Redactie DHA – Nieuwe ‘kunst’ op ramen oude postkantoor

Den Helder – Het voormalige postkantoor ziet er sinds vandaag van buitenaf een stuk mooier uit. De mannen van de Zeeman Reclamegroep hebben de ramen voorzien van prachtige foto’s van Den Helder. De ‘visual’, zoals dat mooi heet, is ontworpen door Druktemaker Media.

Zeeman Reclamegroep personeel brengt 'kunstig' design aan op de ramen van het Rob Scholte Museum (foto DHA)

Zeeman Reclamegroep personeel brengt ‘kunstig’ design aan op de ramen van het Rob Scholte Museum (foto DHA)

De nieuwe ‘kunst’ wordt alleen aangebracht aan de stationskant. Voorbijgangers keken donderdagochtend prettig verbaasd op. Na het opknappen van de gevels in de binnenstad, de vernieuwing in de Beatrixstraat, de 3D kunst op de Keizersbrug en de Street Art op de gevel van de voormalige V&D alweer een stukje opvallend Den Helder, dat er fraaier uitziet dan voorheen.

Den Helder Actueel, 26 juli 2018 – 11:43

Reacties:

De Kameel
26 juli 2018 at 11:51
Het blijft een leegstaand pand midden in de stad dan kan je wel de ramen dicht plakken en een vis op een voorgevel schilderen, maar er komt geen nieuwe invulling van deze panden. Ze blijven leeg

ED
26 juli 2018 at 13:38
Hier ben ik het helemaal mee eens. Nota bene…. ik kan/mag niet echt een mening over RS hebben; ik ben daar (helaas) te slecht over ingelezen. Maar “kunst” op deze ramen plakken, voelt wel een beetje als natrappen.

Bodelo
26 juli 2018 at 14:27
Beste Kameel, iets verderop op deze site (het is even wat moeite, dat geef ik toe) kan je vernemen dat dit pand is overgedragen aan de nieuwe eigenaar. En die gaat het asap verbouwen.

Andrea
27 juli 2018 at 12:54
De overdracht is dubieus! Wethouder Vastgoed, Michiel Wouters zou niets hebben geweten van de overdracht naar Tuin. Wie is dan de opdrachtgever om het pand over te dragen aan Tuin? Volgende Bestuurscrisis?

Bodelo
27 juli 2018 at 15:27
Beste Andrea, Michiel was toen nog geen wethouder. Daarnaast heeft de gemeente (als eigenaar van het pand) het pand overgedragen.

Andrea
27 juli 2018 at 16:01
Waarom probeert Bodelo toch altijd al het wangedrag van de gemeente, goed te praten?
Dhr Wouters was wel degelijk wethouder. Hij is geïnstalleerd op 9 Juli 2018. De overschrijving vond plaats op 23 Juli 2018. Hij was dus precies 14 dagen verantwoordelijk wethouder. De vraag blijft dus overeind staan, waarom en door welke wethouder of burgemeester hij is gepasseerd?

Ronald Boutkan
27 juli 2018 at 18:03
Interessant, dus maar even nagevraagd bij Michiel Wouters. Hij was wel op de hoogte van de overdracht en geeft nadrukkelijk aan dat uw suggestie onjuist is.

Henk van Kuijk
26 juli 2018 at 11:55
Is de geblokkeerde kunst van Scholte en vele anderen al vrijgegeven zodat hij kan werken en geld verdienen met kunst? En heeft hij zijn persoonlijke spullen al terug? En is deze “kunst” een besluit van Tuin b.v., eigenaar?

Bobbie
26 juli 2018 at 12:03
Lekker on topic YO!…

Bodelo
26 juli 2018 at 11:56
Een heel slimme zet! Op een relatief goedkope manier maak je het geheel (en daarmee onze stad) weer een stukje fraaier.

Judge X
26 juli 2018 at 15:21
Ja het ziet er inderdaad allemaal goedkoop uit, totdat de grote rekening gepresenteerd gaat worden….

Dick Berts
26 juli 2018 at 12:20
“Het doel van de kunst is niet het uiterlijk van dingen weer te geven, maar het innerlijk… dat is de echte werkelijkheid” (Aristoteles). Als nooit te voren geeft Den Helder nu zijn innerlijk weer….

Rasjutter
Henk, met dit weer moet jij over de tegels gaan plassen, goed tegen het onkruid 😉

Henk van Kuijk
26 juli 2018 at 14:15
Je bent ordinair, en dat is deze actie ook. Je past er goed bij.

Sjoerd Hansum
26 juli 2018 at 22:10
En dan is Rasjutter meteen ordinair. Het is humor met een serieuze knipoog. Naar jou toe uiteraard. Wat jij allemaal over de burgemeester van Den Helder schrijft/schreef is ‘normaal en beschaafd’ ? Eigenlijk ben je een zielenpoot en zeker door op deze wijze te reageren.

Ad
26 juli 2018 at 23:39
tsja… maar met een plaat, zo dik als een bunker voor je hoofd, is er geen normale discussie meer mogelijk.
als je niet tussen zijn oogkleppen past… deug je niet.
gewoon negeren

Guido
26 juli 2018 at 12:37
De nieuwe kunst heeft nú al meer bezoekers aangetrokken dat het Scholte museum ooit heeft gehad.

Bobbie
26 juli 2018 at 12:42
MWHA-HA-HA… It’s funny because it’s true.

Glijn
26 juli 2018 at 14:03
Verdoezelen heet dat .
Natrappen
Hoe zo meer bezoekers is niet te meten maar trapt wel lekker na.
Een staaltje macht van de projectontwikkelaars en bouwondernemers .
Ze gaan het verbouwen ha ha stort het na een jaar in elkaar.
Laat je niet om de Tuyn leiden je komt van der Wal in het schip.

RB
26 juli 2018 at 14:10
u kunt misschien ook het advies van Rasjutter volgen?

Marie-Louise Rouffaer-van Dongen.
26 juli 2018 at 15:48
De ‘verefteling’ van de stad. Ik gun ieder privé zijn zigeunermeisje-met-traan-op-wang boven zijn schoorsteen, maar kunnen we van dit soort schreeuwerige terreur van de middelmaat in de publieke ruimte verlost blijven? In de stad worden winkeliers aangesproken als zij een reclamebord 23,5 cm te ver naar voren zetten. Hier bovendien geen enkel respect (toverwoord van de huidige coalitie?) voor het ingetogen gebouw zelf.

Bodelo
26 juli 2018 at 16:09
Marie-Louise, het pand gaat verbouwd worden tot appartementen. Derhalve is het aannemelijk dat de bestickering tijdelijk is?

Marie-Louise Rouffaer-van Dongen.
26 juli 2018 at 16:42
Beste anonieme Bodelo, Er zijn mensen, die ook tijdelijke bestickering op een esthetische manier kunnen weergeven. Semi-artistiek ingesteld zijn is niet genoeg. De reikwijdte van dit vakgebied is inmiddels ook al veel breder, maar hier worden zowel het Postkantoor als het Stationsplein overschreeuwd. Volgens mij is bovendien voor een dergelijke grote beinvloeding van de leefomgeving een vergunning nodig (die door vakmensen, ook qua esthetiek, bekeken dient te worden)

Bodelo
26 juli 2018 at 16:50
Beste Marie-Louise, deze bestickering behelst vooral reclame voor de stadsvernieuwing voor zover ik het kan beoordelen. Of hier een vergunning voor verleend is is mij niet bekend.
Daarnaast wil ik je wijzen op de titel waar “kunst” tussen aanhalingstekens staat.
Groet, Jeroen Bodewus

Marie-Louise Rouffaer-van Dongen
26 juli 2018 at 18:08
Goedemiddag Jeroen, zo ken ik je weer. Ik ben zo vrij om te vinden dat de stadsvernieuwing een esthetischer reclame verdient. zelfs als het tijdelijk is. Ik reken het onder de anti-reclame, maar daar kun je over van mening verschillen. Anderen zullen het wellicht geweldig vinden, maar juist daarom vind ik dat vakmensen zich hierover moeten buigen. Deze reactierubriek is minder geschikt voor uitgebreide discussies. Een studiedag voor geinteresseerden misschien, onder leiding van bouwkunde Delft? Dan teken ik meteen in.

Bodelo
27 juli 2018 at 09:12
Marie-Louise, ik denk dat een studiedag overbodig is. Zowel deze reclame als de tekeningen op het voormalig V&D pand zijn van tijdelijke aard. Over 5 jaar zijn we het weer vergeten.

Gertjan
26 juli 2018 at 18:37
Nee niet nog meer appartementen, daar zijn er al meer dan genoeg van, of is dit compensatie van de sloopdrang van Woningstichting in Nieuw Den Helder. Rijtjeshuizen, appartementen, waarom geen betaalbare leuke en gezellige vrijstaande woningen, het inwoner aantal krimpt immers, dus die massale compacte bouwwijze is helemaal niet meer nodig. En het pand was veel beter tot zijn recht gekomen als museum of ander cultureel iets, met appartementen erin verpest je het alleen maar, komen er zeker ook nog balkons aan te hangen, het unieke uiterlijk zal helaas toch wel worden aangetast.

Bodelo
27 juli 2018 at 09:13
Gertjan, heb je de ontwerptekening gezien?

RB
26 juli 2018 at 18:02
vind het wel wat hebben zo, brengt een hoop fleurigheid, zou alleen al ik de opdrachtgever zou zijn Zeeman eens aanspreken op veiligheid, met 2 man op een imperiaal bovenop een busje die stickering aanbrengen op een voor heel Den Helder zichtbare plaatst is toch echt géén reclame ……. de voorbijgangers keken waarschijnlijk niet verbaasd op door de “kunst” maar door het geklungel van de “kunstenaars” die het aanbrachten, dan is die meneer bij het oude V&D pand een stuk professioneler bezig

fdrk
26 juli 2018 at 21:11
De knutselaars van Zeeman reclame groep Valt me tegen dat jij daar niet op komt RB. En heb je geen commentaar op de handhaving die de door jou geconstateerde “overtreding van de veiligheid” niet hebben gezien ?

RB
26 juli 2018 at 21:18
nee hoor ik heb alleen reële commentaren op handhaving, en al zou ik zo iets hebben aangekaart zou het meer in de trend geweest zijn van “handhaving zou dit nooit hebben kunnen constateren met hun pleinvrees….. ” maar blijf proberen, misschien word je er ooit eens beter in…..

wat
26 juli 2018 at 20:59
Ik heb het net gezien en het staat goed, niets mee aan de hand…gewoon normaal raamdecoratie….

Marie-Louise Rouffaer-van Dongen
26 juli 2018 at 21:24
Ligt eraan welke maatstaf je aanlegt.

Marie-Louise Rouffaer-van Dongen
26 juli 2018 at 21:26
Ligt eraan welke maatstaf je aanlegt, anonieme wat

RB
26 juli 2018 at 21:32
mevrouw Vijfwoordenentweestreepjesinnaam (als u tenminste zegt wie u bent want ook dat is niet geverifieerd), stop aub met dat gezever over nicknames op deze site, het mag hier nu eenmaal, en als het niet bevalt kunt u zich richten tot de redactie

Bodelo
27 juli 2018 at 11:06
Marie-Louise, er hebben meer dan eens discussies plaatsgevonden over het gebruik van een bijnaam. Een ieder heeft daar zo zijn redenen voor. Bij het aanvaarden van de regels op DHA ga je ermee akkoord dat je kunt schrijven onder je eigen naam of onder een pseudoniem. Het is aan de deelnemer wat hij of zij wil doen.
Ik pleeg een ieder serieus te nemen (voor zover de reactie dat toestaat!) ongeacht bijnaam of niet. Zeker in het geval van serieuze reacties kun je leren. Dat verrijkt.
Nu zijn er lieden op deze site die mij “verwijten” (voor zover je dat iemand uberhaubt kunt verwijten) een roze bril op te hebben. En dat klopt! Het kijkt zoveel vriendelijker :-).

Marie-Louise Rouffaer-van Dongen
27 juli 2018 at 11:13
Beste RB, Ik zal niet meer attenderen op de anonimiteit. Ik vind het jammer dat mensen, in dit geval u, die wel nodig menen te hebben.De meeste overheden reageren niet eens op anonieme berichten, behalve misschien bij Justitie, maar dat ministerie zit ook wel, erg in het nauw. We zullen nooit weten welke briljante ideeen daardoor verloren gaan. Overigens ben ik simpel te verifieren bv door alle internet telefoondiensten, die nummers c.a. weergeven, ook via 1888 bv. compleet met adres. Ik zal mij niet beklagen bij de redactie, zoals u oppert. De redactie schrijft, geeft de gelegenheid te reageren en bepaalt de spelregels. Prima. Ik schreef trouwens over iets anders, wil daar met genoegen over van gedachten wisselen, maar wel in alle openheid. Mijn naam, 5 woorden en 2 streepjes zoals u zo nauwkeurig telde, is de naam, waaronder ik geboren werd plus die waaronder ik 47 jaar getrouwd ben geweest en die overal officieel geregistreerd staat. Niets anoniem aan.

wat
27 juli 2018 at 13:40
“geef een mens een masker en hij spreekt de waarheid” citaat Oscar Wilde.

Bodelo
27 juli 2018 at 15:29
Zo schijnt er ook eentje te zijn met drank. Tja, die ken ik dan weer ………….

RB
26 juli 2018 at 21:37
is toch veel gezelliger dan die lege ramen, moeten ze wat vaker toepassen in de stad, net als voorheen chinees Azië ook “bekleed” was, nu staat die mooie maquette er te pronken ook zo iets moois om te bekijken

ED
26 juli 2018 at 22:25
RB je bent behoorlijk aanwezig op DHA; ben je jezelf daarvan bewust? (retorische vraag!).

Sjoerd Hansum
26 juli 2018 at 22:07
Zeeman heeft voor the time being mooi werk geleverd. Wie zich eens wil verdiepen (denk aan bijv. Henk van Kuyk) in Rob Scholte is het boek “Bom in de Laurierstraat” van H.J. Korterink een must. Voor € 5,= bij bol.com . Dan snap je meteen de grote mond van RS.

Henk van Kuijk
26 juli 2018 at 23:02
Sjoerd, je bent for sure een kunstkenner. Is het Zeemankunstwerk ook te koop? Inderdaad, Zeestad beloofde een stationslocatie met een maritieme sfeer. Nu nog de Kolderbolder erbij, en we gaan voor Europese culturele hoofdstad 2019!

Dick Berts
27 juli 2018 at 02:56
Als je het beschamend lage niveau van de meeste commentaren hier ziet, dan besef je hoe makkelijk het is voor een klein groepje om hier de macht te grijpen en elkaar steeds de bal toe te spelen….

Bodelo
27 juli 2018 at 09:16
Dick, in een aantal gevallen geldt helaas wel; “actie is reactie”.

https://denhelderactueel.nl/2018/07/nieuwe-kunst-op-ramen-oude-postkantoor/

2 Comments

  1. Een historische foto die als geen ander weergeeft waarom het mis ging. Het Rob Scholtemuseum dichtgeplakt met de meest bekrompen denkbare ‘kunst’…..

  2. Uit de commentaren op dit artikel;

    “Henk, met dit weer moet jij over de tegels gaan plassen, goed tegen het onkruid”.

    Dat is het niveau hier….Begrijpelijk dat een klein kliekje in Den Helder eenvoudig de macht kan grijpen en elkaar de bal kan toespelen.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.