PowNed – Kunstenaar Rob Scholte verbannen + Ronald Boutkan – Gerechtshof: Scholte moet uit voormalig postkantoor (update)

Kunstenaar Rob Scholte verbannen

Gepubliceerd op 13 mrt. 2018

De rechter heeft besloten dat Rob Scholte zijn museum in Den Helder binnen dertig dagen moet verlaten. De kunstenaar is woedend en zal zich niet zonder slag of stoot laten verbannen uit het oude postkantoor. Ook een aantal politieke partijen vind het een gemis wanneer het bekende museum uit de stad zou verdwijnen.

Reacties:
https://youtu.be/Ly_fjeyXMl8

Gerechtshof: Scholte moet uit voormalig postkantoor (update)

Den Helder – Rob Scholte moet het voormalig postkantoor verlaten. Dat heeft het Gerechtshof in Amsterdam dinsdag bepaald. Hij moet het gebouw binnen een maand verlaten.

“Een volstrekt crimineel vonnis”, zegt Scholte. “Er wordt gesteld, dat we een huurachterstand hebben, maar dat is niet zo. We hebben nog nooit een betaling gemist. Er is wel een meningsverschil over de elektriciteit, dat betreft een bedrag van 19.000 euro, maar dat hebben we pas opgelegd gekregen na vier jaar zeuren om een eindafrekening. Daartegenover staat een schadeclaim, die het bedrag vele malen overtreft.” Het hof vindt deze betalingsachterstand “een zo ernstige schending van Scholte’s verplichtingen, dat op grond hiervan de ontruiming gerechtvaardigd is. Scholte moet het pand nu binnen 30 dagen na betekening van de uitspraak van het hof ontruimen”.

Er is geen beroepsmogelijkheid meer voor de kunstenaar. “Het enige, dat me nu nog kan redden, is de politiek. Ik hoop, dat er een meerderheid in de raad is, die het museum wil behouden en de gemeente het vonnis dus niet ten uitvoer zal brengen.” Scholte moet het pand binnen een maand leeg opleveren, maar dat zal hoe dan ook niet gebeuren. “Op de dag dat we het moeten opleveren zal het museum nog steeds draaien.”

Scholte spreekt van “onrecht aan de macht” en is zeer teleurgesteld in het vonnis. “Ik word met dit vonnis ook even weggezet als wanbetaler, heel ernstig.” Hij heeft overigens nog steeds geen contact gehad met de koper van het pand, aannemer Tuin. Die had bij de koop gezegd, dat hij het museum graag voor Den Helder wil behouden.

Jammer

Het college laat in een reactie weten het jammer te vinden, dat er een rechter voor nodig was om duidelijkheid in de situatie te scheppen, maar is blij, dat de gemeente nu verder kan. “Het belangrijkste doel: ook dit deel van het stadshart opknappen, komt nu snel dichterbij. Het college richt zich nu op de levering van het pand aan A. Tuin Den Helder B.V., die het pand gaat herontwikkelen.”

Het Gerechtshof heeft ook gesteld, dat als Scholte het pand niet verlaat, er een dwangsom van 500 euro per dag kan worden opgelegd, tot maximaal 10.000 euro. Ook de kosten van de rechtszaak zijn voor rekening van de kunstenaar.

Den Helder Actueel, 13 maart 2018 – 11:09

Reacties:

Judge X
13 maart 2018 at 11:22
Heel jammer, ik had het Hof een stuk intelligenter ingeschat, dan zich slechts op de ‘huurachterstand’ te richten. 🙁

Dick Berts
13 maart 2018 at 11:31
Ook ik heb geen enkel vertrouwen meer in dit rechtssysteem. Eerst werd Scholte wel in het gelijk gesteld door de rechtbank Alkmaar. Maar Kuipers en Schuiling willen hem perse weg hebben, alleen maar omdat hij kritisch is. Dus zij ze hem kapot aan het procederen. Scholte is al meer dan een ton aan advocaatkosten kwijt, terwijl K&S gewoon op onze kosten eindeloos kunnen procederen, totdat Scholte kapot is. Dat is nu dus gelukt. Met als ‘geweldig’ resultaat dat we straks op CNN kunnen zien hoe de ME een museum ontruimt en een museumcollectie op straat aan stukken slaat. Een unicum in de kunstgeschiedenis. Uiterst triest, maar ik zie er wel een voordeel in; De hele wereldgemeenschap kan straks met eigen ogen zien wat voor stad Den Helder is. Volgens de peiling op DHA is de PVV hier nu de grootste partij. …. Dat heeft Schuling toch maar mooi bereikt.

RB
13 maart 2018 at 11:40
Scholte hoefde niet te procederen, net als dhr Bos die ook niet van ophouden wist heeft hij door zijn keuzes die ton zelf uitgegeven hoor…..

fFred
14 maart 2018 at 08:16
Gedwongen om uit te geven. Scholte is gedagvaard. en dan gaat het balletje rollen. En dat gaat net zolang door , wie de grootste knip heeft . De gemeente procedeerde er lustig op los met de door ons opgebrachte centen.

okkietrooy
13 maart 2018 at 11:33
Eindelijk.. kunnen we dit dossier ook eens sluiten. profiteurs genoeg in den helder. wat de koper er na overdracht mee doet is zijn/haar keuze. maar ben reuze blij dat dit dossier ook eens gesloten kan worden. heeft al genoeg gemeenschapsgeld gekost.

Dirk
13 maart 2018 at 11:35
Ik ben benieuwd wat filmmaker Roy Dames er verder van maakt met zijn filmplan “Opstand in Palermo aan zee”.
Wel een spoiler trouwens die rechter, nu weten we hoe het afloopt…………….

Visionair
13 maart 2018 at 11:45
Tja soms zit het mee. Soms zit t tegen.
Als ik mn vaste lasten niet betaal heb ik ook een probleem

Judge X
13 maart 2018 at 11:56
Tenzij er gegronde reden bestaat om die vaste lasten niet te betalen Visionair.
Er bestaan genoeg uitspraken, waarin de rechter een sterke ontbindende factor ter zijde legt, omdat het onderliggende probleem gegronde reden geeft, om betalingsafspraken op te schorten.
Maar dan moet de rechter er wel naar willen kijken.

jg
13 maart 2018 at 12:33
Voor zaken zoals gas en elektriciteit zijn er nooit gegronde redenen. Deze moet je net als de belasting altijd betalen. Op zijn best kun je uitstel of een regeling aanvragen maar betalen zul je. En achterstand van 19000 geeft toch wel aan dat ze enige tijd niet betaald hebben, dus de betalingen waren al langere tijd opgeschort. Hoe lang wil je wachten, totdat het zeker is dat er nooit meer wat betaald kan worden ? Het echte probleem is hier dat veel “kunstenaars” van mening zijn dat de regels voor hen niet gelden en dat hun “kunstenaarschap” hun het recht geeft anderen te parasiteren.

Judge X
13 maart 2018 at 13:20
U denkt er te simpel over; de energie betalingen waren onderdeel van de huurafspraken met de gemeente en voor zover ik weet buiten de huur in natura, het enige direct financiële bestanddeel van de huur.
Het is in sommige zaken toegestaan om de verschuldigde huurpenningen tegen een verhuurder als dwangmiddel te gebruiken.
Je moet dan wel de verschuldigde penningen op een aparte depositorekening vast zetten om in je recht te blijven en ik twijfel er eigenlijk niet aan dat dit in het onderhavige geval ook is gebeurd.
Ik beëindig hiermee graag de verder nutteloze geworden discussie.

fFred
13 maart 2018 at 13:29
Met zo,n groot gebouw, zit je binnen een paar maanden al aan dat bedrag.

Sigmund
13 maart 2018 at 13:15
Het lijkt mij sterk dat dat laatste in dit geval niet zou zijn gebeurd!
Temeer, omdat in hoger beroep niet één, maar drie rechters zich over deze zaak hebben gebogen!
En ook word ik zo langzamerhand een beetje moe van mensen die meteen verongelijkt gaan zeuren geen vertrouwen meer te kunnen hebben in “dit” rechtssysteem zodra ze een keer hun zin niet krijgen.
Wees blij dat je met ons Nederlandse rechtssysteem te maken hebt en niet met dat van b.v. Turkije, de VS of de Russische Federatie!

Judge X
13 maart 2018 at 13:24
Met uw holle onzin ben ik rap klaar Sigmund. 🙂

Dick Berts
13 maart 2018 at 11:48
Ik ga alle haat en nijd die er hier over Scholte uitgestort wordt niet meer tegenspreken. Den Helder verdient gewoon geen Scholtemuseum. Nederlands beroemdste levende kunstenaar…. Ooit sprak ik met een oud directeur van het Frans Halsmuseum in Haarlem. Die zei dat het Scholtemuseum en de Nollen samen de potentie hebben om Den Helder compleet economisch uit het slob te trekken. Maar dan moet je wel even geduld hebben. Niet een grote kunstenaar werd begrepen in zijn eigen tijd. Met Scholte heeft Den Helder zichzelf kapot gemaakt en de dombo’s staan erbij te juichen. Want Scholte -die nooit een cent subsidie ontving- is een klaploper en het oude postkantoor is een lelijk gebouw dat plat moet. Arm Den Helder….geestelijk arm vooral.

RB
13 maart 2018 at 12:00
je zegt het goed, Scholte en de Nollen “samen” en dus niet apart op twee locaties, dat gedoe bij zuid eindelijk eens afmaken en dan beide er in, eind goed al goed

Monique_K
14 maart 2018 at 11:45
Dat er twee locaties samen de potentie hebben dusdanig grote publiekstrekkers te worden voor dagjesmensen dat het ons uit het economische slop kan trekken betekent niet dat je die twee dan maar samen moet voegen. Daarnaast, als toeristen op Zuid uit de trein stappen, daar zowel het Scholte museum als de Nollen bekijken en daarna weer de trein instappen heb je er als ondernemer in de stad niet zoveel aan, niet waar? Denk nou toch ajb eens wat verder na dan je neus lang is, met je eind goed al goed ..

Judge X
13 maart 2018 at 12:05
Ik hoop dat alle kiesgerechtigden wakker worden en op 21 maart hun morele plicht uitvoeren door naar het Stem-Lokaal te gaan.
Den Helder krijgt dan het bestuur dat zij verdient, met of zonder een Rob Scholte Museum !

Test1234
13 maart 2018 at 15:46
Dan zou ik vooral op Nihot van HO stemmen die heeft als adviseur fantastische werk geleverd voor de Heer Scholte

Judge X
13 maart 2018 at 20:35
Het staat je vrij, dus je gaat je gang maar …. 😛

jg
13 maart 2018 at 12:38
Beroemdste ?. Een museum dat in staat is een stad uit de slob te trekken ?. Tjee, wat heb je geslikt.

Glijn
13 maart 2018 at 12:18
Degene die Rob Scholte een profiteur noemen gaan voorbij aan de Werkelijke profiteurs.
Project ontwikkelaars sommige bouwondernemers en zeestad.
Pinautomaat Den Helder is leeg zoek maar een andere gemeente ( volg Kuipers )

Judge X
13 maart 2018 at 13:38
Een verder nutteloos geworden discussie…., ik wens u allen een prettige dag.

Kees3
13 maart 2018 at 13:46
Jammer dat bert de zaken voorstelt alsof Rob Scholten zo beroemd is. Als dat zo was had hij alles gewoon netjes betaald. Had hij daar ook niet hoeven te wonen. Als je ziet hoe het gebouw er nu uitziet dan loop je er met een grote boog omheen. Ik woon er om de hoek en weet wat ik zie. Ben blij dat hij er uit moet wordt het eindelijk opgeknapt.

Anton Hagen
13 maart 2018 at 14:37
En zo komt er dus een triest einde aan iets wat heel mooi had kunnen worden.
Ik wens Rob en vrouw plus kinderen veel sterkte toe en spreek de hoop uit dat zij WEL een gemeente vinden waar zij WELKOM zijn!!!!!

sukkels
13 maart 2018 at 16:44
er staat nog een pandje leeg in opmeer het nieuwe scheringa museum kan hij het mooi afbouwen naar eigen inzicht

Test1234
13 maart 2018 at 15:41
Ik zou zeggen bedankt meneer nihot goed advies gegeven aan de heer Scholte.
Had allang een goede overeenkomst kunnen hebben maar met zulke adviseurs heb je geen vijanden meer nodig.

Rasjutter
13 maart 2018 at 17:03
Nou is het toch nog knap opgelost.

Jaja
13 maart 2018 at 17:07
Ik heb nog nooit iemand daar naar binnen zien gaan. Geen verrijking vd stad. Het houdt een keer op.

Dirk
13 maart 2018 at 18:44
Misschien kan het nieuwe college deze zaak nog oplossen?

Peter
13 maart 2018 at 19:32
Heb niets tegen Scholte vooropgesteld. Ben met conflicten altijd geneigd ons college meteen de schuld te geven. Maar drie rechters buigen zich over een conflict die hun aangedragen wordt. Huurachterstand concluderen ze, hetgeen minimaal drie maanden moet bedragen wil iemand eruit geknikkerd kunnen worden. Hetgeen geschiedde in zaak Scholte. Plots heb ik een geheel andere kijk op de hele story met Scholte. Als hij keurig was blijven betalen had hij kunnen blijven zitten. Hij had kunnen inschatten dat alles aangegrepen zou worden door de Gemeente om een handvat te hebben om hem uit het pand te krijgen. Olie(verf)dom van Scholte om ze dat handvat te geven.

fFred
13 maart 2018 at 20:31
Het gaat volgens de berichten, niet om een huurachterstand. Het gaat om de energie rekening die niet betaald zou zijn ten hoogte van zo;n 19000 euro.

Dick Berts
13 maart 2018 at 20:50
@Peter. Ik kan me toch even niet inhouden. Die rechters hebben niet het hart gehad om zich af te vragen, waarom Scholte geen geld heeft om alles te betalen. Ik zal het je zeggen; omdat de gemeente hem via proceskosten kapot aan het maken is. Kunst is -al ben je nog zo goed- bijna niets waard op dit moment. Zie dan maar eens meer dan een ton alleen al aan advocaatkosten op te hoesten. En drie rechters…tja, meestal groepsdynamiek, willen elkaar niet afvallen, collegialiteit. Vaak domineert er eentje en de rest zit wat mee te knikken.

Dick Berts
13 maart 2018 at 20:54
Deze link is niet bedoeld voor alle lafaards die hier zo staan te juichen omdat het levenswerk van een kunstenaar vertrapt wordt, maar voor de moedige enkeling die onder ogen durft te zien wat er in onze ‘rechtstaat’ echt aan de hand is;
https://robscholtemuseum.nl/rob-scholte-de-schreeuw-detail

Rupert S
13 maart 2018 at 19:40
‘Herontwikkelen’ betekent: bouwwerken met historie en karakter kapotmaaien, oerlelijke troep terugplaatsen met maximaal rendement, dus goedkope troep, opdekdeurtjes van karton, blikken deurkozijntjes, goedkoop tegeltje hier, goedkoop tegeltje daar. Afrekenen en voor het hele gezin een nieuwe Q7 kopen en daarmee 120 over de N9 blaffen. Dat is het beeld anno 2018. ‘Herontwikkelen’ is het vuilste eufemisme ooit.

RB
13 maart 2018 at 20:07
wat is dan wel een verbetering? dit soort reacties lijken erg op clubjes als Greenpeace, hoop herrie maar met oplossingen komen ho maar,,,,,,,

Judge X
13 maart 2018 at 23:02
Nee clubjes die al 30 jaar lang elke 4 jaar de TESO-verkeersproblemen oplossen door de burger een vette Noord-Oost variant-worst voor de neus te houden, daar schiet je wat mee op; clubjes die kapitalen laten verdampen aan onnodige schouwburgen, bibliotheken en werkeloze Kooyhavens, daar zitten we op te wachten; clubjes die de burger een veel te duur nieuwbouw Stadhuis wil aansmeren, te betalen van z’n eigen gemeenschapsgeld waardoor andere nuttiger zaken onbetaalbaar worden en je ouwe groot-moer achter in de rij van de voedselbank aan kan aansluiten, daar heb je wat aan !

RB
14 maart 2018 at 07:10
vandaar mijn “etc”

Henk van Kuijk
13 maart 2018 at 20:18
De betalingsachterstand van de Schouwburg zou nu meer dan anderhalf miljoen bedragen, ware het niet dat het college en een meerderheid van de Raad als pinautomaat zonder enige openbare verantwoording van bestedingen door de Kampanje en zichzelf dat tekort hebben aangevuld met gemeenschapsgeld. Het is maar wie je vrienden zijn…… En de vermeende achterstand van Scholte wordt direct openbaar gemaakt, de door de politiek gemaakte tekorten worden in de doofpot die Zeestad heet gestopt. Tot aan de rechter moet de burger procederen om die boven tafel te krijgen (nog niet).

erfprins
13 maart 2018 at 20:29
Wat zijn de bezoekersaantallen van het museum?
zijn de voorstanders van Scholte wel eens in het gebouw geweest?
is het normaal dat Scholte op gemeenschapskosten in ‘zijn museum’ woont?
Kan ik mezelf ook aanmelden om in een gratis pand te wonen 😉

Jaco Batenburg
13 maart 2018 at 20:29
De gemeente Den Helder heeft gewonnen
De stad Den Helder heeft verloren

Judge X
13 maart 2018 at 21:17
Da’s een hele mooie Jaco Batenburg !

Sjaak
14 maart 2018 at 00:23
Dit hoeft niet het einde te zijn . Over een week zijn er verkiezingen . #stemzeweg

Rasjutter
14 maart 2018 at 01:20
Begin een actie, help Rob verhuizen.

strandloper
14 maart 2018 at 01:34
Uitspraken van rechters gebaseerd op de inhoud van wetboeken die bij hen in de kast staan, gelegd naast de informatie die hen verder ter beschikking staan, houden niet automatisch in dat er rechtvaardig is geoordeeld.
In de zaak Scholte/Postkantoor is dat aantoonbaar het geval. Helaas een geval dat niet op zichzelf staat.
Met de uitkomst van deze zaak op dit moment, kan ik geen enkele respect opbrengen voor de handelwijze van de gemeente en dan in het bijzonder voor de openbaar bestuurders Schuiling en Kuipers. De laatste heeft zijn verdiende Waterloo inmiddels gevonden en Schuiling heeft daar ook recht op na zijn jarenlange geglibber.
Naar ik hoop is het volgende week woensdag werkelijk gehaktdag en worden die mensen gekozen die rechtvaardigheid wel hoog in het vaandel hebben staan en inferieure bestuurders wegsturen.

Sjaak
14 maart 2018 at 01:34
Help het huidige bestuur te verhuizen uit het stadhuis is een veel beter idee. Nog 7 dagen en dan rekenen we met dit incompetente zootje van VVD en D66 af.

fFred
14 maart 2018 at 10:19
Ligt dat Rabo gebouw niet bijna op de gemeente grens ? Hoeven we niet zover te rijden met de pek en veren.

Sjaak Oosterwaal
14 maart 2018 at 07:34
Den Helder is weer volop in het nieuws met dank aan onze “geweldige” burgemeester.
Hopelijk gaat het volgende keer over zijn vertrek

Anton Hagen.
14 maart 2018 at 10:07
Geachte strandloper,Sjaak Oosterwaal en Sjaak,uw wensen zijn ook mijn gedachte,maar ik vrees dat ze niet in vervulling gaan.
Mijn ,,glazen bol zegt: Het gaat bijna hetzelfde college worden als wat wij nu hebben,echter helaas aangevuld met het oproerkraaiers clubje van Blonde Geert gelukkig zonder Stadspartij die hebben hun krediet de laatste 4 jaar wel verspeeld.
Waarop baseer ik dat?
Men is in Den Helder over het algemeen nogal gezagsgetrouw en zullen wederom op de traditionele partijen gaan stemmen.Maar….ik heb ook veel (ouderen) gesproken welke uit pure hufterigheid op de PVV gaan stemmen!
hopelijk worden ze nog wijzer en gaan ze op een plaatselijke partij stemmen,uitgezonderd de Stadspartij want die verdienen geen enkele zetel meer!
Ook de opkomst zal in dit geval een grote rol gaan spelen.

Judge X
14 maart 2018 at 11:11
Gelezen de uitspraak van 13 maart, staat deze m.i. open voor cassatie; hetgeen van de komende uitspraak van 21 maart op voorhand reeds niet gesteld kan worden. 🙂

Peter
14 maart 2018 at 11:36
Was al verbaasd dat er stond dat er geen beroepsmogelijkheid meer is. Naast het feit of Rob er de puf nog voor heeft, Raad van State kijkt in zo’n cassatie “proces’ alleen naar vormfouten en dergelijke. Men gaat niet inhoudelijk in op de zaak. Gaf het al eerder aan hierboven, Rob heeft ze een handvat gegeven door de 19K niet te betalen. Schuiling is een Vos die op de loer ligt om zijn tegenstanders te elimineren en Rob trapt er met zijn volle verstand er in. Als hij betaald had dan konden ze hem er niet uitkrijgen gezien de eerdere uitspraken.

Dick Berts
14 maart 2018 at 12:04
Een handvat gegeven…..met meer dan een ton advocaatkosten aan je broek? Rob is (financieel) kapot gemaakt. De ratten regeren en zullen uiteindelijk alles kaal vreten.

pieterdaens
14 maart 2018 at 15:25
heel veel emotie , weinig rationaliteit . Niet dat emoties niet belangrijk zijn , integendeel . Maar ze zijn geen excuus om de rechtsgang te negeren . Het is wel een reden om ervoor te zorgen dat meneer Scholte onderdak krijgt , want soms weegt de menselijkheid net zo zwaar .

Bodelo
14 maart 2018 at 16:22
Ik heb absoluut niets tegen de kunstenaar Scholte.
Maar wat mij wel eens verbaasd is; zet een kunstenaar tegen een vriendenprijs in een voormalige muziekschool en hij “vergeet” de renovatie binnen redelijke termijn uit te voeren. Uiteindelijk leid het zelfs tot een politieke rel.
Geef een kunstenaar een prachtig natuurgebied wat hij moet beheren. Na zijn overlijden vechten de erfgenamen elkaar de tent uit waarbij ze “vergeten” het beoogd museum af te bouwen. Gelukkig hebben de subsidieverstrekkers (het gaat om miljoenen) ingegrepen en lijkt men langzaam uit de impasse te komen.
Verleen een kunstenaar een dienst door hem voor weinig geld te faciliteren in een oud postkantoor en wederom loopt het uit op een financieel drama en een politieke rel.
Kunstenaars en zaken, ze gaan niet samen ………?

Monique_K
14 maart 2018 at 17:50
In dit geval vergeet u dat het de gemeente is die gezorgd heeft dat er geen zaken konden worden gedaan. Hoe kan je een gedegen businessplan maken als je de feiten niet kent? Het is de gemeente die het al jaren vertikt hem een specificatie te geven van zijn energiekosten, maar wel een businessplan eisen. En als je dan het enige drukmiddel gebruikt dat je hebt, namelijk je rekening niet betalen, gebeurt er dit. Ik zou haast willen kijken of de rechter(s) niet toevallig bevriend zijn met Kuipers of Tuin ..

Kees Engelhart
14 maart 2018 at 22:50
Ik lees regelmatig de column van de eerste burger van onze provinciestad aan zee waarbij immer de menselijke maat als uitgangspunt genomen wordt
Zeg maar de medemenselijkheid
Wat ik uit dit hele dispuut opmaak is
Dat het stadshart gaat voor het menselijk hart en daarbij aangetekend
Dat het stadshart misbruikt wordt om het menselijk hart te breken
En dat alles om de stad nu eens en voor altijd positief op de kaart te zetten
Mijn hart in ieder geval is gebroken
En ik schaam mij burger van deze stad te zijn ik huil bittere tranen en volgende week zal ik de eerste zijn die zijn stem ongeldig maakt
Daarnaast tot slot is het niveau van het met elkaar omgaan op dit medium voor míj werkelijk stuitend de woordkeuze is meestentijds stuitend
Wie meent die schoen te passen zal hem hooghartig nimmer aantrekken
En dat is precies wat de eerste burger
Van onze stad bijzonder aantrekt
Ideaal en heerlijk gewoon
Verdeel corrumpeer en heers
En niemand die het aan de kaak stelt
Achter de coulissen is het uitstekend toeven en als marionettenspeler van
Ongekende klasse
Mijn hart is gebroken
En ik huil en ik zal blijven huilen
Totdat het is opgehouden
Verloren stad arme onwetende burgers
Kees Engelhart

Hans
15 maart 2018 at 01:33
Heerlijk eindelijk is deze kladloper op straat gezet.

https://denhelderactueel.nl/2018/03/gerechtshof-bepaalt-vertrekt-scholte-uit-voormalig-postkantoor/

2 Comments

  1. Ellyn Larson 14 maart 2018 op 11:20

    This is so sad. I hope they are all voted out next week and something can be done to save the museum.

  2. Johan Hovinga 14 maart 2018 op 12:19

    Misschien wat hard, maar je bent echt niets meer dan iedere andere Nederlander. en zult ook gewoon aan je verplichtingen wat betaling moeten voldoen.. En blijkt dat dat niet is gebeurd dus dan is het ontruimen.
    Ik vind een van de excuses dat je niet kon wisselen van expositie en daardoor inkomen miste echt een belachelijk excuus.. Ik vraag je dan ook neem je verlies, wees blij dat je er zo lang hebt mogen zitten en pak andere kansen.. Dit is slecht voor andere kunstenaars ook, het beeld wat hierdoor gecreëerd wordt. Waar we net een beetje uit de verwijten als uitkeringstrekkers komen, creëer je hiermee opnieuw zo’n beeld. Als persoon ben je vast een aardige man, maar dit vind ik echt zielig doen. ieder andere kunstenaar was blij geweest zo lang zo een ruimte te kunnen gebruiken, dus Rob neem gewoon je verlies.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.