Miep Smitsloo – Fred Teeven S Gezicht is Vijf Jaar na Vertrek uit Politiek Nog Steeds Bekend: ’Door die Bus is mijn Gun Factor Omhoog Geschoten’

Oud Staat Secretaris Fred Teeven „Ik zit Weinig op de Bank en maak Regelmatig Werk Weken van Zestig, Zeventig Uur” (foto  Toussaint Kluiters)

VVD Party (foto tenor.com)

Teeven rijdt Rutte met Connexion door Amstelveen tijdens VVD Campagne (1) (foto nrc.nl)

Teeven rijdt Rutte met Connexion door Amstelveen tijdens VVD Campagne (2) (foto Brabants Dagblad)

Geen Bonnetje (foto Twitter)

Een Bonnetje (foto Twitter)
Geen Bonnetje (foto grutjes.nl)

Fred Teeven met Blauw Oog (1) (foto nu.nl)

Fred Teeven met Blauw Oog (2) (foto trouw.nl)

Fred Teeven met Blauw Oog (3) (foto fromtpage.fok.nl)

Fred Teeven (foto radaroligy.wordpress.com)

Fred Teeven Portret (foto Wikipedia)

Spijt als Haar op Hoofd (foto stevenbrownsblog.wordpress.com)

Fred Teeven (foto Mirjam Vissers)

Fred Teeven S Gezicht is Vijf Jaar na Vertrek uit Politiek Nog Steeds Bekend:Door die Bus is mijn Gun Factor Omhoog Geschoten

Hillegom – ‘Zit U nog stééds op de Bus?‘ Dat krijgt Fred Teeven regelmatig te horen. Ja, de Oud Staatssecretaris rijdt nog Regelmatig op Zondag als Bus Chauffeur de Regio rond. Ook haalt hij er Oekraïense Wees Kinderen mee op. Die Bus opende voor Teeven heel wat Andere Deuren. Het Gezicht van de Hillegommer is Vijf Jaar, nadat hij de Landelijke Politiek verliet, Nog Even Bekend. Hij duikt ’Overal’ op.

Bus Chauffeur?

Nadat ik de Landelijke Politiek moest verlaten, dacht ik als Lid van de Raad van State te worden benoemd. Dat ging Onverwacht Niet door, ik was ’Te Omstreden’ geworden door die Bonnetjes Affaire. Ik zat Thuis op de Bank en werd er Dood Ziek van om Niks te Doen te hebben. Vrije Tijd ziet er Heel Anders uit als je Alléén Maar Vrije Tijd hebt. Het Eigen Bedrijf in Veiligheid Adviezen liep voor Geen Meter. Dat lag aan mij, ik had een Gun Factor van Nul.

Nou had ik op m’n 18e een Groot Rij Bewijs gehaald toen ik als Vracht Wagen Chauffeur wat wilde bij verdienen, dus dacht ik Ik meld me bij Connexxion om Bus Chauffeur te worden. Wel is Waar de Duurste van Heel Europa, want mijn Salaris werd Aangevuld met Wacht Geld. ik moet dit Huisje ook af betalen. Maar ineens realiseerde iedereen zich, die Man wil Gewoon Werken voor zijn Geld. Gelukkig heb ik dat Wacht Geld al een Paar Jaar Niet Meer Nodig.”

Stoer Werk

Ik heb met Bussen van 21 Meter gereden. Die zwaaien nog Ander Halve meter uit ook. De 397 van Nieuw Vennep naar Centraal Station Amsterdam (…) Als je op Zaterdag Avond via het Museumplein richting Leidseplein rijdt, en al die Fietsers, Brom Fietsers en Voet Gangers Rakelings om je heen ziet Lopen of Rijden, dan is het best een Enorme Verantwoordelijkheid om zo N Bus te besturen. Maar Alles Went.

Impact Bus

Die Bus heeft voor mij Veel Deuren geopend. Die heeft als een Soort Vlieg Wiel gefunctioneerd. Mijn Gun Factor is er door Omhoog Geschoten van Nul naar Duizend. Mede dankzij die Bus rol ik Tegenwoordig van het Een in het Ander. Ik ben Partner bij Lobby Kantoor Meines & Holla en Toezicht Houder bij diverse Belangen Verenigingen en Organisaties in de Jeugd en Forensische Zorg en het Beveiliging Wezen. Mijn eigen Bedrijf in Beveiliging is veel beter gaan lopen.

Ze hebben me gevraagd als Informateur bij de Gemeente Houten, en ook daar ben ik Best Druk mee. Het is daar Echt Zoeken naar een Goede Meerderheid om een College te vormen.

Dat is Liefde Werk Oud Papier, net als de Spreek Beurten, die ik regelmatig houd. Ik vind het Oprecht leuk om Jonge Mensen Tips mee te geven. Kortom, ik zit weinig op de Bank, daar is mijn Vrouw Yvonne soms minder Blij mee, en ik maak nog Regelmatig Werk Weken van Zestig, Zeventig Uur.”

Reacties Passagiers

Toen ik net Bus Chauffeur was geworden, zeiden Mensen, U als een Oud Staat Secretaris op de Bus? Wat vindt U daar nou zelf van? Tegenwoordig zeggen ze, zit U nog stééds op die Bus? Dat is dan Nu Weer Nieuws, haha.

Jan en Alleman reageert als ze de Bus in komen. Sommigen Positief, zo van, ik zou Nooit Op U Stemmen, maar Nu Wel. Anderen zijn Rond Uit Negatief. ’Blij, dat UWeg bent uit de Politiek’. Een Derde Categorie kijkt je Mee Warig aan. Je ziet ze denken ’Dat Komt Er Nou Van. () Dat is je Verdiende Loon als je een Dealtje sluit en Niet de Waarheid zegt’. Daar moet je een Beetje Maling aan hebben.

Laatst stop ik bij een Halte, ziet een Vrouw mij zitten, vraagt ze ‘Moet ik Met U Mee Rijden?’ Ik zeg, Dat Hoeft Niet. Zij weer, Daar heb ik Helemaal Geen Zin In. Nou, antwoordde ik, gaat U Nou Mee of Niet? Niet? Ik heb haar Antwoord Niet Meer Af Gewacht, heb de Deur Dicht Gedaan en ben Weg Gereden. Ja, je moet ook Op Tijd Rijden, anders kun je Het naar de Andere Passagiers Niet Maken.”

Weerstand

Ik weet ,dat ik bij Sommige Mensen Weerstand op roep. Vooral bij Mensen, die Me Niet Kennen. Die Over Me Oordelen vanaf een Televisie Scherm. Er wordt een Beeld van je Gevormd, dat Niet Klopt, ook doordat de Media Soms Grote Onzin over je Rond Bazuinen. Meestal van die Linkse Collega S van jou.

Als ze je Een Maal hebben Gesproken, dan hoor je ’Het Valt Eigenlijk Wel Mee’. Yvonne S Beste Vriendin zei Jaren Geleden, toen we Net Bij Elkaar waren. Ik begrijp Niet Wat je in die Man ziet. Toen ze me Een Maal had leren kennen, was het Over.”

Thuis Front

Yvonne is mijn Derde Relatie. We zijn Nu Zeven Jaar Samen, maar kennen elkaar Al Heel Lang. In de Tijd, dat ik bij de FIOD werkte, waren we Collega S. Daarna hebben we Elkaar 25 Jaar Niet Gezien. Spijt van mijn Twee Scheidingen? Spijt hebben heeft Geen Zin. Je moet door. Ik heb Twee Geweldige Dochters, van wie er een bij het Openbaar Ministerie werkt. Alleen al daarom zou ik daar Niet naar Terug willen, dan zit ik Haar In De Weg. Sinds Ander Half Jaar heb ik een Klein Dochtertje, mijn Prinsesje. Wat geniet ik van haar! We zijn laatst nog naar de Linnaeushof geweest samen.”

Hij sloot TBS Klinieken

„Ik zit soms voor de TV Verrast te kijken wat er Nou Weer over Me wordt Beweerd. Zo zei Advocaat Job Knoester laatst bij Veronica Inside, dat onder mijn Bewind als Staat Secretaris Drie TBS Klinieken zijn Gesloten. Het waren er overigens Twee. Ja, Wat moet je Anders, als er Geen Patiënten voor zijn? Je laat ze Toch Niet Leeg staan? Niemand vraagt Waarom Sander Dekker ze, toen de Klinieken Weer Nodig waren, heeft Dicht Gehouden.

Je zit Thuis in Hillegom, je denkt, Wat moet ik met Zo N Uitspraak? Het Verhaal klopt Niet. Op die Momenten denk ik, ik ga Weer Wat Leuks doen.”

Wees Kinderen Ophalen

Joris Voorhoeve belde me Twee Maanden Geleden, of ik Chauffeurs kon regelen om met Touring Cars Wees Kinderen uit Oekraïne Op te Halen. Ik heb een Oproep gedaan in de Talk Show van Johnny de Mol, ja, Nu die van Hélène Hendriks, Mooi, dat er 231 Aanmeldingen kwamen van Mensen, die Dat Wel wilden doen.

Zelf heb ik met een Oude Vriend ook de Rit naar de Oekraïense Grens gemaakt. In Drie Dagen hebben we 57 Wees Kinderen en Verzorgers Hier Naar Toe Gereden. Dat heeft Veel Indruk op me gemaakt. Soldaten brachten Baby S en Peuters tussen de Nul en Vier op de Arm naar de Bus. Sta je daar in het Donker om Kwart over Tien S Avonds met al die Kleintjes. Een Gemeenschap in de Betuwe heeft zich over de Kinderen Ontfermd.

Eind deze Maand gaan we Nog Een Keer Rijden, denk ik. Ik moet nog een Momentje in de Agenda vinden.”

Lijst Duwer Hillegom

Dat de VVD Hillegom me bij de Afgelopen Gemeenteraad Verkiezingen als Lijst Duwer vroeg, werd meteen door de Landelijke Media Op Gepikt. Sven [Kockelmann, Kritisch Interviewer op Radio en TV, Redactie] probeerde me te vangen door te vragen, Wat ga je na de Verkiezingen doen als je Zo Veel Voorkeur Stemmen haalt, dat je Recht hebt op een Raad Zetel? Maar dat wist ik Van Tevoren Echt Nog Niet. Als ik nou de Kies Deler had gehaald, 495 Stemmen, dan had ik gevonden, dat ik het moest doen. Maar ik had er maar 160 en daar zat mijn Vrouw Yvonne vast ook bij, Zeker Weten doe ik het natuurlijk niet, haha, dus ik voelde me Niet Verplicht om de Raad in te gaan. Nee, ik heb Niet Op Mezelf Gestemd, dat heb ik Nog Nooit Gedaan.

Maar ik heb de VVD Wel Beloofd de Partij te blijven Steunen en, Waar Mogelijk, te Helpen. Ik denk, dat Yvonne en ik bij de Volgende Verkiezingen Weer Folders gaan Uit Delen en Rond Brengen. Dat heb ik bij de Afgelopen Verkiezingen Ook Gedaan. Krijg je Reacties als: ’Dat U Zelf Folders Rond Brengt! Nou ga ik op U Stemmen ook’.”

Overal Herkend

Tijdens het Flyeren in Hillegom werd ik Overal Herkend. Ik word Überhaupt Nog Steeds Vaak Herkend. Dat wordt Maar Niet Minder. Kun jij me uit leggen Waarom een Hoop Oud Politici zijn Vergeten en Ik Niet? Ik weet Echt Niet Hoe Dat Komt. Misschien Speelt Mee, dat ik Niet Schroom om Bepaalde Stand Punten in te nemen. Dat ik Af en Toe Echt Iets Zeg. Zo mocht ik voor RTL de Afgelopen Verkiezingen duiden. Heel Leuk Werk. En toen Mark [Rutte] Vorig Jaar in de Kamer zo werd Verguisd en er werd gezegd, dat hij Weg moest, heb ik In de Bus Geblazen, dat ze hem Niet de Zwarte Piet moesten Toe Schuiven, dat Mark Moest Blijven.”

Mark in Hillegom

Met Mark heb ik Nog Steeds Regelmatig Contact. Hij is Heel Trouw en Attent in Vriendschappen en is hier ook wel eens met zijn Moeder geweest. Mark komt Een Keer Per Jaar Eten. Wat we Op Tafel Zetten? Altijd Asperges. Als zijn Dienst Auto aan de Overkant van de Straat wordt Geparkeerd en hij moet Over Steken, heeft hij Direct Contact. Laatst stopte er een Auto met Twee Marokkaanse Jongens. Dan gaat hij Gelijk met Ze op de Foto en heeft hij een Leuk Gesprekje. Politiek ben ik het Altijd met Hem Eens, ik vind, dat hij Te Veel naar Links gaat en dat Zeg Ik Dan Ook. Moet Kunnen.”

Niet Om Kijken

Terug naar de Landelijke Politiek? Nee, dat ambieer ik Niet. De Eerlijkheid Gebiedt te zeggen. dat dat dan na de Laatste Verkiezingen had moeten gebeuren. Ik heb ook wel gezien. dat je Lichamelijk in Top Conditie moet zijn voor een Politieke Functie. Bij de Volgende Verkiezingen, in 2025, zou ik 66 zijn. Qua Leeftijd zou het kunnen, kijk naar Joe Biden en Dinald Trump, Allebei boven de Zeventig, toen ze President werden. Lichamelijk ben ik Sterk, ik heb een dan in Judo. Ik zat nog Geen Zes Weken op de Bus, toen ik er Vijf Mannen heb Uit Gezet. die de Bus Onder Kotsten na een Avondje uit. Ze waren een Stuk Jonger, maar ik ben Niet Bang Uit Gevallen. Niet, dat ik Geweld Dadig ben, maar je moet Niet aan Me komen.

Ik kijk op die Politieke Carrière terug als een Hartstikke Leuke Tijd. Veel Beleefd. Veel van Geleerd. Maar een Mens moet Niet Terug Kijken. Alles, wat Geweest is, komt Nooit Meer Terug, daar moet je Niet in Blijven Hangen, Wel van Leren. Alleen Dat Wat voor je ligt, kun je Veranderen.

Muppet Mannetje

Je moet Dingen doen, die je Leuk vindt. Dat is de Beste Remedie in het Leven, want het duurt maar even. Je moet proberen Niet te Zuur te worden. Ken je die Twee Oude Mannetjes van de Muppets, die Altijd tegen Elkaar aan zitten te Klagen? Yvonne heeft een Pop gekocht, die die Een moet voorstellen, Statler. Als ik S morgens de Neiging heb het Nieuws te Becommentariëren en te Mopperen hoe Beroerd de Wereld er voor staat, dan pakt Yvonne die Pop. Dat relativeert Meteen.”

Paspoort

Naam Fred Teeven

Leeftijd 63 jaar

Woon Plaats Hillegom (Geboren in Haarlem)

Opleiding Controleurs Opleiding Belasting Dienst, Studie Nederlands en Notarieel Recht aan de Vrije Universiteit

Beroep Partner bij Lobby Kantoor Meines Holla & Partners, Eigenaar Bedrijf Verinq BV in Veiligheid Adviezen, Bus Chauffeur bij Connexxion, van 2010 – 2015, Staat Secretaris Veiligheid en Justitie, van 2015 – 2017 Kamer Lid VVD | Leefbaar Nederland, daarvoor Officier van Justitie

Burgelijke Staat Getrouwd met Yvonne Meijers, Twee Dochters (35 en 34 jaar) en een Klein Dochter

Maatschappelijk Vertegenwoordiger Vereniging Erkende Beveiliging Bedrijven, Voorzitter Raad van Toezicht Partners voor Jeugd, Informateur in Houten

Helderse Courant, z

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220618_86850499

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Miep+Smitsloo
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fred+Teeven
https://robscholtemuseum.nl/?s=FIOD
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fiscale+Inlichtingen+en+Opsporings+Dienst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Officier+van+Justitie
https://robscholtemuseum.nl/?s=OM
https://robscholtemuseum.nl/?s=Openbaar+Ministerie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Staat+Secretaris+Justitie
https://robscholtemuseum.nl/?s=TBS
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ter+Beschikking+Stelling
https://robscholtemuseum.nl/?s=TBS+Kliniek
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ministerie+van+Justitie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lobby+Kantoor+Meines+&+Holla
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jeugdzorg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Forensische+Zorg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Beveiliging+Wezen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verinq+BV
https://robscholtemuseum.nl/?s=VVD
https://robscholtemuseum.nl/?s=VVD+Hillegom
https://robscholtemuseum.nl/?s=Connexxion
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joris+Voorhoeve
https://robscholtemuseum.nl/?s=Job+Knoester
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sander+Dekker
https://robscholtemuseum.nl/?s=Johnny+de+Mol
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hélène+Hendriks
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sven+Kockelmann
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jaap+van+Dissel
https://robscholtemuseum.nl/?s=@John_Habets_
https://robscholtemuseum.nl/?s=@HansJen17625634
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Rode+Man
https://robscholtemuseum.nl/?s=Donald+Trump
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joseph+Biden
https://robscholtemuseum.nl/?s=Groot+Rij+Bewijs
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wacht+Geld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Muppet
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oekraïense+Wees+Kinderen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gun+Factor
https://robscholtemuseum.nl/?s=Linnaeushof
https://robscholtemuseum.nl/?s=Betuwe
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hillegom

https://robscholtemuseum.nl/?s=Mark+Rutte
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-0/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-1/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-2/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-3/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-4/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-5/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-6/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-7/