Tinkebell – Een Aanslag op het Leven Zelf: Leven en Werk van Kunstenaar zijn In Elkaar Verweven

Tinkerbell (gif Walt Disney)

Tinkebell – Een Aanslag op het Leven Zelf (foto Staf RSMuseum)

Een Aanslag op het Leven Zelf: Leven en het Werk van een Kunstenaar zijn In Elkaar Verweven

Soms zijn er Dingen, die je in de Kern Wel weet, maar waar van je je de Impact Pas Echt realiseert op het Moment, dat deze je op een Presenteer Blaadje wordt Aan Gereikt.

Voor een TV Dingetje mocht ik de Documentaire Apolonia, Apolonia Vast zien, die Komende Zaterdag in Premiere gaat op IDFA. Het is een Film, waar in een Film Maker Twaalf Jaar Lang een Jonge Kunstenaar volgt in haar Leven en Ontwikkelingen. Wat me raakte, was, dat Al Heel Gauw Duidelijk wordt, dat er Geen Verschil is tussen het Leven van de Kunstenaar en haar Werk. Alles is Fluïde. En Alles is Grimmig , Iets, dat ik Direct herkende uit mijn Eigen Bestaan.

Dit Weekend is de Première van Marina Abramović’ Grote Werk, de Opera The 7 Deaths of Maria Callas in Carré. Heel in het Kort een Samen Smelting van de Levens en de Werken van Maria Callas en Abramović Zelf. Tussen de Aria’s, de Beelden en de Teksten van Abramović door, realiseerde ik me deze Week voor de Tweede Keer, dat er Geen Grens bestaat tussen wat Privé is en wat Goede Kunst maakt. Nooit.

Met dit Nog Vers in mijn Hoofd bereikte een Nood Oproep mijn Telefoon. Het was Lijsje, de Vriendin van de Bekende Kunstenaar Rob Scholte. Al Jaren zitten ze in Zak en As door een Conflict met de Gemeente Den Helder. Rob had daar een Waan Zinnig Museum, waar Zo Wel zijn Eigen Werk als zijn Op Gebouwde Kunst Collectie te zien waren. Tot er Onenigheid ontstond over een Energie Rekening. 19.000 Euro moesten ze Betalen, vertelde Lijsje me. Daar waren ze het Niet Mee Eens en de Ruzie, die ontstond, resulteerde in Uit Huis Zetting van het Gezin Scholte en In Beslag Name van de Complete Kunst Collectie, Pas Nog Getaxeerd op 3 Miljoen Euro.

De Gemeente besloot die Collectie Vervolgens Op te Slaan voor een Bedrag van 10.000 euro per Maand. Nu, Vijf Jaar Later, worden die Opslag Kosten, 600.000 Euro Verhaald op Rob en staan zijn Kunst Werken én de Kunst Werken uit zijn Collectie voor een Habbe Krats te Koop op een  Veiling Site. Het Gevolg is Waarde Daling, Zo Wel van Scholtes Werken als die van de Kunstenaars in zijn Collectie. Nog Even Los van het Feit, dat de Op Gelopen Schuld Hier Waar Schijnlijk Nooit van zal worden Af Betaald.

En dit leidde tot de Hulp Roep van Lijsje, want Wat konden ze Nog Doen?

Het Leven en het Werk van een Kunstenaar zijn In Elkaar Verweven. Neem je zijn Werk, of de Mogelijkheid tot Werken af, dan is dat een Aanslag op het Leven Zelf.

Inmiddels maakt het Ook Helemaal Niet Meer uit, of die 19.000 Euro Energie Schuld Terecht was. Hoe dit Proces is Verlopen, is Samen te Vatten in het Woord Onrecht. Punt!

Ik hoop daar om, dat Iedereen, die de Originele Rob Scholtes op koopt, het Betaalde Aankoop Bedrag Óók aan de Kunstenaar over maakt. En dat dat resulteert in een Nieuw Meester Werk.

En Totale Schaamte in de Gemeente Den Helder.

Parool,  8 november 2022

https://www.parool.nl/columns-opinie/het-leven-en-het-werk-van-een-kunstenaar-zijn-in-elkaar-verweven~b749dbbc/

Tolra BV | Jan van der Tol – Memo inzake Aanvang Werkzaamheden, 28 maart 2018 + Memo inzake Betaling Achterstand Rob Scholte, 5 juni 2018 + Rouw Kaart

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tinkebell
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lijsje+Snijder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tinkerbell
https://robscholtemuseum.nl/?s=Walt+Disney
https://robscholtemuseum.nl/?s=Maria+Callas
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marina+Abramović
https://robscholtemuseum.nl/?s=The+7+Deaths+of+Maria+Callas
https://robscholtemuseum.nl/?s=Shaffy
https://robscholtemuseum.nl/?s=Apolonia+Apolonia
https://robscholtemuseum.nl/?s=IDFA
https://robscholtemuseum.nl/?s=Privé+Leven
https://robscholtemuseum.nl/?s=Goede+Kunst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fluïde
https://robscholtemuseum.nl/?s=Grimmig
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leven+en+Kunst+Verweven
https://robscholtemuseum.nl/?s=Waan+Zinnig+Museum
https://robscholtemuseum.nl/?s=Onbetaalde+Energie+Rekening
https://robscholtemuseum.nl/?s=Uitzetting+Gezin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Conflict+met+Gemeente+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Woord+Onrecht
https://robscholtemuseum.nl/?s=Onrecht
https://robscholtemuseum.nl/?s=Totale+Schaamte
https://robscholtemuseum.nl/?s=Totale+Schaamte+Gemeente+Den+Helder