Delano Weltevreden – Geld Reserveren, ’Nergens voor Nodig’ + Motie van Af Keuring Aan Genomen + Wet Houder Chris de Koning (D66) Stapt Op + Klap voor D66 + ’Mis Stappen Begaan’

Chris de Koning is Maar Enkele Maanden Wet Houder Geweest (foto RedMouse)
De opgestapte wethouder Chris de Koning.
De Op Gestapte Wet Houder Chris de Koning (foto RedMouse)

Jildau Meijer.

D55 Fractie Voorzitter Jildau Meijer (foto Peter van Aalst  | Gemeente Den Helder)

Extra Geld Reserveren Om Geld bij Brussel Los te Peuteren voor Belangrijke Projecten in Den Helder? ’Nergens voor Nodig

Den Helder – Wet Houder Chris de Koning moet in Den Haag en Brussel Geld zien Los te Peuteren voor Belangrijke Projecten in Den Helder. Opmerkelijk Genoeg zijn Sommige Raads Leden van de Coalitie het met de Oppositie Eens, dat Daar Geen 50.000 Euro voor Beschikbaar Gesteld moet worden.

In het Coalitie Akkoord van VVD, Beter voor Den Helder, Senioren Partij, CDA, PvdA, Stadspartij, D66 en GroenLinks staat ’Één van de College Leden krijgt als Ambassadeur voor Den Helder de Speciale Rol om uit Structuur Fondsen van het Rijk en Brussel Financiële Steun voor de Uit Voering te Organiseren van de Stedelijke Vernieuwing. Den Helder Staat Immers voor een Aan Tal In Grijpende Her Structureringen, zo als Haven, Werk, Bereikbaarheid en Klimaat Uit Dagingen’.

Het College heeft de Raad Vervolgens Gevraagd om Geld Beschikbaar te Stellen voor het Verwezenlijken van Plannen uit het Coalitie Akkoord. Op dat Lijstje staat het Bedrag van 50.000 Euro voor het Ambassadeurschap. Het Geld zou Onder Meer moeten worden Besteed aan het Uit Werken van een Plan van Aan Pak.

Oppositie Partij Behoorlijk Bestuur ziet het Nut Niet in van Extra Budget voor het Ambassadeurschap. ’Zeker met een College, waar in Meerdere Landelijke Regerings Partijen Vertegenwoordigd zijn, Zien wij het Nut van Extra Budget voor Ambassadeurschap Niet. Deze Partijen kunnen Immers Ruim Gebruik maken van hun Partij Genoten in Zo Wel Den Haag als Brussel.

Af Wezig

De Coalitie heeft Negen Tien Zetels. Van de 31 RaadsLeden waren bij de vergadering over de Begroting 2023 Vier Afwezig, onder wie Drie van de Coalitie. Carlo Assorgia en Lucinda Hough van Beter voor Den Helder en Nancy List van de Senioren Partij. Met de Over Gebleven Zestien Coalitie Zetels had die 50.000 Euro Zonder Moeite Geaccordeerd kunnen worden. Dat Gebeurde Echter Niet. Behoorlijk Bestuur kreeg Niet Alleen Steun uit de Oppositie, maar ook van Raads Leden van Coalitie Partijen VVD, CDA en Beter voor Den Helder.

Wet Houder Chris de Koning vertegenwoordigt D66 in het College. Fractie Voorzitter Jildau Meijer van D66 vindt het Raar, dat Raads Leden van Coalitie Partijen Tegen Budget voor het Ambassadeurschap hebben Gestemd, terwijl het Ambassadeurschap in het Coalitie Akkoord is Op Genomen. Zij denkt, dat er Mogelijk in de Communicatie Iets  Mis is Gegaan en Gaat de Kwestie binnen de Coalitie Aan Kaarten.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20221104_52010129

Een Motie van Af Keuring wordt in Den Helder Bijna Raads Breed Aan Genomen, maar Elke Fractie legt het Anders uit: ‘Een Ernstige Aan Sporing om het Beter te Doen

Den Helder – Het College en Haven Wet Houder Chris de Koning hebben van de Gemeente Raad een Fikse Tik op de Vingers Gekregen van Wege de Belabberde Communicatie over het Dossier Port of Den Helder. Wat Enkele Oppositie Fracties Betreft, moet de Wet Houder zijn Biezen Pakken.

De Communicatie over het Dossier Port of Den Helder is de Gemeente Raad, Oppositie én Coalitie, Al Maanden een Doorn in het Oog. Wet Houder De Koning heeft daar Excuses voor Aan Geboden en Beterschap Beloofd, maar het wordt Niet Beter.

De Druppel is de Communicatie over de Datum, Waar Op de Gemeente Raad een Klap moet Geven op de Haven Visie. Eerst meldde het College de Raad, dat het Einde maart zou Zijn, Eind Vorige Week kreeg de Raad te Horen, dat het Toch Later zou Worden. Vanwege de Zorg Vuldigheid van het Proces, legde Wet Houder Michiel Wouters de Raad maandag avond uit. In de Planning, Bestuurlijke Termijn Kalender, blijkt Al Sinds oktober te Staan, dat het 5 juni wordt. Wouters had Daar Geen Verklaring Voor.

Aan de Bel

Fractie Pastoor (FP) trok de Af Gelopen Maanden Steeds aan de Bel over de Communicatie over het Haven Dossier. De Warrige Communicatie over de Haven Visie was de Druppel voor FP. Dat Wet Houder De Koning er Niet was, Ter Wijl het om Éen van de Zwaarste en Lastigste Dossiers gaat, Irriteerde de Fractie Mateloos. FP vroeg een Half Uur Schorsing om te Bespreken Wat er Nu moet Gebeuren, maar die duurde Uiteindelijk Vijf Kwartier. Achter de Schermen moest een Reactie worden Bedacht en Geformuleerd, waar Zo Veel Mogelijk Partijen Zich Achter konden Scharen.

Uit Eindelijk is Daar een Motie van Af Keuring Uit Gerold over de Manier, Waar Op het College en Wet Houder De Koning hebben Gecommuniceerd over de Haven Visie.

In de Motie wordt het College Onder Meer Op GeroepenOm Kritisch te Kijken naar de Verdeling van Taken’. Anders Geformuleerd, Zet een Andere Wethouder op dit Dossier.

Niet Ver Genoeg

Hoe Wel de Motie op Papier Stevig is, duidt Elke Fractie het Anders. Voor Fractie Pastoor gaat de Motie Niet Ver Genoeg, zegt Fractie Voorzitter Michel Pastoor. Zijn Fractie heeft Meer Maals aan de Bel Getrokken over de Slechte Communicatie Van Uit het College over Zaken, die met de Haven te Maken Hebben.

Fractie Bazen denkt, dat het Wachten was op Zo’n Motie, omdat het College Constant Missers maakt in het Haven Dossier.

Wat PVV Betreft, was een Motie van Wan Trouwen Op Z’n Plaats Geweest. Behoorlijk Bestuur zit Op de Zelfde Lijn. Volgens Fractie Voor Zitter Sylvia Hamerslag heeft D66 de Raad Op Gezadeld met een Wet Houder, die Te Licht is Bevonden op het Haven Dossier. Zijn Partij had Hem Moeten Vervangen, vindt zij.

D66 is Het Daar Uiteraard Niet Mee Eens. De Partij heeft de Motie van Af Keuring Niet Mede Onder Tekend. Volgens Fractie Voor Zitter Jildau Meijer vallen Er Spaanders Waar wordt Gehakt. Zij vindt de Motie WelEen Fikse Wake Up Call’ voor het College.

Te Zwaar

Coalitie Partner Stadspartij staat Wel Achter de Inhoud van de Motie, maar vindt een Motie van Af KeuringEigenlijk Te Zwaar’. Fractie Voor Zitter Harrie van Dongen is Er Van Overtuigd, dat Wet Houder De Koning en het College de Beste Dedoelingen hadden, maar dat de Uit Voering Onhandig was.

GroenLinks, ook Deel van de Coalitie, vindt het Meer een Motie van Aan Sporing dan van Af Keuring, ,,Het Gaat ons er Niet Om een Wet Houder of het College Weg te Sturen of om de Coalitie te Beschadigen’, zegt Fractie Voor Zitter Marije Boessenkool. ,,Waar het Om Gaat is, dat het Zwaarste, Lastigste en Moeilijkste Dossier Van Af Nu Goed Verloopt.’’

Ook Coalitie Partij PvdA ziet de Motie als een Aan Sporing om het Voort Aan Beter te Doen. Fractie Voor Zitter Jan de Leeuw vindt het Niet Fair, dat De Koning door Sommige Fracties Nu Kei Hard wordt Af Gerekend, terwijl het Haven Dossier Al Vele Jaren Moeizaam verloopt.

Harmen Krul, Leider van Coalitie Partij CDA vindt, dat de Motie het College de Gelegenheid biedt om met Enkele Concrete Stappen het Vertrouwen van de Raad te Her Winnen. CU was Niet Aan Wezig. Namens Fractie Voorzitter Dina Polonius meldde Krul, dat CU Vertrouwen heeft in het College. Als het aan die Fractie had Gelegen was er Geen Motie van Af Keuring tegen het College Aan Genomen, maar Alleen tegen Wet Houder De Koning.

Organiseren

Coalitie Partij VVD betreurt de Manier, Waar Op het Tot Nu Toe is Gegaan, maar Gunt het College de Mogelijkheid om Zaken Intern Beter te Organiseren, zegt Fractie Voor Zitter Henriëtte Weerstand Slot.

Haar Collega Carlo Assorgia van Coalitie Partner Beter voor Den Helder wijst op de Af Spraken en Excuses, die de Af Gelopen Tijd in dit Dossier zijn Gemaakt. Hij benadrukt, dat het Haven Dossier Té Belangrijk is voor Den Helder. Met de Motie probeert de Raad het College tot een Op Lossing te Bewegen, zegt hij.

Wet Houder Michiel Wouters zegt, dat het College de Motie van Af Keuring ziet alsEen Ernstige Aan SporingOm het Beter te Doen. Daar gaat het College Hard Mee aan de Slag’, Beloofde Hij.

Helderse Courant, dinsdag 20 december 2022 om 20:01

noordhollandsdagblad.nl/…/dmf20221220_54368713

Wet Houder Chris de Koning (D66) Stapt Op Na Forse Kritiek, Helderse Gemeente Raad Ontevreden over zijn Functioneren

Den Helder – Chris de Koning, D66, is Na Ruim Vier Maanden Op Gestapt als Haven Wet Houder van Den Helder. Formeel moet de Raad hem Nog Ontslag Verlenen. De Af Gelopen Maanden is Van Uit de Gemeente Raad Veel Kritiek Geleverd op de Manier, Waar Op hij de Raads Leden heeft Geïnformeerd over Zaken, die met de Haven te Maken hebben.

In een Pers Bericht zegt het College, dat De Koning woensdag ochtend Ontslag heeft Aan Gevraagd. ’Het College van Burgemeester en Wethouders betreurt de Gang van Zaken, maar Respecteert zijn Besluit. De Koning had Onder Meer de Energie Transitie, Duurzaamheid, de Lucht Haven, de Haven en het Ambassadeurschap van Den Helder in zijn Portefeuille.

Over zijn Functioneren in het Haven Dossier heeft hij Forse Kritiek te Verduren Gehad. Hem werd Verweten, dat hij de Raad Niet Tijdig en Onvolledig Informeerde. Coalitie én Oppositie Partijen waren Niet te Spreken over het Feit, dat hij in een Contract met Port of Den Helder Miljoenen had Op Genomen voor het Onderhoud van Commerciële Kades. Het Contract, Waar Mee 32 Miljoen Euro was Gemoeid, had Alleen moeten Gaan over Kades en Bruggen, die de Haven Wel Moet Onder Houden, maar Waar Geen of Onvoldoende Geld Mee Verdiend Wordt.

Maat Vol

Kort voor de Kerst was de Maat voor de Raad Vol. Er was Op Nieuw Kritiek op de Informatie Voor de Haven, maar Wet Houder De Koning was Met Vakantie. Om te Laten Zien, dat de Raad het Zat was, nam de Helderse Volks Vertegenwoordiging een Motie van Af Keuring Aan tegen Hem en het College. Wat Enkele Oppositie Partijen Betreft ging die Motie Niet Ver Genoeg. Zij Wilden, dat hij Op Stapte.

De Forse Kritiek uit de Raad heeft De Koning Kennelijk aan het Denken Gezet. Woensdag ochtend heeft hij Ontslag Aan Gevraagd. Wet Houder Michiel Wouters Wil Niet Vertellen, Of de Rest van het College heeft Geprobeerd De Koning op Andere Gedachten te Brengen.

In zijn Ontslag Brief aan Burgemeester Jan de Boer blijft De Koning Vaag over zijn Beweeg Reden. ,,Den Helder is Gebaat bij een Goede Uitvoering van de Plannen om de Haven te Ontwikkelen. Haven en Maritiem Cluster vervullen Immers een Belangrijke Rol in Economisch, Maatschappelijk en Cultureel Op Zicht. Ik ben van Mening dat de Toe Komst van Den Helder Altijd Centraal moet Staan in het Besturen en Politieke Handelen en Heb Daar Om Besloten om Ruimte te Bieden voor een Andere Wet Houder om Mijn Taak Over te Nemen.

Voor Lopig nemen de Andere Wet Houders de Onder Delen uit zijn Portefeuille Waar. Duurzaamheid en Energie Transitie gaan naar Wet Houder Tessa Augustijn, Port of Den Helder en de Op Volging van het Panteia Rapport naar Wet Houder Pieter Kos. Wet Houder Petra Bais is Nu het Aan Spreek Punt als Het Gaat om de Wadden Zee. Wet Houder Michiel Wouters wordt Verantwoordelijk voor het Maritiem Cluster, het 0ver Leg met de Provincie en de Marine over de Toe Komst van het Haven Gebied.

Helderse Courant, woensdag 11 januari 2023 om 12:45

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20230111_45942290

Nóg een Klap voor D66, Fractie Voorzitter Jildau Meijer stapt uit de Helderse Gemeente Raad

Den Helder – D66 verliest In Één Week een Wet Houder en de Fractie Voorzitter. Op de Zelfde Dag, dat Chris de Koning Ontslag heeft Aan Gevraagd als Haven Wethouder, stapt Jildau Meijer op als Fractie Voorzitter en Raads Lid.

Meijer zegt, dat de Raads Werkzaamheden Niet Goed te Combineren zijn met haar Studie. Daar door heeft zij Onvoldoende Tijd om haar Werk als Raads Lid naar Behoren Uit te Voeren. ,,In mijn Ogen is dat Niet Eerlijk tegen over de In Woners van Den Helder.’’ Zij Blijft Aan als Lid van de Commissie Maat Schappelijke Ontwikkeling.

Wie haar Plek in de Gemeente Raad In Neemt is Nog Niet Bekend Gemaakt.

Helderse Courant, woensdag 11 januari 2023 om 14:27

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20230111_52031819

Helderse Wet Houder De Koning ’Kan Met Op Geheven Hoofd Vertrekken’, maar hij heeft Meerdere Mis Stappen Begaan

Den Helder – De Politieke Reacties op het Onmiddellijke Vertrek van Haven Wet Houder Chris de Koning (D66) zijn Divers.

Hij heeft de Functie Iets Meer dan Vier Maanden Bekleed. Als Haven Wet Houder kreeg hij Forse Kritiek van Oppositie én Coalitie. Zij verweten hem, dat hij de Raad Niet Tijdig, Onvolledig en Verkeerd Informeerde.

Wet Houder Chris de Koning (D66) stapt op Na Forse Kritiek. Helderse Gemeente Raad Ontevreden over zijn Functioneren

Net voor het Kerst Reces was er Op Nieuw Kritiek. De Wet Houder was Af Wezig. Op D66 na stemden Alle Aanwezige Fracties voor een Motie van Af Keuring. Woensdag diende De Koning zijn Ontslag in.

Dina Polonius (CU) is verrast door het vertrek van de wethouder.

Dina Polonius (CU) is Verrast door het Vertrek van de Wet Houder (foto Peter van Aalst | Gemeente Den Helder)

Fractie Voorzitter Dina Polonius van Oppositie Partij ChristenUnie ,,We Zagen het Niet Aan Komen en waren Verrast. Wij Betreuren het, maar Respecteren zijn Beslissing.’’

Betreuren

Kees Bazen van Oppositie Partij Fractie Bazen ,,Wij hadden Graag Gezien,dat Zaken op een Andere Wijze door de Coalitie waren Op Gelost.’’

Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder, de Grootste Coalitie Partij ,,Hij Leek een Aardige Kerel. Eigenlijk heeft hij Te Kort Gezeten om een Oordeel over hem te hebben.’’

Henriëtte Weerstand Slot van Coalitie Partij VVD ,,Wij Betreuren Hoe het Proces is Verlopen, maar hebben Respect voor zijn Besluit.’’

Coalitie Partner Senioren PartijGaat er Van Uit, dat Chris de Koning een Wel Overwogen Besluit heeft Genomen’, zegt Nancy List.

Jan de Leeuw van Coalitie Partij PvdA ,,Natuurlijk is het Vervelend als een Wet Houder zich Genoodzaakt voelt Om Na een Korte Periode Ontslag Aan te Vragen.’’

Harmen Krul van Coalitie Partij CDA ,,Wij Betreuren Het, dat het Zo Gelopen is en Respecteren het Besluit van Chris.’’

Git Zwarte Dag

Harrie van Dongen, Coalitie, Stadspartij, noemt 11 januari 2023Een Git Zwarte dag voor de Helderse Politiek’. Wet Houder De Koning heeft volgens hem Geen Grote Fouten Gemaakt, heeft Niet Willens en Wetens de Boel Belazerd en heeft Den Helder Zeker Geen Schade Berokkend, vindt Van Dongen.

Harrie van Dongen (Stadspartij): ,,Gitzwarte dag.’’

Harrie van Dongen (Stadspartij) ,,Git Zwarte Dag’’ (Peter van Aalst |  Gemeente Den Helder)

De Koning was volgens hem ’Super Enthousiast, Wat Onwennig en Ongelukkig in zijn Communicatie’. ,,Maar dit Verhaal is door Bepaalde Mensen Zo Op Geblazen, dat de Wet Houder Geen Andere Uit Weg Meer Zag en Op Stapte.’’

Van Dongen vindt, dat de Helderse Politiek Collectief heeft Gefaald met de Kritiek op de Wet Houder. Volgens Van Dongen kan De Koning ’Met Op Geheven Hoofd Afscheid Nemen van onze Stad.’

Oppositie Partij PVV had een Motie van Wan Trouwen op z’n Plaats gevonden. ,,Wij vinden het Bijzonder Belangrijk, dat een Wet Houder de Raad Al Tijd Optimaal en Tijdig Informeert’’, zegt Vincent van den Born. ,,Wet Houder De Koning heeft Helaas Ernstige Communicatie Fouten Gemaakt. Voor ons was Duidelijk, dat het Haven Dossier Niet bij hem Past.’’

Fractie Pastoor trok Regel Matig aan de Bel over de Communicatie van de Wet Houder met de Raad.

Michel Pastoor ,,Twaalf Partijen hebben hun Hand Tekening Gezet onder de Motie van Af Keuring. Je kunt zeggen, dat de Mens Chris de Koning, Dat Niet Verdient. Maar je kunt Ook Kijken naar Waar het Eigenlijk Om Draait, Inhoud, Leiderschap en Vertrouwen. Op die Punten heeft hij Meerdere Mis Stappen Begaan.’’

Volgens Pastoor heeft De Koning een Keus Gemaakt, die In zijn Ogen het Beste is voor de Gemeente. ,,Daar mee Verdient hij Echt Alle Waardering en Respect.’’

Oppositie Partij Behoorlijk Bestuur zegt bij Monde van Sylvia Hamerslag ,,Het is niet, dat wij een Nieuwe Wet Houder Geen Tijd Gunden om Zich in te Werken. Wij vonden deze Wet Houder Niet Voldoende Matchen met het Zware Dossier Port of Den Helder.’’

,,Tijdens de Schorsingen van de Laatste Raads Vergadering heb ik D66 Meerdere Malen Verzocht Om hem de Ruimte te geven zich Terug te Trekken. Daarna kon D66 met een Andere Wet Houders Kandidaat Komen. Daar is Geen Gehoor Aan Gegeven. In het Presidium [het Overleg van Fractie Voorzitters, Redactie] is de Druk Op Gevoerd om die Avond met een Motie te Komen. Nu is het Kwaad Geschied. Den Helder én de Wet Houder lopen Imago Schade op.’’

Jildau Meijer: ,,Behoorlijk Bestuur heeft ons niet gevraagd maar verteld dat wij de wethouder terug moesten trekken.’’

Jildau Meijer ,,Behoorlijk Bestuur heeft Ons Niet Gevraagd, Maar Verteld, dat wij de Wet Houder Terug moesten Trekken.’’ (foto Peter van Aalst | Gemeente Den Helder)

Volgens Toen Malig Fractie Voorzitter Jildau Meijer van D66 geeft Hamerslag een Verkeerde Voorstelling van Zaken. ,,Ze heeft Ons Niet Gevraagd, Maar Gezégd Wat we Moesten Doen. Niemand was het Met Haar Eens, omdat het Terug Trekken van de Wet Houder Niet aan de Orde was. Het ging Op die Avond Voor Al over het College en de Communicatie met de Gemeente Raad.’’

Tip de Redactie

Helderse Courant, vrijdag 13 januari 2023 om 14:04

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20230113_48989371

Delano Weltevreden – Helderse Wet Houder moet Geld Los Peuteren in Den Haag en Brussel

Delano Weltevreden – ’In Feite is Ajax ook Kunst’ Chris de Koning, Zoon van Wijlen Minister Jan de Koning, is Nu Wet Houder in Den Helder

Port of Den Helder ‘Wij zijn Echt een Haven voor de Regio, Wij Verduurzamen Samen’ + Regio Noordkop – Niet 15, maar 32 miljoen voor Port of Den Helder

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Delano+Weltevreden
https://robscholtemuseum.nl/?s=Chris+de+Koning
https://robscholtemuseum.nl/?s=D66+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=D66
https://robscholtemuseum.nl/?s=Coalitie+Akkoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Coalitie+Akkoord+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Samen+Werken+aan+Vertrouwen+in+Vertrouwen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+de+Boer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Burgemeester+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=PvdA
https://robscholtemuseum.nl/?s=PvdA+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+de+Vrij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+de+Leeuw
https://robscholtemuseum.nl/?s=CDA
https://robscholtemuseum.nl/?s=CDA+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fotigui+Camara
https://robscholtemuseum.nl/?s=Harmen+Krul
https://robscholtemuseum.nl/?s=GroenLinks
https://robscholtemuseum.nl/?s=GroenLinks+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tessa+Augustijn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marije+Boessenkool
https://robscholtemuseum.nl/?s=BvDH
https://robscholtemuseum.nl/?s=Beter+voor+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Senioren+Partij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadspartij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieter+Kos
https://robscholtemuseum.nl/?s=VVD
https://robscholtemuseum.nl/?s=Petra+Bais
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oppositie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oppositie+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Behoorlijk+Bestuur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sylvia+Hamerslag
https://robscholtemuseum.nl/?s=SAS
https://robscholtemuseum.nl/?s=Samen+Actief+Senioren
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marinus+Vermooten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fractie+Pastoor
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michel+Pastoor
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gemeente+Raad+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Port+of+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jacoba+Bolderheij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Haven+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Haven+voor+Regio
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verduurzaming+Haven
https://robscholtemuseum.nl/?s=Duurzaamheid+Ambitie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Groene+Economie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Panteia
https://robscholtemuseum.nl/?s=Service+Level+Agreement
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gemeente+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Provincie+Noord+Holland
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marine
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koninklijke+Marine
https://robscholtemuseum.nl/?s=Commerciële+Zee+Haven
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stake+Holder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wadden+Fonds
https://robscholtemuseum.nl/?s=Groningen+Sea+Port
https://robscholtemuseum.nl/?s=Harlingen+Sea+Port
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vis+Af+Slag
https://robscholtemuseum.nl/?s=Visserij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Visserij+Activiteit
https://robscholtemuseum.nl/?s=Europese+Wet+en+Regel+Geving
https://robscholtemuseum.nl/?s=Scheep+Vaart
https://robscholtemuseum.nl/?s=Scheeps+Bouw
https://robscholtemuseum.nl/?s=Green+Shipping
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eco+Port
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eco+Port+Gecertificeerd
https://robscholtemuseum.nl/?s=Energie+Transitie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Brand+Stof
https://robscholtemuseum.nl/?s=Brand+Stof+Levering
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wind+Energie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wind+Sector
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fossiele+Brand+Stof
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fossiele+Sector
https://robscholtemuseum.nl/?s=CO2
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gas
https://robscholtemuseum.nl/?s=Water+Stof
https://robscholtemuseum.nl/?s=Blauwe+Water+Stof
https://robscholtemuseum.nl/?s=Off+Shore
https://robscholtemuseum.nl/?s=Off+Shore+Logistiek
https://robscholtemuseum.nl/?s=Regio+Deal
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Kop+Werkt!
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stimulerings+Programma+De+Kop+Werkt!
https://robscholtemuseum.nl/?s=Regionaal+Ambitie+Document
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Klimaat+Akkoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Erasmus+Universiteit+Rotterdam
https://robscholtemuseum.nl/?s=Erasmus+UTP
https://robscholtemuseum.nl/?s=Erasmus+Centre+for+Urban+Port+and+Transport
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kooyhaven
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kooypunt
https://robscholtemuseum.nl/?s=Noord+Hollandsch+Kanaal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wadden+Zee
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wadden+Zee+Haven
https://robscholtemuseum.nl/?s=Noordzee

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image