Renée Smit – Over Last Station Den Helder

Over Last Station Den Helder

Alkmaar – ’Station Den Helder Geteisterd door Daklozen, Verslaafden en Alcoholisten.’ een De Telegraaf Waardige Kop. En Andere Over Last Plegers, zegt De Hond. Wauw! Dan heb je Zo Ongeveer het Schuim der Aarde Wel op ’n Post Zegel!

Las ik Eerder Niet, dat er Nog Geen Duidelijk Beeld is van de Personen, die de Boel Daar Verstieren? Die Analyse is er Nu Blijkbaar wel. ’Reizigers voelen zich Onveilig. De Maat is Vol!Vreemd, om dat er in het Artikel Ook Mensen worden Geciteerd, die de Over Last Niet of Minder Ervaren, of er met ’n Boogje Om Heen Lopen. Is de Over Last Mogelijk Verplaatst van het Julianaplein naar een Volgende Plek? De Stations Hal is Droog en Warm. Schop ze Daar Weg en Genereer ’n Volgende ProbleemPlek.

Vlak voor de Val van de Muur ging ik Met het Gezin per Trein naar Warschau om de Kerst te Vieren bij vrienden. De Hal van het Centraal Station lag Vol met Honderden Oost Blokkers. Pis Lucht, Ruzies, Steek Partijen. Maar het was er Warm, want Buiten Min 20. In de Stad stonden Alle Ramen van Appartementen Open. De Bewoners hadden Geen Knop om de Radiatoren te Regelen. Communistisch Systeem, Gratis Verwarming. Kerst Diner bij Plus 30. Leerzame Periode voor Me.

Verwijder de ’Daklozen, Verslaafden, Alcoholisten en Andere Over  Last Plegers’ uit de Stations Hal en verschuif het Probleem naar Elders. Of Kom met Op Lossingen. Ooit was er ’n Connexxion Ruimte, waar Reizigers konden Wachten op Bus of Trein. Optie?