Ronald den Boer – Bijbaantjes van stadsbestuur niet actueel bijgehouden

Den Helder – Hoewel wettelijk verplicht, houdt de gemeente Den Helder geen actueel openbaar overzicht bij van nevenfuncties van burgemeester en wethouders.

Dat overzicht op de website van de gemeente dateert uit 2015. Daaruit zou blijken dat burgemeester Koen Schuiling en zijn wethouders samen 28 bijbanen hebben.

Dat is relatief weinig vergeleken met veel van hun collega’s elders in het land en ze zouden er ook nog niets mee verdienen. Alleen wethouder Lolke Kuipers heeft blijkens het overzicht een betaalde nevenfunctie, namelijk de baan die hij had vóórdat hij deeltijdwethouder werd: directeur van het bedrijf LZI Holding.

Het overzicht is zoals gezegd niet geactualiseerd. Zo blijft de nevenfunctie van burgemeester Schuiling als voorzitter van de Raad van Toezicht bij de Hanzehogeschool in Groningen onvermeld. De ruim elfduizend euro die dit oplevert stort Schuiling overigens in de gemeentekas. Wethouder Jacqueline van Dongen is van de website gehaald, haar opvolger Odd Wagner wordt niet genoemd.

Uit een landelijk overzicht – uit 2015 – blijkt dat bestuurders in de Noordkop relatief weinig betaalde nevenfuncties hebben.

NHD, 16-2-2017, 8:00 (Update 16-2-2017, 9:57)

Reacties:

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
De politieke eed: “Hierbij beloof ik geen giften aan derden te geven.” Dat doet de burgemeester dus wel, hij is in overtreding. Het geld is van hem , hij moet het opvoeren bij de belasting en er belasting over betalen.
En 28 bijbanen die helemaal niets opleveren?? Ik geloof er niets van. Een baan is toch een baan, geen vrijwilligerswerk.

Henk Klok
Wie hadden er ook alweer over openheid, ook al heeft de burger hier niet veel aan???

Jan van der Zouw
Wat levert de samenleving meer op Henk van Kuijk? Dit is wel heel erg je eigen gelijk willen halen. Het gaat trouwens niet om banen maar om functies. Aan een baan ligt een formele arbeidsovereenkomst ten grondslag.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article29016396.ece/Bijbaantjes-van-stadsbestuur-niet-actueel-bijgehouden?lref=SL_5

https://robscholtemuseum.nl/webregio-burgemeester-leg-dat-maar-eens-eventjes-uit/

https://robscholtemuseum.nl/rtlbuurtfacts-bijbanen-van-gemeentebestuurders-28-nevenfuncties-voor-burgemeester-en-wethouders-den-helder-cv-wethouders/

https://robscholtemuseum.nl/ronald-boutkan-schuiling-aan-de-slag-in-groningen/