Mike Deutekom – Ruim miljoen extra nodig voor ICT + Gat Hollands Kroon ruim twee miljoen + Redactie JAS – Keek op de Week (40 t/m 42) van Hollands Kroon

Ruim miljoen extra nodig voor ICT

Schager Courant, 25 oktober 2017

Schager Courant, 25 oktober 2017

Reacties:

Sam Kooy zei
Meskers moet “Officers” hebben. Veel woordgebruik om de raadsleden alsnog op het juiste been te zetten en zijn gelijk te halen in de achterliggende onverkwikkelijke financiele janboel. Veel gelijkenis met het Amerikaanse leger onder de bezielende leiding van zijn gelijke met de naam Trump.
dinsdag, 24 oktober, 2017

Kapitein Rob. zei
Typisch weer een geval van achter de feiten aanlopen en je eruit lullen van de VVD verrader Meskers. Droevig typje en niet eens geschikt als dekzwabber
woensdag, 25 oktober, 2017

http://www.stichting-jas.nl/2017/10/miljoen-extra-in-hollands-kroon-voor-ict.html

https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo

Gat Hollands Kroon ruim twee miljoen

Schager Courant, 28 oktober 2017

Schager Courant, 28 oktober 2017

Reacties :

Sam Kooy zei
Andere afschrijvingstermijn ? Ongetwijfeld worden dergelijke slogans door het verantwoordelijke college gebruikt. Gebruikt om zichzelf alsnog uit de chaotische financiele bende te redden. Rest dat het college nog uitsluitend bestaat uit een portie misleiders en leugenaars om zichzelf koste wat kost in het gareel te houden. Wat we al wisten: er schort óók héél veel aan de Raad. Ondergetekende staat te popelen om de raadsvergadering van 2 november gade te slaan !
zaterdag, 28 oktober, 2017

Anoniem zei
Stel, je bent een hardwerkende man, huisje, boompje, beestje.
Ieder van ons kent ze wel. Je werkt je de hele dag de pleuris bij een baas en zorgt jarenlang dat je huishouden draait. Na jaren van ploeteren denk je: weet je wat….. ik ben nu aan een verbouwing toe.
De kinderen worden groter en het huis kan wel een opknap beurtje gebruiken. Je hebt er voor gespaard of je gaat naar een bank en wellicht heb je kennissen die je met de verbouwing willen helpen.
Dan begint het gezeik pas goed. Een vergunning aanvragen. Als al deze obstakels zijn genomen en de tekeningen voor de 3e keer zijn afgekeurd omdat de kleur van de baksteen niet goed is. Niemand ziet het verschil maar de ambtenaar op het gemeentehuis wil wel graag 4 x de vergunning innen. De burgers betalen wel! Eindelijk krijg je de stempel. Dan kan de verbouwing beginnen en jawel dan komen de ambtenaren langs om te kijken of je elektriciteits kabels niet 1,5 cm te dichtbij de deurpost legt. En of je ook de afvalcontainer even 15 cm. verder wilt plaatsen zodat *de buurt* er geen last van heeft. Het is een getreiter van de bovenste plank om zo een project te ondernemen, je weet het van te voren maar toch krijgt het je over de kook.
Kortom: je wilt het financieel niet uit de klauwen laten lopen en deze gemeentelijke bemoeizucht zo snel achter je willen laten.
Het is voor de burger een exercitie zo een project.
De vraag is: (ik woon 41 jaar in deze buurt) hoeveel hebben al deze verbouwingen gekost van overheidsgebouwen in deze afgelopen 41 jaar? Er is vast wel iemand die mij dit uit kan leggen.
We kregen de Ontmoeting als gemeentehuis als laatste stuiptrekking maar dit gebouw zal hiervoor niet meer worden gebruikt!!!??????
Als je nu een paspoort wil hebben moet de naast de HEMA in de oude Rabobank terecht. Kan iemand mij uitleggen wie dit allemaal betaald? Bovendien zie ik geen enkel voordeel van het ophalen van een paspoort in een oude Rabobank in plaats van de Ontmoeting.
Ze zijn nu weer bezig voor de 20e keer om de Burg. Mijnliefstraat weer te verbouwen dat vroeger het oude gemeentehuis was.
Na 41 jaar deze geld over de balkmethode te hebben gevolgd moet ik conkluderen dat MIJN GELD hier ook voor is gebruikt. Een grove schande is het.
TWEE EN EEN HALF MILJOEN EURO!!!!!
Krediet van 5,2 miljoen!!!!!
Het is zondag vandaag; ik ga nu iets leuks doen met de kinderen.
zondag, 29 oktober, 2017

Anoniem zei
De ambtenaren in hun paleis, de burgers moeten maar participeren
zondag, 29 oktober, 2017

http://www.stichting-jas.nl/2017/10/gat-hollands-kroon-ruim-twee-miljoen.html

https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo

Keek op de Week (40 t/m 42) van Hollands Kroon

Hollands Kroon – Dieptepunten in Hollands Kroon van week 40 t/m 42 van 2017

Maanden geleden reageerde iemand met een ingezonden stukje, dat stichting JAS in de aanhef ‘Hoogte- en dieptepunten in week … de term ‘Hoogte’ beter kon weglaten, omdat deze gemeente het presteerde uitsluitend dieptepunten de revue te laten passeren.

Stichting JAS had toen toch enige hoop op verbetering; een hoop, die ongegrond bleek te zijn, zeker gezien de gebeurtenissen in HK over de afgelopen weken. Wij nemen noodgedwongen alsnog de raad van de toenmalige inzender ter harte en zullen de aanhef veranderen naar ‘Dieptepunten in HK in week ……’ Eventuele positieve uitschieters zullen apart behandeld worden; dit ter voorkoming van ‘vervuiling’ van ons wekelijks Dieptepunten bestand.

Overigens had JAS in het begin van dit jaar een systeem opgezet, waarin aan daden van B&W en gemeenteraad een cijfer gegeven werd. Nagenoeg al deze cijfers waren dieprode cijfers en om de door van overheidswege en MSM georganiseerde moedeloosheid onder de bevolking niet nog meer in de kaart te spelen zijn wij daarmee gestopt.

1. Treurnis motie tegen Meskers
http://www.stichting-jas.nl/2017/10/wethouder-laat-hoofd-niet-hangen.html

Treurnis motie tegen Meskers (VVD) haalt het niet; Meskers wordt verweten te laat en onvoldoende krachtig op te treden. JAS: Te laat en onvoldoende krachtig? Tegen wie hij moet optreden werd buiten beschouwing gelaten – is waarschijnlijk ook voor de gemeenteraad een te hot item. Altijd maar weer die Meskers; gelukkig voor hem en zijn salaris steunden de vrindjes VVD, CDA en Senioren hem volop, terwijl van de zijde Van LADA wel sympathie, maar geen steun verleend werd aan de motie van treurnis. Iets in de trant van de beul, die iemands hoofd afhakt, maar het slachtoffer wel een aardige vent vindt. Dus, LADA – wat heb je aan ze als het spannend wordt? Een bijwagen in de coalitie is het en niets meer.

2. Veel kritiek raad op wethouder
http://www.stichting-jas.nl/2017/10/veel-kritiek-raad-op-wethouder.html

Vrijwel de hele gemeenteraad heeft zorgen over de financiële situatie in HK (JAS: dreigt een onder curatele stelling door de Provincie?) en de herhaalde budgetoverschrijdingen op o.a. een post als ICT. Niet wordt genoemd door deze van oogkleppen voorziene raadsleden de verbouwingswaanzin aan die gemeentehokken Ontmoeting en Kroondomein, hoewel zij daar toch regelmatig te gast moeten zijn. De raad vindt het wrevel wekkend, dat zij niet tijdig geïnformeerd wordt bij budgetoverschrijdingen, zodat zij eventueel extra geld kunnen mandateren.
JAS: Voelt U hem? Zij willen het tijdig weten om alsnog extra geld uit te trekken zonder de vinger op de wonde van de overschrijding te leggen om zo procedureel correct het vuile spelletje mee te kunnen blijven spelen. Kennelijk doet niet alleen de Seniorenpartij regelmatig een (middag)dutje.

Serieuzer lijken JAS de opmerkingen van de accountant te zijn geweest, want die moet je nu eenmaal inhuren en na gedane arbeid zijn rapportage terzijde schuiven. De mogelijkheid is groot dat lieden als Meskers & Co een accountant rapport niet (willen) kunnen lezen en behept met zijn VVD/CDA doelstellingen deze rapportage in de wind slaan. Een accountantsrapport, waarin een omzet van €100.000.000 beschreven en geverifieerd wordt, is niet iets, waar boeren klungels notie over kunnen hebben, lijkt JAS.

Vrindje Meskers wijt de financiële perikelen tevens aan de personele onderbezetting in het ambtenarenapparaat; alsof die problemen er soms al geen vijf jaar zijn en/of is het al die tijd daar een bende? Waarom krijgt HK dan zo moeilijk personeel? Daar wel eens aan gedacht? Willen bekwame mensen soms niet in dit ambtelijk moeras werken en is HK daarom zo impopulair?

3. Wethouder laat hoofd niet hangen
http://www.stichting-jas.nl/2017/10/wethouder-laat-hoofd-niet-hangen.html

Meskers heeft geen seconde overwogen de eer aan zichzelf te houden en zijn positie ter discussie te stellen. Quote: Het beeld van een financiële chaos bij HK klopt niet, stelt Meskers namens het voltallige college. Niet aard of hoogte van de overschrijdingen is het probleem, maar het feit dat de raad, die een controlerende rol heeft, daar niet tijdig van in kennis wordt gesteld.

JAS: Ze wisten het dus wel, maar ze vertelden het gewoon lekker niet – wie kan daar dan belang bij hebben? Meskers soms?

Gelukkig gaat hij nu keihard ingrijpen en komt alles goed! NOT. En een raad, die een controlerende functie heeft? Moeten die niet een wat vaker uit hun relax fauteuil komen en zelf op onderzoek en navraag gaan en niet afwachten, totdat ze hapklare brokken toegediend krijgen door lieden, die wat te verbergen hebben? Ze zouden wellicht passen in het dorp Ouder Amstel, waar Swiebertje voor WO1 ronddoolde en die het goed met de burgemeester kon vinden, maar niet in een ‘moderne’, laat ons niet lachen, gedigitaliseerde gemeente als HK.

4. Crisissfeer
http://www.stichting-jas.nl/2017/10/waarnemend-gemeentesecretaris-in.html

Gelukkig heeft B&W nu een opdracht aan het deels (interim) directie gegeven om orde op zaken te stellen. Meskers: we willen dichter bij de materie zitten, we zijn op onderdelen tekort geschoten. daar buigen wij deemoedig het hoofd voor – over het vertrek van gemeentesecretaris en concern controller (wat is dat?) wil hij niets zeggen en ook de uittocht van andere hogere ambtenaren de laatste tijd wordt buiten beschouwing gelaten.

Voorts denkt JAS dat het recente en aanstaande vertrek van raadsleden van PvdA, VVD en CDA niets met chaos of crisis te maken heeft en uitsluitend een toevallige samenloop van omstandigheden is. Gaarne reacties!

Stichting JAS, zondag 22 oktober 2017

http://www.stichting-jas.nl/2017/10/keek-op-de-week-40-tm-42-van-hollands.html#more

https://robscholtemuseum.nl/schagen-fm-vaagheid-blijft-over-microsoft-in-middenmeer-stichting-jas-keek-op-de-week-29-met-microsoft-en-over-werkgelegenheid/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image