Cor Hendriks – De koude oorlog met China en de Wu Flu (3): Confucius Instituut + Tiktok + Wuhan test alle inwoners in 10 dagen

Vriendschappelijke verhoudingen met China (foto NRC)

De koude Oorlog met China en de Wu Flu (3)

Confucius Instituut

Nederland is een van de eindpunten van het Belt and Road Initiatief van China en dus doel van infiltratie door de CCP. Een van de methoden van infiltratie in het Westen zijn de zogenaamde Confucius Instituten. Deze zijn omstreden en in diverse landen verboden.

Ook in Nederland is een Confucius Instituut en wel in Groningen, verbonden met de plaatselijke universiteit. Onlangs is een tamelijk kritisch artikel over dit Instituut verschenen in Trouw van de hand van Janne Chaudron (https://www.Trouw.nl/onderwijs/het-ConfuciusInstituutspionage-of-waardevolle-kennis~be8d230a/).

Is het een propaganda instrument van de Chinese overheid in het buitenland of levert het Confucius Instituut waardevolle kennis? De vraag is actueel na een schandaal bij een Belgische universiteit, waar twee instellingen de samenwerking opzegden met hun Confucius Instituten. Dat zijn een soort wetenschappelijke centra, die onder de paraplu van een buitenlandse universiteit Chinese taal en cultuur over de Wereld verspreiden. Ze worden gefinancierd door de Chinese overheid.

Zo’n tien jaar geleden werden de Instituten met open armen ontvangen, ook in Nederland waar de Rijksuniversiteit Groningen, Zuyd Hogeschool en Universiteit Leiden een samenwerkingsverband zijn aangegaan. De Leidse universiteit zegde de samenwerking vorig jaar op, omdat die ‘niet meer past bij de China strategie’.

In vijftien jaar tijd zijn er meer dan vijfhonderd Confucius Instituten in 134 landen geopend. Ze zouden een brug vormen tussen buitenlandse en Chinese samenlevingen: ze geven cursussen in taal en cultuur, sturen lesmaterialen naar middelbare scholieren, zoeken samenwerking met het bedrijfsleven en ze leveren geld. China wordt in economisch opzicht immers belangrijker en dan is het handig, dat Chinese kennis aanwezig is. Onderwijs is daarin een cruciaal element.

Maar de kritiek op de Instituten neemt toe. De Belgische krant De Morgen onthulde eind oktober dat Xinning Song, de Chinese directeur van het Confucius Instituut van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), werd verdacht van spionage. Song mocht het land niet meer in [lees het artikel https://www.DeMorgen.be/nieuws/waarom-de-Chinese-directeur-van-het-ConfuciusInstituut-aan-de-VUB-ons-land-niet-meer-binnen-mag~bd74f87e/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F]. Tot zover Chaudron; zie verder op de site (voor een ander China kritisch artikel in De Morgen, zie https://www.DeMorgen.be/voor-U-uitgelegd/de-tentakelsvanXiJinping-hoe-ChinaBelgische-onderzoekers-onder-druk-zet~b1a97eb3/).

Protesten in Toronto, Canada, 2018 (Foto Doris Liu)

Protesten in Toronto, Canada, 2018 (foto Doris Liu)

Ook in Maastricht is een Confucius Instituut.

Bij ons leer je van docenten afkomstig uit China. Wij bieden diverse cursussen voor studenten, professionals en kinderen, kortom iedereen, die iets wil leren over de Chinese taal en cultuur. Je kunt bij ons terecht als beginner, maar ook als je al wat kennis hebt opgebouwd dan hebben we de juiste cursus voor jou, die aansluit bij jouw niveau.

We organiseren het hele jaar door diverse culturele activiteiten, vaak gerelateerd aan de Chinese feestdagen zoals ‘Spring Festival’ (Chinees Nieuwjaar) en het Drakenbootfeest. We doen dat regelmatig in samenwerking met partners, zoals Zuyd Hogeschool, de provincie Limburg, de gemeente Maastricht en sinds de zomer van 2019 ook met de gemeente Sittard Geleen.

Daarnaast bieden we workshops aan voor ondernemers en werknemers van bedrijven en organisaties, die contact hebben met Chinese (zaken)partners. In deze workshops en op maat gemaakte trainingen delen we onze kennis over de Chinese manier van zaken doen op een heel praktische manier (https://www.ConfuciusMaastricht.nl/).

De minister maakte zich vorig jaar nog geen zorgen over de Confucius Instituten (https://www.utoday.nl/news/66783/Minister-maakt-zich-geen-zorgen-over-ConfuciusInstituten): Zijn de Confucius Instituten Chinese PR machines die het Nederlandse onderwijs beïnvloeden? De minister denkt van niet en vertrouwt erop, dat instellingen goede afspraken maken met de Instituten. Hoe zit het met de beïnvloeding vanuit China? In Groningen wordt de leerstoel Chinese taal en cultuur voor de helft betaald door de Chinese overheid. Staat de onafhankelijkheid van de betrokken hoogleraar dan niet onder druk? Minister Ingrid van Engelshoven denkt van niet. ‘De leerstoel is ondergebracht bij de faculteit der letteren en de betrokken hoogleraar valt onder de decaan van die faculteit. Er is daarom geen reden tot zorg over de onafhankelijkheid van de betrokkene.’ De huidige directeur van het Confucius Instituut in Groningen en de oud directeur van het Leidse Confucius Instituut hebben geen ervaring met bemoeienis van de Chinese overheid, zeiden ze vorig jaar tegen NRC Handelsblad. Overigens zal de Universiteit Leiden de overeenkomst met het Instituut niet verlengen. Oliver Moore, de hoogleraar, die de leerstoel in Groningen bekleedt, houdt zich naar eigen zeggen niet bezig met gevoelige kwesties, zoals Tibet of Taiwan. ‘Mijn belangstelling als wetenschapper ligt daar niet’, zei hij in hetzelfde NRC artikel. Maar hij zou nooit onderwerpen laten liggen, omdat ze weerstand kunnen oproepen.

Hier zijn de Kamervragen gesteld over het Confucius Instituut als PDF.
Vragen van Rog en Van der Molen (beiden CDA) aan Ministers voor Basis, Voortgezet Onderwijs, Media en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over Confucius Instituten in Nederland, 4 februari 2019

Over het stoppen van de samenwerking met de Universiteit Leiden zegt Anoushka Kloosterman: ‘Het Confucius Instituut wordt gefinancierd door de Chinese overheid, en heeft als doel de Chinese taal en cultuur te promoten in andere landen. Er zijn ruim vijfhonderd instituten, verspreid over de hele Wereld. Nederland heeft er twee, beiden gelieerd aan universiteiten: in Leiden en Groningen. De band met universiteiten is opvallend. Andere landen hebben ook taal en cultuurinstituten, zoals Alliance Française voor Frankrijk, maar die hebben over het algemeen geen link met de universiteiten. Vanwege het censuurbeleid van de Chinese overheid zijn er vaak zorgen over deze samenwerking: de Chinese overheid zou via de Instituten een negatieve invloed hebben op de academische vrijheid, zelfcensuur in de hand werken en zelfs doen aan verkapte spionage. In Amerika riep een groep wetenschappers een paar jaar geleden universiteiten op alle banden met het Instituut te breken. Eenzelfde soort geluid kwam ook uit het Verenigd Koninkrijk, en recentelijk kwam er ook kritiek op het instituut in Groningen (http://archief.mareonline.nl/archive/2019/02/21/Leiden-stopt-met-ConfuciusInstituut).

Kritisch op de CCP is de EpochTimes, die in 2018 twee artikelen heeft gepubliceerd in het Nederlands over de Confucius Instituten. Het ene is het artikel ‘Hoe Amerikaanse universiteiten misleidende informatie geven over China’ (https://www.EpochTimes.nl/hoe-Amerikaanse-universiteiten-misleidendeinformatie-geven-over-China_7146.html), het andere heeft als titel ‘Documentaire toont de reikwijdte van Chinese propaganda’ met de subtitel ‘Confucius Instituut schendt de vrijheid van meningsuiting met geheime clausules (https://www.EpochTimes.nl/documentaire-toont-de-reikwijdtevanChinese-propaganda_1596.html).

Ook kritisch is het artikel ‘Zijn Confusius Instituten te vertrouwen? uit 2018 (https://www.TrefpuntAzië.com/zijn-Confucius-Instituten-te-vertrouwen/), waarin wordt verwezen naar de video trailer van “In the Name of Confusius, zie https://youtu.be/KYa55jk2uVI (1:59).

Eveneens kritisch is de site https://www.human.nl/medialogica/lees/confucius-instituut.html, zie ook hun artikel https://www.Human.nl/medialogica/kijk/afleveringen/2018/aflevering-6.html met video Xi, Xi, wat jij niet ziet” (41 min.) over Chinese propaganda en Nederlandse zelfcensuur.

Ook in Paramaribo is een Confucius Instituut, zie https://www.shoeket.com/nieuwsbericht/17299/. Scholen in Suriname gaan les geven in Chinees met behulp van het Confucius Instituut, zie https://www.familienieuws.com/2019/12/09/scholen-in-Suriname-gaan-Chinese-les-geven-video/.

Een ander controversieel Chinees programma is het 1.000 Talents program, zie de video van ADV Podcasts https://youtu.be/VU5jQVLo5z0 (1:23:44) China Demands IP Theft From Citizens Abroad – Episode #26’ van ADV Podcasts, 15 mei 2020. ‘The 1.000 talents program is the Chinese governments state sponsored IP theft abroad. It recruits talent in countries around the World, and pays them to steal technology and trade secrets.

Tiktok

TikTok (foto screenrant)

TikTok (foto screenrant)

Een andere vorm van infiltratie door de Chinezen van onze samenleving is via het aanbieden van sociale Media platforms zoals Tiktok.

Als U nog nooit van TikTok hebt gehoord, dan is dat niet abnormaal. Het betekent gewoon, dat U geen kinderen hebt of kent die aan de App verslingerd zijn. TikTok is waanzinnig populair bij één segment van de bevolking: tieners. 2019 is het jaar van de grote doorbraak van TikTok. In de Wereld van de sociale Media is de App van het Chinese technologiebedrijf ByteDance de hype Koning van het moment. Hij is actief in 150 markten en werd al anderhalf miljard keer gedownload. Twitter en Snapchat zijn al ingehaald. Er is ook grote bezorgdheid over de invloed van de Chinese staat. Dient TikTok de Chinese belangen met een censuurbeleid? Er zijn haast geen video’s te vinden van de aanslepende protesten in Hong Kong. De Britse krant The Guardian onthulde, dat moderatoren verwijzingen naar Tiananmen en Tibet verwijderen. Een cybersecurity team van de Chinese politie is permanent aanwezig in een van de kantoren van ByteDance in Peking. Vorig jaar trok het bedrijf de stekker uit een andere sociale App, omdat de inhoud erop te ver was afgeweken van de ‘socialistische kernwaarden’.

Voor politici in de VS – die een handelsOorlog met China uitvechten en ruim 100 miljoen TikTok gebruikers tellen volstaat dat om TikTok serieus in vraag te stellen. Republikeinse en Democratische senatoren roepen op tot een onderzoek uit vrees, dat TikTok niet minder dan een spionagevehikel voor de Chinese staat is. ‘We kunnen de dreiging niet negeren’, klonk het. ByteDance reageerde vorige week. Laat ons duidelijk zijn: TikTok verwijdert geen inhoud op basis van aan China gerelateerde gevoeligheden. Wij worden niet beïnvloed door eender welke overheid, ook niet de Chinese’ (https://www.tijd.be/tech-media/media-marketing/welkom-in-de-wereld-van-tiktok/10177802.html).

Vorige week dinsdag verscheen een officiële mededeling vanwege de United States Navy, de Amerikaanse Marine, op een Facebook pagina voor Militairen. Daarin stond de heel duidelijke boodschap, dat een ieder die gebruik maakt van een mobiel toestel uitgegeven door de overheid en de App TikTok daarop heeft geïnstalleerd, die App onmiddellijk moet verwijderen. Wie dat niet doet, zal toegang worden ontzegd tot het Intranet netwerk van de Marine.

Veel extra uitleg waarom dit verbod opgelegd wordt, werd in de online nieuwsbrief niet gegeven. Enkel het inmiddels geweten gegeven, dat de Amerikaanse overheid en inlichtingendiensten TikTok als gevaar voor de cybersecurity beschouwen. Eenzelfde boodschap kreeg Reuters ook te horen toen zij een woordvoerder van de Marine om meer uitleg vroegen. De maatregel werd genomen in kader van een operatie om bestaande en opkomende dreigingen in te dammen.

TikTok is immers al een tijdje onderwerp van grote controverse in de Verenigde Staten. De Amerikaanse regering beschuldigt de eigenaars van de App, het Chinese bedrijf ByteDance, ervan te nauwe banden te hebben met de Chinese overheid. Die zou toegang krijgen tot de ingeschreven profielen en deze bespioneren. TikTok ontkent met klem deze aantijgingen, maar er is toch een gerechtelijk onderzoek gestart, dat op moment van schrijven nog lopende is (https://business.techpulse.be/nieuws/181174/Amerikaanse-Marine-verbiedt-Tiktok-op-smartphones-Militairen/).

Eind september 2019 verscheen in The Guardian een onrustwekkend bericht over het sociale Mediaplatform TikTok. De Britse krant zou in bezit zijn geweest van documenten, die aantoonden, dat TikTok soms in opdracht van de Chinese overheid content zou verwijderen. Het zou dan vooral gaan om video’s, die refereren naar onderwerpen, die de Chinese overheid liever van het internet houdt. Denk maar aan verwijzingen naar de Tibetaanse onafhankelijkheidsstrijd of de protesten in Hong Kong. Zulke video’s worden soms gemarkeerd door de algoritmen van TikTok als overtredingen van het huisreglement. Dat leidt tot beperking van de publieke zichtbaarheid, of zelfs volledige verwijdering.

ByteDance, het Chinese bedrijf achter TikTok, hield zich geruime tijd stil over de aantijgingen van The Guardian. Maar nu het ook in diens belangrijkste buitenlandse markt begint te stormen, zien ze zich toch genoodzaakt in de verdediging te gaan. TikTok wil nu via een blogpost, die gisterenavond verscheen benadrukken, dat het nog nooit video’s verwijderd heeft in opdracht van de Chinese regering. En ze zeggen, dat ze dat ook niet zouden doen als de overheid, dat zou vragen. Ze vinden het zeer kort door de bocht, dat gesteld wordt dat zij als Chinees bedrijf banden zou hebben met de Chinese regering. De servers van TikTok zijn gesitueerd in VS en Singapore. Daardoor valt het niet onder de autoriteit van de Chinese regering, en heeft die daardoor totaal geen zeggenschap in de werking van TikTok (https://techpulse.be/nieuws/268061/Tiktok-ontkent-censuurChinese-regering/).

https://youtu.be/pOlu624glKw (20:31) ‘Chinese Propaganda is rampant on TikTok van laowhy, 13 mei 2020. I do A deep dive on soft power propaganda from China on the non Chinese (American, etc) version of TikTok.

Wuhan test alle inwoners in 10 dagen

Een vrouw in Wuhan wordt getest op het Corona Virus (foto AFP)

Een vrouw in Wuhan wordt getest op het Corona Virus (foto AFP)

Na een nieuwe, maar kleine, Corona Virus uitbraak in Wuhan neemt China drastische maatregelen: alle 11,1 miljoen inwoners moeten worden getest op het Corona Virus. Nog vóór het eind van volgende week.

De stad in de provincie Hubei, waar Corona Virus ID 19 is ontstaan en de eerste slachtoffers vielen, testte tot deze maand ongeveer één miljoen mensen.De bedoeling is, dat de autoriteiten datzelfde aantal tests de komende tien dagen dus per dag gaan uitvoeren“, zegt correspondent Sjoerd den Daas. “Dat is vrij rigoureus, maar China zet alles op alles om een tweede besmettingsgolf te voorkomen. Onder het mom better safe than sorry.” (…)

In China kunnen vier miljoen testkits per dag geproduceerd en afgehandeld worden, maar ruim elf miljoen tests in tien dagen is zonder meer een uitdaging. Ter vergelijking: de Verenigde Staten testen nu ongeveer 300.000 mensen op een dag. Het is onduidelijk hoe China dit wil gaan organiseren in dit tijdsbestek. (https://NOS.nl/artikel/2333886-na-nieuwe-uitbraak-wil-Wuhan-alle-11miljoen-inwoners-testen-op-CoronaVirus.html).

Dit is een zeer ondoordachte berichtgeving. Heel Wuhan wordt getest, omdat slechts zes mensen positief zijn getest? Dat is toch onvoorstelbaar! Ook is China niet in staat tot het doen van een miljoen testen per dag; ze komen niet boven de 100.000. Reken dus maar uit hoe lang dat testen gaat duren! Ik heb videobeelden van de operatie gezien, die plaats heeft in de open lucht met enorme rijen wachtenden, die geen social distancing betrachten. Ook wordt geklaagd over het feit, dat de testafnemers niet van handschoenen wisselen, zodat er gevaar is van kruisbestuiving:  het Corona Virus van de een wordt overgebracht op de volgende geteste persoon. Verder zijn de testen zelf van een dubieuze kwaliteit, zoals elders is aangetoond.

https://youtu.be/dLvKAZRCKFQ (27:56) Wuhan reports cluster Corona Virus outbreak; Coverup in hospital; Over 200 protesters arrested in Hong Kong van China in Focus NTD, 12 mei 2020. ‘A sudden rise in cases in China over the weekend sparks unease. One city declaredhigh risk and Wuhan reports A new cluster Corona Virus outbreak since lockdown was lifted. As authorities have underreported Corona Virus data, it is difficult to know the true scale of the outbreak in Wuhan. A whistleblower report to Heilongjiang CDC obtained by NTD shows the coverup happening inside hospitals. The Chinese Regime has been trying to change the narratives of the CCP Virus by pushing its mask diplomacy strategy around the World. Today we take a look at how the strategy works. One of China’s most famous human rights lawyers disappeared almost three years ago. Now, his wife is calling on the US government to pressure China over his whereabouts. And Hong Kong pro Democracy protests ramped up over the weekend. A sing along ends with hundreds arrested.’

https://youtu.be/FfETzgLTX9k (22:13) Wuhan tests entire population to contain Corona Virus spread; Report: Xi Jinping told WHO to delay warnings van China in Focus – NTD, 13 mei 2020.Some regions in China are implementing drastic measures after A sudden smattering of Corona Virus outbreaks. Wuhan is set to test its entire population of 11 million people in 10 days. A bombshell report from German Media Der Spiegel on A January call between Chinese leader Xi Jinping asking the World Health Organization’s Director General to downplay the seriousness of the outbreak. The WHO since responding. Trump stops blacklisted Chinese companies from getting US pension fund money. $ 4.5 billion of federal employees’ retirement was set to go there. And two more US professors are facing punishments that include jail for hiding their ties to the Chinese regime. One from Arkansas now arrested and under investigation. Another from Georgia now convicted.’

https://youtu.be/2Q6tUyJQ51M (28:00)Curtis Ellis: No Return on Investment When the CCP Controls the World van Zooming In with Simone Gao, 14 mei 2020. ‘What would you say to millions of American dollars going to fund Chinese Military contractors and human rights abusers? In light of the outbreak, President Trump is trying to block the federal pension funds from investing in opaque Chinese stocks. Could it serve as A prelude to A larger scale of the US investment exiting China? Meanwhile, Chinese state Media has been bombarding the Trump administration, claiming he is putting the election before saving lives. What triggered the CCP’s attack? Could Trump’s strategy of economic distancing be exactly what the CCP fears most? I discussed these questions with Curtis Ellis, policy director of America First Policies.’

https://youtu.be/G8wszDnqSVc (30:58)Fears of Corona Virus spread as Wuhan tests all; Military hospital shut down; US slams China tied theft van China in FocusNTD, 15 mei 2020.Rising concern of Corona Virus spread as Wuhan rolls out its mass testing. Videos show worrisome scenes at test sites. As more cities in North Eastern China go under lockdown, Shenyang city shuts down a Military hospital no one is allowed to enter or leave. The pandemic has dealt the Chinese economy A heavy blow, but internal files we obtained show that local officials inflated the country’s GDP and the real picture could be worse than what the officials are saying. The pandemic has prompted countries around the World to rethink their relationships with Communist China. Today we look at one of the most controversial areas to cooperate with China on the organ transplant industry. And the US State Department slamming cyber attacks by hackers linked to the Chinese regime. The FBI is warning Americans the attacks target organizations working on A Corona Virus vaccine.’

https://youtu.be/14-8-dxSKYE (8:04) ‘Krystal and Saagar React: China threatens sanctions on US lawmakers, heating up economic Warfare van The Hill, 15 mei 2020. Krystal and Saagar discuss reports that China is threatening to sanction lawmakers who have been critical of the country’s handling of the Corona Virus.’

https://youtu.be/0T56DSqmuMk (21:23) Four of 15 UN Agencies Led by Communist China; Twitter Hires Chinese AI Expert | Crossroads | Joshua van Crossroads with Joshua Phillip, 15 mei 2020. ‘China has gained significant influence within the United Nations, and Chinese law dictates that they remain loyal to Beijing in their service. To learn more about this we speak with Alex Newmann, an award winning international journalist, educator, author, and consultant. Newmann serves as the CEO of Liberty Sentinel Media and writes for diverse publications in the United States and abroad. And A report from A coalition of human rights groups, led by Amnesty International Canada, says that China is increasingly using threats, bullying and harassment to intimidate activists around Democracy, civil rights, and those who speak out against human rights abuses of Uyghurs, Tibetans, and Falun Gong practitioners. The report notes that Canada’s light approach to China may be emboldening Chinese state actors to carry out their bullying and intimidation.’

https://youtu.be/yVqLyYXQ3yc (15:42)Wuhan Locks People in Homes With Metal Plates; China’s Military Hospital Closed Down| Crossroads van Crossroads with Joshua Phullip, 16 mei 2020. ‘A second wave outbreak of the new Corona Virus in China is now sweeping the county, and new lockdowns are being enforced in parts of Wuhan, Harbin, Heilongjiang, and elsewhere. In Wuhan’s Dongxihu district, where A residential community was recently locked down, videos emerged corroborating witness reports that metal plates are being used to seal entrances of buildings. Locals in the residential community told The Epoch Times in interviews there are about 5,000 people and 1,000 homes in the community, as well as several factories and businesses. And while Chinese authorities are requiring all 11 million people in Wuhan to be tested for the Corona Virus, videos showing medical workers not changing gloves between tests are raising concerns of unintended infections from the medical workers.’

https://youtu.be/IvphbxZBEEo (29:09)Exclusive: Docs reveal why CCP refuses to be transparent about Corona Virus origin. Over 8,000 quarantined van China in Focus NTD, 16 mei 2020. ‘Internal government documents from China reveal why the regime is refusing to be transparent about the origin of the Corona Virus. Over 8,000 people quarantined in three North Eastern Chinese provinces. 4.4 million people impacted by lockdown measures. A Chinese social Media App exploding in popularity during the pandemic. Today we look at how the Chinese Communist Party uses it as A propaganda tool outside of China. The Chinese regime threatens retaliation after the Trump administration closes off A loophole that allowed Huawei to get around US trade restrictions. And A 21 year old Hong Kong lifeguard becomes the first anti government protester to plead guilty to rioting during last year’s pro Democracy protests.’

https://youtu.be/0Xec-qDPEOY (10:15) China’s BIG Corona Virus Testing Claim: News or propaganda? van China Uncensored, 16 mei 2020. Many Western Media are reporting that Wuhan, China, where the Corona Virus pandemic outbreak began, will be testing its entire 11 million population in just 10 days. But is that really going to happen? Or is this just propaganda?

NTDSpecial Report: The Corona Virus Pandemic’s Wall Street Connection

In première gegaan op 10 mei 2020

A rampant plague covers the World. The Chinese Communist Party’s (CCP) cover up at the beginning of the epidemic accelerated the spread of the Corona Virus. The outbreak has now infected about 90% of the World’s countries and territories. There are over one million confirmed cases in the United States. And the number of deaths in America from the epidemic has exceeded by several times those killed in the 9/11 terrorist attack and the attack on Pearl Harbor combined.

Over the past few decades, the economic strength of the CCP has continued to expand with the help of financing from the United States, led by Wall Street. The CCP’s ruling model based on information manipulation and violent oppression has never changed. Today, the CCP’s power poses A major threat to American lives, financial security, and to US national security.

What risks have we long overlooked? What kind of solutions can we find from the wisdom of our founding fathers?

We believe that investigating and exposing the truth is the only way that we can remain safe.
Sign the petition to investigate, condemn, and reject the Chinese Communist Party
▶️ https://bit.ly/2zJHIhZ

#CCPVirus #WallStreet #WuhanCoronaVirus

Subscribe to NTD https://ept.ms/NTD
Support NTD https://www.NTD.com/support-us.html

For more news and videos visit ☛ http://NTD.com
Follow us on Twitterhttps://Twitter.com/news_NTD
Add us on Facebookhttps://www.Facebook.com/NTDTelevision/

Reacties
https://youtu.be/2pqVb96yyCY

China UncensoredChina’s Taiwan Invasion Plan | China’s Beef with Australia

Published on 15 mei 2020

China’s Military is training for an invasion of Taiwan’s island. Australian beef imports are cut to China. A Chinese rocket crashes off the coast of Africa. A US ambassador stands up for Falun Gong on World Falun Dafa Day. And the NBA desperately tries to get back into China, despite Houston Rockets General Manager Daryl Morey’s tweet last year in support of the Hong Kong protests.

YouTube demonetizes our channels! We need your support!!
https://www.patreon.com/ChinaUncensored

We also accept bitcoin!
http://www.ChinaUncensored.TV/bitcoin/

Make sure to share this video with your friends!

Subscribe for updates
https://www.YouTube.com/ChinaUncensored?sub_confirmation=1

Twitter https://Twitter.com/ChinaUncensored
Facebook http://www.Facebook.com/ChinaUncensored
Instagram http://Instagram.com/ChinaUncensored

Or check out the China Unscripted Podcast!
https://youtube.com/ChinaUnscripted

#taiwan

Reacties
https://youtu.be/OBvXs7Qz-yY

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Corona+Virus
https://robscholtemuseum.nl/?s=World+Health+Organization
https://robscholtemuseum.nl/?s=US
https://robscholtemuseum.nl/?s=Donald+Trump
https://robscholtemuseum.nl/?s=China
https://robscholtemuseum.nl/?s=Xi+Jinping
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wuhan
https://robscholtemuseum.nl/?s=China+in+Focus+NTD
https://robscholtemuseum.nl/?s=Red+Dragon
https://robscholtemuseum.nl/?s=Huawei
https://robscholtemuseum.nl/?s=CCP
https://robscholtemuseum.nl/?s=Chinese+Communist+Party
https://robscholtemuseum.nl/?s=Belt+and+Road
https://robscholtemuseum.nl/?s=Confucius
https://robscholtemuseum.nl/?s=Confucius+Instituut
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ingrid+van+Engelshoven
https://robscholtemuseum.nl/?s=Epoch+Times
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hong+Kong
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tibet
https://robscholtemuseum.nl/?s=Taiwan
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-de-koude-oorlog-met-china-en-de-wu-flu/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-de-koude-oorlog-met-china-en-de-wu-flu-2/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image