Koos Dalstra – Geen driehoek

Geen driehoek, zoals op de persconferentie te Schiphol, 10 februari 1995, met een nooit uitgezonden interview door Paul Witteman, camera Frans Bromet, regie Peter van Ingen, op de valreep voor vertrek naar Punkto del Hidalgo, Tenerife, ten einde een rapport 200% te schrijven omtrent de subculturele achtergronden van het misdrijf te Amsterdam, Jordaan, Laurierstraat, gepleegd, maar een rechte lijn van drie potten pindakaas, helaas, een verwijzing naar een eerder pindakaas werk van Wim T. Schippers, waarbij een geheel vloeroppervlak veranderde in een pindakaas vloer, voor het laatst tentoongesteld in de vorige eeuw in het Centraal Museum te Utrecht, een klein half jaar voor de expositie in Galerie Donkersloot, P.C. Hooftstraat, Amsterdam Zuid.
Waarom een rechte lijn en geen driehoek? Gewoon, eenvoudige meetkunde van het platte vlak, en dan beginnen bij het begin.
Drie steden, die op een lijn liggen, zeg Amsterdam, Keulen, Kassel. De explosie vond dan wel plaats te Amsterdam, maar wat gebeurde er bijvoorbeeld twee jaar eerder in Kassel en Keulen? Dit verhaal staat dan verstopt in het boek van de Zwolse Nieuwe Revu misdaadjournalist Korterink: Bom in de Laurierstraat uit 2005, maar het ligt bedolven onder het puin van een vulkanische uitbarsting van namen en naampjes, verhalen en verhaaltjes van kennissen van kennissen, roddels, geruchten, een wirwar van nieuwtjes, waarbij alles met alles samenhangt in een draaikolk met neerwaartse spiraal, maar zonder bom in zicht, een bodemloze put, een roman van het kaliber van Ulysses van James Joyce, maar geschreven door een dorpeling van de Veluwe, die in de grote stad op zoek gaat naar De Waarheid, die toen al nauwelijks meer bestond, laat staan, dat er een abonnementenbestand beschikbaar was.
Om aan waarheidsvinding te kunnen mogen doen, moet men een streng methodologische procedure volgen en een redenering kunnen durven opstellen, die in rechte lijn voorwaarts schrijdt. Dat is nooit gebeurd. Helaas pindakaas.

https://robscholtemuseum.nl/provinciale-zeeuwse-courant-1995-11-februari-1995-pagina-1/provinciale-zeeuwse-courant-1995-11-februari-1995-pagina-1/

Ach ja, een verwijzing. Het ontwijken van het ontwijken. Dat zie je bij Scholte vanaf het allereerste begin. De Angst. Bang voor alles. Maar wel met een grote bek in NL om iedereen de schuld te geven van een simpel trukje: mensen tegen elkaar uitspelen.

Facebook, 13 januari 2019, 12:39

https://www.facebook.com/SCH60LTE/photos/a.162717407863608/367070070761673/?type=3&theater

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wim+T.+Schippers
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hendrik+Jan+Korterink

https://robscholtemuseum.nl/?s=Dani%C3%ABl+Groen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koos+Dalstra
https://robscholtemuseum.nl/?s=John+Studulski
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paul+Blanca
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+Klashorst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oscar+Hammerstein
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eef+Hoos