Koning Willem Alexander – Kerst Toespraak + De Telegraaf – Kerst Toespraak van Koning Willem Alexander

Koning Willem Alexander (foto RVD)

Kerst Toespraak

Bij Velen van U valt er een Schaduw van Zorgen over dit Kerst Feest. ‘Het is een Heftige Tijd’, zeggen Mensen tegen me. Is er Genoeg Geld om de Rekeningen te betalen Nu Alles Zo Duur geworden is? Waar vind ik eindelijk een Geschikte Woning of een Studenten Kamer? Hoe moet het met de Toekomst van mijn Bedrijf?

Het is ook een Confronterende Tijd, Want dwingt de Klimaat Verandering ons Niet tot Drastische Keuzes? Lopen we in ons Land met zijn Beperkte Ruimte en Botsende Belangen Niet tegen Grenzen op? We voelen op onze Klompen aan, dat we Moeilijke Beslissingen Niet Meer Voor Uit kunnen schuiven. Lap Middelen en Nood Verbanden helpen Niet Meer. Het moet Anders.

Dat confronteert ons met de Vraag, Waar we Naar Toe Willen? Wat voor Samenleving willen we Eigenlijk? Hoe houden we Vast aan onze Waarden, Vrijheid, Gelijkwaardigheid, Sociale Rechtvaardigheid, op Weg naar een Nieuw Evenwicht?

Heel Ingewikkeld! Ik snap de Onzekerheid, die op Veel Plekken Voelbaar is. De Stress en ook de Boosheid.

Het kan dan Even Op Luchten om Stoom Af te Blazen. Maar We moeten Niet blijven Steken in het Zoeken naar Zonde Bokken en in Cynische Kritiek of Onverschilligheid.

Democratie betekent Niet, dat de Genen, die het Hardst Roepen hun Zin krijgen. Democratie is met Respect voor Ieders Grond Rechten Samen Werken aan Oplossingen, waar in de Meerderheid zich kan Herkennen. Daarbij gaat het om een Zorgvuldige Afweging van alle Belangen.

Dat Laatste is Essentieel, bij Voorbeeld in de Relatie tussen Platteland en Stad. Het is Hoog Tijd om de Verbinding te Versterken. Want wat zou de Randstad zijn zonder de Regio en de Regio zonder de Randstad? We hebben elkaar Brood Nodig.

Laten we Proberen, Waar we ook Wonen, Om te Ontsnappen aan Voor Oordelen. Laten we er voor Zorgen, dat we Elkaar Niet Verliezen! Gun Elkaar ten Minste het Voordeel van de Twijfel. Mijn Oproep aan Ieder van U en Ieder van jullie is, Haak Aan, Luister Mee, Denk Mee, Doe Mee!

Soms kan het Helpen om de Blik naar Buiten te richten en ons Op te Trekken aan het Voorbeeld van Anderen. Zoals het Oekraïense Volk, dat Nu Al tien Maanden Stand houdt tegen het Brute Geweld van Rusland, met Ongelofelijke Moed en Eens Gezindheid. De Belofte van het Kerst Feest, de Hoop op Vrede, leeft in Alle Oekraïense Harten én in Die van Ons.

Ook de Wijsheid van Ouderen kan Inspiratie Bieden. Ik moet denken aan Dankbaarheid, een Klein Boekje van Neuroloog Oliver Sacks, geschreven aan het Eind van zijn Leven. Het maakte hem Gelukkig om over Al Jonge, Getalenteerde Mensen om zich heen te Zien. ‘De Toekomst is in Goede Handen‘, schrijft hij.

De Toekomst is in Goede Handen.’ Ik zeg het hem Graag na. Ik ontmoet ze over Al. Jonge Mensen met Idealen en Verbeeldings Kracht. Zij voelen zich Mede Verantwoordelijk en zijn Bereid de Toekomst op hun Schouders te Nemen.

Beeld uit video: Bekijk hier de volledige kersttoespraak van koning Willem-Alexander

Er zit Zó Veel Veer Kracht in de Jonge Generatie! Maar Jonge Mensen kunnen het Niet Alleen. Te Recht zeggen ze ‘Schuif het Niet Allemaal op ons af. Luister naar ons, Geef ons de Ruimte, Vertrouw ons, Help ons, maar Neem Zelf Verantwoordelijkheid en maak die Ook Waar!’

We beseffen het Niet Altijd, maar we zijn tot Veel Meer in Staat dan we Zelf Cenken. Ik ben er van Overtuigd, dat we Ook Heel Ingewikkelde Problemen tot een Goed Einde kunnen Brengen en Pijnlijke Wonden kunnen Helen, zodat we Samen Vérder kunnen. Ook als er Heftige Emoties in het Spel zijn.

Een Belangrijk Voorbeeld daar van is de Erkenning van het Leed, dat Mensen is Aan Gedaan in de Koloniale Tijd.

Het Afgelopen Jaar hebben mijn Vrouw en ik met Mensen van Alle Leeftijden over dit Onderwerp gesproken, onder wie Nazaten van Mensen, die een Aantal Generaties Terug leefden in Slavernij. In het Komende Herdenkings Jaar zal dit onze Aandacht houden. Wij blijven Betrokken.

Door ons Gezamenlijke Verleden Eerlijk onder Ogen te zien en de Misdaad tegen de Menselijkheid, die de Slavernij was, te Erkennen, leggen we een Fundament onder een Gezamenlijke Toekomst.

Voor wat er Toen aan Onmenselijks is Aan Gericht in de Levens van Mannen, Vrouwen en Kinderen, draagt Nu Niemand de Schuld. Maar door ons Gezamenlijke Verleden Eerlijk onder Ogen te Zien en de Misdaad tegen de Menselijkheid, die de Slavernij was, te Erkennen, leggen we Wél een Fundament onder een Gezamenlijke Toekomst.

Een Toekomst, Waar in we ons Te Weer Stellen tegen Alle Heden Daagse Vormen van Discriminatie, Uitbuiting en Onrecht.

De door de Regering Aan Geboden Excuses zijn het Begin van een Lange Weg. Laten we Elkaar Blijven Vast Houden, ook in Heftige Tijden met Sterke Emoties.

Marieke Lucas Rijneveld schreef een Eigen Gedicht toen hij na Ontstane Ophef af zag van de Vertaling van The Hill We Climb. Het heet Alles Bewoonbaar. Een Combinatie van Inlevings Vermogen, Hoop en Geloof in onze Toekomst Samen.

Dit zijn de Laatste Regels

Jij wil Juist Verbroedering, je wil Één Vuist, en wellicht is je Hand
Nu Nog Niet Krachtig Genoeg, of moet je Eerst Die van de Ander
Vast Pakken om te Verzoenen, moet je Daad Werkelijk de Hoop Voelen
dat je Iets doet Wat de Wereld zal Verbeteren, Al moet je dit Niet
Vergeten: kom na het Knielen Weer Overeind en Recht Samen de Rug.

Ik wens U Allen, Waar U zich ook bevindt en Hoe Uw Persoonlijke Omstandigheden Ook zijn, een Gezegend Kerst Feest.”

NU.nl, maandag 26 december 2022

https://www.nu.nl/binnenland/6244181/lees-hier-de-volledige-kersttoespraak-van-koning-willem-alexander-terug.html

Kerst Toespraak van Koning Willem Alexander

Gepubliceerd 25 dec 2022

De Telegraaf

Koning Willem Alexander houdt ook dit Jaar Weer zijn Traditionele Kerst Toespraak van uit Paleis Huis ten Bosch. De Toespraak is Al Eerder opgenomen in de DNA Salon van het Paleis. Abonneer je Hier Gratis http://bit.ly/AbonneerTelegraaf

Bij De Telegraaf vind je het Laatste Nieuws uit Binnen en Buitenland. Je krijgt Alles te Weten op het Gebied van Entertainment, Misdaad, Geld, Verkeer en Royalty. Ook delen wij de Meest Opmerkelijke Video’s, die je Niet Gemist moet hebben. Wil je Meer Exclusieve Video’s? Meld je dan Hier aan voor onze Video Nieuws Brief https://telegraaf.nl/videoupdate
Bekijk voor al het Laatste Sport Nieuws het Kanaal van Telesport https://www.youtube.com/channel/UCURS–yDvgiK_i7aOFraASw

Meer van De Telegraaf? Volg ons op.

Web Site https://www.telegraaf.nl/
Facebook https://www.facebook.com/telegraaf/
Instagram https://www.instagram.com/telegraaf.nl/
Twitter https://twitter.com/telegraaf

#TELEGRAAF

Meer informatie
https://youtu.be/qurG2pCgCB8

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koning+Willem+Alexander
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oliver+Sacks
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marieke+Lucas+Rijneveld
https://robscholtemuseum.nl/?s=The+Hill+We+Climb
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kerst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kerst+Toespraak
https://robscholtemuseum.nl/?s=Klimaat+Verandering
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vrijheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gelijkwaardigheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sociale+Rechtvaardigheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Respect+voor+Grond+Rechten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Afweging+van+Alle+Belangen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Relatie+tussen+Platteland+en+Stad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Voordeel+van+de+Twijfel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verbinding+Versterken
https://robscholtemuseum.nl/?s=Moed+Oekraïense+Volk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Brute+Geweld+Rusland
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hoop+op+Vrede
https://robscholtemuseum.nl/?s=Toekomst+in+Goede+Handen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kracht+Jonge+Generatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Neem+Zelf+Verantwoordelijkheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Erkenning+Leed+Koloniale+Tijd
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mensen+van+Alle+Leeftijden
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eerlijk+onder+Ogen+Zien
https://robscholtemuseum.nl/?s=Slavernij+Excuses
https://robscholtemuseum.nl/?s=Slavernij+Misdaad+tegen+Menselijkheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fundament+Gezamenlijke+Toekomst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tegen+Discriminatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tegen+Uitbuiting
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tegen+Onrecht
https://robscholtemuseum.nl/?s=Elkaar+Vast+Blijven+Houden
https://robscholtemuseum.nl/?s=Inleving+Vermogen+in+Toekomst+Samen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hoop+in+Toekomst+Samen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Geloof+in+Toekomst+Samen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Na+Knielen+Overeind
https://robscholtemuseum.nl/?s=Samen+Rug+Recht

1 Comment

 1. Samenvattende vertaling:
  Koning Klimaatidioot rekruteert zijn volk voor het Azov Bataljon. Negers die hun landgenoten verkochten, omdat ze zelf geen schepen konden bouwen om naar Amerika te emigreren.

  Interessant dat hij het woord “liefde” weg censureert uit “geloof hoop en liefde”, dit dan vervangt door “geloof hoop en inlevingsvermogen”. Geen liefde dus, dat mag niet in de toespraak. Een ander interessant gegeven, is het gebruik van de term “Sociale rechtvaardigheid”, een term die opgezet werd door de Jezuïet Luigi Taparelli. Deze term wordt in social media doorgaans neergezet als SJW, Social Justice Warrior, wat men dan als “links” interpreteert.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Luigi_Taparelli

  De contrareformatie heeft dat slavernij verleden onzin verhaal opgezet, om de Nederlandse Republiek in een slecht daglicht te zetten. Historisch is het onzin, want de landen die voor die beschuldiging vermeend worden, zijn juist de landen die slavernij officieel gestopt hebben, de eerste landen die wetten tegen slavernij gingen uitvaardigen. En dat waren de “calvinistische” landen.

  Koning Papist.
  https://bosgeus.blogspot.com/2020/02/koning-papist.html

  De enige monarch hier waar we respect voor kunnen hebben, is Koning Willem III. Koning Willem III steunde de Aprilbeweging, wordt met grote regelmaat gedemoniseerd door de Nederlandse media. Ik meen dat hij en zijn twee zonen vermoord zijn, waarna we regentes Emma kregen. Meningen daar over verschillen.
  Het is dus moeilijk te oordelen over Koning Willem Alexander’s collaboratie met de Jezuïeten. Als hij dat niet doet, wordt hij vermoord, mogelijk ook zijn dochters. Dat Maxima zich niet bekeerde tot een protestante gezindte is zorgwekkend, historisch een ramp, maar er is nu eenmaal weinig tot geen verzet meer, tegen de overname van alles hier door de Jezuïeten, sinds het opzetten van de Bataafse Republiek. De Bataven waren een Germaanse stam die collaboreerde met de Romeinen, waardoor ze door andere Germaanse stammen verbannen werden. De Romeinen gaven hen daarom het land van Brabant, waar alle oorspronkelijk bewoners uitgemoord waren door de Romeinen, nadat ze in opstand kwamen.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.