Delano Weltevreden – Peter de Vrij van PvdA volgt Frans Klut als Raad Nestor + ‘Beter’ gaat Coalitie vormen | Behoorlijk Bestuur wil Door, maar Fractie Voorzitters zien daar Geen Heil

1 Sylvia Hamerslag Behoorlijk Bestuur Lijst 11 (foto behoorlijkbestuur.nl)

BEHOORLIJK BESTUUR | Stop Gas Verbod (foto behoorlijkbestuur.nl)

Behoorlijk Bestuur | Doen Wat Nodig Is (foto behoorlijkbestuur.nl)

Peter de Vrij (PvdA) is de Nieuwe Nestor van de Helderse Gemeenteraad

Peter de Vrij, de Nieuwe Nestor (foto Gemeente Den Helder | Peter van Aalst)

Stem Sociaal Stem PvdA! (foto )
Delano Weltevreden – Peter de Vrij van de PvdA volgt Frans Klut op als Raad Nestor , Helderse Courant, 31 maart 2022 (foto Staf RSMuseum)
Den Helder – De Helderse Gemeenteraad heeft een Nieuwe Raad Nestor Peter de Vrij (PvdA). Frans Klut (D66) heeft dinsdag na 32 Jaar Afscheid Genomen van de Gemeentelijke Politiek.

In Artikel 77 van de Gemeente Wet wordt Geregeld Wie de Burgemeester Vervangt als Voorzitter van de Raad. Bij Verhindering van de Burgemeester wordt het Voorzitterschap van de Raad Waar Genomen door het Langst Zittende Lid van de Raad, tenzij de Raad een Ander Lid met de Waarneming Belast. Dat Laatste was het Geval in de Vorige Raad Periode. Frans Klut was het Langst Zittende Raad Lid, maar Nieuw Komer Harmen Krul (Fractie Voorzitter CDA) verving de Burgemeester als die Afwezig was.

Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten is hetLangst Zittende Lid van de Raad’ de Persoon, die in de Eigen Gemeente het Langst Lid van de Raad is. Of de Zitting Duur Onderbroken is Geweest, is Niet Relevant. De Zitting Duur in de Raad van een Andere Gemeente Telt Niet Mee bij de Berekening van de Som.

De Vrij is Niet Ononderbroken Lid Geweest van de Gemeenteraad. Hij kwam in 1994 voor het Eerst in de Raad en ging daar in 1998 Weer Uit. Vervolgens was hij Lid van 2006 tot 2010 en van 2014 tot 2018. De Vrij is sinds 2018 Wethouder namens de PvdA. Woensdag Avond 30 maart wordt hij in een Digitale Bijeenkomst Opnieuw Toe Gelaten tot de Helderse Gemeenteraad en is hij het Langst Zittende Raadslid. Omdat Burgemeester Jan de Boer is Verhinderd, zit De Vrij de Vergadering voor, waarin de Raad Leden bij hun Installatie de Eed of Gelofte Afleggen.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220330_22279802

Betergaat Coalitie vormen | Behoorlijk Bestuur wil Door Gaan, maar Fractie Voorzitters zien daar Geen Heil in


Delano Weltebreden – ‘Beter’ gaat Coalitie vormen | Behoorlijk Bestuur wil Doorgaan,, maar Fractie Voorzitters zien daar Geen Heil in, Helderse Courant, 13 april 2022 (foto NHD)

Informateur verwerkte Te Veel Zijn Mening in het Advies

Dat is Niet Wat Boskeljon en Opdracht Gever Sylvia Hamerslag van Behoorlijk Bestuur wilden. Boskeljon wilde Door Gaan met ¨Extra Informateurs”. De Namen wilde hij Dinsdag Avond Niet Noemen. De Informateur wilde ook Weten, of de Fractie Voorzitters een Bijeenkomst Zien Zitten. Om te Werken aan het Herstel van het Vertrouwen.

Een Meerderheid van de Fractie Voorzitters ziet Daar Geen Heil in. Ook Niet in het Verlengen van de Opdracht aan Boskeljon.

Zij vinden, dat hij in Zijn Advies Te Veel Zijn Eigen Mening heeft Verwerkt en Niet heeft kunnen Aangeven Welke Meerderheid er Gevormd kan Worden voor een Nieuwe Coalitie. Wat Wel Duidelijk is, is, dat er Geen Meerderheid te Vinden is voor een Coalitie met Behoorlijk Bestuur.

Voor VVD was, dat de Reden om Tijdens de Informatie Ronde Niet Deel te Nemen aan een Zo Genoemd Chemie Gesprek. CDA en Stadspartij hebben Wel met BB Gesproken.

Tijdens de Bijeenkomst met de Informateur in de Stadshal werd Dinsdag Avond Al Gauw Duidelijk, dat een Meerderheid van de Fractie Voorzitters Geen Heil ziet in het Verlengen van de Opdracht aan Boskeljon.

Assorgia

Carlo Assorgia, Fractie Voorzitter van Beter Voor Den Helder liet Weten, dat hij de Opdracht van BB Over Neemt. Hij heeft Al een Informateur op het Oog, Iemand uit Den Helder,

CDA, VVD en Stadspartij vinden, dat de Bal Nu bij Assorgia Ligt. De Leider van BVDH zegt, dat hij een Zo Breed Mogelijke Coalitie wil. Daarin zitten Wat Hem Betreft de Huidige Coalitie Partijen: VVD, CDA, PvdA, CU en Stadspartij.

Seniorenpartij was Halver Wege de Rit uit de Coalitie Gestapt, maar hoort er wat Assorgia Betreft Gewoon Bij. Ook CU, Ook Al heeft die Partij Nog Maar Één Zetel.

Voor BB en Samen Actief Senioren is in een Nieuwe Coalitie Geen Plek, zegt hij. Wel voor GL, als Het Aan Hem Ligt. Als PVV Mee Doet, Haakt D66 Af. Fractie Voorzitter Hans Verhoef heeft Eerder Gezegd, dat een Samenwerking met PVV Niet Mogelijk is Vanwege de Stand Punten van die Partij.

Wonden Helen

Hamerslag wilde Graag Door Gaan. Ze wilde Tijd hebben om de Wonden te Helen, die in de Aanloop naar de Verkiezingen zijn Ontstaan. Uiteindelijk heeft het Presidium, de Vergadering van de Fractie Voorzitters met de Voorzitter van de Gemeenteraad, Daar een Streep Door Gezet.

Het Initiatief ligt Nu bij Beter Voor Den Helder. Behoorlijk Bestuur en GroenLinks stemden Tegen.

Helderse Courant, 13 april 2020

https://digitalekrant.noordhollandsdagblad.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.noordhollandsdagblad.nl/cdn/premium/f818ae4a7c818aa44a33927f1a1622fe/web/OPS/cciobjects.json#/pages/21

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Delano+Weltevreden
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hans+Boskeljon
https://robscholtemuseum.nl/?s=Informateur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Formateur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Coalitie+Onderhandelingen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Burgemeester+Jan+de+Boer
https://robscholtemuseum.nl/?s=SylvIa+Hamerslag
https://robscholtemuseum.nl/?s=BB
https://robscholtemuseum.nl/?s=Behoorlijk+Bestuur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+de+Vrij
https://robscholtemuseum.nl/?s=PvdA
https://robscholtemuseum.nl/?s=Partij+van+de+Arbeid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carlo+Assorgia
https://robscholtemuseum.nl/?s=BvDH
https://robscholtemuseum.nl/?s=Beter+voor+Den++Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Frans+Klut
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hans+Verhoef
https://robscholtemuseum.nl/?s=D66
https://robscholtemuseum.nl/?s=VVD
https://robscholtemuseum.nl/?s=CDA
https://robscholtemuseum.nl/?s=GroenLinks
https://robscholtemuseum.nl/?s=ChristenUnie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadspartij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Seniorenpartij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Samen+Actief+Senioren
https://robscholtemuseum.nl/?s=PVV
https://robscholtemuseum.nl/?s=Langst+Zittend+Raadslid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nestor+Gemeenteraad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gemeenteraad+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Presidium+Gemeenteraad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Voorzitter+Gemeenteraad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gemeente+Wet
https://robscholtemuseum.nl/?s=Installatie+Eed
https://robscholtemuseum.nl/?s=Installatie+Gelofte
https://robscholtemuseum.nl/?s=Chemie+Gesprek
https://robscholtemuseum.nl/?s=Herstel+Vertrouwen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadshal+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Den+Helder

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image