Joost Lips – Teresa van Avila

Peter Paul Rubens Theresia van Ávila (foto Wikipedia)

Teresa van Avila

Ik weet niks van deze vrouw, op één ding na. Er is een uitspraak door haar gedaan, die me al tijd is bij gebleven. Ze bad tot God, ik parafraseer, God, Geef me Alle Crisis in Ene Keer!

Momenteel wordt haar Auto Biografie gedownload, ik zal deze straks in dit bericht voegen. Ik heb het sterke gevoel, dat ik haar wil lezen. De Cursus van Wonderen kwam van daag binnen, maar ik heb het gevoel dat Teresa voor rang krijgt. Ze schreef ook gedichten. Die wil ik vinden. Waar om?

Teresa van Avila, Klooster Naam van Teresa Sanchez – Mijn Leven, Auto Biografie, Uitgeverij Carmelitana, Gent, 1984 |  DOWNLOAD

God, Geef me Alle Crises in Ene Keer! Zo iets zeg je niet zo maar. Zo iets zeg je als je vol strekt klaar met de wereld bent en je alle Dendrieten, neigingen en onbewuste programma´s in je donder op geklaard wilt hebben. Een gebed, dat me aan spreekt. Een Totaal gebed, dat niet bang is voor de consequenties er van. Een gebed van over gave.

Het is de over gave, die ik voor als nog miste. Waar toe ik niet in staat lijk, om dat ik nog belangen in de wereld ken. Mijn focus is niet één puntig op werkelijkheid gericht, daarom duren crises ook zo lang.

Ik droomde van nacht van de vrouw met wie ik was, die moeder werd van de dochter, die ik niet meer zie. Het was een erotische droom. De droom bleef de gehele dag bij me en zei me verschillende dingen. Dat ik op de vrouw was gevallen door haar op merkelijke schoonheid. Ze behoorde tot het genre, waar van ik dacht: die wordt nooit de mijne. Maar ik verlangde naar haar lichaam, wat ´Vlees Huis´ betekent. Dat we geestelijk niet goed samen spoorden stond blijkbaar voor mij op het tweede spoor. Ze werd zwanger.

Van daag kwamen veel meer minnaressen langs voor mijn geestes oog, en ik voelde steeds het zelfde. Ik wilde jullie vlees, niet de over gave. Al dus kwamen er heel wat vriendinnen langs, die van daag mijn geweten ander maal bezochten. Het is wel waar, dat ik steeds mijn vriendinnen wilde trouwen, maar het is niet waar, dat ik ze eerder hier op onder zocht voor dat ik seks met hen had.

Ik snap onder tussen de aan beveling van mijn ouders, die ze aan de Katholieke Kerk ontleenden, veel beter Geen Seks voor het Huwelijk. Waar om? Ik heb het advies in de wind geslagen en seks is belangrijker geworden dan wat ik mensen er mee aan doe. Ik heb vrouwen gebruikt. Dat wist ik niet  toen ik het deed, ik zie het nu wel.

De Katholieke Leer, waar onder de Code Geen Seks voor het Huwelijk, kwam in vol strekt ander licht te staan, toen ik als 21 jarige van mijn moeder te horen kreeg, dat ze door haar vader en een broer in haar jongste jaren was mis bruikt.

Ik ben een geile vent, was ik nu ook schuldig? Wat is geilheid eigenlijk? Ik besloot in die dagen alles te onder zoeken en niets was me te gek. Ik ging naar de Rode Buurt in Amsterdam, zoop en rookte, zo als mijn op voeding me geleerd had dat je seksualiteit kunt on derdrukken, en ging in al die jaren slechts twee keer een Hoeren Huis binnen. Ik kon niks met padden stoelen, flessen wijn en stak menig joint op. Dus ik vroeg aan de negerin, of ik dan voor de betaalde prijs haar kont mocht fotograferen. Ik erken, de mannelijke belang stelling is primitief.

Hoe krijg ik het nu voor elkaar, dat God mij zondeloos vind, als ik vol strekt niet in staat ben dit soort dingen in me zelf te repareren? Kan niet. Vergeet het maar.

En dan op eens komen de dromen over de Vlees Huizen met wie ik samen mocht zijn, maar waarvan ik me bar weinig her inner, om dat ik toen beschonken was. Je kunt de zegeningen tellen, maar als je die niet kunt vinden, dan tel je de na delen.

Ik ken schuld gevoel, maar ik geloof het niet. Roeien met de riemen, die je hebt, dat is een veel zeggend spreek woord. Maar als je uit geroeid wordt, is dat wel het moment daar de staat van op te maken. Al mijn duivelse plannetjes zullen mis lukken.

Dat ene idee , om Een Voordeel uit een situatie te halen, is vol strekt geschift. Zo hoor ik Teresa van Avila, die haar Vlees Huis aan niemand meer beschikbaar heeft gesteld. Ik wil daar meer van weten. Ik wil het punt bereiken, dat ik vrouwen niet meer als Lekkere Wijven zie, maar als uit God geboren, ook al tonen ze hun achterste op OnlyFans.

Ik wil Vergeven, wat ik ook maar meen te weten.

Geilheid is geen zonde, geilheid is wat de wereld gaande houdt. Ik begrijp deze dag echter heel goed, dat Teresa van Avila zich niet langer als Vlees Huis beschouwt als ze tot God bidt voor de vol ledige crisis, de finale brand, het einde van haar smeken.

Ik ben zondig, Tamara, ik ben zondig, Natascha, ik geef aan kind en moeder graag toe, dat ik niet goed voor jullie was, zo als het gekund zou hebben. Ik leef nog, het is vol strekt mogelijk voor jullie beiden de onschuld in alles te zien, op dat we samen komen in liefde. Niet eens in begrip, begrip is waarde loos van uit Liefde stand punt.

Karin zei vaker, als het woord ´Vergeving´ werd gebruikt ¨Wie Ben ik Om te Vergeven, Niemand heeft Vergeving nodig!¨ Toch is ze dagelijks boos, net als ik, om vele dingen. Het is de tijd om mij zelf te vergeven. Zo ben ik uit gekomen bij Teresa van Avila, die seks loze vrouw die seksuele energie naar God liet stijgen, zakken en veruimen, waar ze ook verkeerde. De totale op rechtheid van klaar zijn met de wereld, zonder iemand in die wereld iets kwalijk te nemen. Ik weet niets van Teresa, en beweer dit alles.

Joseph Murphy zegt heel simpel, kies bewust voor wat je werkelijk wilt, en het onder bewustzijn, dat tegelijk God en als domme kracht van je wens is, zal geven wat je wenst. Ik weet dat het waar is. Ik kreeg die onbereikbaar mooie vrouw en alles wat in dat verbond besloten zat. Weet dus goed wat je verlangt! Maar hier mee doe ik de moeder van mijn kind al weer tekort, zo weet ik, dat ik louter dwaze dingen over weeg als ik zaken op Mijn Manier wil hebben.

Ik kan niet leven door voor gaande zaken Af Te Sluiten. Ik geloof geen filosofie, die zegt, dat iets ´Nooit is Gebeurd, Illusie is.´ Iets is pas niet gebeurd als ik het met alle betrokkenen goed heb gemaakt.

Dank Teresa!

Alles is Projectie, Alles is Droom? Kan mij het schelen, dat mijn lijden Illusie is volgens filosofen. Als ik lijd kijk ik waar aan en wat de op lossing er van is. Geef me de Hele klere Zooi maar in Ene Keer!

Ik eindig, mijn biecht is mijn zegen. God dank, en dank aan allen, die dit mogelijk maakten. Speciale dank aan de moeder van mijn dochter en mijn dochter.

Om helzing.

John Dowland | Vivid Consort | David Bergmüller – Can She Excuse My Wrongs

Published 22 nov 2020

Vivid Consort

Can She Excuse My Wrongs – John Dowland, 1563 – 1626
First Booke of Songes or Ayres, London, 1597

Vivid Consort Featuring David Bergmüller
Christine Gnigler Recorder, Vocals
Lorina Vallaster Recorder, Vocals
Sheng-Fang Chiu Recorder
David Bergmüller Lute

Andreas Gnigler – Film
Alexander Yannilos – Sound Recording
Lukas Froschauer – Sound Engineering
Sheng-Fang Chiu – Concept
Vienna, 2020

Instruments and Recorders by Adriana Breukink

Vivid Consorthttps://www.vividconsort.comvivid.consort@gmail.com
David Bergmüller • https://www.davidbergmueller.cominfo@davidbergmueller.com

Can she Excuse my Wrongs with Virtue’s Cloak?
Shall I Call her Good when she Proves Unkind?
Are those Clear Fires which Vanish into Smoke?
Must I Praise the Leaves where No Fruit I fFind?

No, No, where Shadows Do for Bodies Stand,
That may’st Be Abus’d if Thy Sight be Dim.
Cold Love is lLike to Words Written on Sand,
Or to Bubbles Which on the Water Swim.

Wilt thou be Thus Abused Still,
Seeing that she Will Right thee Never?
If thou Canst Not O’ercome her Will,
Thy Love will Be Thus Fruitless Ever.

Was I So Base, that I might Not Aspire
Unto those High Joys which She Holds from Me?
As They are High, so High is my Desire,
If she ThisDdeny, What can Granted Be?

If She will Yield to that Which Reason is,
It is Reason’s will that Love should Be Just.
Dear, Make me Happy Still by Granting This,
Or Cut Off DFelays if that I Die Must.

Better A Thousand Times to Die
Than for to Love Thus Still Tormented,
Dear, but Remember it was I
Who for Thy Sake did Die Contented.

Reacties
https://youtu.be/LB9USv8VYvA?si=cP3W-sTXWzSTxJcR

Joost Lips

Present in dit Moment, april 17, 2024

https://presentinditmoment.wordpress.com/2024/04/17/teresa-van-avila/

https://NL.wikipedia.org/wiki/Theresia van Ávila
https://EN.wikipedia.org/wiki/Teresa of Ávila

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joost+Lips
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vol+Ledig+Bestaan
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bodemloze+Beelden+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Efemere+Fenomenen
https://robscholtemuseum.nl/?s=The+Heart+of+the+Matter+Report
https://robscholtemuseum.nl/?s=AweandGrace
https://robscholtemuseum.nl/?s=Offensief+van+de+Schoonheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Karin+de+Vries
https://robscholtemuseum.nl/?s=Theresia+van+Ávila
https://robscholtemuseum.nl/?s=Teresa+van+Avila
https://robscholtemuseum.nl/?s=Teresa+of+Avila
https://robscholtemuseum.nl/?s=Saint+Teresa+of+Jesus
https://robscholtemuseum.nl/?s=Courtmacsherry
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ireland

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image