Delano Weltevreden – ’Nieuwe hotels onzin’

DEN HELDER – Helderse hoteliers vinden de plannen voor nieuwe offshorehotels op Willemsoord en bij de Helderse luchthaven je reinste onzin.

Hoteliers kraken plannen voor extra logiesgebouwen
,,Het is een waanzinnig idee’’, zegt Rob Boel van hotel Lands End. Hij verwacht net als zijn collega Wijnhold Bos (Hotel Den Helder en hotel Wienerhof) dat de komst van twee extra hotels op termijn tot de sluiting van twee hotels zal leiden. ,,Want die taart waar we allemaal van moeten eten, wordt niet groter.’’ Karin van der Wal (Forest Hotel) wijst er net als haar collega’s op dat de offshoresector eerder krimpt dan groeit. ,,De komende jaren neemt het aantal overnachtingen echt niet toe.’’

Wijnhold Bos: ,,Ik voorzie over tien jaar de helft minder hotelgasten uit die sector.’’ Tim Petter (Grand Hotel Beatrix, Huisduinen) noemt de plannen voor twee extra hotels ’naïef, nietszeggend en zeker niet op onderzoek gebaseerd’. ,,Willemsoord gaat kijken of hotelketens buiten Den Helder interesse hebben. Zo werkt het niet in die wereld. Hotelketens die weten dat er ergens markt is, komen naar je toe. Die ketens letten op bepaalde dingen. Den Helder zit niet naast een snelweg, dus een keten als Van der Valk stapt hier niet in. En van het toerisme moeten we het in Den Helder niet hebben.’’ De hotelier zegt dat het in de offshore slecht gaat. ,,Ik kan je mijn bezettingscijfers laten zien. Vroeger was het maandag tot woensdag volle bak met offshorepersoneel. Donderdag tot en met zondag was het dan zeuren. Als we geluk hebben, zitten we nu één dag per week vol.’’

Tim Petter zegt geen enkel probleem te hebben met nieuwe toetreders. ,,Als zij dat maar doen zonder enige vorm van overheidssteun. Want dat is oneerlijke concurrentie.’’

NHD, 1-1-2016, 18:32 (Update 1-1-2016, 20:13)

Reacties:

Kees Jan van Velsen
Wanneer houd het eens op in Den Helder? Wanneer krijgen we in Den Helder nu eindelijk is een bestuur die niet alleen voor zichzelf zorgt.

Het gehele college van Burgemeester en Wethouders is hier verantwoordelijk voor en hadden als 1 blok een onderzoek naar nieuwe hotels moeten uitstellen tot minimaal 2018.

Wethouder Lolke Kuipers (D66 0,7fte) wekt de schijn tegen zich met dit plan. Of doet de rest van dit college van Burgemeester en Wethouders het expres om de wethouder ten val te brengen?

Klein stukje uit CV Lolke Kuipers
LZI Holding b.v. – Hotel & Leisure Development International B.V.
Directeur/Eigenaar. Plan‐ en conceptontwikkeling, projectmanagement, ‐begeleiding en ‐coördinatie t.b.v. de ontwikkeling en realisatie van niet‐permanente huisvesting en hotelprojecten.

(De wethouder is voor 0.7fte in dienst van de gemeente. Hij mag zijn bedrijf ten tijde van zijn wethouderschap gewoon blijven runnen.)

Henk Klok
is dit belangenverstrengeling / vriendjespolitiek?
Wat moeten we met een hotel op Willemsoord met de havenactiviteiten zeer dicht bij. Is er ooit niet eens gezegd als er woningbouw / Hotel komt op de werf en wij krijgen daar mee te maken gaan vertrekken we uit Den Helder aldus offshore???

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Ja, dit is weer een staaltje van politieke belangenverstrengeling, die we al zo goed kennen van de oude clan van partijen.

Sjoerd Hansum · Johannes College Den Helder
Blijkbaar heeft niemand die al gereageerd heeft gelogeerd in een helders hotel. Ga je naar Lands-End, dan kan je in het aangrenzende restaurant dineren. Eten en bediening is zeker niet verkeerd, maar in de zomer word je met gemak door jongens in korte broek bediend en tetteren ze tegen elkaar op de scheidslijn van het binnen- en het buitengedeelte, het terras. Ga je naar Wienerhof, dan lag je je rot hoe de kamers in elkaar zijn gezet. Zeker toilet en badkamer. Parkeren overdag, vergeet het maar. Hotel Den Helder. Als het even tegen zit, en dat zit het nog wel eens, kan je niet fatsoenlijk dineren en/of ontbijten door de grote groepen herriemakers en andere festiviteiten. Blijft over het hotel in Huisduinen, met ruime kamers, fantastisch ontbijt maar geen lift en airco. Conclusie: één luxeus hotel zou niet misstaan. Ja, de concurrentie bepaald dan wel welk en of er wel een hotel het loodje zal leggen. Zo goed als zeker het nieuwe niet. De hotels in Den Helder is net als met V&D. Ze hebben decennia lang stilgezeten.
Gemeente, een goed idee dus.

Fred Kwast · Werkt bij Gepensioneerd
En Bos gaat kamers bij bouwen in de Beatrixstraat boven de viswinkel. Logisch dat hij tegen is.

Reyer Rensmaag · Werkt bij Zelfstandig kunstenaar
This niet het gemeente bestuur wat bepaalt maar de markt bepaalt

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27677523.ece/Nieuwe-hotels-onzin_?lref=SL_1