Redactie DHA – Helders project wint ESF Award 2019 + Delano Weltevreden – Helders werkgelegenheidsproject Jeugd Werkt! is beste van het land

Helders project wint ESF Award 2019

Den Helder – Het project “Jeugd werkt!” is verkozen tot winnaar van de ESF AWards 2019. Dat maakte een superblije wethouder Pieter Kos woensdagmiddag bekend. “We hebben gewonnen! Supertrots op het team. Ons project Jeugd werkt! is door de jury als winnaar verkozen van de ESF awards 2019. Echt heel cool!”, aldus Kos.

Jeugd Werkt! is een Helderse aanpak, waarbij de gemeente werkloze jongeren van 16 tot 27 jaar stimuleert werkervaring op te doen, aan het werk te gaan of om weer naar school te gaan. Het gaat om een groep kwetsbare jongeren, die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Meestal omdat zij geen startkwalificatie hebben en of er sprake is van een zekere problematiek of beperking. Deze methode is zo succesvol, dat het nu als project mee kon doen aan de landelijke verkiezing van het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Sinds 2014 is Jeugd Werkt! operationeel, waarbij met 400 jongeren is gesproken. Een grote meerderheid van de jongeren is aan de slag gegaan bij een werkgever of heeft een opleiding aan het MBO hervat. Den Helder is een van de eerste gemeenten in de arbeidsmarktregio Noord Holland Noord, die op deze manier investeert in de werkloosheid en het welzijn van jongeren zonder uitkering. Onder het motto: In Den Helder doet iedereen mee!

Jeugd Werkt! wordt gefinancierd met subsidies vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) om jeugdwerkloosheid te bestrijden.

Den Helder Actueel, 6 november 2019

Reacties:

eschotman
6 november 2019 at 21:59
Geweldig leuk nieuws om te lezen. Hierbij iedereen die hier aan heeft meegewerkt Gefeliciteerd met deze ESF Award 2019,

https://denhelderactueel.nl/2019/11/helders-project-wint-esf-award-2019/

Helders werkgelegenheidsproject Jeugd Werkt! is beste van het land

Den Helder – Het Helderse project Jeugd Werkt! is door de vakjury uitgeroepen tot beste Nederlandse project, dat met Europees subsidiegeld van de grond is getild.

In het project worden jongeren, die niet makkelijk aan een baan kunnen komen naar werk begeleid. Er waren tien projecten geselecteerd. Jeugd Werkt! was na een stemronde via internet bij de eerste vijf geëindigd. Gisteren mochten de finalisten een korte presentatie in Den Haag verzorgen. Die gaf de doorslag. Wethouder Pieter Kos: “Ontzettend gaaf dat het project en de mensen, die eraan werken deze Europese erkenning krijgen.

Helderse Courant, 7 november 2019, 17:17

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191106_89255884/helders-werkgelegenheidsproject-jeugd-werkt-is-beste-van-het-land

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieter+Kos
https://robscholtemuseum.nl/?s=Europese+Unie
https://robscholtemuseum.nl/theo-knippenberg-toelichting-op-de-open-brief/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image