Nelle Boer – ‘Ik heb Plaats Vervangende Schaamte voor Gang van Zaken rond De Fundatie’

De Fundatie exposeert Rob Scholte. Museum Directeur Ralph Keuning kwam In Opspraak door zijn Autoritaire Gedrag (foto Rob Voss)
Nelle Boer (foto Frans Paalman)

Ik heb Plaats Vervangende Schaamte voor Gang van Zaken rond De Fundatie

Is de Rel rond Museum De Fundatie in Zwolle Bezworen door een Nieuwe Directeur naast de ‘Autoritaire Ralph Keuning neer te zetten? Het Bestuur maakt de Problemen van het Museum Alleen maar Groter, zegt Kunstenaar Nelle Boer. ‘Beschamende Toestanden en Al met Al Zeer Slechte Reclame voor De Fundatie en voor de Stad Zwolle.’

Als Zwols Kunstenaar ervaar ik Plaats Vervangende Schaamte rond de Onprofessionele Gang van Zaken rond De Fundatie de Laatste Tijd. Het Geklungel van de Raad van Toezicht en de Voorzitter erv an, Roger van Boxtel, lost Niets op en maakt de Problemen Zelfs Telkens Groter. Zo wordt Maar Even Besloten om een Rob Zuidema naar Voren te Schuiven, die Dwars door Alle Afspraken Heen Ineens als Zakelijk Directeur de Boel gaat Redden. Volgens Eigen Zeggen doet hij Dit voor de Stad Zwolle, terwijl Wij Zwollenaren er volgens mij Nog het Meest bij Gebaat zijn, dat Zaken Democratisch verlopen

Natuurlijk is het bij een Conflict tussen Directeur en Personeel als Buitenstaander Altijd Lastig om een Oordeel te Vellen. Maar Zelfs van Afstand en uit de Berichtgeving in De Stentor blijkt, dat Directeur Keuning het Vertrouwen Kwijt is van zijn Personeel. Nog Los van de Inhoud van het Conflict toont Dit wel aan, dat er Domweg Sprake is van Falend Bestuur. Normaal Gesproken heeft dat Gevolgen voor de Bestuurder in Kwestie, maar Gelukkig voor Hem heeft Keuning Invloedrijke Zwolse Vrienden.

Beschamende Toestanden en Al met Al Zeer Slechte Reclame voor De Fundatie en voor de Stad Zwolle

Nelle Boer

Dat Wethouder van Cultuur Monique Schuttenbeld bij voorbeeld heeft aan gegeven dan wel Subsidie Gever te zijn van het Museum en toch Geen Uitspraak over de Zaak te willen doen, geeft wel aan dat de Gemeente Zwolle Hier Geen Stelling durft in te nemen. Met als Gevolg, dat zij het Personeel van De Fundatie op Vrij Lompe Wijze in de Kou laat staan. Dan hebben we nog Uitgever Wim Waanders, die Krampachtig probeerde Wat Positiefs over Directeur Keuning te zeggen in deze Krant, terwijl hij een Boek rond de Huidige Expositie in De Fundatie te verkopen heeft en Zelf dus een Direct Belang heeft bij het Weg Wuiven van de Onrust.

Zeer Slechte Reclame

Beschamende Toestanden en Al met Al Zeer Slechte Reclame voor De Fundatie en daarmee voor de Stad Zwolle. Het getuigt dan ook van Wrange Ironie, dat Keuning Nota Bene wordt Geroemd om zijn Marketing Vaardigheden, terwijl daar de Laatste Tijd Bitter Weinig van te Merken is. Als er Iets Schadelijk is voor een Organisatie is het Wel Negatieve Publiciteit, die deze Museum Directeur ook nog eens voedt door Zich Niet te Willen Verantwoorden tegenover De Stentor. Dus ook Niet Tegen Over Ons als Zwollenaren, die Allemaal Belasting Betalen, waar hij Gretig Gebruik van maakt.

Zelf ben ik Helemaal Geen Voorstander van de Afreken Cultuur en heb ik liever, dat Mensen de Kans krijgen om te Leren van Fouten. Maar de Perikelen rond De Fundatie tonen wel aan, dat er Geen Enkele Zelf Reflectie heerst bij Degenen, die Verantwoordelijk zijn. Blijkbaar heeft het Personeel van het Museum dit Heel Goed in de Gaten en willen zij Terecht, dat Er Iets Verandert. Hun Pleidooi wordt door Alles, dat de Vrienden van Keuning Nu Uit de Kast Halen Alleen Maar Bevestigd. Misschien is het Goed, dat Figuren als Van Boxtel, Schuttenbeld, Zuidema en Waanders Beseffen, dat wij Zwollenaren dit Spel Heus Doorzien. Dat als Commercieel Gewin voor hen Zo Belangrijk is er ook Genoeg Anderen te vinden zijn, die een Museum als De Fundatie Wel Behoorlijk kunnen Besturen.

Nelle Boer uit Zwolle is Kunstenaar

Poll

Ik heb Vertrouwen in een Fundatie met een Tweede Directeur naast Keuning

Wat gebeurde Er bij het Museum?

• Na Klachten van Personeel Leden van Museum De Fundatie geeft de Raad van Toezicht Najaar 2021 Opdracht tot een Onafhankelijk Onderzoek naar het Functioneren van Directeur Ralph Keuning.

• Uit het Onderzoek, dat in januari in de Publiciteit komt, blijkt, dat het Autoritaire’ en ‘GrilligeGedrag van Keuning op de Werkvloer zorgt voor ‘Murw Geslagen Werknemers’.

• Keuning maakt in een Bijeenkomst met het Personeel op 13 januari Excuses naar het Personeel. De Voorzitter van de Raad van Toezicht, Rogier van Boxtel, maakt bekend, dat er een Tweede Directeur komt, die zich met Personeel en Organisatie zal bemoeien.

• Een Deel van de Medewerkers is het Niet Eens met het Aanstellen van een Tweede Directeur naast Keuning en vindt, dat de Raad van Toezicht het Probleem Niet Serieus Genoeg neemt.

• Een Nieuwe Personeel Bijeenkomst zonder Keuning staat een Week Later Gepland. Die Bijeenkomst wordt Geannuleerd, omdat de Personeel Vereniging Eerst in Gesprek gaat met het Personeel.

• Een Deel van de Medewerkers dringt in een Brief aan de Raad van Toezicht aan op het Op Non Actief Stellen van Keuning.

Raad vanToezicht deelt mee, dat Personeel en Bestuur Voorzichtig Hoopvol’ zijn over de Toekomst, na een Personeel Bijeenkomst op 7 februari.

• De Raad van Toezicht deelt woensdag 9 februari mee, dat Rob Zuidema, Directeur van Zwolse Theaters, Interim Zakelijk Directeur wordt van De Fundatie.

‘Manager die sfeer langdurig verziekt zoals bij De Fundatie moet je wegsturen’

Manager. die Sfeer Langdurig Verziekt, zoals bij De Fundatie moet je Weg Sturen

Met excuses en extra bestuurder is Museum de Fundatie in Zwolle er nog lang niet

PREMIUM

Met Excuses en Extra Bestuurder is Museum de Fundatie in Zwolle Er Nog Lang Niet

De Stentor, 24 februari 2022, 09:48, Updates 11:57

Reacties

Marko De Kok
Er werd Eerder in deze Krant door Één van Keunings Nauwe Contacten gesproken van ‘Hoge Bomen vangen Veel Wind.’ Types als zij mogen dan wel Hoge Bomen zijn, maar Cultureel Bosbeheer Zwolle heeft door Slecht Onderhoud er voor gezorgt, dat deze bomen met hun Wijd Vertakte Wortels de Grond verschralen, en met hun Bladerdak alle Zonlicht uit filteren met Enkel Schaduw als Gevolg. Nieuwe Aanwas in het Culturele Landschap, Essentieel voor de Bio Diversiteit er van, krijgt zo geen Enkele Kans op te bloeien!

Veerman
@evert koekoek, het Concept van een Opinie Stuk is U Niet Bekend? Het is verder een Prima Opinie Stuk overigens.

evert koekkoek
Waarom laat De Stentor dit Artikel door een Gefrustreerde Kunstenaar schrijven? Eenzijdig.

Bob Buckmann
Rob Scholte is Wél Gave Kunst. Als ik in De Fundatie zou zijn daar voor, zou de Rest Er om heen me Niet Boeien.

christien damman
Ik Snap Er ook Niets Van.

https://www.destentor.nl/opinie/ik-heb-plaatsvervangende-schaamte-voor-gang-van-zaken-rond-de-fundatie~a249567c/?cb=c237362b1488ca8f40d06a951b957dc6&auth_rd=1#comments-anchor

https://www.destentor.nl/opinie/ik-heb-plaatsvervangende-schaamte-voor-gang-van-zaken-rond-de-fundatie~a249567c/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nelle+Boer
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Stentor
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ralph+Keuning
https://robscholtemuseum.nl/?s=Museum+de+Fundatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kasteel+Het+Nijenhuis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Roger+van+Boxtel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rob+Zuidema
https://robscholtemuseum.nl/?s=Theater+Zwolle
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ronald+Westerhuis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hoge+Bomen+Vangen+Veel+Wind
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wim+Waanders
https://robscholtemuseum.nl/?s=Uitgeverij+Waanders
https://robscholtemuseum.nl/?s=Monique+Schuttenbeld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gemeente+Zwolle
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stad+Zwolle
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wij+Zwollenaren

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image