Ronald Boutkan – Apple geen sponsor van nieuw stationsgebied

Den Helder – Apple als sponsor van de nieuwe stationsomgeving? Het antwoord is nee, al leek het wel even op. Dinsdag is niet alleen gras gelegd voor het station, maar werden ook beelden van kunstenaar Yair Aschkenasy geplaatst. En op een foto die door Bert de Groot werd geplaatst op de social media, had een van de beelden het logo van Apple op zich.

Het zag er echt uit, maar was een grapje van een van de medewerkers. “Die had een sticker geplakt”, laat projectleider Willem Koning weten. Dus geen wifi-beeld, geen opladers verstopt in de kunst, maar gewoon een grap. Wel een geslaagde, want het viel velen op en even sloeg de twijfel toe.

Verder gaat de herinrichting van het gebied vlotjes. Het streven is alles klaar te hebben voor de start van Sail 2017 en dat moet lukken. Sail is van 22 tot en met 25 juni.

Den Helder Actueel, 11 april 2017 – 17:00

Reacties:

jonathan
11 april 2017 at 19:42
ik wil voor een klein bedrag wel een bord neerzetten. ‘Koen moet weg’

RB
11 april 2017 at 20:40
begint wel wat te worden zo, de hele binnenstad knapt lekker op

Ronald
12 april 2017 at 07:56
Alleen jammer dat de winkelsanden leeg staan..
Typisch geval van: Al draait een aap een gouden ring…

D.A.
12 april 2017 at 08:42
Wel nee, de Appel is een ” cristelijk ” symbool voor de Willem, de appel / het paradijs & het is voorjaar. Dat een Apple anders is dan een Appel weten de meeste ” apen ” niet. De wifi antenne zit op het dak van de watertoren,……. kan best druk worden want de meesten hebben geen gouden ring. Daarom dat park en de omgeving, vermoedelijk. Over googelen en twijfel, wil ik niet beginnen anders word het een lang gemeente verhaal. En nee, laat Koen maar blijven, of is hij onze Eva ?

Bodelo
12 april 2017 at 13:43
Ronald; fijn dat je toch nog een laagje zuur op het zoet weet te leggen …….

Ronald
12 april 2017 at 15:01
Naja, het is toch zo.. De entree wordt straks waarschijnlijk heel erg mooi.. om vervolgens straten vol leegstand in te lopen… Lege plekken waar ooit terassen stonden enz enz…

RB
12 april 2017 at 16:44
nu de entree en de rest v/d binnenstad best wel knap wordt en in een hard tempo blijft opknappen trekt het misschien wel weer wat aan en wordt het weer wat voller, anders winkels en horeca centreren in bijvoorbeeld Hema, Kroonpassage, het oude V&D pand met de driehoek daar omheen, rest van de straten weer wonen maken

George
12 april 2017 at 09:17
Hopelijk blijft het bij een appel en dat straks niet die verfspuiters de boel verzieken.

Judge X
13 april 2017 at 00:09
Nou George …..,als je er wat kleurige verf tegenaan kwakt,dan begint het pas écht op een appel te lijken; ‘een Karel Appel’ !
Wie wil er nu niet een paar vrolijke Karel Appels in z’n parkje hebben. 🙂

http://1.bp.blogspot.com/-UD5EDvtbtZE/T3Ikn9muH4I/AAAAAAAAABE/nsAGNY9QAwA/s1600/modernisme+3d.jpg

Henk van Kuijk
12 april 2017 at 12:50
Er was eens een zogenaamde inspraakprocedure… de bezwaarprocedure loopt nog……. er werd toegezegd dat er inbreng van bewoners bij de te kiezen kunst zou zijn: noppes nada, floep, komen er opeens kunstwerken tevoorschijn, wie bepaalde dat? En ondertussen lult de coalitie maar eindeloos door over kunstenaar Rob Scholte. Ik stel voor: The Aschkenasy Apple Museum, Apple koopt wel.

Judge X
12 april 2017 at 13:10
Tja wie bepaald dat; het NHD weet te melden dat ze geschonken zijn door de Woning Stichting.
Hier blijkt maar weer eens uit betreffende gemeentezaken,dat wie betaald ook bepaald.

Henk van Kuijk
12 april 2017 at 13:45
Je slaat de spijker op de Kop: Sail, Woningstichting, de inspraakprocedure was een schijnvertoning. Over een fietsenstalling van 400 fietsen naast het station lees je niks, daar hadden wij namelijk bezwaar tegen. Er is een kelder voor 300 fietsen onder het station, onbenut. De NS mag haar verwaarlozende gang gaan, alle stations vernieuwd in Noord-Holland, behalve in Den Helder.

Bodelo
12 april 2017 at 13:44
Ik vind de Apple sticker een briljante grap!
Op facebook was er zelfs iemand die het gedachtengoed van de kunstenaar kon verklaren om uitleg te geven aan het toepassen van dit logo!

Juul
12 april 2017 at 18:08
Het wordt zeker een mooi park als alles af is.
Maar net als park wat al gereed is los lopende honden die uit gelaten worden en hun behoefte doen op het speelgazon.
Ga maar op het bankje zitten en je ziet het gebeuren.
Handhavers treden niet voldoende op.

RB
13 april 2017 at 11:12
ergernis nummer 1 over de gehele linie….. zou ook willen dat de handhavers wat meer die figuren aanspraken ipv parkeer bonnetjes uitschrijven……

Aukelien Jellema
12 april 2017 at 21:34
Wat mij bevreemdt is dat deze beelden op de sokkels worden geafficheerd als “de mannen van de Oude Rijkswerf”. Dat je, als je er naar kijkt als Helderse beschouwer, direct denkt aan al die mensen (meest mannen) die gedurende anderhalve eeuw op de Rijkswerf hebben gewerkt.
Die associatie krijg ik er he-le-máál niet bij. Deze beelden verwacht je in een Poolse havenstad, of ergens in Rusland. Ze hebben iets Sovjet-achtigs.
In de bronzen beelden op de kop van de Beatrixstraat daarentegen, die sjouwende figuren, daarin herken ik wèl de werviaan.
Kunst laat natuurlijk altijd veel aan de eigen verbeelding over. Maar in deze figuren zal ik nooit mijn ooit op de Oude Rijkswerf werkende vader, ooms, opa, neven of buurman herkennen….

Bodelo
13 april 2017 at 09:40
Dat ben ik wel met je eens Aukelien. Maar over smaak valt niet te twisten.
Persoonlijk had ik het prachtig gevonden als een een “spoor” van werklieden vanaf het station in de richting van Willemsoord had gelopen.
Maar we krijgen in ieder geval een entree met allure.

Monique_K
13 april 2017 at 11:18
Dat was ook mijn eerste gedachte toen ik die beelden zag, het lijkt wel op Russische arbeiders uit zo’n propaganda affiche ..

Henk van Kuijk
13 april 2017 at 17:48
Dat krijg je, als er inbreng van de burgers wordt toegezegd bij de te plaatsen kunstwerken, tijdens de inspraakprocedure, en dan wethouder Kuipers meldt dat de inspraak voorbij is, en weer beelden gaat rammen, als projectontwikkelaar. Een oude hond leer je geen nieuwe kunstjes meer…. en dan worden burgers met kunstzinnige kennis consequent genegeerd, en daar hoor ik ook bij. Know-how bij de eigen burger, niet van belang. Doordrammen, dat is het parool, Saillllll, dan moet het klaar zijn, stadspromotie!! Bij de inspraak vroeg ik: is het niet nuttig om bij een of meer te plannen kunstwerken op de stationslocatie de ervaren kunstenaar Rob Scholte te raadplegen? Jaja, knikte men. Neehoor, ik voel me alleen maar belazerd en genegeerd. De werviaanbeelden zouden alleen in Beatrixtraat komen, niet op de stationslocatie, daar zou een maritiem getint kunstwerk komen. Allemaal leugens. Notabene, onder een zogenaamd onafhankelijk voorzitster.

flipfluitketel
13 april 2017 at 18:07
Henk shut up ik wordt zo moe van jou negatieve gezwets geef nu eens toe dat Den Helder opknapt het nieuwe woord in de dikke van dale voor 2017 “kuijken” = niet willen zien dat het mooi wordt 🙂

RB
13 april 2017 at 18:15
🙂

Fred
13 april 2017 at 18:21
Maar hij heeft wel gelijk. Het gaat er niet om , hoe mooi volgens jou de stad wel niet wordt, het gaat erom , dat er afspraken zijn gemaakt die niet nagekomen worden.

Henk van Kuijk
13 april 2017 at 18:33
Jij was niet bij de inspraak, ik, en 150 mensen wel, dus houd jij nu je mond, ketel die anoniem zwart ziet.

Bodelo
14 april 2017 at 11:15
Henk, de opmerking van Aukelien gaat over de uitvoering van de beelden. Niet over de locatie. De beelden zijn interpretatie van de kunstenaar en een cadeau van Woningstichting. Daar komt weinig inspraak bij kijken dunkt mij?

Henk van Kuijk
14 april 2017 at 12:12
De uitvoering van de kunst is hier aan de orde. Jammer dat je niet bij de drie (3) inspraakavonden was over de stationslocatie. Ik wel. De vraag daar was o.a. wat de sfeer daar moest worden. Daar kwamen twee kernpunten uit: een maritieme sfeer (havenstad) en meer groen. Daarnaast kwam naar voren de wens om speelse kunstwerken te plaatsen, waar ook kinderen levendig mee om konden gaan (klimmen, onder zitten, op de foto). Er werden wat voorbeelden getoond door bureau West8, heel anders dan wat er nu opeens wordt geplaatst. Met geen woord werd gerept over het doortrekken van de wervianenbeelden vanuit de Beatrixstraat. Het een wordt simpelweg vervangen door het ander, de wens van de burgers telt dus gewoon niet, de bestuurders nemen weer over, plus WS. Zo belazer je de burger. p.s. Ik leidde twee burgerinspraakavonden over de stationslocatie, ben deskundig op dit gebied. Het komt vaak voor: schijninspraak door de overheid, die toch zijn eigen zin doet (zie referendum Oekraine). Het is de beste manier om de burger te ontmoedigen om de volgende keer nog mee te doen. Ik peins er niet meer over.

Anton Hagen
14 april 2017 at 07:58
Aardige Aukelien,
Je ziet toch wel dat die werviaan aan het breeuwen is?Voor de niet kenners:
Dat is een houten schip waterdicht maken vanaf de buitenzijde zo ook op het houten dek.
En er is vast nog wel een vakman werviaan die kan vertellen hoe het precies in zijn werk gaat,of ga anders even kijken op de oude Rijkswerf bij de zeilschepen,gebeurt nu nog steeds,bij houten schepen.Had wat mij betreft wel wat beeldende kunnen zijn.

Judge X
14 april 2017 at 11:57
De kunstenmaker is voor zijn ‘inspiratie’ waarschijnlijk naar Noord-Korea afgereisd Aukelien.
Was hij naar Japan gegaan,dan had de Werfiaan er uiteraard weer heel anders uitgezien:
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:ASIMO_4.28.11.jpg

Denindepen
14 april 2017 at 12:11
Wat een gezemel hier, het wordt hartstikke mooi. Eindelijk gebeurt er eens wat!

Judge X
15 april 2017 at 22:23
Nou de gelijkenis is wel duidelijk hoor ,,,,,
http://1.bp.blogspot.com/-1wfzC1pRi1M/UPcIaF9VzyI/AAAAAAAAAHE/ltpKlxqTMu4/s1600/korean-soldier-512.jpg

http://www.denhelderactueel.nl/2017/04/apple-geen-sponsor-nieuw-stationsgebied/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image