NOS – Amerikaans Protest tegen Nederlandse Subsidie voor Bio Massa Centrales

Kom in Actie tegen Fijn Stof (foto stophoutrook.nu)

Amerikaans Protest tegen Nederlandse Subsidie voor Bio Massa Centrales

Natuur Bescherming Organisaties in het Zuiden van de Verenigde Staten (VS) zijn Boos op Nederland. In Nederland krijgen Energie Bedrijven Miljarden aan Subsidies om Kolen Centrales Deels met Bio Massa te Stoken. “Daar door wordt onze Natuur in Gevaar Gebracht en kunnen jullie Pronken met jullie Klimaat Beleid“, zegt een Amerikaanse Natuur Organisatie in het AD.

Bio Massa bestaat Voor Al uit Rest Hout, maar volgens de Krant wordt in de VS en Met Name in de Staat North Carolina Oer Bos Gekapt om aan de Vraag naar Bio Massa te Vol Doen. Dat gaat Ten Koste van de Bio Diversiteit en de Dieren, die in de Oer Bossen leven.

Er wordt Wel Nieuw Bos Aan Geplant, maar dat bestaat vooral uit Dennen Bomen, die Gebruikt worden voor de Productie van Pellets, Bio Brandstof van Samen Geperst Organisch Materiaal. Het Jonge Bos neemt Veel Minder CO2 op dan het Oorspronkelijke Bos. Ook die Pellets worden als Bio Massa naar Onder Meer Nederland Verscheept.

Klimaat Plannen

Verbranding van Bio Massa is een Belangrijk Onder Deel van de Nederlandse Plannen om de CO2 Uit Stoot Terug te Dringen, zo dat aan de Klimaat Doel Stellingen van Parijs wordt Vol Daan.

Volgens het AD maakt Nederland daar bij Gebruik van een Reken Truc. De CO2, die bij de Verbranding van Bio Massa Vrij Komt, wordt volgens Internationale Af Spraken Niet Op Geteld bij het Land, dat de Bio Massa Verbrandt, maar bij het Land, waar de Bio Massa van Daan komt, in dit Geval de VS. Voor de VS maakt het Niets uit, omdat de VS zich uit het Klimaat Verdrag van Parijs heeft Terug Getrokken.

Alles Wat Plant Aardig is, Wat Groeit en Bloeit, kan Mee Tellen voor Bio Massa. Want Bomen en Planten nemen CO2 op Om Te Groeien. Naast (Rest Producten van) Planten en Bomen, gaat het ook om Groente Fruit en Tuin (GFT) Afval, Plant Aardige Olie, Dierlijke Vetten of Mest. Je kunt er Auto Brand Stof en Elektriciteit mee maken, waardoor Minder Fossiele Brand Stoffen Nodig zijn. Bio Massa raakt Boven Dien Niet op.

Toch is er Veel Discussie over. Tegen Standers zijn Bang, dat het Niet Alleen om Rest Producten gaat, maar dat er Meer Bomen Verdwijnen, dan er Op Nieuw voor in de Plaats worden Geplant. Daar Naast gaat de Discussie over de Vraag Hoe Veel Bio Massa er Wereld Wijd en in Nederland Beschikbaar is.

Uit Cijfers, die de NOS had Op Gevraagd, bleek in april, dat er in Nederland Steeds Meer Bio Massa Centrales bij komen. Toen waren het er 42. De Bouw van Nog Eens 20 Centrales was Gepland.

De Amer Centrale van Energie Bedrijf RWE in Geertruidenberg moet Begin Volgend Jaar voor 80 Procent op Bio Massa draaien. Volgens het AD worden daar op Grote Schaal Pellets uit de VS voor Geïmporteerd. RWE zegt in het AD, dat het Aan Alle Regels Vol Doet, “Anders krijgen we Geen Subsidie en Lijden we Verlies op de Op Wekking van Stroom“.

In 2016 eiste een Meerderheid in de Tweede Kamer, dat de Subsidies van de Overheid op het Stoken van Bio Massa werden Stop Gezet. De Toen Malige Minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD), Nu Minister van Defensie, Wees de Eis Af, omdat hij aan Energie Bedrijven Al Toe Zeggingen had gedaan.

Het Plan Bureau voor de Leef Omgeving en de Sociaal Economische Raad doen Onderzoek naar het Verbranden van Bio Massa voor de Elektriciteit Voorziening.

Meer Lezen

Bio Massa Centrale in Bedrijf (foto NOS)

Subsidie op Bio Massa per Direct Stoppen, zegt Tweede Kamer

Essent, nu RWE Amer Centrale (foto NOS)

Steeds Meer Bio Massa Centrales, Goed of Slecht voor het Klimaat?

NOS Nieuws, zaterdag 26 oktober 2019, 10:01

https://nos.nl/artikel/2307707-amerikaans-protest-tegen-nederlandse-subsidie-voor-biomassacentrales

Cor Hendriks – De Klimaat Verandering Hoax (8) De Bio Massa Zwendel

Eric Zuesse – The Paris Climate Agreement Is Pure Public Relations, A Fraud

Ella Ster – Wat is de Verborgen Agenda achter de Massale Bomen Kap?

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=NOS
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nederlandse+Omroep+Stichting
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bio+Massa
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bio+Massa+Centrale
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bio+Massa+Centrale+Subsidie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kolen+Centrale
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bomen+Kap