Ron Ranzijn – Burgemeester Den Helder mogelijk gehoord om drugspand

Den Helder – Twee aan weerszijden van een woning aan de Schoenerstraat wonende vrouwen vinden, dat de burgemeester van Den Helder te laks is opgetreden tegen drugsoverlast vanuit het pand.

Ze hebben de rechtbank verzocht de burgemeester, enkele rechercheurs en een medewerker van Woningstichting Den Helder te horen om vervolgens aan de hand van de opgedane informatie te beslissen, of een schadeprocedure zinvol is.

Rechter R. van der Veen adviseerde de betrokken partijen komende week te onderzoeken, of mediation tot de mogelijkheden behoort. Zo niet, dan volgt op 7 februari een beschikking over de gevraagde getuigenverhoren.

De vriend van de buurvrouw van beide bewoonsters is in de jaren 2008 en 2009 veroordeeld wegens drugshandel. Bij het vonnis hadden belastende verklaringen van de buren een rol gespeeld. Zij hebben sindsdien veel overlast ondervonden: ze werden bedreigd, er was ingebroken en er vonden vernielingen plaats. De vrouwen voelden zich niet meer veilig. Ze hebben al hun kostbaarheden elders opgeslagen. Volgens hun advocaat duurt de overlast nog steeds voort.

Noordhollands Dagblad, 13 december 2018, 17:01

Reacties:

John van der Meijden
Dat krijg je als je alles maar wegwuift en niet luistert naar je burgermensen

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20181213_1028500/burgemeester-den-helder-mogelijk-gehoord-om-drugspand

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling
https://robscholtemuseum.nl/bo-anne-van-egmond-vragen-over-drugsoverlast-in-schoenerstraat-den-helder/
https://robscholtemuseum.nl/bo-anne-van-egmond-geen-melding-van-chemische-drugslabs-in-den-helder-delano-weltevreden-meer-vragen-over-drugslabs/