Kafka – Gulden Nieuws grepen uit Almere van de afgelopen week: “The Mistake in de fik” | ‘Onderkomen vakbond voor gedetineerden afgebrand’

Het onderkomen van de vakbond Themis (The mistake) voor (ex)gedetineerden in Almere is afgelopen nacht afgebrand. Vermoedelijk is er opzet in het spel. Omwonenden van het Murenenpad hoorden omstreeks één uur in de nacht een harde knal. Onmiddellijk hierna bleek het pand van de vakbond in lichterlaaie te staan. Gedacht wordt aan een aanslag met een (brand)bom.
Om 10 minuten na één uur kwam bij het alarmnummer 112 de eerste melding binnen. Toch duurde het nog tot half twee, voordat de brandweer ter plekke was. De hele pui van het pand was naar buiten geslagen. Pas… om twee uur kwam burgemeester Ouwerkerk ook een kijkje nemen hoe ‘zijn‘ mannen van de brandweer het er van af hadden gebracht. Later meldde zich een man bij het ziekenhuis met brandwonden, die toegaf, dat hij bij het pand in de buurt was geweest. Hij wordt door de politie verder vastgehouden om nader inzicht in de toedracht van de zaak te krijgen.
De stichting Themis is een initiatief van Eef Hoos, die bekend maakte, dat hij iedere dag ‘dreigtelefoontjes‘ ontvangt. Hij vermoedt, dat er een verband is tussen de dreigementen en de aanslag op zijn pand. Saillant detail hierbij is, dat Hoos ook werkzaam is als deurwaarder en incasseerder en er om bekend staat, dat hij bij zijn incasso activiteiten wat druk, in de vorm van geweld, niet schuwt.

almere.flevoland.to, 20 mei 1999

http://almere.flevoland.to/archief/gn/index.archief20mei99.htm

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Themis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hans+Ouwerkerk
https://robscholtemuseum.nl/?s=incasso

https://robscholtemuseum.nl/?s=Dani%C3%ABl+Groen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koos+Dalstra
https://robscholtemuseum.nl/?s=John+Studulski
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paul+Blanca
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+Klashorst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oscar+Hammerstein
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eef+Hoos