Delano Weltevreden – Voormalig Rob Scholte Museum nu echt verkocht + Redactie DHA – Tuin nu echt eigenaar voormalig postkantoor

Voormalig Rob Scholte Museum nu echt verkocht

Het voormalige postkantoor naast het treinstation in Den Helder is bij de notaris overgedragen aan aannemingsbedrijf A. Tuin.
De afspraak was eigenlijk dat het pand zou worden overgedragen na de asbestsanering. “De asbest zit voornamelijk in de kit van de ramen”, zegt Kees jan Tuin. “De gemeente moet het pand na de asbestsanering terugbrengen in de oorspronkelijke staat. Dat betekent glas eruit, saneren en nieuw glas erin. Als onze plannen vereisen, dat het glas er weer uit moet, is het zonde van het geld.”
Tuin gaat verder met het ontwikkelen van de plannen voor het pand. Afhankelijk daarvan wordt duidelijk hoe het pand gesaneerd moet worden. Als blijkt dat de saneringskosten lager liggen dan het ijk bedrag, dat de gemeente hanteert op basis van een eerdere aanbesteding, delen de beide partijen het voordeel. Tuin heeft 650.000 euro betaald voor het gebouw, waar tot dit voorjaar het Rob Scholte Museum in zat.

Noordhollands Dagblad, 25 juli, 10:52

Reacties:

Henk van Kuijk
Het blijft vreemd: de gemeente verkoopt het gebouw aan een aannemer, die – gezien het beroep op aanprakelijkheid bouw zwembad – van twijfelachtige naam is. En verkocht het gebouw niet aan Scholte, ook al waren de advocaten het eens; o.a. omdat er geen afdoende bedrijfsplan was. En mag nu ook opeens het ramenplan gewijzigd worden? De eis van de raad was toch dat het historische uiterlijk onaangetast zou blijven?

George Bethlehem
Historisch?

Henk van Kuijk
George Bethlehem Ja, als typerende architectuur van de wederopbouwperiode in Den Helder.

George Bethlehem
Gelukkig zijn er al een aantal van die typerende architectuur gebouwen verdwenen zoals HTV Politie, Brandweer,Socialedienst,VBZ etc.
Maar troost je Henk er blijven nog genoeg van die wederopbouw gedrochten staan.
Of mag de voormalige V&D ook niet aangetast worden?

Jeroen Bodewus
Henk, deze discussie is een gepasseerd station. Geen oude koeien uit de sloot halen maar vooruit kijken. Overigens wakkert het NHD natuurlijk ook dit soor discussies aan door de kop van het artikel. Delano had natuurlijk ook kunnen schrijven; Voormalig postkantoor nu echt verkocht aan de fa. Tuin.

Arjan Does-Gerssen
Historisch…? 😳. Het zou geschiedenis schrijven als deze colos wordt opgeruimd. De toren, dat is historisch. Daar moet je het zicht op vrijmaken.
Na oeverloos gezeik eindelijk meneer Scholte de laan uit gaan we het pand pimpen. Wie is hier nou niet goed wijs ? Historisch. Hilarisch zul je bedoelen.

Gerrit Bakker
Dat zal de teloorgang van Den Helder wel zijn omdat dat die oude zooi van die zogenaamde wederopbouw allemaal moet blijven.

Jaap Holtzapffel
Je moet er toch niet aan denken dat ROB SCHOLTE de lopende bodemprocedures gaat winnen en een miljoenenclaim krijgt toegewezen… Dan is dom Den Helder te klein!

Arie A A Ruiter
De kans is groot.

Sjoerd Zijlstra
Die gaat-ie niet winnen. Hij heeft gewoon geen argument waarom hij het zou moeten krijgen. Zeker nadat hij niet eens een bod heeft uitgebracht.

Jeroen Bodewus
Citaat Volkskrant; Jaap Holtzapffel wil met ‘Affiche #358′ een nieuw magazine in de markt zetten. Voormalig werknemers vrezen wanpraktijken”. Einde citaat.
Me dunkt dat Jaap toch heel andere zaken heeft om zich druk over te maken?

Henk Vriend
Met de grond gelijk maken en daar nieuw stadhuis. Lelijk stuk beton. Ik zie de historische wederopbouw waarde niet.

George Alexandre Lafèbre
Gelukkig zien andere het wel.

Richard Frank
met de grond gelijk maken en ’t stadhuis laten staan waar ’t staat.

Diana Van de Poll
Ik ben het met Henk eens…Plat gooien die handel en nieuw stadhuis en station daar bouwen . Er waren toen zo;n mooie plannen, voer die maar uit..

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/voormalig-rob-scholte-museum-nu-echt-verkocht

Reacties :

Mr. X zei
Asbest in de kit van de ramen. Ongezond lijkt mij en aanzien of een amice er een aanleiding in ziet de kwestie onder de loep van het strafrecht te houden om Den Helder daarvoor aansprakelijk te kunnen stellen.
donderdag, 26 juli, 2018

Kapitein Rob zei
Wat bedoel je nou Meester X? Dat jullie Den Helder een poot gaan uitdraaien?
donderdag, 26 juli, 2018

http://www.stichting-jas.nl/2018/07/voormalig-rob-scholte-museum-nu-echt.html

Tuin nu echt eigenaar voormalig postkantoor

Den Helder – Het voormalig postkantoor aan de Middenweg 172-174 is geleverd aan A. Tuin Den Helder B.V. Dat heeft de gemeente woensdag gemeld. Op 23 juli 2018 is de akte gepasseerd bij de notaris, waarmee Tuin zich de nieuwe eigenaar van het pand mag noemen.

De firma Tuin heeft het pand gekocht voor een bedrag van € 650.000. Inmiddels heeft de nieuwe eigenaar de planvorming gestart en realisatie wordt verwacht in 2019. In de tussentijd worden de ramen voorzien van foto’s van markante locaties in Den Helder, om het aangezicht te verfraaien.

Het postkantoor was lange tijd in gebruik bij kunstenaar Rob Scholte, maar die moest het pand half april gedwongen verlaten. De gemeente besloot, hiertoe gemachtigd door een gerechtelijke uitspraak, tot ontruiming. Scholte en de gemeente zijn nog in enkele rechtszaken verwikkeld over de afhandeling hiervan.

Den Helder Actueel, 25 juli 2018 – 17:11

Reacties

RB
25 juli 2018 at 17:16
zal eens tijd worden, nu snel aan de slag en ook weer wat moois van maken, hoop dat woningstichting ook snel aan de oude V&D gaat beginnen….

Zita Boersen
25 juli 2018 at 20:41
Helemaal mee eens! Laten we het centrum nog mooier maken! Mr Scholte heeft genoeg kansen gehad. Ik wens de firma Tuin veel succes met de plannen voor de renovatie. Ze bouwen prachtig en ik heb er alle vertrouwen in. Moedig voorwaarts

’t Kraaiennest
26 juli 2018 at 08:50
Wat zullen de bouwkosten voor deze renovatie zijn, i.v.m. de dan verschuldigde leges? Tuin en Woningstichting zijn één pot nat. Die vergunningaanvragen over de laatste 10 jaar van Woningstichting moeten nog maar eens worden nagekeken. Dat stadsfeest van Woningstichting op 1 en 2 september en die beelden aan de Beatrixstraat hebben we al lang en breed zelf betaald.

Andrea
25 juli 2018 at 17:24
Het pand wordt nu geleverd door de gemeente aan een aannemer geleverd die zich niet aan de afspraken houd? Bouw van een veilig en goed zwembad, waar de gemeente nog heel veel geld voor moet betalen…omdat deze aannemer er weer onderuit probeert te komen.
Heeft Wethouder Wouters deze overschrijving gedaan of is dat gebeurt in opdracht van de Burgemeester? En wat gebeurt er als de gemeente de rechtszaken verliest tegen Scholte? Een miljoenenclaim?

RB
25 juli 2018 at 17:31
loopt u nu niet erg op de zaken vooruit?

Andrea
25 juli 2018 at 18:04
Nee, het zwembad verkeerd al 5 jaar in erbarmelijk toestand. De Aannemer heeft tot op dit moment alleen maar ontkent verantwoordelijk te zijn voor de schade die in het zwembad is ontstaan. De nieuwe Wethouder Vastgoed, Dhr Wouters heeft de krant laten weten dat zij liever niet naar de rechter gaan, en er met aannemer uit willen komen. Deze aannemer zal zijn gelijk niet geven, dus komt er weer een rechtszaak die de gemeente heel veel geld kost.
En de kans bestaat nog steeds dat Scholte in het gelijk wordt gesteld. In een interview heeft zijn advocaat medegedeeld dat zij meerdere rechtszaken zijn gestart. En dat de kans van overwinning groot zouden zijn.
En volgens mij breekt koop geen huur. Als Scholte via de rechter in het gelijk wordt gesteld dat hij een huurcontract heeft met de gemeente, moet Tuin hem weer in het pand laten. Tuin zal dan ongetwijfeld ook weer rechtszaak beginnen tegen de gemeente, omdat zij het pand niet kunnen ontwikkelen met een huurder in het gehele gebouw.

RB
25 juli 2018 at 18:34
toch een hoop “als”, wat als Scholte de rechtszaak verliest, dan is er geen vuiltje aan de lucht toch? (en die kans is even groot al daar niet groter want hij heeft de vorige rechtszaken ook al verloren?)
.
ben laatst in het zwembad geweest en (alhoewel het er wel erg klein is vergeleken met vroeger) vind ik het er niet vervallen of gevaarlijk uitzien en de zwemmers mogen gewoon in elk bad komen, denk dat het allemaal een beetje overtroffen is om maar weer eens lekker te kunnen zeuren over tuin

Andrea
25 juli 2018 at 19:08
Lekker blijven hopen, maar het zal je niets opleveren. Scholte wint zijn rechtszaken, Gemeente betaald de totale renovatie van het zwembad. En Tuin komt overal weer mee weg… En wij burgers draaien weer voor de kosten op via het belastinggeld. En de prutsers en zakenvriendjes van Tuin op het stadhuis wassen hun handen weer in onschuld.

RB
25 juli 2018 at 19:18
dat is toch altijd al zo geweest, zal niet veranderen omdat er een pizzaboer in de raad zit, die heeft z’n koppie nu al laten hangen……
ben trouwens wel blij dat die recalcitrante Scholte hier nu weg is, veel rustiger zo en nu echte kunst in de stad…..

Monique_K
25 juli 2018 at 19:37
Nee RB, hij heeft de vorige rechtszaak gewonnen, de rechter zei dat die wel huurrechten heeft. De gemeente heeft hem eruit gekregen via een kort geding waarin geen wederhoor mogelijk is, Scholte mocht dus niet inbrengen dat die zogenaamde ‘huurschuld’ verrekent zou worden met de investering die hij heeft gedaan naar aanleiding van de toezeggingen van Kos, die later weer ingetrokken zijn. En kunt u zich nog herinneren dat het pand aan hem was verkocht, via de advocaten van de gemeente, die dan ineens geen machtiging bleken te hebben, maar desondanks nog steeds voor de gemeente werken (na een korte onderbreking)? Op z’n minst vreemd, niet waar? Zo zijn er meer dingen gebeurt die je op z’n minst vreemd zou kunnen noemen .. en wat je ook van Scholte mag vinden, juridisch gezien heeft hij zo te zien een goede zaak.
Wat het zwembad betreft, daar had mijn moeder een mooie uitspraak over: ‘van boven bont, van onder stront’. Dat u het niet kunt zien wil niet zeggen dat het goed is. Als ze 100% zeker zouden weten dat de constructie goed is zouden ze het niet na laten meten. Dat is overigens geen ‘kunnen zeuren over Tuin’, eerder het tegendeel, naar eigen zeggen hebben zowel hij als vd Wal herhaaldelijk te kennen gegeven dat de constructie niet klopt en dat sommige materialen niet geschikt zijn. Dus waarover ze nou precies garantie hebben gegeven, ik heb gelezen dat de bepalingen nogal gespecificeerd waren, geen blanket garantie op het geheel .. ik acht ze wel slim genoeg om geen garantie te geven op onderdelen waarvan ze zeiden ‘dit klopt niet’. En dat zijn dan de delen waar het nu misgaat gok ik zo maar, verkeerd beton, mogelijk scheuren door verkeerde constructie en dergelijke, grotendeels of allemaal dingen die buiten de afgegeven garantie vallen
We gaan interessante tijden tegemoet, Andrea heeft dat heel goed gezien, naar mijn mening.

RB
25 juli 2018 at 19:53
nu ook al advocaat …..

Monique_K
25 juli 2018 at 22:29
Nee, ik ben geen advocaat, maar ik let wel op wat er gebeurt.

Sjoerd Zijlstra
25 juli 2018 at 21:27
Koop breekt geen huur .. nee, maar de huur van een bedrijfspand kun je wel opzeggen. Daar is al over geprocedeerd dus die uitkomst kennen we.

Harry-Bobo
25 juli 2018 at 18:10
Ik ga advocaat worden in Den Helder, dat is gegarandeerd goed geld verdienen

Henk van Kuijk
25 juli 2018 at 18:23
Er zijn zeer ernstige gebreken aan het zwembad, die dus al vijf jaar bekend waren, vanaf de oplevering. De verkoop van het postkantoor dan aan de bouwer van het zwembad gunnen? En niet aan Scholte die eerder een bod deed, waar de advocaten het over eens werden. Niet te volgen beleid. Duidelijk is dat Tuin het enige bod daarna deed, en Burgemeester en Wethouder Kuipers wensten Scholte absoluut niet, dus werd het Tuin.

RB
25 juli 2018 at 18:33
zijn er al officiële rapporten, of is het allemaal weer suggestief?

Bodelo
26 juli 2018 at 10:09
Henk, het zou je sieren niet links en rechts allerlei zaken erbij te halen die geen betrekking hebben op het onderwerp. In dit geval; het zwembad staat los van het postkantoor.

Henk van Kuijk
26 juli 2018 at 10:42
Het zou de bouwer(s) sieren om zonder extra kosten voor de burger (zie al 3 miljoen bezuniging op de kwetsbaren) het zwembad in goede staat te brengen. Dat het bij oplevering al niet deugde, geeft links en rechts vrees voor het postkantoor. Logisch.

Bodelo
26 juli 2018 at 11:24
Henk, het bezuinigen op “kwetsbaren” heeft niets maar dan ook helemaal niets van doen met het zwembad en de eventuele kosten die daar uit voortkomen.
Het oude postkantoor is geen publieke investering. Een eventuele kostenoverschrijding op wat vooraf begroot is komt volledig voor rekening van de aannemer.
Ik zie derhalve weinig logica in jouw reactie.

Henk van Kuijk
26 juli 2018 at 11:37
Onze nieuwe coalitie vraagt voor 5 miljoen “ruimte”, waarvoor is onbekend. Ze wil “zo min mogelijk” bijdragen aan herstel zwembad. Er is ongetwijfeld al “ruimte zwembad” gereserveerd. Dat wordt weggehaald bij de kwetsbaren, in strijd met de verkiezingsbelofte van ALLE partijen.

Bodelo
26 juli 2018 at 11:54
Henk, wat heeft jouw verhaal met bovenstaand artikel te maken?

Jaco Batenburg
25 juli 2018 at 19:00
RB
Lees eens een krant

RB
25 juli 2018 at 19:01
schoenmaker blijf bij je leest

Jaco Batenburg
26 juli 2018 at 00:41
?????
Iedereen die in het forum reageert is volgens mij amateur
Ook u dus RB
Uw opmerking slaat dus op allen die reageren, dus ook op u zelf
Als u niet van amateuristische reacties houdt, lijkt het mij gepast om uzelf voortaan van commentaar te onthouden
Als u echter van mening bent dat eenieder gerechtigd is te reageren op wat dan ook, ben zelfs ik gerechtigd op uw mening te reageren
De schoenmaker opmerking raakt in deze context kant nog wal

Henk S
25 juli 2018 at 19:53
RB is overduidelijk niet objectief maar hoogstwaarschijnlijk een vriendje/ familielid/ belanghebbende of werknemer van.
ten faveure van de helderse kliek, die zich hier overal tussen gewerkt heeft om zichzelf te verrijken ten koste vd belastingbetaler.
Dit is helaas een landelijke trend, echter vallen dit soort organisaties in grote steden eerder door de mand ( zie rovende wooncorporaties in Amsterdam, Rotterdam met allerlei dure projecten waarbij vriendjes, familie en vooral hunzelf bevoordeeld werden)
Helaas hebben wij er als provinciale stad nog steeds mee te stellen.
Pim Fortuin waarschuwde al voor de zichzelf verrijkende lobieënde manager-cultuur, daar is dit een stuitend voorbeeld van.
Eerlijkheid duurt toch het langst en je kan mensen maar een keer beduvelen en dan gaat het licht aan, mensen zijn nu eenmaal niet helemaal achterlijk.
Vind het persoonlijk zeer negatief en laf hoe RB( vind het zowiezo laf dat je alleen je initialen neerzet) de heer Assorgia beschrijft, zonder dat hij de kans heeft gehad tot nu toe.
Hoe dan ook wat het ook gaat worden, het lijkt me sterk dat het slechter wordt dan de afgelopen jaren.
Vrgr en dat de deksel maar gauw omhoog mag komen Henk Santpoort

RB
25 juli 2018 at 20:01
geouwehoer altijd over de aliassen hier…… ik ben geen vriendje/ familielid/ belanghebbende of werknemer van, en ook zeker geen gemeente medewerker, ik heb persoonlijk een schurft aan de laatste groep en vind ze over het algemeen te lui om uit hun ogen te kijken, maar ik ga ook de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is en ga niet de glazen bol op m’n bureau raadplegen zoals velen hier…..
de pizzabakker heeft het al redelijk verziekt, op de avond van de verkiezingsuitslag brullen nooit VVD en daarna gewoon met ze in een coalitie gaan, lekker standvastig en vast een rode draad in de komende 4 jaar, lekker met alle winden mee…..

Bodelo
26 juli 2018 at 10:12
Henk S schrijft “vind het zowiezo laf dat je alleen je initialen neerzet”. Dat vind ik nu een humoristische opmerking!

Judge X
26 juli 2018 at 00:42
O, is de asbest er al uit ?

Bodelo
26 juli 2018 at 10:05
Ronald, je krijgt een compliment van mij voor de gekozen kop van dit artikel! Daar waar NHD nog wat olie op het vuur gooit door te spreken over “het voormalig museum ..” daar spreek jij over het postkantoor, zoals veel Nieuwediepers het gebouw ook kennen.

skriks
26 juli 2018 at 10:50
@ Henk S, U zult wellicht geen begrip kunnen opbrengen voor wat ik nu ga zeggen, echter, het ´probleem´ (mijns inziens bestaat het namelijk niet) ligt niet bij @RB maar bij de omstanders (zijn lezers) die niet kunnen accepteren dat hij zijn eigen (vaak afwijkende) verhaal heeft.
Het accepteren van afwijkend en onconventioneel gedrag zoals bijvoorbeeld op een forum maakt deel uit van ons gezamenlijk sociaal democratische gedachtegoed.
Er zijn binnen dat gedachtengoed twee mogelijkheden: je bestrijdt een mening met argumenten (zoals @Monique_K herhaaldelijk correct en vaak onvermoeibaar demonstreert) of je laat het voor wat het is.
Beschaving is een keuze, er is een wil of ´verlangen´ voor nodig om het te laten floreren.

Bombong de Geweldige
27 juli 2018 at 04:29
Okay, het oude postkantoor is nu voor € 650.000 verkocht. Hoeveel heeft Rob Scholte er voor geboden?

Andrea
29 juli 2018 at 21:35
Tuin heeft voor het pand € 650.000,- geboden, als de gemeente het pand asbestvrij zou opleveren zoals staat in de tender. Kosten hiervan zijn circa 450.000,-
Scholte heeft meerdere biedingen gedaan. Zijn laagste bod zou zijn geweest € 245.000,- met de asbestsanering van circa € 450.000,- voor eigen rekening.
Inmiddels gaat het gerucht dat de gemeente het bedrag van de asbestsanering bij Tuin van de verkoopsprijs heeft afgetrokken. Tuin heeft laten weten dat hij zelf de asbest gaat saneren. Het uiteindelijke bedrag wat Tuin dus betaald is 200.000 euro. Scholte heeft dus 45.000 euro meer geboden.

Bombong de Geweldige
30 juli 2018 at 00:12
Okay, dat betekent dus dat de gemeente met de verkoop aan Tuin € 45.000,- burgergeld heeft verkwanseld…

Andrea
30 juli 2018 at 02:00
Minimaal. Tuin heeft ook een extra stuk grond binnen de deal gekregen. Dat stuk braakliggend grond achter het postkantoor heeft ook een waarde. Dus bovenop de € 45.000,- kan de grondprijs van het stukje braakliggende grond worden opgeteld. Dus het verschil zal snel oplopen.

Rasjutter
30 juli 2018 at 02:31
Scholte en zelf de asbestsanering regelen, hij kon in de jaren dat hij er voor niks zat nog geen eens de ramen lappen.

https://denhelderactueel.nl/2018/07/tuin-nu-echt-eigenaar-voormalig-postkantoor/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Jan+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robbert+Waltmann
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling