RTL | Echte Penoze, Af Levering (3) – Eef Hoos “Haagse Al Capone”

Eef Hoos “Haagse Al Capone

SK Documentaires

Evert Hendrik “Eef” Hoos, Den Haag, 12 juni 1946 Monchique, Portugal, 11 februari 2016, was een Nederlandse Crimineel, Ook Wel Bekend als “De Haagse Al Capone“. Eef Hoos stond Onder Meer aan het Hoofd van het Beruchte Scheveningse Incasso Bureau Toetanchamon.

In de Jaren 80 werd het Incasso Bureau Toetanchamon Geleid door Hoos. Deze Organisatie hield er Agressieve en Geweld Dadige Methoden Op Na om Schuldenaren tot Betalen te Dwingen, en zou Verantwoordelijk Zijn voor een Reeks Brand Stichtingen en Aan Slagen Eind Jaren 80 in Den Haag en Om Streken.

Na Negatieve Berichten over Toetanchamon in de Haagsche Courant, Ontplofte een Auto Bom bij de Uit Gever, Sijthoff Pers. Toen het Incasso Bureau een Vergunning werd Onthouden volgden Meerdere Aan Slagen, Onder Meer op een Politie Bureau en een Kantoor van de Sociale Dienst.

Nieuwe Bedrijf Plannen van Hoos werden Tegen Gehouden door Adri Duivesteijn, de Toen Malige Wet Houder in Den Haag. Hij zou Hebben Verhinderd, dat Hoos een Gigantische Molen kon Bouwen in het Haven Gebied, een Toeristische Attractie, die Hoos Zelf Om Schreef als “Het Achtste Wereld Wonder“. Op Duivesteijn werd in januari 1989 een Poging tot een Aan Slag Gedaan, via een op zijn Kantoor Af Gegeven Tafel Lamp, Waar in in de Voet een Explosief was Verborgen. De Bom, die Door een Mechanisch Mankement Niet Af Ging, kon Daar Na Onschadelijk worden Gemaakt.

Hoos bleef Altijd Ontkennen Iets met de Aan Slagen te Maken te Hebben, maar Belandde Wel in de Gevangenis. In Totaal bracht Hoos 14 Jaar in de Gevangenis door.

Themis

Na zijn Gevangenschap wierp Hoos zich op als Belangen Behartiger van Ex Gedetineerden. Hij gaf het Blad The Mis Take uit, dat werd Verspreid in Gevangenissen, en was Grond Legger van de Stichting Themis, een Organisatie voor Ex Gedetineerden. In 1999 werd er op het Kantoor van Themis in Almere een Bom Aan Slag Gepleegd. Het Gebouw ging In Vlammen Op. De Dader, een Ex Werknemer van Themis, Verklaarde voor de Recht Bank, dat hij de Aan Slag had Gepleegd in Op Dracht van Eef Hoos Zelf.

Hoos Wilde het Pand Her Bouwen en een Op Vang voor Oud Bajes Klanten Op Starten. Om dat te Voor Komen Kocht Één der Om Wonenden het Pand Op. Hoos Besloot Daar Op om zich met zijn Stichting te Vestigen aan Industrie TerreinDe Vaart“. Na dat Ook deze Plannen Niet Door Gingen Vertrok Hoos naar de Algarve in Portugal.

Eef Hoos over Zich Zelf

In een Interview met Het Parool uit 2005 Om Schreef Eef Hoos Zijn Leven Zelf als Volgt.

Ik was Zeven Tien Toen ik voor het Eerst de Gevangenis In Ging. Ik was Vijftig, Toen ik er voor de Laatste Keer Uit Kwam. Als ik Mijn Leven Over zou Mogen Doen, dan Zou ik het Weer Precies Zo Doen. Ik had die Tijd in de Gevangenis Niet Willen Missen. Niet, dat het Leuk is in de Gevangenis, Hoor, maar Het is Nou Één Maal mijn Leven. Zo ben ik Geworden Wie ik Ben. Als Je Ziet Hoe ik Hier Woon aan de Algarve, dan Heb ik Het Goed voor Elkaar. Ik heb een Kast van een Huis, een Zwem Bad van Dertig Meter, een Tennis Baan en een Vis Vijver. Ze Zeggen, dat Mis Daad Niet Loont, maar In mijn Geval is Dat Wel Zo.”

SK Documentaires, Simon Kerckhoffs, is hert Ultieme Kanaal voor Documentaires. ABONNEER je Nu op het Simon Kerckhoffs Kanaal om Al Tijd op de Hoogte te Blijven van de Nieuwste Documentaires over Uit Één Lopende Thema’s.

Reacties
https://youtu.be/CcJLx91Efw4?si=wIsbyCMLDEGPF_x4

Dienst Mede Deling

Expo in RSMuseum sinds 18 februari 2016 om 07:31

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=RTL
https://robscholtemuseum.nl/?s=Echte+Penoze
https://robscholtemuseum.nl/?s=RTL+|+Echte+Penoze
https://robscholtemuseum.nl/?s=Simon+Kerckhoffs
https://robscholtemuseum.nl/?s=SK+Documentaires
https://robscholtemuseum.nl/?s=Toetanchamon
https://robscholtemuseum.nl/?s=Incasso+Bureau+Toetanchamon
https://robscholtemuseum.nl/?s=Al+Capone
https://robscholtemuseum.nl/?s=Haagse+Al+Capone
https://robscholtemuseum.nl/?s=Themis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stichting+Themis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Organisatie+voor+Ex+Gedetineerden
https://robscholtemuseum.nl/?s=Belangen+Behartiging+Ex+Gedetineerden
https://robscholtemuseum.nl/?s=The+Mis+Take
https://robscholtemuseum.nl/?s=Klaas+Bruinsma
https://robscholtemuseum.nl/?s=Max+Hasfeld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jaap+Kroonenberg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Adri+Duivesteijn
https://robscholtemuseum.nl/?s=FC+Den+Haag
https://robscholtemuseum.nl/?s=Den+Haag
https://robscholtemuseum.nl/?s=Almere
https://robscholtemuseum.nl/?s=Monchique
https://robscholtemuseum.nl/?s=Portugal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jaren+80

https://robscholtemuseum.nl/?s=Bernard+zur+Lippe+Biesterfeld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Daniël+Groen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koos+Dalstra
https://robscholtemuseum.nl/?s=John+Studulski
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paul+Blanca
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+Klashorst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oscar+Hammerstein
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eef+Hoos

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image