Martijn Gijsbertsen – Bewaking bij Teststraten en Priktenten van GGD is verscherpt, overal zijn nu camera’s geplaatst en Beveiliging is opgeschroefd

GGD Gecertificeerd (foto Giphy)
JouwGGD.nl (foto GGD GHOR Nederland))

Een gezonde reis begint bij de GGD (foto GGD GHOR Nederland)

GGD goes GAGA (foto Giphy)

Bewaking bij Teststraten en Priktenten van GGD is verscherpt, overal zijn nu camera’s geplaatst en Beveiliging is opgeschroefd

De GGD priktent in Alkmaar (foto Jan Jong | jjfoto.nl)

Alkmaar – Alle GGD Teststraten en Vaccinatie locaties in Noord Holland Noord (in totaal twaalf) blijken met camera’s te worden bewaakt. De priktenten worden bovendien 24 uur per dag in de gaten gehouden door aanwezige Beveiligers.

Het gaat om Teststraten in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn, Opmeer, Bovenkarspel, Den Helder en Den Burg (op Texel) plus Inentingsplekken in Alkmaar, Hoorn, Middenmeer, Den Helder en Den Burg.

De maatregelen zijn ingesteld na de aanslag bij de Teststraat in Bovenkarspel, waar begin maart een vuurwerkbom tot ontploffing werd gebracht en vijf ramen sneuvelden.

De Explosieven Opruimingsdienst doet onderzoek na de ontploffing bij de teststraat in Bovenkarspel (foto Michel van Bergen)

Opgeschroefd

Vanwege de aanwezigheid van Corona Virus vaccins werden de Priklocaties al bewaakt. Die Beveiliging is sinds het incident opgeschroefd en verscherpt.

Wie had ooit kunnen bedenken, dat wij als GGD zouden worden geconfronteerd met een bom? Dat had ik een jaar geleden, toen het Corona Virus in Nederland voet aan de grond kreeg, nooit kunnen verzinnen”, aldus Directeur Edward John Paulina van de GGD Hollands Noorden.

De Gezondheidsdienst, actief namens zeventien gemeenten in Noord Holland Noord, heeft tot dusverre geen boekje opengedaan over de Beveiliging, behalve ’dat die op orde is’. Nu geeft de GGD alsnog meer openheid van zaken, kennelijk met als doel kwaadwillende lieden te ontmoedigen.

Opblazen

Daarin speelt een rol, dat na het incident in Bovenkarspel een 37 jarige man uit Den Helder is gearresteerd, omdat hij plannen had om de Vaccinatie locatie in die stad op te blazen. De Politie maakte dat begin april bekend, zijn aanhouding vond medio maart plaats. Volgens Justitie is sprake van een misdrijf met een terroristisch oogmerk, met als doel het Landelijk Vaccinatie Programma te saboteren.

Beveiliging is zichtbaar aanwezig bij de Vaccinatie locatie in Den Helder (foto NHD)

Paulina vertelde deze krant eerder, dat de GGDkorte lijntjes met de politie’ heeft en reacties of uitingen op sociale media op de voet worden gevolgd.

Dit laatste wordt gedaan om bedreigingen, vernielingen en andere strafbare feiten op het spoor te komen en acties, gericht tegen het Corona Virus beleid, te kunnen verijdelen. De GGD huurt voor die taak inmiddels zelfs enkele specialisten in.

Persoonsgegevens

Ook de Beveiliging van Persoonsgegevens is door de GGD aangescherpt. Dit naar aanleiding van het aan het licht gekomen datalek. Daarbij hebben medewerkers van het landelijke Callcenter, onder wie ook twee verdachten uit Heiloo, privacy gevoelige informatie verkocht aan criminelen.

We hebben in feite goud in handen en zo moeten die gegevens ook worden bewaakt”, meent Paulina. „Dat professionele hackers in onze systemen willen komen, daar hadden we eerst nooit last van. Vertrouwelijke informatie, die wij krijgen, moet ook alleen in onze handen blijven. We hebben altijd in relatief rustig vaarwater gezeten, nu staan we in het oog van de storm, hebben continu informatiebeveiligers nodig, Het voelt, alsof we een bank moeten bewaken.”

Helderse Courant, 25 april 2021,

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210423_21806662

https://twitter.com/drsmichakat/status/1386308832939368461

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Edward+John+Paulina
https://robscholtemuseum.nl/?s=GGD
https://robscholtemuseum.nl/?s=GGD+Hollands+Noorden
https://robscholtemuseum.nl/?s=GGD+Reizen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Teststraten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Teststraat+Alkmaar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Teststraat+Heerhugowaard
https://robscholtemuseum.nl/?s=Teststraat+Hoorn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Teststraat+Opmeer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Teststraat+Bovenkarspel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Teststraat+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Teststraat+Den+Burg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Corona+Virus+Vaccinatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vaccinatie+Locatie+Alkmaar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vaccinatie+Locatie+Hoorn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vaccinatie+Locatie+Middenmeer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vaccinatie+Locatie+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vaccinatie+Locatie+Den+Burg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Priktent
https://robscholtemuseum.nl/?s=Camera+Beveiliging
https://robscholtemuseum.nl/?s=Beveiliging+Persoonsgegevens
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lady+Gaga

1 Comment

  1. Men kan wel lekker anoniem zijn en haar werk doen. Nu heb ik te maken met een beveiliger, een opplasser of een echte spuiter. Verder wel jammer, dat soms één zwaluw de winter inluidt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image