Repelsteeltje – Wildersgate moet gevolgen hebben

Vandaag is er wat mij betreft maar EEN onderwerp om over te schrijven: het proces Wilders.

Weet u nog? De aangifte polonaise?
Probeer maar eens aangifte te doen van een inbraak, of van de diefstal van je fiets (haha!). Mensen proberen het vaak niet eens meer, tenzij de verzekering het eist.
Waarom zou je al die moeite doen? Het is een heidens karwei en negen van de tien keer hoor je er nooit meer wat van.
Nee, dan aangifte doen tegen Wilders.

Toen stonden de agenten klaar met voorgedrukte aangifteformulieren. Wat heet, men kwam zelfs naar de mensen toe om het toch vooral maar makkelijk te maken om aangifte te doen.
En wat werd er massaal aangifte gedaan… onder luid applaus van de media.
Burgemeester en wethouders van Nijmegen gingen in optocht naar het gemeentehuis.
Aangifte!

Het hele zaakje stonk vanaf het eerste begin.
Maar alle achterdocht was natuurlijk onterecht. Allemaal populisme!
Wij leven tenslotte in een rechtsstaat, en foei! Hoe durfde Wilders te zeggen, dat het proces tegen hem een politiek proces was?

RTL heeft het deksel van de beerput weten te wrikken, en de stank die ons tegemoet slaat is misselijkmakend. Citaat van RTL (https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/4841571/wilders-pvv-opstelten-marokkanen-openbaar-ministerie-grapperhaus):

Waarom zijn deze documenten belangrijk?
Omdat ze zwart op wit bewijs leveren, dat er directe inhoudelijke bemoeienis was vanuit het ministerie van Justitie in een strafzaak tegen een volksvertegenwoordiger, oppositieleider Wilders. Ze vormen ook bewijs, dat het OM niet de (hele) waarheid heeft gesproken tegen de rechtbank en het Hof over contacten en overleg met het ministerie.

Op 6 februari 2018 – ruim drie jaar na het aangiftecircus – beweerde (https://twitter.com/pieterkleinrtl/status/1171055196421742593) het College van Procureurs Generaal dat nog met droge ogen tegenover de rechtbank:
Gebleken is, dat over het aangiftetraject binnen de top van het Openbaar Ministerie geen afstemming c.q. overleg heeft plaatsgevonden. Ook met de vertegenwoordigers van het Ministerie van (destijds) Veiligheid en Justitie en de politieke ambtsdragers is door het College over het aangiftetraject niet overlegd.
Hoe heet een dergelijke leugen ook weer?
Meineed?

Er is verschrikkelijk gelogen door ambtenaren en politici: Wilders heeft groot gelijk, dat hij aangifte heeft gedaan tegen een Officier van Justitie en twee Advocaten Generaals. En het zou me niet verbazen als er meer aangiften volgen.
Maar waarom hebben al deze figuren zo volhardend gelogen en hun uiterste best gedaan om de speurders van RTL dwars te zitten?
Wat mochten wij vooral niet te weten komen?

Deze doofpot moest koste wat kost dicht blijven, omdat de ambtenaren en politici van het Ministerie van Justitie en Veiligheid een staatsrechtelijke doodzonde hebben begaan.
Politieke bemoeienis met een strafzaak – en zeker een strafzaak tegen een politicus uit de oppositie – is een aantasting van de scheiding der machten.

De scheiding der machten – trias politica (https://nl.wikipedia.org/wiki/Trias_politica#Huidige_situatie_in_Nederland) – is een fundament van onze staat, en moet verhinderen, dat er te veel macht bij één groep terecht komt.
De drie machten – uitvoerend, wetgevend en rechterlijk – zijn zoveel mogelijk gescheiden. Ons parlement is de wetgevende macht, die de uitvoerende macht (de regering) moet controleren, en de rechterlijke macht hoort daar onafhankelijk van te opereren.
De veelgenoemde onafhankelijke rechters vallen hier ook onder.
Vandaar ook dat politici vaak haastig roepen, dat ze geen uitspraak over lopende rechtszaken kunnen doen, want dat is ‘nog onder de rechter’. Een uitspraak, waar ook nu veel politici zich gretig van bedienen.

Mark Rutte stelde dus ook voor de camera van RTL (https://twitter.com/RoelSchrein/status/1170997930498646016), dat hij na alle onthullingen echt niets kon zeggen over het proces Wilders, want ‘nog onder de rechter’. Hij bestond het zelfs om te zeggen: ‘Dat is echt de scheiding der machten, daar moeten we zuinig op zijn.
En dat terwijl zijn partij – de VVD – hier tot ver over de oren in zit. En dat terwijl dit allemaal gebeurd is, terwijl hij premier was.

Jammer Rutte, te laat.
Je had je eerder moeten bedenken, dat de scheiding der machten iets is om heel zuinig op te zijn.
Je had dat moeten bedenken voordat je je voeten afveegde op onze rechtsstaat. Voordat je de macht van de staat inzette tegen een politieke tegenstander.

Mag ik dat niet zeggen?
Ben ik nu populistisch bezig?
Zal ik u iets vertellen?
De populisten hebben gelijk.

Mark Rutte moet hiervan geweten hebben. Het Ministerie van Justitie is jaren lang VVD terrein geweest en ik geloof nooit, dat al die VVD’ers op eigen houtje zich zijn gaan bemoeien met het proces Wilders.
Reken maar, dat Rutte hiervan wist, en het is te hopen, dat tenminste een van zijn partijleden dit zal toegeven. Dit is nu eens een onderste steen, die boven moet komen.

Onze politici mogen wat minder hoog van de toren blazen over aantastingen van de rechtsstaat in Polen en Hongarije. Ze mogen zich wel eens op gaan winden over de ondermijning van de Nederlandse rechtsstaat.

De rechtszaak tegen Wilders moet onmiddellijk gestopt worden.
Er moet een parlementaire enquête komen naar alles wat er binnen het OM en het Ministerie van Justitie gebeurd is wat betreft het proces Wilders.
En dit kabinet moet zijn biezen pakken. Na uitvoerige excuses aan Wilders.

Vond je dit artikel goed? Steun Repelsteeltje via repelsteeltje.backme.org (https://repelsteeltje.backme.org/).

Voor meer artikelen van Repelsteeltje, zie deze link: https://saltmines.nl/user/repelsteeltje/?profiletab=posts.

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme: https://saltmines.backme.org/.

SALTMINES, 9 september 2019

https://saltmines.nl/2019/09/09/wildersgate-moet-gevolgen-hebben/

Meer informatie:
https://saltmines.nl/
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mark+Rutte
https://robscholtemuseum.nl/r-open-brief-aan-minister-president-mark-rutte-over-de-aanstaande-ontruiming-van-het-rob-scholte-museum-in-den-helder/

2 Comments

  1. Het grootste probleem is, dat ik de door Joris Demmink aangestelde rechters niet meer vertrouw. Na tientallen grove leugens van OM en Minjus hadden ze het OM onmiddellijk niet ontvankelijk moeten verklaren, in plaats daarvan spelen ze het spelletje geen ja en geen nee na het verzoek daartoe van advocaat Knoops. Het lijkt erop, dat ze daarmee hun nee alleen maar willen uitstellen tot het moment waarop ze niet meer gewraakt kunnen worden, namelijk als de einduitspraak er ligt.

  2. Demmink speelde ook in de hetze tegen Wilders weer een belangrijke rol. Maar OPNIEUW wordt hij TOTAAL GESPAARD ook door RTL. Het is werkelijk om GEK van de worden!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image