Marischka de Jager – Laatste dag tournee De Krabbetukkers Den Helder + Delano Weltevreden – Vastgoed ondernemer stapt naar rechter in conflict over lap grond achter City House

Aannemer Kees-Jan Tuin, sloper van het Rob Scholte Museum, in oranje pak met rasta sjaal, staat in het middelpunt bij hofkapel De Knorhanen van carnavalsvereniging De Krabbetukkers uit Den Helder

Laatste dag voor carnavalstournee De Krabbetukkers Den Helder

Den Helder Spontane polonaises, meezingers die worden ingezet door hofkapel De Knorhanen; kinderen, die zijn verkleed, als het zo ver is, dan weet je genoeg: De Krabbetukkers zijn op tournee.

Die tournee begon eerder deze maand al langs verschillende verzorgingshuizen in Den Helder en werd vrijdag afgesloten met een rondje langs verschillende scholen in Den Helder. Leerlingen van de Tuindorp school vierden hun carnavalsfeest in buurthuis Elto.

Vrijdagavond staat nog een bezoek gepland aan de Lichtboei.

Volgende week wordt begonnen met de opbouw van Bastion Pierre in Quelderduijn, in het weekend van 22 en 23 februari wordt hier het carnavalsfeest gevierd. Maandag 24 februari is de traditionele snipper avond.

Helders Courant, 14 februari 2020, 15:00

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200214_20590504/laatste-dag-voor-carnavalstournee-DeKrabbetukkersDenHelder

Voor Broekeis de maat vol’: Vastgoed ondernemer stapt naar de rechter in conflict over lap grond achter City House

De achterzijde van het City House te den Helder, grenzend aan de geplande parkeerplaats voor bezoekers van het Rob Scholte Museum (foto Den Helder Vastgoed)
De parkeerplaats van City House te Den Helder, onzichtbaar blijft op de foto het betwiste terrein van 1.355 m2, de geplande parkeergelegenheid voor bezoekers van het Rob Scholte Museum, geheel rechts op de foto, als zodanig onderdeel van de koopovereenkomst tussen het museum en gemeente Den Helder, onderhandelingen, die volgens de rechter door de gemeente ONRECHTMATIG zijn afgebroken (foto Den Helder Vastgoed)

Den Helder Vastgoedondernemer Huib Broeke stapt naar de rechter als de gemeente Den Helder een lap grond achter het pand City House aan bouwbedrijf A. Tuin verkoopt.

De kavel is ruim 1.355 vierkante meter groot. City House staat aan rotonde De Vijfsprong. Het pand is van Den Helder Vastgoed, het bedrijf van Broeke. Broeke zegt, dat hij niet graag de confrontatie zoekt. “Maar nu is de maat vol.”

Van de zestig parkeerplaatsen, die Tuin op het stuk grond moet aanleggen, zijn er dertig bedoeld voor bewoners en gebruikers van het postkantoor. De andere helft van de parkeerplaatsen is bestemd voor openbaar parkeren. Door deze extra openbare parkeerplaatsen wil de gemeente de parkeerdruk in dit gebied verminderen, zegt woordvoerster Joyce in ’t Veld.

Twintig jaar

Wij vragen de gemeente al twintig jaar de grond aan ons te verkopen”, zegt Job van der Wal, kleinzoon van Broeke. “Er zijn onvoldoende parkeerplaatsen voor onze huurders in City House. Achter dat pand ligt een strook grond. Stedenbouwkundige Aad Mudde van de gemeente heeft mondeling aan mijn opa toegezegd, dat wij het alleenrecht hadden om daar te parkeren. Toch heeft de gemeente deurwaarderskantoor Vermeer Schutte & Musen toestemming gegeven daar te parkeren.

Parkeerprobleem

Wij hebben dus een groot parkeerprobleem, dat is op te lossen als wij dat stuk grond van de gemeente kunnen kopen’’, vervolgt hij. “Maar de gemeente wil de grond nu verkopen aan de firma Tuin, die het oude postkantoor gaat ontwikkelen. Toen wij het wilden kopen werd gezegd, dat het niet kon, omdat er geen ontsluiting mogelijkheid was.

Van der Wal vindt het stuitend hoe de gemeente met Broeke omgaat.Den Helder Vastgoed bezit meer dan honderd panden in Den Helder. Mijn opa heeft veel belangrijke panden in Den Helder gered of opgeknapt. Hij verdient het niet om op deze manier door de gemeente te worden behandeld. Hij zou juist een lintje moeten krijgen.”

Broeke en Van der Wal benadrukken, dat zij geen probleem met Tuin hebben. Broeke en Tuin senior zijn vrienden, de bouwbedrijven Van der Wal en A. Tuin werken regelmatig samen aan bouwprojecten.

Opgeschort

Broeke :”De gemeente heeft de overdracht van het stuk grond aan Tuin op ons verzoek opgeschort. Wij zitten met een gigantisch parkeerprobleem. Daarom hebben we geëist dat alle betrokken partijen mogen meedoen. Wij willen die grond kopen, daar vragen we al twintig jaar om. Met Tuin kunnen we om tafel om te bespreken wie wat nodig heeft.

Gemeente

Het College betreurt het dat Broeke wil procederen. Woordvoerster Joyce in ’t Veld: “De gemeente heeft dit bericht nog niet vernomen. Wij wilden DH Vastgoed er juist bij betrekken en de ondernemer een stem geven in de vormgeving van het gebied. Het klopt, dat de heer Broeke de gemeente heeft gevraagd dit stuk grond aan hem te verkopen. Omdat het perceel slecht ontsloten kon worden via het perceel van Den Helder Vastgoed en dit een verkeersonveilige situatie zou opleveren, is er geen medewerking verleend. Tuin heeft een oplossing gevonden voor de ontsluiting. Dat is voor het college reden geweest te besluiten tot verkoop. Het is altijd de bedoeling geweest dit gebied te betrekken bij de verdere ontwikkeling van de binnenstad. Daarom is het niet eerder verkocht.

Helderse Courant, 14 februari 2020, 19:57

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200213_71693382/gemeente-stevent-af-op-nieuwe-rechtszaak-nu-met-vastgoedondernemer-HuibBroeke-over-lap-grond-in-het-centrum-van-DenHelder

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Knorhanen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Krabbetukkers
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carnaval+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=postkantoor
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees-Jan+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Huib+Broeke
https://robscholtemuseum.nl/?s=Job+van+der+Wal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joyce+in+’t+Veld
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-gemeente-onrechtmatig-jegens-RobScholte-de-telegraaf-gemeente-mocht-onderhandeling-niet-afbreken-rechtspraak-nl-gemeente-handelde-ONRECHTMATIG/

1 Comment

  1. Gossie, aan wie zou het liggen, dat de gemeente de zoveelste keer een rechtszaak tegen zich krijgt.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.