Delano Weltevreden – ‘Zaak Scholte ‘wordt heftiger’ + ’Alle kosten reparatie Helders zwembad verhalen op verantwoordelijke(n)’ + L.O.S. – Betonboringen nodig in onderzoek zwembad

‘Zaak Scholte ‘wordt heftiger’

Delano Weltevreden - 'Zaak Scholte 'wordt heftiger', Helderse Courant, 30 juli 2018

Helderse Courant, 30 juli 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

’Alle kosten reparatie Helders zwembad verhalen op verantwoordelijke(n)’

De gemeente wil alle kosten die ontstaan omdat gebreken in zwembad Heersdiep moeten worden hersteld, verhalen op de verantwoordelijke partij(en).

Dat zeggen burgemeester en wethouders in antwoord op schriftelijke vragen van D66. De stichting, die het zwembad exploiteert, huurt het van de gemeente. Als het zwembad dicht moet om de gebreken te herstellen, loopt de exploitant geld mis. Hoeveel dat is, weet het college nog niet, zegt het college. Die schade zal vergoed moeten worden. Wat het college betreft, komt dat geld niet uit de pot gemeenschapsgeld. “Wat ons betreft kost dit hele verhaal ons niets. Maar als het ons wat kost, moet dat zo weinig mogelijk zijn”, zegt wethouder Kees Visser van financiën.

Het zwembad is vijf jaar geleden opgeleverd. Daarna zijn allerlei gebreken geconstateerd, waaronder scheuren in het beton en loslatende tegels. De bouwcombinatie Van der Wal/Tuin uit Den Helder is door de gemeente aansprakelijk gesteld. Die bouwers vragen zich af waarom, omdat de gemeente eerder zwart op wit zou hebben gezegd, dat hen geen blaam treft.

De gemeente onderzoekt, of ook andere bij de bouw betrokken partijen aansprakelijk kunnen worden gesteld. De constructeur, de firma Krabbendam-Boerkoel uit Zeist, is enkele jaren geleden failliet verklaard. De gemeente zou nog een claim kunnen neerleggen bij de firma Olco. Dat bedrijf was door de gemeente ingehuurd om toezicht te houden op de bouw. Met de exploitant van het Heersdiep wordt geïnventariseerd wat er allemaal mis is met het zwembad. Dat wordt de basis voor het gesprek met de bouwers.

Noordhollands Dagblad, 1 augustus 2018, 17.45

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/alle-kosten-reparatie-helders-zwembad-verhalen-op-verantwoordelijken

Betonboringen nodig in onderzoek stevigheid zwembad

B en W van Den Helder houden alle partijen aansprakelijk voor de reparatie van zwembad Het Heersdiep. Ook wil het college eventuele derving van bedrijfsinkomsten verhalen.

Al sinds de oplevering van zwembad Heersdiep in 2013 zijn verschillende gebreken in het zwemcomplex geconstateerd. Zo zitten er scheuren in de zogenaamde perronvloeren, komen wandtegels in verschillende opslagruimten los, corroderen roestvrijstalen leidingen en ophangbeugels en zijn de bufferwatervaten in de kelder niet waterdicht, waardoor de bewapening van het beton mogelijk wordt aangetast.

Op dit moment wordt samen met de bedrijfsleiding van het bad een inventarisatie van de gebreken gemaakt. Deze inventarisatie vormt de ‘agenda’ voor het overleg, te houden met de bouwcombinatie Tuin-Van der Wal eind augustus/ begin september. B en W willen er met de bouwcombinatie uit zien te komen zonder meteen met gerechtelijke stappen te dreigen.

De veiligheid van gebruikers van het zwembad staat voorop. Uit eerdere onderzoeken is naar voren gekomen, dat de constructieve veiligheid gewaarborgd is. Om echter de veiligheid voor publiek en personeel ook tijdens bovengenoemd traject met de bouwcombinatie te kunnen blijven garanderen, is recentelijk opdracht gegeven aan een onafhankelijk adviesbureau om de kwaliteit van de constructie grondig te onderzoeken. De betonboringen die hiervoor benodigd zijn zullen zoveel mogelijk buiten de ‘publieksuren’ worden uitgevoerd.

Verder wordt bekeken of andere partijen, die bij bouw betrokken waren alsnog juridisch aangesproken kunnen worden.

De inzet zal daarbij zijn, dat de gemeente zo min mogelijk de financiële gevolgen zal moeten hoeven dragen van de benodigde herstelwerkzaamheden alsmede van de gevolgschade voor zowel de gemeente als de exploitant.

L.O.S. Den Helder, 2 augustus 2018

https://losdenhelder.nl/betonboringen-nodig-in-onderzoek-stevigheid-zwembad/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=zwembad
https://robscholtemuseum.nl/page/2/?s=aannemer+Kees+Jan+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Jan+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robbert+Waltmann
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling
https://robscholtemuseum.nl/anoniem-brief-aan-koen-schuiling-en-de-fractieleiders-van-de-politieke-partijen-in-de-helderse-gemeenteraad-zomer-2015/
https://robscholtemuseum.nl/waarheid-openbaring-opsporing-verzocht-rob-scholte-museum/
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-voormalig-rob-scholte-museum-nu-echt-verkocht-redactie-dha-tuin-nu-echt-eigenaar-voormalig-postkantoor/
https://robscholtemuseum.nl/nh-nieuws-voormalig-rob-scholte-museum-verkocht-aan-helderse-aannemer-fleurige-versieringen-op-ramen-voormalig-rob-scholte-museum/
https://robscholtemuseum.nl/redactie-dha-nieuwe-kunst-op-ramen-oude-postkantoor/
https://robscholtemuseum.nl/ronald-boutkan-waarom-mag-het-ene-wel-en-het-andere-niet/
https://robscholtemuseum.nl/cor-de-boer-welcome-den-helder/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image