Delano Weltevreden – De Grootste Fractie en Tóch Weer in de Oppositie + Helderse Courant – Lezers Schrijven

Sylvia Hamerslag Raad Lid voor Behoorijk Bestuur (foto Gemeente Den Helder)

Sylvia Hamerslag, Fractie Leider Behoorlijk Bestuur (foto Facebook)

De Grootste Fractie en Tóch Weer in de Oppositie

Delano Weltevreden – Behoorlijk Bestuur en Huid van de Beer, Helderse Courant, 17 april 2022

Behoorlijk Bestuur en Huid van de Beer

Een Te Grote Broek Aantrekken. De Huid van de Beer Verkopen. Voordat hij Geschoten is. Je Hand Overspelen. Te Hoog van de Toren Blazen. De Hand in Eigen boezem Steken. Je Zelf in de Voet Schieten. Uit de Bocht Vliegen. Die Uitdrukkingen kunnen Allemaal worden gebruikt om de Positie te duiden, waarin Behoorlijk Bestuur, de Grootste Helderse Partij, op dit Moment zit.

Behoorlijk Bestuur maakte Ten Opzichte van de Vorige Verkiezingen een Gigantische Sprong. van Één naar Zeven Zetels. Elke Partij zou Daarvoor Tekenen. Maar ondanks die Klapper komt BB Opnieuw in de Oppositie terecht. Dat heeft de Partij Helemaal Aan Zich Zelf te Danken. Want Lang Voordat de Beer was Geschoten, heeft BB de Huid van het Dier Verkocht.

In de Afgelopen Raad Periode heeft BB Fel Oppositie gevoerd. Dat hoort er bij. In de Verkiezing Campagne heeft Politiek Leider Sylvia Hamerslag Haar Hand echter Zwaar Overspeeld.

Uit de Bocht

Het Plan om het Stadhuis op Willemsoord te vestigen, deugt van Geen Kant, vindt de Fractie. Dat mag BB vinden. De Partij schoot echter uit de Bocht met de Uitspraak, dat BB in een Nieuw College Niet zal samenwerken met Partijen, die het Stadhuis op Willemsoord willen. Hamerslag op 17 november 2021, “We kunnen niet in een College gaan zitten met Partijen, die vinden dat het Wél moet. Dat is voor ons een Absoluut Breekpunt. Wij draaien niet. Dat bewaak ik Heel Scherp.’’ Op die Dag verkocht Hamerslag de Huid van de Beer, terwijl zij het Dier Nog Niet Dodelijk had geraakt. Zeven Partijen, die het Stadhuis Plan hebben Bedacht, werden Bij Voorbaat Uitgesloten.

Terwijl Niemand wist wat er op 16 maart, de Verkiezingsdag, zou gebeuren. Maar Kennelijk was Behoorlijk Bestuur Overmoedig geworden door de Heftige Tegenstand op Facebook tegen het Stadhuis Plan. Dat moest Wel Veel Stemmen opleveren, zal de Partij hebben gedacht.

Het Enige, wat telt, is het Resultaat op de Verkiezingsdag. Hoewel, die Erg Positief was voor BB, was het Bij Lange Na Niet Voldoende om Andere Partijen uit te kunnen sluiten. Met Zeven Zetels mag BB de Grootste zijn, voor de Vorming van een Nieuwe Coalitie is de Partij van Hamerslag Totaal Afhankelijk van de Bedenkers van het Stadhuis Plan. De Coalitie Partijen, die zij had Af Geserveerd. En die houden elkaar nu stevig vast.

In de Voet

De Partij heeft zich Ook in de Voet Geschoten met de Kansloze Motie van Wantrouwen tegen Wethouder Michiel Wouters, voorheen de Fractie Voorzitter van Behoorlijk Bestuur en dus een Oud Strijdmakker van Hamerslag. Met het Veto tegen zijn Terugkeer in een Nieuw College waar BB  deel van zou uitmaken. Opnieuw, de Verkoop van de Huid van de Beer. De Motie werd met Veel Bombarie Aan Gekondigd, maar Aanvankelijk Niet Ingediend. Opeens Toch Wel. Het kreeg Niet Meer dan Drie Stemmen. Met een Motie, die Eigenlijk voor de Bühne was, haalde BB zich echter een Enorme Hoeveelheid Problemen op de Hals. Vooral Beter voor Den Helder, nu de op Één na Grootste Partij, neemt BB die Motie Hoogst Kwalijk. Wouters is namelijk Wethouder namensBeterNiet Betrokken bij de Deal, maar hij had wel Betrokkenheid Getoond. Kiezers houden Niet van dat Gegoochel met Woorden.

Ze hebben ook een Broertje Dood aan Politici en Partijen, die A Beloven maar Uiteindelijk B Doen. Wat Hamerslag Andere Partijen heeft Verweten, doet zij Nu Zelf. Verkiezing Beloften Breken, Draaien. Eerst aan je Achterban vertellen, dat je Absoluut Niet gaat Samenwerken met Partijen, die voor het Stadhuis op Willemsoord zijn, maar die Belofte in de Prullenbak Gooien, omdat je Anders Niet in het College komt. Dat heet Politiek Opportunisme.

Pot verwijt de Ketel

Hamerslag vindt dat de Coalitie Partijen de Verkiezing Uitslag Niet Respecteren, omdat zij BB uitsluiten. Hier Verwijt de Pot de Ketel, dat hij Zwart ziet. De Politiek Leider van BB verzuimt de Hand in Eigen Boezem te steken. Zij heeft haar Partij Hoogst Persoonlijk in deze Benarde Positie Gemanoeuvreerd met Uitspraken, die Nu als een Boemerang Terug Komen. Of zoals Fractie Voorzitter Petra Bais van VVD het zegt ,,Woorden en Daden van Toen hebben Betekenis voor de Situatie van Nu.’’

Deelname van BB aan een Coalitie met de Bedenkers van het Stadhuis Plan zal Hamerslag en haar Partij de Award opleveren van Draaikont van het Jaar. Hoogst Waarschijnlijk komt er Intern Gedoe van. Raad Lid Marcel Karhof heeft In Aanloop naar de Verkiezingen Duidelijk Gezegd, dat hij Niet Houdt van Partijen met een Rubberen Rug, zonder Ruggengraat dus. Dood Leuk in een Coalitie Stappen met Voorstanders van het Stadhuis, terwijl je Luidkeels hebt Verkondigd, dat je dat Stadhuis Weg wilt hebben, is Nou Niet Echt een Goed Voorbeeld van een Sterke Ruggengraat.

Zo Lokaal Mogelijk

Hamerslag zei in de Aanloop naar de Verkiezingen ook. dat zij het Liefst een Zo Lokaal Mogelijke Coalitie vormt, zonder CDA en VVD. Die Uitspraak neemt VVD haar Kwalijk. Eigenaardig. Want in 2018 vormde VVD een Coalitie met Beter voor Den Helder, terwijl Politiek Leider Carlo Assorgia Aanvankelijk zei, dat hij Niet met VVD wilde Regeren.

Helderse Courant,

https://digitalekrant.noordhollandsdagblad.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.noordhollandsdagblad.nl/cdn/premium/171b723f6a26d62e707d551324de2555/web/OPS/cciobjects.json#/pages/28-29

Lezers Schrijven

Lezers Schrijven (foto NHD)

Peter Jonas – Stadhuis

Peter Jonas – Stadhuis (1) (foto NHD)
Peter Jonas – Stadhuis (2) (foto NHD)

Guus Dekker – Politiek

Guus Dekker – Politiek (1), Helderse Courant, 17 april 2022 (foto NHD)

Guus Dekker – Politiek (2), Helderse Courant, 17 april 2022 (foto NHD)

Olaf Tulen – Verkiezingen

Olaf Tulen – Verkiezingen (1), Helderse Courant, 17 april 2022 (foto NHD)

Olaf Tulen – Verkiezingen (2), Helderse Courant, 17 april 2022 (foto NHD)

Jeroen Bodewes – Coalitie

Jeroen Bodewes – Coalitie, Helderse Courant, 17 april 2022 (foto NHD)

Helderse Courant,

https://digitalekrant.noordhollandsdagblad.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.noordhollandsdagblad.nl/cdn/premium/171b723f6a26d62e707d551324de2555/web/OPS/cciobjects.json#/pages/28-29

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Delano+Weltevreden
https://robscholtemuseum.nl/?s=Helderse+Courant
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lezers+Schrijven
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+Jonas
https://robscholtemuseum.nl/?s=Olaf+Tulen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Guus+Dekker
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jeroen+Bodewes
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hans+Boskeljon
https://robscholtemuseum.nl/?s=Informateur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Formateur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Coalitie+Onderhandelingen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Burgemeester+Jan+de+Boer
https://robscholtemuseum.nl/?s=SylvIa+Hamerslag
https://robscholtemuseum.nl/?s=BB
https://robscholtemuseum.nl/?s=Behoorlijk+Bestuur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+de+Vrij
https://robscholtemuseum.nl/?s=PvdA
https://robscholtemuseum.nl/?s=Partij+van+de+Arbeid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carlo+Assorgia
https://robscholtemuseum.nl/?s=BvDH
https://robscholtemuseum.nl/?s=Beter+voor+Den++Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=D66
https://robscholtemuseum.nl/?s=VVD
https://robscholtemuseum.nl/?s=CDA
https://robscholtemuseum.nl/?s=GroenLinks
https://robscholtemuseum.nl/?s=CU
https://robscholtemuseum.nl/?s=ChristenUnie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadspartij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Seniorenpartij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Samen+Actief+Senioren
https://robscholtemuseum.nl/?s=PVV
https://robscholtemuseum.nl/?s=Langst+Zittend+Raadslid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gemeenteraad+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Presidium+Gemeenteraad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Voorzitter+Gemeenteraad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gemeente+Wet
https://robscholtemuseum.nl/?s=Installatie+Eed
https://robscholtemuseum.nl/?s=Installatie+Gelofte
https://robscholtemuseum.nl/?s=Chemie+Gesprek
https://robscholtemuseum.nl/?s=Herstel+Vertrouwen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Den+Helder

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image