RTV Oost | Spunck | Cultuur bij RTV Oost I Inga Tjapkes – Kunstenaar Rob Scholte

Inga Tjapkes bij Rob Scholte Thuis (foto RTV Oost)

Spunck, Cultuur bij Oost (foto TV Oost)

Kunstenaar Rob Scholte

Zo Eigenwijs als Pippi is, Zo Eigenwijs is het Cultuur Programma SPUNCK van RTV Oost ook. Op Zoek naar wat Kunst is. SPUNCK met een C, de C van Cultuur, de C van Eigenwijs

Pippi Langkous. Wie Kent Haar Niet, dat Eigenwijze Meisje met de Brutale Vlechtjes. Gecreëerd door Astrid Lindgren in 1945, maar Nog Steeds van deze Tijd. Taalkundig staat Pippi met Beide Benen op de Grond, en dan mag je Ook Gewoon een Nieuw Woord Verzinnen Spunk!.

Svensk Filmindustri – Pippi in Taka tuka land (1970)

In haar Woonplaats zoekt ze naar Spunk, bij de Bakker, de IJzer Winkel, de Dokter, op Straat, in het Bos en bij Twee Oude Dametjes Thuis. Uiteindelijk vindt ze op haar Eigen Tuinpadeen Heuse Spunk!

Uitzending van woensdag 26 januari 2022 om 17:30

Reproductie Verplicht heet Het. Rob Scholte gebruikt Zijn Hele Carrière namelijk Bestaande Afbeeldingen. Uit het Dagelijks Leven, Kunst en Reclame.
Daar voegt hij Vaak Iets aan toe, legt Onverwachte Verbanden en verandert de Betekenis. Daarbij zijn Originaliteit en Eigendomsrecht voor Scholte Niet Relevant, lijkt Het.
Hij is Internationaal Bekend sinds de Jaren Tachtig.
Met ImposanteProjecten. Hij exposeerde op de documenta in Kassel, de Biënnale in Venetië, en deed Schilderwerk voor de Replica van Huis ten Bosch in Nagasaki te Japan.
Zelfs na de Bom Aanslag in 1994 in Amsterdam, waarbij hij Zijn Benen verloor, maakte hij met Zijn Team de Opdracht in Japan Nog Af.
Toch is hij Berooid, staat zijn Eigen Collectie en Al Zijn Kwasten Achter Slot en Grendel en woont Rob met Zijn Gezin bij zijn Moeder, op zijn Oude Kamer.
Ergens in het Westen van het Land.

26 januari om 17:30
Rob Scholte is de Koning van het Copyright en exposeert een Deel van zijn Schilderijen in De Fundatie.

Rob Scholte, Koning van het Copyright

In première gegaan op 22 feb. 2022

SPUNCK

Rob Scholte is de Koning van het Copyright en hoewel Veel van zijn Werk Achter Slot en Grendel staat, exposeert hij Nu Toch, gelukkig, een Deel van zijn Schilderijen in De Fundatie. Reproductie Verplicht heet het. Rob Scholte gebruikt Al Zijn Hele Carrière namelijk Bestaande Afbeeldingen. Uit het Dagelijks Leven, kunst en reclame. Daar voegt hij meestal iets aan toe waardoor je nét een ander beeld krijgt en de betekenis verandert.

Abonneer je Hier https://bit.ly/376SblE

Lees Hier Meer

Mag dat wel? Zijn Originaliteit en Eigendomsrecht dan Niet Leidend? Voor Rob Scholte is dat Geen Issue. Als hij een Cola Flesje wil Schilderen, schildert hij Dat. Als hij een Beroemd Schilderij wil Schilderen, doet hij Dat Ook. Op zijn Manier. Scholte is Internationaal Bekend sinds de Jaren Tachtig. Met Imposante projecten: Hij exposeerde op de documenta in Kassel, de Biënnale in Venetië, en deed het Schilderwerk voor de Replica van Huis ten Bosch in Nagasaki Japan. Zelfs na de Bom Aanslag in 1994 in Amsterdam, waarbij hij zijn Benen verloor, maakte hij met zijn Team de Opdracht in Japan nog af. Toch is hij Berooid, staat zijn eigen Collectie en al zijn Kwasten Achter Slot en Grendel en woont Rob met zijn Gezin bij zijn Moeder, op zijn Oude Kamer. Ergens in het Westen van het Land.

Wie zijn wij?

SPUNCK is het cultuurplatform van RTV Oost. Hier vind je video’s over cultuur in Overijssel. Denk bijvoorbeeld aan Herman Finkers, Aniek Stokkers en André Manuel.

✉️ Heb je een tip? Mail dan naar spunck@rtvoost.nl. Abonneer op ons kanaal en blijf op de hoogte van het allerlaatste cultuurnieuws van RTV Oost via SPUNCK.

Reacties
https://youtu.be/PXdIL0JMDoQ

RTV Oost, 26  januari 2022

https://www.rtvoost.nl/tv/programma/1098/SPUNCK

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Inga+Tjapkes
https://robscholtemuseum.nl/?s=RTV+Oost
https://robscholtemuseum.nl/?s=Spunck
https://robscholtemuseum.nl/?s=Spunk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pippi+Langkous
https://robscholtemuseum.nl/?s=Astrid+Lindgren
https://robscholtemuseum.nl/?s=Museum+de+Fundatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Reproductie+Verplicht
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jaren+80
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jaren+Tachtig
https://robscholtemuseum.nl/?s=documenta+Kassel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Biennale+Venetie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Venetie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Huis+ten+Bosch
https://robscholtemuseum.nl/?s=Huis+ten+Bosch+Nagasaki
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nagasaki
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bom+Aanslag+1994
https://robscholtemuseum.nl/?s=Amsterdam
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zwolle