Ronald Boutkan – Voorzitter: vertrek prominenten goed voor Stadspartij + Delano Weltevreden – Voorzitter Stadspartij Den Helder ging ’te ver met uitspraak’

Voorzitter: vertrek prominenten goed voor Stadspartij

Den Helder – Het vertrek van vier prominente leden is helemaal niet zo slecht, denkt Ruud Wegman, huidig voorzitter van de Stadspartij. Sterker, hij verwacht, dat de partij er beter uitkomt.

Wegman was maandagmiddag te gast in het radioprogramma Regio Live om te reageren op de ‘crisis’, maar daar is wat hem betreft absoluut geen sprake van. “Het is een heel simpel verhaal, waarvoor we terug moeten naar de ledenvergadering afgelopen zomer. Daar ben ik toen gekozen en Robert Klein was toen al opgestapt, namelijk kort na de verkiezingen al. Hij kwam later terug, zoals de regels voorschrijven als aspirant-lid. Tijdens die ledenvergadering kwam Uwe Smit met het voorstel de statuten aan te passen, zodat je geen twee petten kunt hebben. De vergadering besloot het bestuur dit te laten onderzoeken.”

“In de statuten staat al, dat je geen raadslid of wethouder kunt zijn en tegelijkertijd bestuurslid van de partij. Dat is in het verleden wel voorgekomen, maar daar is toen ontheffing voor verleend, omdat er geen kandidaten waren voor die bestuursfuncties. Verder bestaat de partij 20 jaar en is er nog nooit een probleem geweest met ‘dubbele petten’. We doen ons best om het uit elkaar te houden, maar het hoeft elkaar ook niet te bijten. En we hebben afgelopen jaar het aantal bestuursleden vergroot van vijf naar zeven, waarvan nog maar twee van de ‘oude garde’.”

Extra ledenvergadering

Ook Peter Reenders is opgestapt, net als Marcel Karhof. “Smit heeft in augustus al opgezegd en Reenders had in een vroeg stadium al aangegeven te overwegen op te stappen. Op een goed moment is er een andere werkelijkheid en als je je daar niet helemaal bij vindt passen kun je opstappen. Karhof heeft tijdens een recent gehouden extra ledenvergadering opgezegd. Die was op initiatief van het groepje gehouden en ze wilden, dat het bestuur zou opstappen. Daar wilde het bestuur niet aan en er was ook geen meerderheid bij de leden voor het wegsturen van het bestuur.”

“De namen, waar we het nu over hebben, zijn in het verleden zeer nauw betrokken geweest bij de breuk van de partij, waaruit Beter voor Den Helder is ontstaan. Ze blijven volharden in het terugkijken en wij willen graag door en naar voren kijken. Er waait nu een hele frisse wind door de partij, er worden in goed overleg besluiten genomen en dat is een heel andere sfeer dan toen ik aantrad als voorzitter. De onrust en wantrouwen die er was is helemaal weg.”

“Met verbazing heb ik kennis moeten nemen van het artikel van deze voorzitter. Ik hoop dat hij voor zich zelf praat, omdat ik mij totaal niet herken in zijn verhaal. Als je mensen die zich jaren hebben ingezet voor de partij zo denkt te kunnen afserveren ben je het niet begrepen.”

— Harrie van Dongen (@harrievandongen) January 15, 2019

Den Helder Actueel, 15 januari 2019 – 08:55

Reacties:

Dick Berts
15 januari 2019 at 12:13
Ruud Wegman: Vertrek prominenten goed voor Stadpartij. Doet me denken aan het bericht dat een Amerikaanse officier tijdens de Korea oorlog aan zijn hoofdkwartier zond; “We hebben heuvel 361 weten te behouden, door hem op te blazen”.

Henk van Kuijk
15 januari 2019 at 12:40
Een bestuur moet besturen, en een raads- of commissielid hoort niet ook de partij te besturen. Het bijt elkaar wel degelijk, heer Wegman. Net zoals een raadslid dat Willemsoord bestuurt, daar niet hoort te huren. Twee petten, verstrengeling van belangen, onzuivere Helderse politiek. Het wordt hoog tijd dat de normale politieke normen worden gerespecteerd.

Judge X
15 januari 2019 at 12:54
Prominente stoelendans …. van 11 naar 0 zetels.

e
15 januari 2019 at 13:29
Een eigen failliet verklaring. Geeft al aan , dat de kiezer bij de Stadspartij niets meer te zoeken heeft .

Andrea
15 januari 2019 at 16:27
De ruzie tussen de Stadspartij en Harrie van Dongen is blijkbaar nog niet over gezien zijn Twitterbericht.
Binnenkort een splitsing van de stadspartij in de gemeenteraad?
Als Harrie van Dongen slim is, trekt hij als fractievoorzitter wethouder Pieter Kos terug uit het College, voordat hij zelf uit de partij stapt. Zijn we daar ook meteen van af.

e
15 januari 2019 at 18:07
Hier, helpt geen curator meer . Ze beginnen elkaar al aftevallen. Het wordt hoog tijd , dat de laatste van Dongen ook de politiek verlaat. Als je elkaar al openlijk gaat afvallen , dan heb je het inderdaad niet goed begrepen.

RvdK
16 januari 2019 at 07:04
Het rommelt al jaren binnen de stadspartij, 1 grote slangenkuil en gunnen elkaar het licht niet in de ogen. Triest!

e
16 januari 2019 at 09:49
Het gaat juist goed met de fractie en de coalitie volgens V Dongen in het NHD. Ja , dat is logisch als je vanuit de oppositie op schoot kruipt bij de VVD en je eigen principes en de kiezer belazert .

Lady bug
16 januari 2019 at 16:23
Die hele stadspartij mag wat mij betreft opgeheven worden.Ik heb me na het kiezersbedrog zelden zó belazerd gevoeld.

Lambik
17 januari 2019 at 13:49
Ruud ga Weg man, ik weet nog dat je stripotheek Suske en Wiske om zeep hebt geholpen.

https://denhelderactueel.nl/2019/01/voorzitter-vertrek-prominenten-goed-voor-stadspartij/

Voorzitter Stadspartij Den Helder ging ’te ver met uitspraak’

Den Helder – Fractievoorzitter Harrie van Dongen van de Stadspartij in Den Helder vindt, dat partijvoorzitter Ruud Wegman een toontje lager moet zingen wat het vertrek van een tiental partijprominenten betreft.

Op de website Den Helder Actueel noemt Wegman het vertrek van leden als Peter Reenders, Marcel Karhof, Uwe Smit en Robert Klein ’goed voor de Stadspartij’. Die uitspraak is Van Dongen in het verkeerde keelgat geschoten.

“Zulke onzin kan ik niet gebruiken. Het gaat juist goed met de fractie en de coalitie. Overal word ik nu aangesproken op wat de voorzitter zegt. Een commissie van drie personen, onder wie wethouder Pieter Kos, zou onderzoeken hoe de huidige problemen kunnen worden opgelost. De voorzitter doorkruist dat met zijn uitspraken. Ik probeer me zo min mogelijk met de situatie te bemoeien, maar dan krijg je dit soort uitspraken in de media en denk ik: hij gaat een stap te ver. Ik heb jaren opgetrokken met de mensen. die hij nu afserveert. Een verkiezingsoverwinning vieren is makkelijk, een nederlaag verwerken niet. Als er desondanks mensen zijn, die zich voor de partij willen inzetten, moet je hen niet op zo’n manier afserveren.” Van Dongen gaat niet uit van een breuk met het bestuur. “Wat mij betreft niet, maar je weet het nooit. Ik hoop dat de commissie aan de slag kan.”

Helderse Courant, 27 januari 2019, 09:01

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof
Eng en zielig mannetje die H van Dongen eerst de stadspartij om zeep helpen En nou zielig lopen doen .

Henk van Kuijk
“Het gaat juist goed met de coalitie….” “We hebben beloofd, geen nieuw stadhuis, maar renovatie, besteden nu miljoenen aan ons Rabo stadhuis en de front offices, wat de burgers heerlijk vinden, en we plannen een nieuw stadhuis in de binnenstad, want we hebben 675.000 voor nieuw beleid. Prima, toch? Julianadorp juicht! En we hebben nu met Assorgia iemand die een extra oogje op Willemsoord houdt.”

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190116_42825768/voorzitter-stadspartij-den-helder-ging-te-ver-met-uitspraak

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadspartij+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ruud+Wegman
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robert+Klein
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+Reenders
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marcel+Karhof
https://robscholtemuseum.nl/?s=Uwe+Smit
https://robscholtemuseum.nl/?s=Harrie+van+Dongen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieter+Kos
https://robscholtemuseum.nl/hedzer-faber-prominente-leden-keren-stadspartij-den-helder-de-rug-toe/