Rodi – Tijdelijk stadhuis in Rabobank + Ronald Boutkan – College stopt aanbesteding stadhuis definitief, verhuizing naar Rabobank gaat door

Tijdelijk stadhuis in Rabobank

Den Helder – Gemeente Den Helder gaat het pand van de Rabobank aan de Verkeerstorenweg gebruiken als tijdelijke huisvesting van het stadhuis. Vanaf juni worden de medewerkers van het gemeentehuis, het college en de griffie gehuisvest op de locatie. die zij betrekken tot uiterlijk mei 2019. In de tussentijd wordt het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg gerenoveerd.

Na een zoektocht bleek, dat weinig panden in de gemeente Den Helder aan de randvoorwaarden voldoen of enkel geschikt zijn na een ingrijpende verbouwing. Uiteindelijk is het pand van de Rabobank de meest realistische optie gebleken. Het college van burgemeester en wethouders heeft een huurovereenkomst gesloten voor dit pand.
De gemeente gaat naast een deel van de begane grond, ook de tweede, derde en vierde verdieping huren. De tijdelijke locatie ligt buiten de stad en is minder goed bereikbaar met het openbaar vervoer voor zowel bezoekers als medewerkers, die niet met eigen vervoer naar het pand kunnen komen.
De verhuizing staat gepland voor juni. Naar verwachting is het huidige stadhuis uiterlijk in mei 2019 gereed om te kunnen betrekken, waarna de ambtelijke organisatie kan terugkeren. Mocht de verbouwing uitlopen dan is er de optie om langer te blijven in het Rabobank gebouw.

Rodi, Nieuws uit de regio, dinsdag 06 februari 2018 – 13:26

http://www.rodi.nl/widgets/1457-den-helder/nieuws/1447712-tijdelijk-stadhuis-in-rabobank

College stopt aanbesteding stadhuis definitief, verhuizing naar Rabobank gaat door

Den Helder – De gemeente heeft de aanbesteding voor de renovatie van het stadhuis definitief stop gezet, er wordt niet gegund aan ingeschreven bedrijven. Dat meldt het college in een brief aan de gemeenteraad. Tegelijkertijd wordt de verhuizing naar de Rabobank voort gezet.

“Op 21 februari 2018 bent u geïnformeerd over de aanbestedingsresultaten renovatie stadhuis. Deze zouden leiden tot een financiële overschrijding ten opzichte van het door u beschikbaar gestelde uitvoeringskrediet. Het huidige perspectief in het vervolg van het proces is een volksraadpleging. Daarom is besloten de aanbesteding tussentijds te beëindigen en niet tot gunnen over te gaan.”

“Door de slechte onderhoudssituatie van het huidige stadhuis achten wij het niet verantwoord om ons personeel nog langer dan nodig onder deze omstandigheden te laten werken. Vanuit de verantwoordelijkheid een gezonde en veilige werkomgeving te garanderen is het proces van de tijdelijke huisvesting in het ‘Rabobank gebouw’ aan de Verkeerstorenweg voort gezet, in afwachting van een definitief besluit.”

De ondernemingsraad is overigens tegen de verhuizing. De OR had het college net gevraagd de verhuizing te annuleren. Dit onder meer vanwege het feit, dat er niet voldoende plek is voor alle ambtenaren, zodat met flex plekken moet worden gewerkt. Ook zouden meer ambtenaren vaker thuis moeten werken. Het college negeert de wens van de OR dus.

Den Helder Actueel, 28 februari 2018 – 12:39

Reacties:

Rasjutter
28 februari 2018 at 12:50
Kijk eindelijke een wijs besluit, nu een paar service loketten in de wijken en je bent helemaal klaar voor de toekomst.

J. Biersteker
28 februari 2018 at 12:53
Wat een waardeloze plek zeg! Die stationslocatie moet alsnog doorgaan

fFred
1 maart 2018 at 08:58
Dat zijn ze van plan ook denk ik .. Waarom , denk je dat er alles op alles gezet wordt om Scholte daar weg te krijgen ? De afdeling smerige spelletjes van de Gemeente weet daar wel weg mee .

Rebbel
28 februari 2018 at 13:09
Berardplein mooie locatie toch,en genoeg parkeerplaatsen

J. Biersteker
28 februari 2018 at 13:38
Ook prima inderdaad

fFred
1 maart 2018 at 09:56
Het is de bedoeling, dat daar Assorgia komt met zijn horecaplein.

Juul
28 februari 2018 at 13:47
Gewoon verhuizen en laten zitten in het Rabo gebouw.
Waarvoor een steunpunt in de wijk?

Monique_K
28 februari 2018 at 14:58
Dus het college wil de verhuizing doorzetten omdat de situatie aan de Bijlweg te slecht zou zijn, terwijl de OR juist vraagt om de verhuizing af te blazen. Dit heeft wel een heel erg hoog ‘lekker puh’ gehalte, het college krijgt zijn zin niet dus gaan ze gewoon iedereen klemzetten. Wat hopen ze hier mee te bereiken? Dat burgers uit pure frustratie om de slechte bereikbaarheid maar instemmen met nieuwbouw?

Stefan
28 februari 2018 at 16:27
Voor de inwoners een frontoffice in de diverse wijken inwoners blij. De OR geen klimaatplafonds voorzitter kan opstappen.

fFred
28 februari 2018 at 16:43
Je ziet nu duidelijk ,wat zij de hele tijd al doen , Saboteren en Traineren. En hier moet je vertrouwen in hebben !! Bah, stelletje bagger.

fFred
28 februari 2018 at 15:07
Was het ook niet de OR , die met allerlei extra wensen (Eisen) kwam voor de renovatie.De OR heeft het schip doen zinken.

Dirk
28 februari 2018 at 15:20
Mooie oplossing! Gewoon daar blijven totdat het nieuwe stadhuis in oude V&D klaar is. Parkeergarage en fietsenstalling in de kelder maken. Pizzaplein op oude plek Kampanje en de koffieshops in oude postkantoor.

Judge X
28 februari 2018 at 15:48
Laat ze daar de komende 20 jaar maar zitten met catering van de Mc.
Volksraadpleging 21 maart en uw aller opkomst is dringend gewenst, om de huidige machthebbers af te serveren !
Komt massaal en stemt Lokaal ! 🙂
https://robscholtemuseum.nl/michiel-wouters-standpunt-behoorlijk-bestuur-inzake-stadhuis-aangescherpt-bo-anne-van-egmond-vier-miljoen-en-niet-meer-voor-renovatie-helders-stadhuis/

Anton Hagen.
28 februari 2018 at 17:37
Gaat het college ook een(tijdelijke) busdienst regelen voor die mensen welke niet in het bezit van een auto zijn?
Laat de gemeenteraad daar snel op inhaken,raadsleden ATTENTIE ! Of heb ik iets gemist aangaande een buslijn?
WIE DURF TE REAGEREN?
Raadsleden bedoel ik dus,uiteraard ook ,,normale” reargeerders .

Rasjutter
28 februari 2018 at 17:58
Bus Hoorn stopt ook op de luchthaven weg dus een halte erbij is zo gemaakt

Boaz
28 februari 2018 at 18:30
10 minuten verder fietsen is idd voor een ambtenaar teveel gevraagd !

fFred
1 maart 2018 at 07:53
En ?? Niet iedereen doet dat in tien minuten. Er zijn altijd mensen die afhankelijk zijn van openbaar of ander vervoer.. De bus naar Hoorn ? Hoe vaak komt die daar langs ?

Klaas Otten
28 februari 2018 at 17:58
1 ding is zeker ….. het getuigd van LEF van huidige college B&W of is het hebzucht a la kleuter niveau .. “Wij willen onze zin van nieuwbouw doordrukken… ik vrees het laatste en of het optie 1 of 2 is … een beetje dom om dat voor de verkiezingen te doen ..

strandloper
1 maart 2018 at 02:14
Het College van B&W van Den Helder is totaal van de pot gerukt. De ambtenaren vinden het bezwaarlijk om te vertrekken naar RABO-gebouw. Zij vinden het klaarblijkelijk op de Bijlweg minder ongezond en onveilig dan het college ons wil doen geloven. Iedere groep of ieder individu denkt al heel lang “slimmer” te zijn dan de ander. Gevolg: decennia lang is er niets van de grond gekomen behalve dan de gepeperde facturen die de burgers mochten betalen. Bedankt van-de-pot-gerukten! Ga eens een andere hobby zoeken maar dan wel op eigen kosten.

Kobus
1 maart 2018 at 11:23
Een ander verhaaltje. Vroeg of laat ontkom je er niet aan dat Den Helder gaat (moet) fuseren met andere Gemeenten. Waar zullen de ambtenaren dan gehuisvest moeten worden? Gemeentehuis buiten Den Helder? Andere Gemeenten hebben dan ook inspraak en wensen en zit Den Helder dan met een nieuw Gemeentehuis dat geen centrumfunctie heeft.Het zou wenselijk zijn daar met nieuwverbouw op in te haken en misschien is het RABO (Ruimt Alle Boeren OP) dan wel een geschikte plek. Wie weet.

RB
1 maart 2018 at 12:18
een groot deel ambtenaren komt al van buiten de gemeente dus die zullen dit alleen maar toejuichen, de rest “werkt thuis” dus die maakt het ook niet uit

fFred
1 maart 2018 at 11:56
Zitten ze weer in een oud ( In hun ogen ) pand. Binnen no time zal dat weer aangepast moeten worden aan de tere zieltjes van de heren ambtenaren.

Kobus
1 maart 2018 at 13:48
Ik ben geen ambtenaar maar vind wel dat een werknemer recht op goede werkplek heeft, in wat voor vorm dan ook.
Als er dan aangepast moet worden dan is dat meer dan redelijk. Ergo. het hele probleem is ontstaan door onkunde van bestuurders die niet weten of kunnen beslissen over verbouw of nieuwbouw van een simpel Stadhuis.

qrap88
2 maart 2018 at 01:00
Misschien iets voor LOS TV om met eigen ogen (camera) te zien hoe het werkelijk is gesteld met “de slechte onderhoudssituatie van het huidige stadhuis” • Ben nl. wel benieuwd !

Hotmail 2
2 maart 2018 at 07:42
Renoveren cq wegwerken van achterstallig onderhoud is de enige en beste oplossing.
.
Waarom zit woningstichting in een oud pand ?
.
Waarom zit de bieb in een oud pand ?
.
Waarom zit de kampanje in een oud pand ?
.
Vergeleken hierbij is de toendertijd betrokken luxe service flat Zuiderhorn nog een jong gebouw.

fFred
2 maart 2018 at 12:22
En waarom werden die miljoenen kostende verbouwingen toen ook niet afgeblazen ? O ja , Doordrammen en geen inzicht willen geven toen er vragen gesteld werden.

https://denhelderactueel.nl/2018/02/college-stopt-aanbesteding-stadhuis-definitief-verhuizing-naar-rabobank-gaat/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=stadhuis

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image