Marten Visser – Rudi Lubbers + NTR | VPRO | Andere Tijden – Rudi Lubbers en het Gevecht van zijn Leven + De Telegraaf – Situatie Rudi Lubbers is Acuut

Rudi Lubbers

Het Verhaal verscheen op 12 januari 2008 in deze Krant.

Toch diepte ik Af Gelopen Zon Dag Avond Probleemloos de Kop van het Artikel op uit mijn Geheugen, toen ik naar Andere Tijden Sport zat te Kijken. ’Winnaar in de Ring, Verliezer in het Leven’ stond er boven het Portret, dat ik maakte van Oud Bokser Rudi Lubbers.

Die Kop dekte de Lading. De Bokser deed Twee Keer Mee aan de Olympische Spelen en beleefde in 1973 zijn Absolute Glorie Moment. In Jakarta bleef hij Twaalf Ronden Staan tegen Boks Legende Mohammed Ali.

Rudi was een Held, een Grootheid. Maar in 2008 Niet Meer. Hij zat, naar zijn Zeggen Onschuldig, een Cel Straf uit in Portugal voor Drugs Handel. En ging Later als Kermis Exploitant Failliet.

Met een Gammele Trailer, Vol Ledig Vervuild door de Vele Honden, die hij er in hield, strandde hij in Den Helder. Op Last van de Politie werden de Honden bij hem Weg Gehaald. De Oud Bokser ging naar het Daklozen Pension.

Ik vond Rudi een Sympathieke Vent. Geen Groot Spraak. Wel Strijd Lust. Hij zou Terug Knokken, zei hij. Ik hoopte het. En was Optimistisch, Erger dan Nu kon het Toch Niet worden? Zon Dag zag ik in Andere Tijden Sport, dat Rudi Tegen Woordig in Bulgarije zit. In een Oude Bus Vol met Honden, Ergens in the Middle of Nowhere. Geen Stroom, Geen Water. Rudi ziet er Nu Echt Verlopen uit. Het kon dus Wel Erger. Helaas.

Bekijk hieronder de uitzending van Andere Tijden Sport.

Helderse Courant, 29 januari 2019, 20:54

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190129_39661546/column-in-60-seconden-rudi-lubbers

Rudi Lubbers en het Gevecht van zijn Leven

Gepubliceerd op 28 jan. 2019

The Only Dutch Boxer Ever who fought Mohammed Ali. Now Aged 73 Living in Poverty Somewhere in Bulgaria.

Rudi Lubbers, Het Gevecht van z’n Leven

 via Parallel Uploader

Bart NijpelsPRO

Rudi Lubbers en het Gevecht van Z’n Leven

Op 20 oktober 1973 bokst de Nederlandse Zwaar Gewicht Kampioen tegen ”De Grootste aller Tijden’ Muhammad Ali. In de Zinderende Hitte van Jakarta levert de Nederlander een Wereld Prestatie.

Reacties
https://vimeo.com/313362974

Reacties
https://youtu.be/8YLNc152f4o

Situatie Rudi Lubbers is Acuut

Wagtmans gaat donder dag Hulp In Roepen van Buitenlandse Zaken

Den Haag – De Toe Stand van Oud Bokser Rudi Lubbers is Zo Slecht, dat hij mogelijk snel zal Over Lijden als hij Niet op Korte Termijn wordt Geholpen. “Zie het als een Slag Aderlijke Bloeding. Als er Nu Geen Hulp komt, is er Geen Toe Komst. Morgen is Het te Laat”, zegt Voor Malig Wiel Renner Rini Wagtmans, die een Hulp Actie voor Lubbers is Begonnen na een Uit Zending van Andere Tijden Sport.

Wagtmans citeert uit een Mail van een Man, die de In Middels 73 Jarige Lubbers Woens Dag heeft Op Gezocht. Volgens deze Man staat het Busje, waar Lubbers woont in Bulgarije, Permanent Open en is het Behoorlijk Koud. De Vrouw van Lubbers lag ‘onder een Dekentje in Foetus Houding’ in het Busje en is Misschien Zelfs Al Dood, zegt Wagtmans.

Hulp Buitenlandse Zaken

Wagtmans gaat Donder Dag de Hulp In Roepen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij wil. dat de Nederlandse Ambassade in Bulgarije een Gezant naar Lubbers stuurt.

Op het Mail Adres HelpRudiLubbers@gmail.com wordt de Oud Wiel Renner over spoeld met Emails van Mensen, die Lubbers willen Helpen. Ze willen Ook Veel Geld storten. Die Mogelijkheid komt Zo Snel Mogelijk, zegt Wagtmans.

In de Uitzending van Andere Tijden Sport was Zondag Aond te zien, dat Lubbers en zijn Vrouw in Bulgarije in Erbarmelijke Om Standigheden leven, met een Groep Zwerf Honden, die ze Op Vangen Hij zei, dat hij Niet Terug wil naar Nederland, om dat hij Hier wordt Gezien als Drugs Handelaar.

Lubbers nam het als Enige Nederlandse bokser in 1973 op tegen Boksl Lgende Muhammad Ali en wist Twaalf Ronden Over Eind te Blijven, maar Verloor op Punten.

De Telegraaf, 31 januari, 09:33, updated 09:34

https://www.telegraaf.nl/nieuws/3091496/situatie-rudi-lubbers-is-acuut

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marten+Visser
https://robscholtemuseum.nl/?s=NTR+|+VPRO+|+Andere+Tijden

https://robscholtemuseum.nl/?s=Rudi+Lubbers
https://robscholtemuseum.nl/?s=Muhammad+Ali
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rudi+Wagtmans
https://robscholtemuseum.nl/?s=Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Portugal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bulgarije
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jakarta
https://robscholtemuseum.nl/?s=Indonesië
https://robscholtemuseum.nl/?s=the+Middle+of+Nowhere