Stijn Vos – Ondanks Aan Staande Veiling probeert Rob Scholte zijn Collectie Zelf te Verkopen

Rob Scholte in het Voormalig Museum aan de Middenweg te den Helder (foto Regio Noordkop)

Ondanks Aan Staande Veiling probeert Rob Scholte zijn Collectie Zelf te Verkopen

Den Helder – Rob Scholte en zijn Vrouw Lijsje Snijder doen Nog een Laatste Poging om hun Kunst Collectie Zelf te Verkopen, ondanks, dat de Rechter heeft Besloten, dat de Gemeente Den Helder het Werk mag Veilen. De Familie Scholte vraagt Nu Drie Miljoen Euro voor de GeheleCollectie, terwijl de Gemeente uit gaat van een Veiling Opbrengst van € 350.000,-. Volgens Snijder heeft de Gemeente er Belang bij, dat Kunst van Scholte voor een Laag Bedrag de Deur uit gaat.

Een Bericht op de Web Site van het Rob Scholte Museum kondigt de Verkoop aan, “Rob Scholte biedt zijn Hele Kunst Collectie Te Koop aan voor Drie Miljoen Euro. Deze Bijzonder Unieke Verzameling van Veel Meer dan 8.000 Stuks bestaat uit Vele Kunst Werken van Rob Scholte Zelf, maar ook van Vele Andere Bekende en Nu Nog Onbekende Kunstenaars, die in het Rob Scholte Museum te Zien zijn Geweest.Geen Lullig Bedrag dus, maar volgens Snijder is de Waarde Volledig Onderbouwd en is de Collectie Zelfs Meer Waard. “Tien Jaar Geleden is de Collectie voor de Verzekering op Drie Miljoen Getaxeerd. Inmiddels zijn er Nog Veel Meer Werken Bij Gekomen.” Volgens Snijder mogen Zij en Scholte de Collectie tot Deze Geveild is Nog Zelf proberen te Verkopen.

Collectie bij Elkaar Houden

Wanneer de Collectie Geveild zal worden, Wat moet Gebeuren via het Bedrijf BVA Auctions, weet de Familie Scholte Nog Niet. Het koppel is in zijn Geheel Niet Tevreden over de Wijze, waarop de Gemeente van het Werk af probeert te komen: “De Taxateur van de Gemeente taxeert een Schilderij op € 400,-, terwijl een Soort Gelijk Schilderij van Rob aan het Rijks Museum is verkocht voor € 45.000,.” Naast het Feit, dat de Gemeente de Waarde van de Collectie volgens Snijder Veel Te Laag in schat, wordt het Werk van haar Man door de Veiling Ook Nog Eens uit Elkaar Gehaald. “De Gemeente doet Niets om de Veiling Bekendheid te geven. Wij vinden, dat de Verkoop bij het Publiek onder de Aandacht moet worden gebracht en willen de Collectie als Één Geheel Verkopen. Als Je Dat Niet Doet, Vernietig je de Markt Waarde, dat kun je Nooit Meer Terug Draaien.”

Snijder denkt, dat de Gemeente er Bewust voor kiest om de Collectie voor Weinig van de Hand te doen. “Als het Werk voor de Geschatte€ 350.000,- wordt verkocht zijn wij Failliet. Dat betekent ook, dat wij de Rechts Zaken tegen de Gemeente, die nog Beslecht moeten worden, Niet kunnen voeren.” Scholte en zijn Vrouw claimen een Bedrag van 1,7 Miljoen Euro van de Gemeente Den Helder. “De Verkoop van de Kunst Collectie is Ook Voorbarig, omdat Nog Helemaal Niet Duidelijk hoe die Zaak zal lopen.” Verantwoordelijk Wethouder Michiel Wouters was Niet Bereikbaar voor Commentaar.

Stijn Vos is Werkzaam als Politiek Verslaggever bij Regio Noordkop. Email stijn@regionoordkop.nl

https://www.regionoordkop.nl/10/08/2022/ondanks-aanstaande-veiling-probeert-rob-scholte-zijn-collectie-zelf-te-verkopen/

Delano Weltevreden – Nog Geen Datum voor Eerste Veiling van Kunst Collectie Rob Scholte, de Kunstenaar Zelf wordt Volledig buiten Spel Gezet

R + L – ROB SCHOLTE FOR SALE

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stijn+Vos
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lijsje+Snijder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rob+Scholte+Collectie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rob+Scholte+Museum+Collectie