L.O.S. Den Helder – Rechter geeft Wijkhuis gelijk + Hedzer Faber – Rechtszaak heeft niet geholpen + Ronald Boutkan – Burgemeester handelde in strijd met beleid bij intrekken drankvergunning

Rechter geeft Wijkhuis gelijk

Eind februari heeft de burgemeester de drank en horecavergunning van het Wijkhuis ingetrokken. Het besluit van de burgemeester heeft direct geleid tot een grote omzetdaling binnen het Wijkhuis, waardoor het bestaan van het Wijkhuis in gevaar wordt gebracht.

Meteen na het besluit van de burgemeester heeft het Wijkhuis de voorzieningenrechter gevraagd om het besluit te schorsen. Dinsdagmiddag oordeelde de rechter, dat de burgemeester in strijd met het beleid heeft gehandeld en dat het besluit gebrekkig gemotiveerd is. Maar volgens de rechter kan de burgemeester dit gebrek in de lopende bezwaarprocedure nog herstellen.

De burgemeester heeft inmiddels bekend gemaakt, dat het Wijkhuis een nieuwe vergunning krijgt. De rechter ziet daarin geen aanleiding om de gevraagde schorsing toe te kennen. Het zal enige tijd duren voordat de nieuwe vergunning wordt verleend.

L.O.S. Den Helder, 3 april 2019

https://losdenhelder.nl/rechter-geeft-wijkhuis-gelijk/

Rechtszaak heeft niet geholpen: ’t Wijkhuis in Nieuw Den Helder moet wachten op drankvergunning

Den Helder – ’t Wijkhuis in Nieuw Den Helder moet het voorlopig nog zonder drank en horecavergunning doen.

De rechtbank heeft weliswaar geoordeeld, dat het intrekken van de vergunning door de burgemeester gebrekkig onderbouwd is en niet conform zijn beleidsregels, maar ziet geen aanleiding om het besluit ongedaan te maken. Er is een nieuwe vergunning onderweg, maar dat duurt enkele weken en wellicht veel langer als er bezwaren worden ingediend.

Slecht nieuws voor ’t Wijkhuis, aldus voorzitter David Cools namens het bestuur van de instelling. Hij vindt, dat de rechter onvoldoende rekening heeft gehouden met de belangen van ’t Wijkhuis, dat financieel deels afhankelijk is van horeca inkomsten.

Aanleiding voor het intrekken van de vergunning waren overtredingen, geconstateerd door de politie. De bar was open, terwijl die al dicht had moeten zijn, de voorzitter zou ’in kennelijke staat’ achter de bar hebben gestaan en iemand liep met bier naar buiten.

Helderse Courant, 3 april 2019, 11:14

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190403_14108622/rechtszaak-heeft-niet-geholpen-t-wijkhuis-in-nieuw-den-helder-moet-wachten-op-drankvergunning

Burgemeester handelde in strijd met beleid bij intrekken drankvergunning Wijkhuis

Het besluit om de horecavergunning van ’t Wijkhuis in te trekken verdient geen schoonheidsprijs, zo oordeelde de voorzieningenrechter dinsdag. Desalniettemin is het besluit niet geschorst, zoals het bestuur van ’t Wijkhuis had gevraagd. De gemeente kan de gebrekkige besluitvorming namelijk nog herstellen tijdens de lopende bezwaarprocedure.

Het Wijkhuis is mede afhankelijk van de inkomsten uit horeca activiteiten. Het besluit van de burgemeester heeft dan ook direct geleid tot een grote omzetdaling binnen het Wijkhuis, waardoor het voortbestaan in gevaar is gebracht. De rechter oordeelde dinsdagmiddag ,dat de burgemeester in strijd met het beleid heeft gehandeld en dat het besluit gebrekkig gemotiveerd is. Dat het besluit door de rechter niet is teruggedraaid, betreurt ’t Wijkhuis.

Het bestuur meent, dat door de rechter onvoldoende rekening is gehouden met de belangen van het Wijkhuis en de bijzondere achtergrond van deze para commerciële instelling. Nog steeds is het Wijkhuis van mening, dat met een minder vergaande maatregel had kunnen worden volstaan. De burgemeester heeft inmiddels bekend gemaakt, dat een nieuwe vergunning wordt afgegeven. De rechter zag daarin helaas geen aanleiding om toch de gevraagde schorsing toe te kennen. Het zal echter nog enige tijd duren voordat de nieuwe vergunning wordt verleend.

Den Helder Actueel, 3 april 2019 – 12:35

JB
3 april 2019 at 13:15
Jeetje, wederom verdient het handelen van de burgemeeester geen schoonheidsprijs. Onze burgervader is waarschijnlijk zijn moreel kompas al enige tijd geleden verloren. Zou hij thuis geen spiegel hebben ?

Guido
3 april 2019 at 13:56
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is een van de slechtste burgervaders van het land.

e
3 april 2019 at 14:13
Een nachtspiegel !!

RB
3 april 2019 at 14:17
ondertussen mogen ze nog steeds geen drank verkopen, dus de rechter heeft Schuiling wel gelijk gegeven schoonheidsprijs of niet…..

dave
3 april 2019 at 14:58
werd wel een keer tijd dat er eens goed naar het wijkhuis en de manieren daar gekeken werd dacht ik zo

https://denhelderactueel.nl/2019/04/burgemeester-handelde-in-strijd-met-beleid-bij-intrekken-drankvergunning-wijkhuis/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/ronald-boutkan-meerdere-overtredingen-geconstateerd-in-t-wijkhuis-delano-weltevreden-multifunctioneel-centrum-dreigt-om-te-vallen-na-sancties-van-burgemeester-den-helder/