NH – Marinebaas woest om cokevondst

Den Helder – Rob Kramer is woedend over de drugsvondsten op het schip Zr. Ms. Johan de Witt. Eind september werd op Curaçao een 23 jarige marinier uit Haarlem aangehouden met elf kilo coke in zijn rugtas; afgelopen vrijdag vond een zoekteam onder leiding van het Openbaar Ministerie in Den Helder nog eens elf kilo coke op het schip, waar de verdachte werkzaam was. “Een jaren lange gevangenisstraf is niet ondenkbaar.”

Dit schrijft de Commandant Zeestrijdkrachten Kramer in een interne email, die De Telegraaf heeft ingezien. Hij schrijft daarin het ‘hypocriet’ te vinden, dat personeel zich inlaat met het gebruik of verhandelen van harddrugs. “Terwijl het counteren van drugstransporten een belangrijke vredestaak is van de marine.”

Eind september kwam naar buiten, dat er bij een militair, werkzaam op het transportschip in de haven van Curaçao, harddrugs was gevonden. Na weging bleek dit elf kilo cocaïne te zijn. Het schip was net terug uit de Bahama’s om daar noodhulp te bieden aan slachtoffers van orkaan Dorian. De militair is aangehouden. Volgens de NOS gaat het om een 23 jarige Haarlemmer.

Doorzoeking

Er waren sterke aanwijzingen, dat er ook verdovende middelen op het schip waren en daarom werd afgelopen vrijdag het inmiddels in Den Helder aangekomen Johan de Witt schip doorzocht op drugs. Ook daar werd elf kilo coke gevonden. “Blijkbaar kan er ergens de verleiding ontstaan voor collega’s om zich met dit soort praktijken in te laten”, aldus Kramer.

Volgens de krant schrijft hij verder in de email: “Gepakt worden met harddrugs betekent oneervol ontslag. Voor een eerder geval van drugssmokkel in 1998 werd de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar. Ook in dit geval is het niet ondenkbaar, dat, indien schuldig bevonden, een jarenlange gevangenisstraf wordt opgelegd. Weg mooie baan bij de marine, weg vrijheid. Een strafblad dat je de rest van je leven in de weg zit, is het enige dat je er voor terug krijgt.

Den Helder Actueel, 29 oktober 2019

https://denhelderactueel.nl/2019/10/marinebaas-woest-om-cokevondst/

Reacties:

frdrk
29 oktober 2019 at 12:55
Hoe vaak is het deze sukkel wel gelukt? Misschien is steeds een beetje, iedere keer, goed gegaan en dacht hij nu met een grotere hoeveelheid zijn slag te slaan. Overboord flikkeren midden op de oceaan, laat hem maar verzuipen, je hebt helemaal niets aan dit soort misbaksels.

eschotman
29 oktober 2019 at 14:15
Kan mij best voorstellen dat de Hr. R. Kramer boos is over deze lul de behanger die dacht dat die snel rijk kon worden over de rug van de marine heen en hiermee de gehele Marine c.q. Defensie apparaat voor Joker heeft gezet. Vooral gezien het goede werk/hulp wat de bemanning heeft verricht in de Bahama’s i.v.m. de storm die daar plaats had gevonden was dit nu echt niet iets waar je op stond te wachten om alles in het negatieve te zetten en zoals ik al eerder had geschreven dit zal deze marinier tot zijn dood blijven achtervolgen.

jacques wolff
29 oktober 2019 at 17:49
Dan moet er maar een 100% controle komen aan de poort, dan is voor iedereen bijzonder duidelijk. Speciaal voor transport van mensen en goederen tussen de West/Afghanistan en Nederland. Dan is het ook voor de criminele handelaren duidelijk, dat men geen leden of transportmiddelen, van de krijgsmacht moet ronselen om drugs te laten vervoeren. Controleerde leden van de KMAR moeten de avond voor het vertrek van vliegtuigen en schepen een dag van te voren zijn ingevlogen. Dit om mogelijke beïnvloeden, van criminele organisaties te voorkomen.

Stu Bishop
29 oktober 2019 at 19:19
Meehuilen met de wolven noem ik bovenstaande reacties. Kortzichtige gedachten van hardroepers, niets meer.
Wanneer er een ‘lul de behanger’ is, dan is het de Hr. Kramer zelf en géén ander.
Want deze meneer Kramer zorgt er zelf voor dat er géén transparantie is van meldingen van de onderste laag naar boven. Melders van misstanden die monddood worden gemaakt met o.a. het uitvaardigen van een ‘militair bevel tot zwijgen’.
Meneer Kramer doet aan populistische propaganda. Het zou hem sieren zijn eigen Vlag-Officieren gelederen te onderzoeken, op het monddood maken van klokkenluiders, melders van misstanden. In plaats van het makkelijk schofferen van de onderste laag.
Kijk eerst eens naar jezelf, meneer Kramer! Voordat jij met één van jouw vingers naar anderen wijst!

ED
29 oktober 2019 at 20:53
Smokkelen (daar waren de bemanningsleden in het VOC tijdperk al sterk in) is alledaags. Wat me wel benieuwd; ik lees dat nergens terug, is of het hier gaat om een aparte smokkel of dat er gedeeltes vanuit drugsvangsten achterover worden gedrukt. Daar zit wat mij betreft wel een verschil in.

RB
29 oktober 2019 at 21:09
als er gedeeltes vanuit drugsvangsten achterover worden gedrukt dan zijn er veel meer mensen bij betrokken dan alleen de gepakte want 22 kilo is geen kattenpis en moet opvallen als dit verdampt

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Admiraal+Rob+Kramer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marine
https://robscholtemuseum.nl/?s=Openbaar+Ministerie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Cura%C3%A7ao
https://robscholtemuseum.nl/?s=coca%C3%AFne
https://robscholtemuseum.nl/de-telegraaf-elf-kilo-harddrugs-gevonden-op-marineschip-redactie-dha-weer-drugs-aangetroffen-aan-boord-marineschip/