NU.nl – Seksleven Rob Scholte na verlies benen niet achteruit gegaan

In 1994 verloor Rob Scholte (58) tijdens een aanslag zijn benen, maar het seksleven van de Nederlandse kunstenaar heeft geenszins aan kwaliteit moeten inboeten.

“Ik denk zelfs, dat het beter gaat want ik heb geen benen, dus er zit niks in de weg. Kijk, de amazones hakten de benen van hun minnaars af, omdat ze dan niet konden weglopen”, zegt Scholte in gesprek met Nieuwe Revu.

Op 24 november 1994 werd Scholte slachtoffer van een autobom. Zijn toenmalige vriendin Micky Hoogendijk, die ook in de auto zat, verloor door de ontploffing haar ongeboren kind.

De aanslag werd nooit opgehelderd en is ondertussen verjaard. Er zijn geruchten dat Scholte slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling (advocaat Oscar Hammerstein zou in dezelfde soort auto hebben gereden), of dat hij gestraft werd, omdat hij niet met criminelen wilde samenwerken.

‘Mooie vrouw’

Na de aanslag gingen Hoogendijk en Scholte uit elkaar. De breuk gaf Scholte, wiens meest recente werk tot en met 18 september te zien is in het Zwolse Museum De Fundatie, de mogelijkheid om zijn seksualiteit opnieuw te ontdekken en zijn handicap te accepteren.

“Ik heb nu een heel mooie vrouw, dus wat dat betreft heb ik niks verloren. Je denkt, dat je seksueel niks meer betekent als je hebt meegemaakt wat ik heb meegemaakt. Het tegendeel is waar. Het gaat helemaal niet om die ledematen. Het gaat om heel andere dingen.”

NU.nl, 03 augustus 2016 09:29, laatste update: 03 augustus 2016 09:38

http://www.nu.nl/achterklap/4301679/seksleven-rob-scholte-verlies-benen-niet-achteruit-gegaan.html

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Micky+Hoogendijk

https://robscholtemuseum.nl/?s=Dani%C3%ABl+Groen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koos+Dalstra
https://robscholtemuseum.nl/?s=John+Studulski
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paul+Blanca
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+Klashorst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jaap+Holtzapffel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oscar+Hammerstein
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eef+Hoos