Rijkswaterstaat – Sluisdeur Open U! Het Testen van Zeesluis IJmuiden + Opening Zeesluis IJmuiden door Koning Willem Alexander, 26 januari 2022

Opening Zeesluis IJmoiden, Livestream, 26 januari 2022 (foto YouTube)

Sluisdeur Open U! Het Testen van Zeesluis IJmuiden

Gepubliceerd 11 jan. 2022

Rijkswaterstaat

Op woensdag 26 januari 2022 wordt Zeesluis IJmuiden Officieel Geopend door Koning Willem Alexander. De Livestream start om 14:45 en kijk je Hier https://youtu.be/n-C1HQDzYao

Zeesluis IJmuiden is Uitvoerig Getest in Aanloop naar de Officiële Opening Later deze Maand. Tijdens het Oefenen en Testen met Zeesluis IJmuiden gingen de Sluisdeuren een Paar Keer Open. Op het Filmpje is de Sluisdeur aan Zeezijde te Zien. Het Zoete Water stroomt naar Zee de Kolk uit en mengt met het Zoute Water.

Abonneer je op ons YouTube Kanaal om Meer te zien van Zeesluis IJmuiden!

Zeesluis IJmuiden is 500 meter lang, 70 meter breed en 18 meter diep. de Grootste Zeesluis van de Wereld. In januari 2016 is Gestart met de bouw, begin 2022 is de Nieuwe Zeesluis Beschikbaar voor de Scheepvaart.

Let op! Dit Filmpje is Versneld Afgespeeld. Normaal gaat dit dus Iets Langzamer. In Werkelijkheid duurt het Openen van de Deur ongeveer vijf minuten!

Kijk voor Meer Informatie op https://www.rijkswaterstaat.nl/water/projectenoverzicht/ijmuiden-bouw-nieuwe-grote-zeesluis

#Zeesluis #IJmuiden #Rijkswaterstaat #Drone

Reacties
https://youtu.be/5CJFYGgkuuE

Opening Zeesluis IJmuiden door Koning Willem Alexander, 26 januari 2022

Live gestreamd 26 jan. 2022

Rijkswaterstaat

De Grootste Zeesluis ter Wereld is Geopend! Na een Intensieve Bouw en Test Periode is Zeesluis IJmuiden Klaar voor Gebruik. Op 26 januari 2022 werd de Zeesluis Officieel Geopend door Zijne Majesteit de Koning. De Officiële Openingshandeling was Live te volgen via deze Livestream.

Abonneer je op dit YouTube Kanaal van Rijkswaterstaat om Niets te Missen.

Vanwege de Huidige Corona Maatregelen was het Evenement Helaas Zonder Publiek. Om te zorgen, dat je deze Bijzondere Mijlpaal van van Zeesluis IJmuiden toch kon Meemaken, zorgden we voor een Online Alternatief.

De Bouw van de Zeesluis is in juli 2016 Gestart en augustus 2021 Afgerond. Daarna volgde een Periode van Oefenen en Testen door Alle Partijen, die met de Zeesluis gaan werken, zoals de (Be)Dienaars, de Loodsen, de Slepers en de Vletter Lieden. Ook is er Geoefend met de Hulpdiensten.

Kijk voor Meer Informatie over Zeesluis IJmuiden en de Opening op https://www.openingzeesluisijmuiden.nl/

#Zeesluis #IJmuiden

Reacties
https://youtu.be/n-C1HQDzYao

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rijkswaterstaat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeesluis
https://robscholtemuseum.nl/?s=IJmuiden
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeesluis+IJmuiden
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koning+Willem+Alexander
https://robscholtemuseum.nl/?s=Drone