MUSEUMHOEVE OVERSLOT – Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef presenteert zondag 9 oktober: poezie en jazz van vier tot zes

Donkere wolken pakken zich al enige tijd samen boven museumhoeve Overslot!

Dit gaat al terug naar het moment dat de gemeente Bergen het pand bij de Provincie NH opgaf voor “Herbestemming van langdurig leegstaande Rijksmonumenten” om op deze manier een graai in de Provinciale subsidiepotten te kunnen doen. Dit gebeurde overigens zonder ons daarover vooraf in te lichten. Op onze oprecht verbaasde reactie dat museumhoeve Overslot helemaal geen langdurig leegstaand Rijksmonument is, en dat wij dit pand al sinds 1998 huren van de gemeente, snauwde Mevr. Klaus van de Cultuurcompagnie, de organisatie die dit project begeleidde ons toe, dat deze regeling ook geldt voor TOEKOMSTIGE langdurig leegstaande Rijksmonumenten!

Sindsdien werd er geen middel meer geschuwd om museumhoeve Overslot leeg te krijgen!

Afgelopen woensdag werden de toekomstplannen voor Egmond aan den Hoef door de gemeente Bergen gepresenteerd tijdens een inloopavond in het Dorpshuis. Uiteraard ging onze belangstelling vooral uit naar het Slotkwartier, waar wij als actieve en betrokken organisatie al bijna twintig jaar actief zijn, met als resultaat museumhoeve Overslot, een unieke culturele ontmoetingsplaats waar Egmonders én bezoekers vanuit alle windstreken kunnen genieten van de meest bijzondere concerten, een schelpenmuseum, antiquiteiten, hedendaagse kunst en stokoude bodemvondsten.
Een parel waar iedere gemeente trots op zou zijn!

Tot onze verbazing werd museumhoeve Overslot in deze toekomstplannen echter op geen enkele manier genoemd, terwijl we onlangs nog onze 100.000ste bezoeker hebben mogen ontvangen!

Uit alles blijkt helaas dat onze bestuurders museumhoeve Overslot niet kennen, en dat ze niet op de hoogte zijn van onze activiteiten, hoezeer deze ook gewaardeerd worden door de vele bezoekers. Daarom vragen wij hen om eens langs te komen om kennis met ons te maken en zich zelf op de hoogte te stellen van deze unieke plek voordat er in onwetendheid besluiten genomen worden die niet meer terug te draaien zijn.

Het Historisch Informatie Centrum aan de Slotweg in Egmond aan den Hoef staat al enige maanden leeg, en museumhoeve Overslot heeft vanaf oktober nog slechts vergunning voor één fluisterzacht huiskamerconcertje per maand, terwijl we toch gewoon de huur moeten blijven betalen, dit terwijl er in de dorpskern Bergen met subsidiegeld gestrooid wordt om live muziek in de dorpskern te stimuleren. Dit is niet uit te leggen!

Het is stil in het Slotkwartier, maar dit is wellicht de stilte voor de storm!
Als deze donderbui binnenkort losbarst zal het een zeer onstuimige herfst en een ijskoude winter worden voor de vele enthousiaste bezoekers, muzikanten en sympathisanten van museumhoeve Overslot, aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef. Ten strijde!

Vrienden van Museumhoeve Overslot kunnen vooraf een zitplaats reserveren!

U kunt weer voor heel 2016 vriend worden van Museumhoeve Overslot door minimaal 10 € per persoon te doneren op bankrekening:
NL67RABO0377834025
t.n.v. Stichting Hafre Productions,
Vennewatersweg 19
1935 AR Egmond-Binnen
o.v.v. uw email adres

http://www.hoeve-overslot.nl/

https://www.facebook.com/HoeveOverslot

http://egmondonline.nl/activiteiten/bezoek/schelpenkabinet-in-hoeve-overslot/

https://robscholtemuseum.nl/wies-kavelaar-lezers-oftewel-reaguurders-hoeve-overslot/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image