Maud Oortwijn – Eef Hoos: Na Koos Hertogs, zal ook dit toeval zijn

REBLOG van artikel in AD op 14 februari 2016.

Redactie AD – Beruchte bajesklant Eef Hoos overleden na ziekbed

De beruchte Haagse crimineel Eef Hoos is in de nacht van 11 op 12 februari in Portugal overleden. De 69 jarige oud bajesklant had de bijnaam ‘Al Capone van Den Haag‘, vernoemd naar de gevreesde Amerikaanse gangster uit het begin van de 20ste eeuw. Hoos was al geruime tijd ernstig ziek en leed aan diabetes. Hij had een huis aan de Algarve in Portugal, waar hij in eenzaamheid zou zijn gestorven.

Eef Hoos leidde in de jaren 80 het Scheveningse ‘incassobureau‘ Toetanchamon. Het bedrijf hield er een buitengewoon agressieve manier van werken op na. Een verslag van een rechtszaak in de Haagsche Courant, waarbij Toetanchamon was betrokken, maakte hem razend. Hij eiste een rectificatie van de krant. Toen dat niet werd ingewilligd liet hij enkele brandstichtingen plegen bij kantoren van deze krant en gingen de ruiten op privé adressen van directieleden aan diggelen.

Ook pleegde hij een (mislukte) aanslag op toenmalig wethouder Adri Duijvenstein, nadat de gemeente een bouwplan van hem had afgekeurd voor een reusachtige molen in het Schevenings havengebied. Dat moest volgens hem een toeristische attractie worden, ofwel ‘het achtste wereldwonder,’ zoals hij dat zelf noemde.

14-02-16, 22:48, laatste update: 09-05-16, 19:28

https://www.ad.nl/den-haag/beruchte-bajesklant-eef-hoos-overleden-na-ziekbed~a7649277/

Hij zou zijn overleden in de nacht van 11 op 12 februari 2016 (112). Het toeval wil, dat ik net die dag, op 12 februari j.l., op bezoek was bij Rob Scholte. Die afspraak was gemaakt op 9 februari. Eef Hoos is a langer genoemd als de leverancier van de autobom door diverse partijen.

Dit kan weer van alles zijn. De man was niet jong meer.

De Bovenkamer – Het kan ook anders, posted on 15 February, 2016

https://demuren.wordpress.com/2016/02/15/na-koos-hertogs-zal-ook-dit-toeval-zijn/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dani%C3%ABl+Groen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koos+Dalstra
https://robscholtemuseum.nl/?s=John+Studulski
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paul+Blanca
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+Klashorst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oscar+Hammerstein
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eef+Hoos