Ronald Boutkan – Vertrokken prominenten Stadspartij beginnen niet opnieuw

Den Helder – De afvalligen van de Stadspartij starten geen nieuwe partij. Dat hebben ze woensdag onderling afgesproken tijdens een ‘afscheidsetentje’.

Eerder deze week werd bekend dat Uwe Smit, Peter Reenders, Marcel Karhof en Robert Klein hun lidmaatschap van de partij hadden opgezegd. Of daarmee ook het einde kwam aan hun politieke ambities was niet geheel duidelijk, er werd gesproken over de optie een nieuwe partij te starten. Dat gaat echter niet gebeuren, is inmiddels duidelijk.

Smit was samen met Karhof, Klein, raadslid Harrie van Dongen en Stadspartij lid Rob van Putten bijeen voor een etentje bij Costa Smeralda. Inderdaad, het restaurant van Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder, maar daar moeten we niets achter zoeken, benadrukt Smit. “Carlo is gewoon een goede vriend, meer niet.” Reenders kon niet aanwezig zijn in verband met verblijf buiten Nederland.

Geen nieuwe partij

“We hebben ook gesproken over de optie een nieuwe partij te starten, maar dat gaan we niet doen,” laat Smit weten. “Nu niet en ook over twee jaar niet!. Je kunt onmogelijk nog onderscheidend zijn in Den Helder, dus een nieuwe partij beginnen is zinloos.”

Van Dongen, hoewel deze week niet gelukkig met uitspraken van voorzitter Ruud Wegman, blijft gewoon lid van de Stadspartij en haar raadsfractie. Van Putten is ook niet van plan zijn lidmaatschap op te zeggen. Dat deze twee samen met de opgestapte leden uit eten gingen had dan ook niets te maken met het voorbereiden van een coup of iets dergelijks, maar alles met “gewoon even fatsoenlijk met een etentje afscheid nemen van elkaar”, aldus Smit.

Den Helder Actueel, 17 januari 2018, 11:30

Reacties:

Dutch
17 januari 2019 at 12:14
….iets met de schijn van belangenverstrengeling…..

e
17 januari 2019 at 12:31
Niet zo verwonderlijk, De stadspartij en Assorgia zijn altijd al heel close geweest i.v.b.m het Assorgiaplein. Maar wat mij wel opvalt , is dat de voorzitter Wegman er niet bij zit . Geen honger ? Of bent u ze zo zat , dat de lust in eten en drinken u vergaan is .

Judge X
17 januari 2019 at 12:57
Een laatste avondmaal ….

Boaz
17 januari 2019 at 17:11
dat wil ook niet zeggen dat een van de heren voorziiterschap verkrijgt bij BvDH juist omwille dat de pizzaboer nu echt moet stoppen met zijn flauwekul.
wegman is ook maar een roeptoeter die zijn eigen tokos niet in stand weet te houden; goed ondernemerschap komt daar niet vandaan, dan moet je bij de vlaaieboer zijn !

https://denhelderactueel.nl/2019/01/vertrokken-prominenten-stadspartij-beginnen-niet-opnieuw/

Reacties:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadspartij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Beter+voor+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Costa+Smeralda
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carlo+Assorgia
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+Reenders
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marcel+Karhof
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robert+Klein
https://robscholtemuseum.nl/?s=Harrie+van+Dongen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ruud+Wegman