Joost Lips – Van Schoonheid Genieten

Van Schoonheid Genieten

De foto hier boven biedt het uit zicht, dat wij tijdens onze avond wandeling aan treffen, waar bij iedere nieuwe avond er meer is ontluikt. De nog deels op gerolde vele varens stralen potentie uit, levens lust. De bomen worden als maar groener. Na tuurlijk is er het zingen van menig vogeltje. Onze wandelingen lopen we stiller. We ervaren, dat we zelf boven de verhaaltjes zijn gesteld. De zin tuigen staan open. Alle indrukken doen mee. Er bestaat geen filter in ons denken, dat verdeelt en verhaaltjes boven de ervaring van éénheid verkiest.

Ook dat lelijke asfalt zal voor een groot deel grondig worden verrijkt.

Dit is de tuin een week geleden, het is nu al weer rijker, ook de twee kleinere boompjes zijn, dat was nog even spannend, geopend met bladeren. Het kleine kerst boompje met kluit. dat wij met de kerst binnen hadden staat,  is buiten haar takken aan het uit slaan in schitterende frisse  groene tinten. Iedere ronde door de tuin, zo wel voor als achter, brengt verrassingen. Bij voor beeld als op eens de radijsjes in de twee rekken, die ik in de achter tuin geplaatst heb, de kop op steken, eerst twee, volgende dag vijf, nu al zeker tien. De rekken heb ik over het goed kope Green House, dat bij de eerste de beste storm over de muur heen vloog, dus maar ontmanteld, gezet en  tegen de muur geplaatst. Daar op heb ik op maat gesneden stukken tapijt, dat alleen maar in de weg lag, gelegd, vervolgens eerst een laag uit de tuin zelf, daar na de gekochte grond aarde. We gaan zien, of de spinazie er onder de zin in die condities heeft. Ik zag op twee plekken al wat sprietjes het vroege zon licht op vangen.

Ik mag ’s avonds graag een ritje maken naar Clonakilty makan, daar dan wandelen en wat aardige foto.s maken. Vergeet de laatste tijd de camera steeds vaker als ik het zien en beleven boven plaatjes verkies.

Een geliefde plek van ons is Dunworley, het strand met zo veel prachtige beeld houw werken van Moeder Natuur. De zee is de  beeld houwer met de rotsen als  het materiaal. Het was heerlijk weer. We gingen er na lange tijd heen, toen al snel de lucht betrok en een wind ons liet huiveren. Een kort bezoek, wel wat foto’s.

Schoonheid willen bezitten, is de schoonheid doden. Schoonheid geeft zich zelf weg, om dat schoonheid niets meer biedt dan de huidige uitdrukking van haar zelf. Zo kan ze nergens aan hechten en kan niemand haar vangen. Het vraagt aan een ieder over gave om haar weer te mogen zien. Dit heet genezing.

Beauty is in the Eye of the Beholder, zei William Shakespeare. De waar nemer is ook maar een aan name, wordt nooit aan getoond, dan zeg ik liever, Schoonheid is het Beleven als de Dualiteit van Subject en Object is Op Geheven. Geen ziener en niets dat gezien is, alleen het zien zelf, dat aan taal voor af gaat.

Karin bracht het twee keer ter sprake op vandaag; één maal over de telefoon, nog maals toen ze terug van haar werk was. Ze legde me voor, Je kunt Toch Alleen een Waar Neming Hebben Als je er Al een Woord Voor Hebt, Als Je de Betekenis Al hebt Aan Geleerd? Ik zei Klopt, Als je Niet Denkt, Zie Je Helemaal Niets. Je wendt je tot je geheugen om aan iets betekenis te geven. In beginsel betekent niets iets zonder, dat ik er betekenis aan geef. Met oude aangeleerde pons kaarten. Wie zou ik zijn zonder die pons kaarten?

Karin was in de winkel iemand tegen gekomen, die beweerde, dat ze neutraal tegen zaken aan keek. Waar op Karin zei Dat kan niet. Je ziet Iets Pas als Je Er Betekenis Aan Geeft. BOOM! Over het algemeen wordt haar directe spreken door velen niet met één gewaardeerd. Ook is het zo, dat om de zelfde reden bepaalde klanten, speciaal voor Karin, nu, naar die winkel komen. Daar om haalt Karin al tijd de grootste om zet. Haar werk geefster had haar jaren terug, toen Karin in de natuur winkel kwam werken, haar geleerd hoe ze de spulletjes aan man ef vrouw moest brengen. Karin ziet dit van zelf sprekend anders. Een gezondheids winkel had haar aan dacht, de adviezen zullen op recht en gezond zijn. Karin zorgt er voor, dat de zaak loopt. Karin redde de winkel toen aan het begin van de Lockdown de gemaskerden weigerden nog verder te werken.

Karin´s over weging over het verband tussen de waar neming en het neutrale zien, deed mij denken aan wat Jiddu Krishnamurti noemt Keuze Loos Gewaar Zijn. Je bent er wel en je bent er niet. Wel in de wereld staan, maar niet van de wereld zijn. Daar voor is alleen nodig. dat we de labels en etiketten op onze geautomatiseerde pons kaarten verder negeren en daar aan voor af durven bestaan in op rechte verlegenheid, die niets weet.

Jan Akkerman, een heerlijke gitarist, met een Feel, die sinds ik voor het eerst naar hem luisterde, me lief is gebleven. Ik sluit dit bericht af met luit muziek in één van de belangrijkste uit zendingen uit de geschiedenis van de Nederlandse televisie, en om streken. Toen Jan Akkerman door het muziek magazine Rolling Stone tot Beste Levende Gitarist werd uit geroepen, beschouwde hij dat als een te grote druk. Hij onder brak voor mijn kinder oog op TV zijn Live op treden midden in een muziek stuk en stapte weg, het donker in. Jan Akkerman wenste toen ook al geen imago, maar een levend wezen, te wezen. Dat wordt voor mij voelbaar in het muziek stuk Street Walker.

WDR | Jazzline | Jan Akkerman & BandStreet Walker

Gepubliceerd 22 nov 2008

fantadeluxe

WDR | Jazzline | Jan Akkerman & BandStreet Walker

Reacties
https://youtu.be/UBGxYfQ7Gy0?si=go393r-i-rtGbkCs

Live in Germany, een opname zo juist ontdekt. Jan met een kale kop, en magnifiek gitaar werk. Ook wonderen op de luit. Een dubbel snarige luit, die kende ik nog niet.

Pump Kiel | Jan Akkerman – Live in Germany (1980)

Gepubliceerd 20 nov 2019

BothSidesRecords1

Rares Video des Hervorragenden Gitarristen. Aufzeichnung vom 14.10.1980 aus der “Pumpe Kiel“. Er spielt Laute, Double Neck Guitar und 6 string und Mehr.
Da aus Meinem Video Fundus und Fast 40 Jahre Alt ist die Qualität Nicht So Besonders. Trotzdem viel Spass beim Anschauen und Hören. Schaut Auch auf https://www.janakkerman.com/

Rare Video of the Outstanding FGuitarist. Record of 14.10.1980 from the “Pump Kiel“. He plays Lute, Double Neck Guitar and  6 String and More.
Since from my Video Fundus and Nearly 40 Years Old the Quality is Not So Special. Nevertheless, have Wun Watching and Listening.

Reacties
https://youtu.be/ej5J5PcDuJA?si=ysCcvbg6nvZgWxly

Och, och, ik kan het niet geloven. Ook dit is weer nieuw voor me.en  Dit is zo gaaf! Hoor toch!

NOS | Tom & Herrie – Jan Akkerman, 12 februari 1993

Gepubliceerd 22 mei 2023

VHS Verzamelaar | RetrO

Gitarist Jan Akkerman is te Gast in het Programma Tom & Herrie van Tom Egberts.

Reacties
https://youtu.be/aaQAovb-rzA?si=CLbv-kt2Zu4srQn5

Nederland is geen cultuur, die voor het aller eerst de ware helden ziet. Op cultuur niveau bestaat geen spiritueel besef, behalve als een lastig gevoel. Wie dat ziet heeft geen labels om het leven mee weg te meppen. ze vertrouwen cultuur niet als wet en maat gevend,  en trekken zeker van leer hoe er vrij van te blijven.

De schoonheid van levens kunstenaars is, dat ze op ieder moment het materiaal, waar mee ze werken, in volle om vang beseffen en dit niet onder stoelen of banken steken als ze hun creatieve werk doen. Werken van uit heelheid. Geen last van de oordelen van anderen. De pons kaarten zijn in hen zelf op geslagen. Die stap uit de waan zin is me er wel ééntje. Het is waan zin er jaren of licht jaren van te maken.

Jan Akkerman, eerder, als waardige af sluiting.

Neder Pop Zien TV Show | FocusFantasie for Lute (1974)

Gepubliceerd >4 jun 2013

>

DedeGuitarMann

Dutch Guitarist Jan Akkerman playing A Lute Piece in A Focus Performance at Neder Pop Zien TV Show, in 1974.

Line Up
Thijs van Leer Organ, Flute, Mellotron, Vocals
Jan Akkerman Guitar, Lute
Bert Ruiter Bass
Colin Allen Drums

Credits to Captain Jos https://www.youtube.com/CaptainJos

This is for Promotional Purposes Only.

DISCLAIMER
All Music and Images Belong to the Their Rightful Owners. The Credit is Theirs Alone. I do Not Own Any of the Music. Absolutely No Copyright Infringement Intended.

Reacties
https://youtu.be/AvyB2-jdb_E?si=FTcn5Tqo4tH51C3-

Joost Lips

Present in dat Moment, april 27, 2024

https://presentinditmoment.wordpress.com/2024/04/27/1196/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joost+Lips
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vol+Ledig+Bestaan
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bodemloze+Beelden+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Efemere+Fenomenen
https://robscholtemuseum.nl/?s=The+Heart+of+the+Matter+Report
https://robscholtemuseum.nl/?s=AweandGrace
https://robscholtemuseum.nl/?s=Offensief+van+de+Schoonheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Karin+de+Vries
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jiddu+Krishnamurti
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rolling+Stone
https://robscholtemuseum.nl/?s=WDR
https://robscholtemuseum.nl/?s=WDR+|+Jazzline
https://robscholtemuseum.nl/?s=NOS
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nederlandse+Om+Roep+Stichting
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tom+Egberts
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tom+&+Herrie
https://robscholtemuseum.nl/?s=NOS+|+Tom+&+Herrie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Neder+Pop+Zien+TV+Show
https://robscholtemuseum.nl/?s=William+Shakespeare
https://robscholtemuseum.nl/?s=Beauty+in+Eye+of+Beholder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+Akkerman
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+Akkerman+&+Band
https://robscholtemuseum.nl/?s=Beste+Levende+Gitarist
https://robscholtemuseum.nl/?s=Guitaar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Guitar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Luit
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lute
https://robscholtemuseum.nl/?s=Thijs+van+Leer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bert+Ruiter
https://robscholtemuseum.nl/?s=Colin+Allen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Focus
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kiel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dunworley
https://robscholtemuseum.nl/?s=Clonakilty
https://robscholtemuseum.nl/?s=Courtmacsherry
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ireland

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image