Kbaal Film & Animatie – Sail Den Helder 2017: Good To Sea You Again

Vanaf maandag op tv, maar vanaf vandaag al op de website en de facebookpagina van Sail Den Helder wordt er al naar hartenlust op geliked en mee gedeeld; de splinternieuwe TV-commercial van Sail Den Helder 2017.

Het filmpje neemt ons mee naar het jaar 1980. Een Helders jongetje bouwt in de werkplaats van zijn opa zijn eigen miniatuur clipperbrik en droomt er van om ooit de wereldzeeën te bevaren. Hij legt de laatste hand aan zijn schip en glipt naar buiten. Op de top van een duin speurt hij naar een geschikte plek om zijn schip te water te laten. Met zijn voeten in het koude zeewater geeft hij het schip een zetje waarna de zeilen wind vangen en het bootje van hem wegvaart. Met gemengde gevoelens kijkt hij hoe zijn schip langzaam uit het zicht verdwijnt… 37 jaar later, het jaar 2017, zien we het jongetje – inmiddels volwassen – trots en vastberaden aan het roer van zijn eigen tallship. Met volle zeilen stevent het schip af op de haven van Den Helder. Good to Sea you Again! Het jongetje herenigd met zijn droom, het schip herenigd met de stad.

En dat is waar Sail Den Helder voor staat; het verbinden van werelden, het overbruggen van tijdperken en het inspireren tot grootse avonturen!

Sail Den Helder 2017 van 22 t/m 25 juni.

https://vimeo.com/211514206

http://www.saildenhelder.nl/lancering.html