Ronald Boutkan – Daar zijn ze dan: de nevenfuncties!

Den Helder – Het was even wachten, maar daar zijn ze dan. De gemeente heeft de nevenfuncties van het college (burgemeester en wethouders) inmiddels online gezet. Ze zijn in te zien via de website van de gemeente.

We vroeger er een tijdje geleden al om, omdat de informatie op de gemeentelijke website nog niet was aangepast aan de nieuwe situatie. Later liet woordvoerder Arjan Dekker weten, dat het niet was om geheimzinnig te doen, maar omdat wegens de vakantie het overzicht nog niet compleet was. Dat is het nu dus wel en ook zijn alle nevenfuncties, die horen bij het zijn van wethouder inmiddels verdeeld.

Uit het overzicht blijkt, dat burgemeester Koen Schuiling onder meer ook lid is van het erecomité stichting Avondvierdaagse Den Helder, beschermheer van de Reddingsbrigade en van het Stedelijk Muziekkorps Den Helder. Wethouder Kees Visser is partner in Den Helder Aircraft Systems BV en zit in het Regionaal portefeuillehoudersoverleg Ruimte en Economie. Wethouder Michiel Wouters staat voor 20 uur per week op de loonlijst van de Kustwacht en is secretaris van de IJsclub Den Helder.

Wethouder Heleen Keur krijgt betaald voor haar lid van de raad van toezicht Stichting Westfriese Bibliotheken (40 uur per jaar), is voorzitter van het bestuur Stichting Dorpshuis Centrum Andijk en maakt deel uit van het Bestuurlijk overleg Afvalwaterketen Noorderkwartier. Pieter Kos heeft geen betaalde nevenfuncties, maar is wel penningmeester van de stichting Regionaal platform arbeidsmarktbeleid en schuift aan bij het overleg van de Adviescommissie Jeugd Werkt. Remco Duijnker heeft maar 1 nevenfunctie: hij is lid van het algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke regeling Regionaal Historisch Centrum Alkmaar.

Wethouder Tjitske Biersteker is lid van de Stuurgroep Lekker Leven doe je samen, overlegt mee Regionaal platform fraudebestrijding en in het bestuurlijk overleg Maatschappelijke Opvang / Beschermd wonen en Vrouwenopvang / Veilig Thuis. Wethouder Peter de Vrij staat nog voor 8 uur per maand op de loonlijst als verpleegkundig Specialist bij Omring en is voorzitter van de Stichting Herdenkingsstenen Den Helder.

Bekijk de PDF voor een totaaloverzicht van de nevenfuncties:
https://denhelderactueel.nl/wp-content/uploads/2018/09/Nevenfuncties-collegeleden.pdf.

Den Helder Actueel, 12 september 2018 – 13:06

Reacties:

Andrea
12 september 2018 at 20:32
En welke nevenfuncties worden er allemaal verzwegen…
De lijst met nevenfuncties is bewijsbaar niet compleet. Tjitske Biersteker heeft er als raadslid nooit een geheim van gemaakt dat ze samen met haar man ondernemers zijn. Dit stond ook altijd netjes vermeld bij haar nevenfuncties als raadslid. In de lijst met nevenfuncties van het College is dit verzwegen…

Sigmund
12 september 2018 at 21:13
Als Tjitske Biersteker niet meer werkzaam is als ondernemer (bijvoorbeeld omdat andere taken momenteel teveel tijd van haar vergen) staat daarover uiteraard terecht niets vermeld in de lijst van haar nevenfuncties als wethouder. Het tegendeel zie ik zie niet aangetoond. Hoezo is de lijst dan “bewijsbaar” niet compleet?!?

Andrea
12 september 2018 at 21:56
Tjitske Biersteker hoeft niet zelf werkzaam te zijn als ze er mede eigenaar van is. De inschrijving KvK is duidelijk over het bedrijf wat ze met haar man heeft. Heel Den Helder en omstreken weet ook dat ze mede eigenaar is van dit bedrijf, en daar is ook helemaal niets mis mee. Ook is er de overtuiging dat Tjitske Biersteker deze nevenfunctie gewoon heeft gemeld.
Het gaat erom dat het College weer dingen verzwijgt. Welke nevenfuncties en andere bedrijven worden bij de andere wethouders verzwegen?
En stel dat ik even mee ga in uw verhaal. Dan betekend het dat u het normaal vind dat wethouders hun bedrijven overschrijven op andere naam. Dit betekend dat wij als burgers nooit kunnen controleren of een wethouder, Wethouder is geworden om zijn eigen portemonnee te spekken.

https://denhelderactueel.nl/2018/09/daar-zijn-ze-dan-de-nevenfuncties/

PDF:
Nevenfuncties van College van Burgemeester en Wethouders Den Helder

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=nevenfuncties
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Visser
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tjitske+Biersteker
https://robscholtemuseum.nl/?s=Remco+Duijnker
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+de+Vrij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Heleen+Keur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieter+Kos
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling
https://robscholtemuseum.nl/ronald-boutkan-gemeente-doet-geheimzinnig-over-nevenfuncties-college/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image