Hedzer Faber – Prominente leden keren Stadspartij Den Helder de rug toe + Ronald Boutkan – Hommeles binnen de Stadspartij (update)

Prominente leden keren Stadspartij Den Helder de rug toe

Den Helder – Het is hommeles binnen Stadspartij Den Helder. Meerdere prominente leden hebben hun lidmaatschap opgezegd, omdat ze het niet eens zijn met de koers van het partijbestuur.

Volgens ingewijden gaat het om zeker tien van de circa honderd partijleden, die de partij de rug toe keren. Onder hen voormalig politiek leider Peter Reenders – vele jaren het gezicht van de partij – oud partijvoorzitter Robert Klein, oud raadslid Marcel Karhof en voormalig commissielid Uwe Smit.

Volgens opgestapte leden is er onder het huidige bewind van partijvoorzitter Ruud Wegman geen ruimte meer voor kritische geluiden in de partij. De pas weer lid geworden Robert Klein kreeg van het bestuur te horen, dat hij de partij zou worden uitgezet, onder meer omdat hij onrust zou zaaien binnen de partij. Hij heeft dat niet afgewacht en is nu zelf opgestapt.

Klein: “Het belangrijkste punt is, dat er nu mensen met dubbele petten in de partij zitten. Dat iemand en bestuurslid is en commissielid, is ongezond. Het bestuur zou de politiek moeten kunnen controleren. Maar daar willen ze niet van weten. Het bestuur wil de macht hebben en geen gezeur van kritische leden. Terwijl dat is niet hoe het zou moeten werken. Politiek bedrijven doe je samen.”

Tijdens een ledenvergadering in juli vorig jaar kwam ’rekenmeester’ Uwe Smit met een voorstel tot het aanpassen van de statuten, waarin staat dat bestuursleden geen raad of commissielid mogen zijn. Smit: “Dat is met overgrote meerderheid aangenomen door de aanwezige leden. Dus moet het bestuur dit uitvoeren. Maar dat doen ze niet. We hebben ze er bij meerdere gelegenheden op gewezen, maar ze doen er niks mee. Reageren vaak niet eens op mailtjes en zo blijven ze hun eigen vlees keuren.”

Marcel Karhof: “We zien onze partij, waar we zo veel tijd en energie in hebben gestoken tot een ordinaire kroegpartij, waar bier zuipen in het partijhonk belangrijker is dan samen werken aan een mooier en beter Den Helder. Terwijl het bestuur een beetje naar eigen inzicht de dienst uitmaakt. Kritische leden kunnen ze niet gebruiken.”

De opgestapte partijprominenten beraden zich op vervolgstappen. Ze geven aan een terugkeer naar de partij niet uit te sluiten ’maar dan moet er wel iets veranderen’. Een nieuwe partij oprichten is ook een optie. Karhof: “Dat is wel dubbel, want de politieke versplintering in Den Helder zint ons ook niet. Maar het doet pijn om onze Stadspartij te zien afglijden en daarmee ook al het werk, dat wij er voor hebben verricht.”

Peter Reenders wil geen commentaar geven. Hij bevestigt wel, dat hij zijn lidmaatschap heeft opgezegd. Bestuursleden wijzen voor commentaar naar partijvoorzitter Ruud Wegman. Hij was vooralsnog niet bereikbaar voor een reactie.

Noordhollands Dagblad, 12 januari 2019, 13:27

Reacties:

Uwe Smit
Ik verlegen om een functie? Ik was bij de laatste ALV niet meer beschikbaar als kandidaat-bestuurslid. Eerder kondigde Ruud Wegman per e-mail aan met het onderwerp HET IS ZOVER, dat hij bij de ALV van 23 november zou opstappen als voorzitter.

Kees Jan van Velsen
Het moddergooien van de (ex) leden is begonnen?
Als u toch gaat moddergooien, verteld u dan ook is openlijk over de crisis tussen Raadslid van Dongen en Wethouder Kos?

Uwe Smit
Kees Jan van Velsen Ik ben al sinds augustus geen lid meer. Ik weet niet wat zich in de partij nu afspeelt.

Kees Jan van Velsen
Uwe Smit En dan nu pas naar buitenkomen dat jullie uit de partij zijn gestapt. Komt een beetje vreemd over.
Ook betreft van Dongen moet u meer weten, iedereen weet dat van Dongen, Reenders, Karhof, Klein en uzelf 10 handen op één buik zijn.
Welk doel hebben jullie ermee om na een half jaar naar buiten te komen?
En welke vervolgstappen willen jullie nemen? Volgens mij is jullie het zelfde kunstje geflikt, als een aantal van de net genoemde ex-leden in het verleden hebben gedaan bij de groep wat nu heet Beter v Den Helder?

Kees Jan van Velsen
Toch jammer dat Uwe Smit niet meer reageerd op mijn laatste reactie.
De ruzie die ontstaan is tussen van Dongen en Kos is 4 maanden terug geweest. Rond de zelfde datum dat iedereen uit de partij stapte. En als Rechterhand van Reenders, moet u deze crisis wel degelijk bekend zijn…

Ruud Van de Kerkhof
Laten we nou heel eerlijk zijn het is puur en alleen P Reenders geweest en zijn kompaan H van Dongen die de stadspartij naar de kloten hebben geholpen en daar is R Klein ook schuldig aan

Ruud Van de Kerkhof
En let maar op dat onderkuiper H van Dongen over stapt naar BVDH om C Asorgia op te volgen die zwaar onder vuur ligt wegens belangenverstrengeling en al zijn gedane beloftes aan de kiezer in de prullenbak heeft gepleurd .

Ruud Van de Kerkhof
Er zijn allang gesprekken geweest tussen H van Dongen en C Asorgia dat heb ik van een betrouwbare bron een raadslid .Waarom denk je dat H van Dongen op Den Helder Actueel zich zo druk maakt over de kritiek die C Asorgia over zich heen krijgt puur eigenbelang en .het is jammer dat je niks in de krant leest over de ruzie tussen Raadslid van Dongen en Wethouder P Kos beiden van de Stadspartij maar dat komt nog wel .

Koos V Dongen
Wat P Kos betreft heb ik ook het idee dat hij niet meer voor de Stadsparij zit hij is verrassend stil. Heel jammer maar een Wethouder is eenvoudig te vervangen.

Koos V Dongen
Ik heb begrepen dat C Asorgia en H.v.Dongen praten over het weer samenvoegen van de gebroken Stadspartij het lijkt mij vreemd als Harrie over zou stappen.Mijn idee is al heel lang zonder dat ik me er mee bemoei en dat weet ook Harrie en meerdere mensen bij de Stadspartij stap naar elkaar toe als volwasen mensen en praat het uit dat is beter voor Den Helder. In elke partij is het na een teleurstelling zo dat vele zogenaamde prominenten als er niets meer te halen is opstappen. Ik denk dat carlos en Harrie wijze mensen zijn die elk op hun manier van Den Helder leven en er dus belang bij hebben dat de Stadspartij weer groter word.

Ruud Van de Kerkhof
Lekker blijven dromen het zou een zege voor Den Helder zijn als dit soort mensen die puur voor eigenbelang bezig zijn nooit meer herkozen worden en de kiezerr is echt niet gek om nog een keer hier in te trappen .En we zullen er alles aan doen omdat te verkomen .

Koos V Dongen
Ruud Van de Kerkhof Ik ben heel benieuwd Ruud wat je er aan gaat doen beste man.

Ruud Van de Kerkhof
Koos V Dongen de kiezer wakker schudden om niet op een van deze bedriegers te stemmen ik hou niet van mensen die van alles beloven maar dat niet nakomen

Koos V Dongen
Ruud Van de Kerkhof Weet je Ruud om wat te bereiken moet je samenwerken maar alles wat ik heb gedaan kan ik je vertellen heb je mensen die je altijd willen onderuit hallen. Ik weet uit mijn tijd in de politiek maar ook in de wijk de schreeuwers doen zelf niet veel maar gunnen een ander die het beste met alles voor heeft ook niets. Ik lees jouw vaak maar word lid van een partij en stel je positief op maar vergeet niet dat je een lange adem moet hebben dat moet jij weten als voetballer.

George Bethlehem
bier zuipen in het partijhonk ?
Drank in de man, wijsheid in de kan.

Arie A A Ruiter
Ik heb ondertussen mijn buik vol van die lokale flutpartijen. Allemaal geraaskal van gasten die netaan zelfstandig mogen wonen.Besturen is een vak en moet je aan mensen met verstand van zaken overlaten.

Henk Vriend
En de klucht die stadsbestuur heet begint weer van voor af aan. Weer wordt er totaal niet aan de kiezer gedacht, alleen maar aan hun eigen hachie. Denk eens aan het op fatsoenlijke wijze besturen van de stad…

Henk van Kuijk
Enkele feiten ter herinnering:
1. Peter Reenders zegde per sms de coalitie op van niet-Haagse partijen;
2. Robert Klein installeerde eerst de nieuwe Haagse/lokale coalitie (die de Bijlweg renovatie saboteerde), voordat de leden van de Stadspartij hun mening mochten geven; dhr Kos keek toe en glimlachte;
3. Dhr Kos was met zijn partij de grote verliezer van de verkiezingen, maar mocht toch het hoogst van de toren blazen;
4. Geen van alle genoemde politici durft te zeggen dat dhr Assorgia en zijn partij BvDH aan belangenverstrengeling doet, als regeerpartij (met Kos).

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190112_95897182/prominente-leden-keren-stadspartij-den-helder-de-rug-toe

Hommeles binnen de Stadspartij (update)

Den Helder – Het is hommeles binnen de Stadspartij, zo meldt de Helderse Courant maandag. Enkele prominenten hebben hun lidmaatschap opgezegd, waaronder oud fractievoorzitter en voormalig lijsttrekker Peter Reenders.

De huidig voorzitter, Ruud Wegman, stelt in de krant, dat er niet zoveel aan de hand is. Naast Reenders zijn Uwe Smit, Marcel Karhof en oud voorzitter Robert Klein opgestapt. “Het zijn vooral dit clubje van vier en hun familieleden, die de partij de rug hebben toegekeerd”, aldus Wegman.

Volgens de opgestapte leden duldt de partij geen kritiek. En Klein vindt het bijvoorbeeld niet kunnen, dat iemand én commissielid is én bestuurslid. “Een dubbele pet moet niet kunnen”, meent Klein, die daarin gesteund wordt door Smit. De ledenvergadering heeft dit ook besloten, maar het bestuur weigert tot nu toe de statuten van de partij hierop aan te passen. Karhof meldt niet uit te sluiten, dat ze, als er de nodige dingen veranderen, toch terugkeren bij de Stadspartij. Een andere optie is een nieuwe partij starten.

Update
Volgens Wegman zijn de opgestapte prominenten slechts teleurgesteld in het feit, dat er voor hen, na de fikse verkiezingsnederlaag, geen plek meer was in raad of commissie. Klein weerspreekt dit: “Ik kan voor de verschillende gestopte leden spreken, dat we niet teleurgesteld zijn, dat we geen plek in raad of commissie hebben. Voor mezelf gesproken heb ik een commissielidmaatschap afgeslagen, eerder omdat ik toen voorzitter van de partij was, daarna omdat mijn privésituatie het niet toelaat.”

Den Helder Actueel, 14 jan 19 – 07:46

Reacties:

Dirk
14 januari 2019 at 09:00
Zal wel leiden tot weer een extra partijtje in Den Helder

e
14 januari 2019 at 09:22
Nou, doe dat maar niet !! Weer een kansloze partij met beunhazen erbij , moeten we niet willen . Wat hebben deze kneuzen nu gepresteerd ? geen ene moer toch ! De burger , moet dat weer financieel opbrengen.

Boaz
14 januari 2019 at 10:06
Aangezien het over uitgerangeerde mensen gaat in de stadspartij word er driftig gezocht naar nieuw bestaansrecht.
Het toeval wil dat Beter voor den Helder ook een club is van mensen die bij de Stadspartij geen deuk in een pakje boter kunnen slaan.
Wat is nou mooier dan dit voorstel;
de huidige stadspartij vluchtelingen rennen naar BvDH; dit kan ook eenvoudig worden ingewilligd. De pizabakker zit tot over zijn oren in de belangenverstrengeling ( door met hachi-loung/odeklonje in zee te gaan; en een pand te huren van de gemeentelijke BV|| en voorheen radicaal tegen de horeca verplaatsing naar Willemsoord te zijn)
Hoe groot is de kans dat 1 van de overlopers de nieuwe voorzitter van BvDH word !!
En het beste van dit slechte is; we worden er allemaal slechter van !

Hijneken
14 januari 2019 at 11:03
Je wordt lid van een partij of richt er een op. Dan zeg je het lidmaatschap op…. Den Helder, city of party’s.

Dick Berts
14 januari 2019 at 12:00
De politiek draait alleen nog maar om de politici en heeft niets meer met de burgers te maken.

e
14 januari 2019 at 18:09
Inderdaad, ze hebben maar 1x in de vier jaar de burger nodig . maar ik denk eerder aan de verdienste. Zij hebben maar vierjaar à 11/1200 euro p.m. om “”binnen”” te lopen. Daarna is het weer terug vallen in het dagelijks leven.

Henk van Kuijk
14 januari 2019 at 12:15
Enkele feiten ter herinnering:
1. Peter Reenders zegde per sms de coalitie op van niet-Haagse partijen;
2. Robert Klein installeerde eerst de nieuwe Haagse/lokale coalitie (die de Bijlweg renovatie saboteerde), voordat de leden van de Stadspartij hun mening mochten geven; dhr Kos keek toe en glimlachte;
3. Dhr Kos was met zijn partij de grote verliezer van de verkiezingen, maar mocht toch het hoogst van de toren blazen;
4. Geen van alle genoemde politici durft te zeggen dat dhr Assorgia en zijn partij BvDH aan belangenverstrengeling doet, als regeerpartij (met Kos).
Een rechte rug, een visie en een vaste lijn, niet meer te bekennen, ook niet bij BvdH.

positivo
14 januari 2019 at 15:07
Veel te negatief hoor…..even wat hersengymnastiek….Wat heeft de Stadspartij indertijd voor elkaar gekregen?
a. Nieuwbouw stadhuis naar de prullenbak.
b. gratis parkeren
c. Hondenbelasting afgeschaft
volgens mij werden alle punten gehaald wie kan dat zelfs nu zeggen?

e
14 januari 2019 at 18:17
Maar voor een deel weer afgeserveert. Nieuwbouw stadhuis was alleen op de stationslokatie maar is niet van de baan. Gratis parkeren wordt al voor een deel in uren teruggebracht , daar het niet op bracht wat er van verwacht werd, en het regende klachten . Hondenbelasting heeft alleen maar geleid tot meer stront overlast, en is een mislukking. Dus deze beunhazen hebben niets tot stand gebracht.

Henk van Kuijk
4 januari 2019 at 18:59
De “renovatie” van de Bijlweg was politiek wisselgeld dat de Stadspartij (afgesplitst) wilde als alternatief voor hun coup. Geheel onnodig, een opknapbeurt was voldoende geweest. Deze fout werd toen door de Haagse partijen uitgebuit om de boel geheel te saboteren, samen met ondernemers van bevriende huize. Toen gaf de VVD-burgemeester nog een zet door de Raboverhuizing door te drukken, en zo denken de Haagse partijen nu toch hun zin van nieuwbouw te krijgen. Samen notabene met de Stadspartij en BvDH. Tel uit je winst, en verlakkerij.

Andrea
14 januari 2019 at 15:47
Wie is de volgende? Binnenkort een breuk in Beter voor Den Helder wegens de belangenverstrengeling van de pizzabakker?
Bij de breuk van Beter voor Den Helder, zullen Reenders en consorten zich vast aansluiten bij de pizzabakker. Ook bij hun is de belangenverstrengeling duidelijk geworden de afgelopen jaren.
Het blijft een grote bende in de Helderse politiek. Dat zie je ook bij de Column van Schuiling, en de ophef in Buitenhof daar over. Ook dit zal alleen roepen in een woestijn blijven, want Schuiling kan niet uit de VVD. Immers als hij dat doet is hij de bescherming van de VVD en Justitie kwijt en kan hij niet meer doen wat hij nu allemaal doet.

https://denhelderactueel.nl/2019/01/hommeles-binnen-de-stadspartij/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadspartij+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+Reenders
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robert+Klein
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marcel+Karhof
https://robscholtemuseum.nl/?s=Uwe+Smit
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ruud+Wegman

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image