hoorngids.nl – Route met Eenhoorns in Hoornse binnenstad geopend

Van 12 mei tot en met 17 september 2007 nemen de eenhoorns de Hoornse binnenstad over ! Langs een een ca. 4 km lange wandelroute, die leidt langs de mooiste historische plekjes van de stad, staan tientallen uniek beschilderde eenhoorns tentoongesteld.

35 professionele kunstenaars verleenden belangeloos hun medewerking en evenzovele adoptanten maakten dit prachtige kunstproject mogelijk. De wandelroute van 1 Hoorn ART heeft 2 startpunten. Het eerste startpunt bevindt zich nabij de gratis parkeerplaats Nieuwe Wal, de tweede bij lunchroom Het Sparretje tegenover het Centraal Station. De routebeschrijving is vanaf 12 mei gratis af te halen bij de Hoornse VVV, buurthuizen, restaurants en boekhandels en tevens te downloaden vanaf de website http://www.1hoorn-art.nl

Maar liefst 35 kunstenaars, waaronder Rob Scholte, Herman Krikhaar, Carolus Diederich, Franz Bodner en Marcel Pinas hebben zich de afgelopen maanden ingespannen om “hun”polyester eenhoorn om te toveren tot een uniek kunstwerk. De eenhoorns, die incl. sokkel 2.20 m. hoog zijn, werden met succes ter adoptie aangeboden bij bedrijven, organisaties en particulieren. Na afloop van de tentoonstelling worden de beelden ter veiling aangeboden op zondag 30 september a.s. in de Oosterkerk in Hoorn.

De netto adoptie- en veilingopbrengsten van 1 Hoorn ART gaan naar een tweetal goede doelen. Het internationale goede doel is de Stichting “CARE TO MOVE”, die zich, met steun van o.a. het WESTFRIES GASTHUIS in Hoorn, inzet voor het orthopaedisch ziekenhuis in Koforidua in Ghana.
Als regionaal goed doel is de Hoornse Stichting Leergeld gekozen. Deze stichting zorgt er voor, dat kinderen ongeacht de financiële situatie van hun ouders mee kunnen blijven doen met buitenschoolse activiteiten.

Het kunstproject 1 Hoorn ART is ontwikkeld in het kader van het 650 jarig bestaan van de stad Hoorn.

Meer informatie: http://www.1hoorn-art.nl

hoorngids.nl, 12-5-2007

https://www.hoorngids.nl/nw-7951-7-56395/nieuws/route_met_eenhoorns_in_hoornse_binnenstad_geopend.html

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/rob-scholte-1hoorn/
https://robscholtemuseum.nl/hans-altman-rob-scholte-museum-naar-hoorn-2/
https://robscholtemuseum.nl/hans-altman-rob-scholte-museum-naar-hoorn/
https://robscholtemuseum.nl/hans-altman-column-rob-scholte-museum-niet-naar-hoorn-1/
https://robscholtemuseum.nl/hans-altman-rob-scholte-museum-niet-naar-hoorn-2/
https://robscholtemuseum.nl/omring-magazine-in-gesprek-met-burgemeester-jan-nieuwenburg-hoorn-en-burgemeester-koen-schuiling-den-helder/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image