Delano Weltevreden – Stadhuis Den Helder verhuist vrijdag de dertiende + Wachten op lening De Schooten + Bestuursrechter dringt aan op mediation + Woning Krul kan nog niet plat

Stadhuis Den Helder verhuist op vrijdag de dertiende

De Helderse ambtenaren verhuizen in het weekend van vrijdag 13 juli naar hun nieuwe onderkomen in het gebouw van de Rabobank op Kooypunt.

“Maandag 16 juli is de eerste werkdag in dat gebouw”, zegt gemeentelijk woordvoerder Arjan Dekker. Eerder had de gemeente gemeld, dat de verhuizing tussen 4 juni en de zomervakantie zou plaatsvinden. Dat het niet eerder dan op vrijdag 13 juli gebeurt, heeft volgens de woordvoerder niets te maken met de problemen tussen de gemeentelijke ondernemingsraad en de gemeentesecretaris. De OR heeft het overleg met hem opgeschort, omdat hij volgens het medezeggenschapsorgaan geen antwoord gaf op belangrijke vragen.

“We hebben eerder aangegeven, dat de verhuizing tussen 4 juni en de zomervakantie zal plaatsvinden. Dat heeft niet te maken met de OR, maar met de aanpassingen in het gebouw en de ICT-voorzieningen.” De OR had geadviseerd om niet naar het RABO pand te verhuizen, maar dat advies is niet overgenomen. Het huidige stadhuis is volgens burgemeester en wethouders te slecht voor de huisvesting van de ambtenaren.

Noordhollands Dagblad, 6 juni 2018, 19:38

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Puur gelul dit gaat de burgers weer bakken met geld kosten jullie worden vriendelijk bedankt hiervoor burgemeester en wethouders .

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Een schande. Weer een miljoen verspild. Beperkte aanpassing van het huidige stadhuis voor 15 jaar was mogelijk, maar door het politieke wisselgeld voor de junta drie jaar geleden, en de sabotage van de renovatie door VVD, CDA, D66 en PvdA wordt bewust een situatie van druk gecreëerd om een nieuw stadhuis te bouwen. Weg met die doordrukpartijen, plus overloper Stadspartij, uit het college, en weg met de VVD-burgemeester die ook hier een spelletje doordrukken speelt. En voor armoedebeleid en zorg is geen geld. En de 248.000 van Scholte was niet genoeg. En 21 miljoen naar de failliete Port of Den Helder, en 3 miljoen naar de Schouwburg, via de pinautomaat. Zie de verkiezingsuitslag, formateurs, en Beter. Op naar een echt beleid voor de burger, in plaats van voor carrièremakers, plucheplakkers en verspillers. Zie ONS Vlaardingen. Naar de mensen toe en luisteren. Weg met het Kolderbolderbeleid.

Henk Hartog · MBO
Tja, die paar Euro,s kunnen er nog bij

Cornelis Pieter
In Den Helder is de bezetting van Nederland door de parasietenclub , die het land leegvreet en zelf mooi weer speelt wel heel duidelijk zichtbaar. Staatburburgers worden steeds verder uitgeperst en hun rechten worden afgenomen. Den Helder is bestuurlijk bekeken het afvoerputje van Noord Holland, streeft zelfs Hollands Kroon met vlag en wimpel voorbij.

Dirck Tabac · Tegenwerker bij UWV Hoorn
Wat gebeurd er dan op maandag 16 juli met oude pand, iemand heeft namelijk museum plannen!

Henk Vriend
Waarom kunnen deze mensen die dit beslissen niet financieel verantwoordelijk worden gehouden als t weer eens mislukt. Net als alle steun voor onder andere failliet restaurant waar je zelfs in de zomer amper mensen op t terras ziet.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/stadhuis-den-helder-verhuist-op-vrijdag-de-dertiende

Wachten op lening voor daken De Schooten

Het is nog maar de vraag of en zo ja wanneer huiseigenaren in De Schooten een duurzaamheidslening van de gemeente kunnen krijgen om hun daken te renoveren.

Woningstichting Den Helder gaat de daken van een aantal huurwoningen in De Schooten verduurzamen. Huiseigenaren van wie de woningen grenzen aan de te renoveren panden, kunnen hun daken ook meteen laten renoveren.

Dat kost hen tussen de 24.000 en ruim 27.000 euro per dak. Niet iedereen heeft zo’n bedrag liggen. Om de eigenaren tegemoet te komen overwegen burgemeester en wethouders hen geld te lenen tegen een lage rente, een duurzaamheidslening.

Maar volgens milieuwethouder Odd Wagner zitten er nogal wat haken en ogen aan zo’n lening. “Het moet wettelijk goed dichtgetimmerd zijn, want er mag geen sprake zijn van staatssteun. Als wij het beschikbaar stellen voor huiseigenaren in De Schooten, willen andere woningeigenaren er misschien ook gebruik van maken. En als we het hebben uitgezocht, moet de gemeenteraad er nog een besluit over nemen.” Het is volgens hem niet ondenkbaar, dat de duurzaamheidslening er nog niet is als Woningstichting met de renovatie operatie begint.

Woordvoerster Marion van den Broek van Woningstichting vindt het jammer, dat de duurzaamheidslening op zich laat wachten. “Maar wij kunnen onze planning daar niet op afstemmen. In theorie zouden we kunnen starten bij blokjes, waar geen kopers in wonen, maar in elk van de te renoveren blokjes wonen wel een paar kopers. Opschorten is ook geen optie, want er zijn bindende afspraken gemaakt met leveranciers en uitvoerenden. Overigens maakt het in technisch opzicht en voor de kosten niet uit als onze daken eerder verhoogd worden, dan de daken van de kopers.”

Noordhollands Dagblad, 7 juni 2018, 16:54

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/wachten-op-lening-voor-daken-de-schooten

Bestuursrechter dringt aan op mediation

Helderse Courant, 30 mei 2018

Helderse Courant, 30 mei 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Woning van Krul kan nog niet plat

Helderse Courant, 4 april 2018

Helderse Courant, 4 april 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=stadhuis
https://robscholtemuseum.nl/arie-booy-marinus-daagt-gemeente-den-helder/
https://robscholtemuseum.nl/marc-nihot-de-puinhopen-van-den-helder-10-johanna-krul/
https://robscholtemuseum.nl/rtv-nh-geemotioneerde-johanna-krul-de-sovjet-unie-is-er-niks-bij/
https://robscholtemuseum.nl/kees-engelhart-u-begrijpt-toch-zelf-ook-wel-dat-het-echt-zo-verder-niet-kan/

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image