen Vaak een Zo Genaamde Culture Shock als ze Primitievere Beschavingen Bezoeken. Kom Maar Op met die Schok, ik Verlang er Diep naar.

Efemere Fenomenen, 10 mei 2023

https://efemerefenomenen.wordpress.com/2023/05/10/ecuador-we-komen-er-aan/

Behouden Huis (foto Joost Lips | Tumblr)

Waarheid is Geen Object, Leugen is Dat Wel

In de Ruim Zeven Jaren, dat ik in Ierland Woon, heb ik Niet Zo Lang Durig Mooi Weer Mee Gemaakt. Het Huis, dat Wij Bewonen ligt Hoog, met Uit Zicht op de Atlantische Oceaan, en maakt Geluid als de Wind Er om Heen Jaagt. Nu Beleven we Toch Al Zo een Twee Weken Prachtig Weer met Weinig Wind, en in de Avonden Vaak Vrij Wel Wind Stilte. Dan is het Verkeren op Ons Terras Paradijselijk. Als van Zelf begeef ik mij Dan Minder op het Internet, Wat Extra Voelbaar maakt Hoe internet Bezoek de Geest Besmeurt met Lelijkheid, Valsheid en Berichten,  Waarvan de Authenticiteit Vaak Sterk te Betwijfelen Valt. Een Besmette Geest Komt tot Rust, Verdwijnt naar de Achter Grond en wordt Vergeten als In Stilte de Aarde, met Wuivende Begroeiing, Koeien, Af en Toe een Vos, en de Hemel, met de Vele Soorten Vogels en Insecten, Iedere Vorm van Af Gescheiden Zelf Reflectie wordt Verslonden door hun Magistrale Magie. Dan Toch Ook komt Meer Maals de Gedachte Op. Dus Dit moet Alle Maal Stuk? Ook de Ierse Politieke Dom Koppen willen Nu Hier 700.000 Koeien Minder. Daar zal het Niet Bij Blijven, dat Beseffen We Ons onder Tussen Maar Al te Goed.

Van Daag hadden we Vrienden op Bezoek. Dan wordt het Gesprek van Zelf Sprekend Vaak Bepaald door Wat We op het Internet Zo Al hebben Vernomen. Geen Nieuws van Welk Platform Ook, is met Zekerheid voor Waar Aan te Nemen. Check, Check, Triple Check. Dan Nog ben je Niet Zeker. Maar Er Iets, Waar Je Zeer Zeker van Kunt Zijn, en Dat is de Leugen. Waarheid kun je Niet Af Zonderen, Leugens Wel. Dat is Wat we Deden. Weg Strepen Wat Niet Waar is, We Verblijven met Wat Rest en Laten het Onder Zoek Voort Gang Vinden.

COVID, Trans Gender Gekte, Klimaat Waan Zin, Gedachten Politie, Censuur om de Democratie te Redden. Het komt Nog Wel langs in Ons Gesprek, maar We zijn Er Te Gelijker tijd Blasé Over Het is een Intelligentie Test, en Wie Niet Wil Zien, Moet de Genocide dan Maar Voelen. Wie Niet Horen Wil, Moet Dan Ook Maar Stoppen met Voelen. Ze zijn Feitelijk Al Gestopt met Voelen, want een Geringe Hoe Veelheid Intuïtie en Geweten is Genoeg om de Evidente Kwaad Aardigheid op Globale Schaal te Onder Kennen. Zo Ontzettend Veel Mensen Vertrouwen hun Zin Tuigen Niet Meer, zijn Er Van Over Tuigd, dat ze de Realiteit op hun Telefoon Zien. Of Beter Gezegd, Ze vragen Zich Niet Eens Meer Af Wat Realiteit is. Ze zijn Van hun Eigen Natuur Af Gesneden. Ze menen, dat Wat ze Denken de Wereld Beschrijft, Ter wijl Dit Alleen Maar hun Over Tuigingen Verraadt. De Leugen wordt Niet Meer Herkend als Iemand met het Denken Samen Valt. Het Nieuwe Normaal, Nee, Dank U Wel, Beleefd.

Maar Zo Beleefd bleef ik Niet Al Tijd. De Polarisatie, die door de Boze Agenda Na Gestreefd wordt Vergrootte mijn Gevoel van Urgentie Mensen Wakker te Roepen, waar bij ik Stellige en Ook Grove Taal kon Bezigen. Ene Zijds valt Hier Iets voor te Zeggen, Ander Zijds vergroot het de Polarisatie Nog Maals. Als ik Niet Gehoord word, stel ik Nu Toch Vast, dan Helpt het Op Draaien van het Volume Mijn Stem Niet.

Het Hele Idee, dat ‘Een Ander‘ Mij moet Horen is Wel is Waar te Begrijpen, maar Toch een Vergissing. Als dat Idee op N° 1 staat, dan ga ik Mensen naar de Mond Praten, of ben ik Reactief naar Wie Me Niet Horen. Ik Verlies Me Zelf zo. Zo Verlies ik Iedereen. Wat een Ander van mijn Op Merkingen vindt, Zou er Niets Toe moeten Doen, Alleen Zo blijven mijn Op Merkingen Zuiver.

Waarheid is Onkenbaar, de Leugen is Dat Niet. Waarheid is Origineel. Wat Gekend wordt, is Verdeeld, Reeds aan de Oorsprong Ontsproten, Er Van Verwijderd in een Mate. Wat Ontsproten en Verdeeld is, kun je Rustig Illusie Noemen. Het is Nog Altijd Goddelijk en Magisch, maar Niet Langer een Verdeeld Stand Punt, dat als Originele Waarheid wordt Voor Gesteld. Dat is Op Lichting.

Waarheid kan Niet Gekend worden, want Zo dra je Waarheid Ontdekt, valt de Leugen, Er is Niemand op Af Stand van de Waarheid om de Waarheid Waar te Nemen. Natuur wordt Onder Kend in haar Manifestatie, Natuur Zelf is Onzichtbaar. Kwaliteit Kennen We aan Hoe we een Object Beleven, maar Kwaliteit is Zelf Geen Object.

Liefde, Waarheid en Schoonheid zijn Niet te Vangen. Ze worden Gevonden in Over Gave. Iedere Poging deze Diepste Waarden Toch te Vangen in Taal of Andere Zin, loopt Feitelijk Achter de Feiten aan. Verstilling laat Beseffen, dat we Al Liefde, Waarheid en Schoonheid zijn. Maar voor dat Besef moet je Wel je Telefoon Langer dan Enkele Minuten Weg kunnen Leggen. Wie wil Dat Nog?

Ik wil Mij Niet Meer met ‘Anderen‘ Bezig Houden. Al Thans, Niet als Af Gescheiden Wezens. Is Je Telefoon Belangrijker dan de Werkelijkheid, Prima, ik zal mijn Reactiviteit Onder Kennen in Stilte enJje Verder Nergens Mee Lastig Vallen. Misschien, op een Dag, als Je Nog Eens Denkt aan Wat ik als Op Gewonden Standje zei, Zie Je, dat er Wel Wat van Belang in mijn Op Merkingen zat. Laat me Dit Dan Weten. Zo kunnen we Samen Vergeten Wat Ons Toen Dwars zat en Stil Vallen, met Hemel en Aarde Verenigd.

https://efemerefenomenen.wordpress.com/2023/06/06/waarheid-is-geen-object-de-leugen-is-dat-wel/

Road to Ballinglanna (foto Joost Lips | Tumblr)

Oud Nieuws

Reed, na dat Karin naar Bed was Gegaan en Voor ik dit Schrijven Begon, maakte ik Graag Nog een Rondje met de Auto, en nam Vijf Minuten voor Thuis Komst Drie Foto´s van Uit de Auto, toen ik Lang Zaam de Weg van Ballinglanna Af Daalde, met Uit Zicht op The Atlantic.

Heb Van Avond Steeds het Gevoel, dat als ik NnieuwsBerichten bekijk,  ik Oud Nieuws Bekijk. Actualiteit uit een Geschiedenis Boek, Om dat Alles Zo Voor Spelbaar geworden is. Er breken Nog Al Wat Brandjes uit, er Blijven Maar Treinen Ontsporen, en de Oorlog in de Oekraïne gaat Voort om dat, Helaas voor Al het Kanonnen Vlees, de Vrede maar Niet Bereikt wil Worden. Het Geroep om Gesprekken, de Diplomatieke Op Lossing, is Te Vergeefs. De NATO heeft Af Spraken met Rusland Telkens Geschonden Toen de ‘Verdediging Vereniging‘ haar Expansie Drang Weer Eens Uit Oefende Richting Rusland. De Nazi’s zijn Nooit Verslagen, Ze zijn Verhuisd en Kregen Andere Functies.

UFOs, was Ook Al Voor Speld, is Erg ‘In‘ deze Dagen. Zo als we van Video Verslagen betreffende Niet Geïdentificeerde Vliegende Objecten Gewend zijn, Vol Doen ook de Laatste Traktaties op dit Gebied aan Vaagheid. Niets Nieuws onder de Zon.

Als het Lang Koud is voor de Tijd van het Jaar, Dan spreekt Dit de Op Warming van de Aarde Niet Tegen. Dat zijn Schommelingen van het Weer volgens de Geleerden, maar Één Goede Warme Dag en de Klimaat Activisten menen het Meest Krachtig Bewijs voor hun Gelijk in Handen te hebben. Een Dag Geen Regen en Ze kraaien over Droogte en de Dreiging van Water Te Kort. Niets in het Nieuws over Water Sluizen, die Met Op Zet Dicht zijn Gehouden of Open Gezet als ze een Over Stroming Nodig hadden om de Publieke Opinie betreffende ‘Het Ontregelde Klimaat‘ in de Gewenste Stand te Krijgen.

Wow, Wat worden de Nederlanders Bestolen, Waar Na de Dieven met hun Smoel Werk voor een Camera zeggen, dat het Geld Weer Eens Zeer Goed Besteed is aan Oorlog, Giften aan Volkeren, om dat onze Voor Ouders er Slaven hadden, Wind Molens, die Zeer Schadelijk voor het Milieu Zijn, het Kappen van Bomen voor Behoud van de Natuur, de Electrische Auto, die op Electriciteit en Niet op Fossiele Brandstof rijdt. We hebben Het er Niet over Hoe die Electriciteit wordt Op Gewekt, Hoe Veel Slavernij Er Nodig is Om de Batterijen voor die Auto´s te Maken, dat die Batterijen binnen de Kortste Keren Onbruikbaar Zijn en dat de Auto, die Nog Langs een Benzine Pomp moet Veiliger en Feitelijk Veel Schoner is. Er bestaat Hier Geen Logica voor Dan de Wil tot Destructie. Waarom Destructie? De Mens moet Kapot, want de Mens is Potentie tot God en Aan Liefde hebben de Reptielen een Broertje Dood.

Het is Wel Interessant Hoor, die UFO Verhaaltjes, maar Al Weer Oud Nieuws als de Aliens Ons Al Lang Besturen. Een Prima Af Leiding van dit Feit, Goed Gedaan, dat Wel. Hollywood is Al Lang Buiten de Bioscopen Gegroeid. De Cinema maakte de Film Adept Rijp voor Alles Dat zou Komen. Ik heb Me Al Tijd Af Gevraagd Waar Om ik Niet Zo van Film Kijken hield. Ik heb de Reden Hier voor Nu in Handen. Het Zelfde geldt voor Boeken. Wat wil de Cultuur in mijn Bolletje Proppen? Als je Origineel Kijkt. Geloof je Iets Niet Zo Maar. Denk Nu aan de Nederlander, die Nooit in zijn Leven van het Erf is Af Geweest en een Vraag kreeg over de Eerste Mens op de Maan. Hij Lachte en Kon Niet geloven, dat Mensen Dit konden Geloven. Ik vond die Man, Toen ik hem als Kind zag, Naïef. Nu zie ik, dat ik Naief als dat Kind met deze Opinie was, door de Scholing, die ik Onder Gaan had. Mind Fuck.

Ik weet Niets. God kan als Concept, om Mensen Mee te Mis Leiden, Uit Gevonden Zijn, maar Dit lijkt me Niet Waar Schijnlijk. God is in Mijn Ogen Niet de Schepper, die Alles Stuurt en dus Ook Alle Mis Daden pleegt. God is Oorsprong, waar Goed en Kwaad Nog Niet Bestaan. Vrije Wil betekent in Deze dat God Machteloos is, Zo dra Schepping heeft Plaats Gevonden. Ik heb die Genen, die God Aan Klaagden in die Zin dan Ook Al Tijd Aan Matigend Gevonden. Ze gebruiken hun Argumenten Om Zelf Geen Verantwoordelijkheid te Dragen. De Schuld Hevelen Ze Over Op een God, Waar Van ze Zeggen, dat Ie Niet Bestaat! Knetter Gek Natuurlijk.

Zekerheid over God Bestaat Niet Van Uit de Rationele Cognitie. Eerst moet Deze Door en Door Falen, en Dat doet Ie Behoorlijk Goed deze Dagen. Allen, die de Ratio de Eerste Plek in het Universum hebben Toe Gestaan., kunnen Zich Zelf die Blunder Moeilijk  Vergeven. Juist om Dat ze Deze Zo Lang hebben Vol Gehouden, Ontkennen ze Deze Liever. Zelfs Al kost Dat Hen en Ons de Planeet, Waar Iedereen Op  Leeft, of Zelfs hun Ziel. Hoe Trots kun je Zijn?

Ik had Af Gelopen Nacht een Donkere Nacht van de Ziel. Zeer Intens. Het was Te Verdragen, maar Verre van Onder Houdend. De Wens, Dat het Eindigde Hield Stand. Toen ik het Toe Stond kon het Pas Wijken. Ik dacht, dat ik In de Af Grond zou Belanden en Wel een Erg Slecht Mens moest Zijn. Zo dra je bij dit Soort Suggesties bent Aan Beland. Weet je, dat het Tijd is Je Zonden te Erkennen. Dat Gebeurde. Erkenning Zelf is Hier de Boete Doening. De Bevrijding is Onmiddellijk. Het was Niet Zo, dat ik Weer Eens een Diepe Zonde Val had Gemaakt. Het is Veel Eer Zo. dat Op Recht Gewaar Zijn van Wat er In Mijn Bewust Zijn Speelt tot aan Diepere Lagen Komt, Waar in Pijn, Schaamte en Veler Lei Andere Onwel Gevallige Gevoelens Zich Verborgen Houden en Die willen Er Uit. Uit dit Lijf. Ze voelen Zich Gevangen in Alle Cellen. die Gif Stoffen Bevatten. Mijn Lieve Vrouw heeft de Voor Keur het Probleem ‘Bestaan‘ via het Lijf Op te Lossen. Mijn Benadering is Veel Geestelijker. Ik ben Beter Gaan Eten. Zij is Meer op de Geest Gaan Letten. Nu, als We Spreken, zitten Beide Aspecten in Ons Gesprek. Dit lijkt op Een Wording, maar Alles was Al Een, alleen Wij Verdeelden Het Nog. Toen die Verdeling Stopte, kwam dit Ons Samen Zijn Ten Goede. De Donkere Nacht van de Ziel was Kort van Nacht. Het voelde als een Uitnodiging de Gehele Reis door die Hel Maar Eens voor Goed te Accepteren en te Onder Gaan Zonder Nog Enig Aspect van het Universum te Ontwijken.

Dank de Lezer!

https://efemerefenomenen.wordpress.com/2023/06/12/oud-nieuws/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joost+Lips
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bodemloze+Beelden+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Efemere+Fenomenen
https://robscholtemuseum.nl/?s=The+Heart+of+the+Matter+Report
https://robscholtemuseum.nl/?s=Karin+de+Vries
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mijn+Lieve+Vrouw
https://robscholtemuseum.nl/?s=Max+Igan
https://robscholtemuseum.nl/?s=COVID+Hoax
https://robscholtemuseum.nl/?s=Globale+Staat+Greep
https://robscholtemuseum.nl/?s=Genocide
https://robscholtemuseum.nl/?s=NATO
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verdediging+Vereniging
https://robscholtemuseum.nl/?s=Expansie+Drang
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nazi
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nazi+Niet+Verslagen
https://robscholtemuseum.nl/?s=UFO
https://robscholtemuseum.nl/?s=Niet+GeÏdentificeerde+Vliegende+Objecten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Evidente+Kwaad+Aardigheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wil+tot+Destructie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Armoede+qua+Bos+Rijk+Gebied
https://robscholtemuseum.nl/?s=Back+to+Basics
https://robscholtemuseum.nl/?s=Trans+Gender
https://robscholtemuseum.nl/?s=Trans+Gender+Gekte
https://robscholtemuseum.nl/?s=Klimaat+Activisme
https://robscholtemuseum.nl/?s=Klimaat+Waan+Zin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Klimaat+Ontregeld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Droogte
https://robscholtemuseum.nl/?s=Water+Te+Kort
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sluis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Goed+Besteed+Geld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Elektrische+Auto
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gedachten+Politie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Slavernij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nieuwe+Normaal
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Hel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Broertje+Dood
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zin+Tuigen+Niet+Vertrouwen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mind+Fuck
https://robscholtemuseum.nl/?s=Diplomatieke+Op+Lossing
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pleuris
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pleuris+in+Europa
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kanonnen+Vlees
https://robscholtemuseum.nl/?s=Culture+Shock
https://robscholtemuseum.nl/?s=Triple+Check
https://robscholtemuseum.nl/?s=Man+op+Maan
https://robscholtemuseum.nl/?s=Achter+Feiten+Aan+Lopen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gespreid+Bedje
https://robscholtemuseum.nl/?s=Magistrale+Magie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oud+Nieuws
https://robscholtemuseum.nl/?s=Over+Gave
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hemel+en+Aarde+Verenigd
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ecuador
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mexico
https://robscholtemuseum.nl/?s=Portugal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Skibbereen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ballinglanna
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ierland
https://robscholtemuseum.nl/?s=Atlantische+Oceaan
https://robscholtemuseum.nl/?s=The+Atlantic