Bo-Anne van Egmond – Formateur wil alle partijen alsnog horen + Ronald Boutkan – Formateur praat ook met niet-politieke partijen

Formateur wil alle partijen alsnog horen

Helderse Courant, 7 april 2018

Helderse Courant, 7 april 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Formateur praat ook met niet-politieke partijen

Den Helder – De formateur gaat komende week niet alleen praten met de twaalf partijen in de Helderse gemeenteraad, maar mogelijk ook met ‘het veld”. Dat zei CDA voorman Harmen Krul zaterdag in het LOS/DHA radioprogramma “De Week op Zaterdag”.

Met dat veld doelt Krul op organisaties als Woningstichting en Zeestad. Volgens hem is het heel verstandig ook daar een oor te luisteren te leggen. DWOZ stelde, dat die partijen niet gekozen zijn en dus geen rol horen te hebben in een formatieproces, maar het CDA ziet dat anders, al is het volgens Krul uiteindelijk Beter voor Den Helder, die beslist.

Na het nieuwe informatierondje komen de zes oorspronkelijk beoogde coalitiepartners vrijdag weer bijeen. Dan moet duidelijk worden, of een coalitie van Beter voor Den Helder, CDA, PvdA, Stadspartij, CU en Seniorenpartij alsnog een kans krijgt, of dat een andere weg wordt ingeslagen.

Den Helder Actueel, 7 april 2018 – 13:34

Reacties:

Remco Duijnker
7 april 2018 at 14:09
Volgens mij is afgelopen vrijdag met de formateur afgesproken dat hij met 12 partijen nog een aanvullende ronde maakt. Er is niet gesproken en afgesproken dat de formateur ook gaat praten met partijen buiten de politiek..
Zeestad is een partij die uitvoert. Het woord democratie krijgt wel een heel aparte betekenis op deze manier.

Marlon
7 april 2018 at 14:14
Het is vermakelijk om de politiek in Den Helder van een afstand te bekijken. De perikelen rondom het ‘kunst’ museum van Rob Scholte daargelaten – hoe is het mogelijk dat unieke kansen voor Den Helder steevast niet worden benut. Als ik gemeentebestuurder zou zijn – en ik zou onder voorwaarden de “Mona Lisa” naar de stad kunnen halen, door huisvesting te faciliteren en bestemmingsplannen te wijzigen, dan zou ik daar alles aan doen. Vanzelfsprekend heb ik het dan niet over de kunst van Rob Scholte (geen oordeel overigens, ik ken zijn werk niet) maar over de Bugatti Royale die in Den Helder is herbouwd mag geen enkele discussie zin. Dit is een meesterwerk dat elk museum, elke stad zou willen huisvestten. En als de conservator of kunstenaar dan een huisje moet hebben, dan ga je dat als stadsbestuur toch gewoon regelen? Onbegrijpelijk. Ik wens de formateur veel wijsheid toe en hopelijk hebben de nieuwe bestuurders het leg om oude patronen te doorbreken en unieke kansen niet laten lopen.

tjitskebiersteker
7 april 2018 at 14:52
Kennelijk zit ik met een ander CDA aan tafel dan de LOS. Gisteren is afgesproken dat Beter voor Den Helder de opdrachtgever is van de (in)formateur. Dan kan het niet zo zijn dat het CDA daar een nieuwe opdracht aan toevoegt die absoluut niet besproken is. Gisteren werd de vraag aan het CDA gesteld: met wie zitten wij hier aan tafel. Ik weet het nu nog steeds niet en ik denk dat dit het proces (of om het even welk ander proces) niet ten goede komt.

Michiel Wouters
7 april 2018 at 17:03
Wat dacht je van partijen die hier tot nu toe helemaal buiten staan. Dit soort brede opdrachten dient met alle partijen besproken te worden. Het proces is , blijkbaar door toedoen van het CDA , al volledig ontspoort.

Henk van Kuijk
7 april 2018 at 15:10
Ik snap nu wel waarom Woningstichting voorzitter was van een verkiezingsavond, was al volstrekt fout. Zag niemand daar op toe?? Ze moeten zelf al wijzer zijn, en zich neutraal naar de politiek opstellen, zeggen: “Nee, formeren, dat is jullie pakkie an.” Maar ja, een CDA informateur/voorzitter van een ondernemersvereniging uit Westfriesland, connecties…. je kunt de kat op het spek binden.

Saskia van Kuik
7 april 2018 at 15:26
Had steeds vaker al het vermoeden dat Zeestad en Woningstichting de dienst uitmaken in Den Helder – dat lijkt nu bevestigd – hoezo hebben de inwoners dan democratisch gekozen? Die brachten hun stem toch echt uit op een politieke partij, niet op een organisatie die al teveel in de melk te brokkelen heeft – slechte zaak!

fFred
7 april 2018 at 16:01
Waarom???? Zijn wij naar de stembus gegaan ?? Als ik geweten had , dat er vooraf al is gekonkeld en dat na de verkiezingen alles op een hoop gegooid werd , dan was ik nooit gegaan. Zonde van mijn tijd. Ook als ik lees , dat de Stadspartij ondanks dat zij een flink pak rammel gehad hebben , toch weer bij de onderhandelingen betrokken worden , zakt mijn broek af. De kiezer heeft gekozen en wil zo wie zo die verraderspartij er niet bij hebben. Zij hebben niet voor niets het vertrouwen verloren. Ook als ik verneem, dat er met partijen gesproken gaat worden die helemaal niet bij de verkiezingen betrokken zijn laat staan politiek actief zijn , dan zoeken ze het bij de volgende verkiezing maar uit. Dan bekruipt mij het gevoel , dat alles al vast stond en dat de burger voor de show is opgeroepen om zijn stem te komen geven.

Beer
7 april 2018 at 16:32
Beste mensen u bent allemaal in het pak genaaid door het onschuldige uiterlijk van Harmen Krul en zijn oproep tot samenwerken. Nu begrijpt u wat hij hier mee bedoelde: samen tot aan verkiezingsdag, daarna doen wij als CDA toch weer ons kunstje. De seniorenpartij en BvdH zijn er met open ogen ingestonken en hebben alles nu in handen gelegd van de landelijke kliek. De toekomstige coalitie zal bestaan uit: CDA, VVD, PvdA, D66, GL en stadspartij mogelijk uitgebreid met de CU al ben ik overtuigd van de realiteitszin van Tjitske Biersteker. De coalitie zal op de achtergrond uitgebreid worden met woningstichting, zeestad en willemsoord. Zo kunnen de geldverslindende projecten toch uitgevoerd worden en kan Den Helder zich weer opmaken voor de art 12 status.

Anton Hagen
7 april 2018 at 16:53
Volgens de geruchten alhier is de heer Assorgia van plan om zich te vestigen in (een gedeelte) van V&D (tijdelijk?)
Dus heeft hij er alle belang bij om dikke mik te worden en te zijn met Woningstichting en Zeestad.
Spreek het maar tegen heer Assorgia!!
Verder heb ik het al meerde malen geschreven:ZE DRONKEN EEN GLAS DEDEN EEN PLAS EN ALLES BLIJFT BIJNA ZOALS HET WAS 🙁 wederom gaan we genaaid worden!!!!!!

sukkels
7 april 2018 at 19:53
dat roept ik al vanaf het begin van deze partij beter voor assorgia de maffia is er niks bij

Rupert S
7 april 2018 at 20:15
De formateur zal in naam van de beschaving en in naam van de democratie uiteraard z’n best doen om de PVV buitenspel te houden. Immers, het betreft geen politieke partij maar een georganiseerd oproer met een ‘partijprogramma’ van één A4-tje, waarvan vrijwel alles ongrondwettelijk is. Maar dat hoef ik de formateur niet uit te leggen!

Dick Berts
7 april 2018 at 21:46
We hebben allemaal Woningstichting en Schuiling gestemd, meer keus was er niet. De formateur praat uitsluitend met Woningstichting en Schuiling, de rest zit er voor spek en bonen bij. Alleen een revolutie kan ons nog redden. En die komt er ook, maar het duurt het nog even. Schapen komen namelijk niet zo gauw in opstand.

Dirk
7 april 2018 at 22:10
Kan premier Rutte hier nog wat aan doen?

Glijn
8 april 2018 at 00:52
De Burgemeester zet er een streep onder.
Het CDA gaat een andere koers varen.
Allemaal nep nieuws.
Stille krachten op de achtergrond bepalen de strategie van het CDA.
Krul is slechts een poppetje aan een touwtje.

strandloper
8 april 2018 at 03:25
De formateur zal toch ook spreken met aannemer Tuin, horecaman van den Berg, sloper Oosterbeek en een dubbele afspraak in zijn agenda voor de heer Lolke Kuipers. Het is toch wel te hopen, anders is Den Helder echt verloren.

fFred
8 april 2018 at 10:07
Als je de foto van Krul ziet, krijg je melij met dat kind.

Dick Berts
8 april 2018 at 10:25
Volgens mij is Harmen Krul een prima vent. Het duurt alleen lang voordat je door krijgt hoe de maffia werkt en die tijd heeft Harmen nog niet gehad op deze planeet. Hij herkent de maffia nog niet eens, maar dat komt nog wel. Harmen is ook nog het slachtoffer van concepten zoals: ‘De marine is altijd goed en betrouwbaar’. Soms wel, soms niet. Geen enkel concept is altijd geldig. En het ontwikkelen van onderscheidingsvermogen kost tijd. Die tijd moeten we Harmen gunnen. Maar natuurlijk niet meteen als fractievoorzitter van het CDA. Hoe getalenteerd Harmen ook is. Dat hij toch meteen op de troon gehesen is bij het CDA, doet vermoeden dat hij een buikspreekpop is van een groepje (ex) marine-officieren. En Harmen, als je dit leest, pas op, zelfs een stilstaande klok heeft twee keer per dag gelijk. En….kritiek is de hoogste vorm van vriendschap. Smiley.

Anton Hagen.
8 april 2018 at 10:41
Beste fFred,
Krijg vooral geen melij met de heer Krul.
Als hij dit tot een goed einde brengt dan is na 3 jaar zijn promotie zeker en kan hij met een glimlach als eerste officier gaan varen,
Dit onder de bezielende leiding van een ex CDA wethouder en een ex kolonel van de Marine plus nog wat ex VVD hoofdofficieren.
Dit heet carrièreplanning.

Fred
8 april 2018 at 14:36
Maar als het verkeerd uitvalt ,in de politieke valkuil, dan wordt arme Harmen Geslachtofferd. Vandaar mijn melij . De brave borst wordt gebruikt als de kop van Jut. Als het verkeerd afloopt , krijgt hij het op zijn boterham.

Henk
9 april 2018 at 19:55
Hoezo formeren de grootste partij en na grootste net zolang tot meerderheid, daar heeft men op gestemd.

Henk
9 april 2018 at 20:02
Ter aanvulling afgelopen weekend werdt me medegedeeld dat het zo goed als rond is, de vestiging van een koffieshop in t pand van Karstens!

HaKatje
10 april 2018 at 08:26
Hebben de inwoners van de Visbuurt wel een bezwaarschrift ingediend?
Dat moet dan toch eerst in behandeling worden genomen?
Als niemand officieel een bezwaarschrift heeft ingediend, of heeft kunnen indienen, dan is er iets goed misgegaan. Alleen roepen dat je het niet wilt is denk ik niet genoeg….

Joost
10 april 2018 at 06:03
Zo Rupert de roeptoeter. Lucht dat op? Je onzin spuien over de PVV?

Rupert S
10 april 2018 at 06:48
Schrijf een opstel van maximaal honderd woorden waarin je uitlegt waarom de PVV categorisch buiten de macht wordt gehouden, juist in naam van de democratie en de beschaving, terwijl de ‘partij’ beweert deze waarden juist te beschermen (de bekende Paradox van Vasyljev). Eet dat opstel vervolgens op bij wijze van medicijn ter bevordering van de zelfreflectie. Toeter! Retteketet! Roep!

https://denhelderactueel.nl/2018/04/formateur-praat-ook-met-niet-politieke-partijen/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Woningstichting
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeestad
https://robscholtemuseum.nl/bo-anne-van-egmond-oud-kamerlid-huibers-formateur-in-den-helder-redactie-dha-cda-presenteert-hans-huibers-als-formateur-hans-huibers-voorzitter-westfriese-bedrijvengroep-column/
https://robscholtemuseum.nl/hedzer-faber-den-helder-is-nog-niet-aan-formeren-toe-ronald-boutkan-formateur-begint-volledig-opnieuw/

2 Comments

 1. Vanuit de helikopterview zitten we midden in de ineenstorting van de westerse wereld onder leiding van de VS. Historisch gezien kenmerken dergelijke overgangsperiodes zich vrijwel altijd door een gigantisch moreel verval. Omdat de mens een schapensoort is, valt de meute het niet eens op. Ze kijken bewust weg. Zo toont de Anerikaanse Harvard professor Daniel Goldhagen in zijn boek ‘Hitlers gewillige beulen’ wetenschappelijk aan, dat vrijwel alle Duitsers de joden vervolging op de een of andere manier gesteund hebben.

  Het bestaan van Zeestad bv, cv etc. (sorry ik raak verstrikt in dat maffia conglomeraat en dat is nou juist de bedoeling) en Woningstichting is op zich al een gotspe. Zeestad werd opgericht door de wegens fraude veroordeelde gedeputeerde Hooimaijers, die met deze constructie iedere democratische controle buiten spel wilde zetten. Ook de Woningstichting is een anti-democratisch fenomeen. Een Godsvermogen aan gemeenschapsgeld -het woningbezit van de gemeente Den Helder- werd ooit buiten democratische controle gebracht door er een stichting van te maken. En die stichting wordt nu weer deels naar een bv overgeheveld. Ik sta niet raar te kijken als Alexander Pechtold uiteindelijk eigenaar van deze bv blijkt te zijn.

  Twee onbestaanbare anti-democratische clubs maken al jaren de dienst uit in Den Helder (samen met de ongekozen Koen I). Natuurlijk werden ze altijd al in achterkamertjes door de politiek geconsulteerd, maar dat dit soort instanties nu al openlijk de dienst uit maken bij een formatie, is toch wel de terminale fase in een afgrijselijk bestuurlijk verrottingsproces.

  Mijn commentaren zijn totaal nutteloos. De schaapskudde lacht me volkomen uit. Maar een ding is wel van belang. De site van Rob Scholte wordt als cultureel erfgoed opgeslagen door de Koninklijke Bibliotheek. Toekomstige generaties kunnen dus lezen, dat de teloorgang van een rechtsstaat wel degelijk te zien is. Sterker nog, dat kost eigenlijk geen enkele moeite. De meute wil niks zien en juist dat kost een geweldige inspanning. Maar de beloning is groot, erbij horen en mee mogen eten uit de ruif van de maffia.

 2. Geachte burgers.
  We kunnen op allerlei wijze commentaar hebben, maar het is een feit dat we opgescheept zitten met een roeptoeter van het CDA die alleen maar kan herhalen wat er in zijn oortje gefluisterd wordt, een eigen mening heeft hij niet.
  BvDH zou ook zijn belofte in moeten lossen zoals de naam zegt.
  Partijen die wel goed willen voor onze stad worden meegesleept en tot wat leidt het ?
  We kunnen wel heen en weer blijven roepen maar onze stem is als een roepende in de woestijn.
  Eis aftreden van een burgervader nieuwe verkiezingen met partijen die het waar kunnen maken anders houdt deze nonsens nooit op.
  Wie behoort te besturen, een democratisch gekozen raad of de commercie ?

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.