Joost Lips – Stoom Cursus Niet Weten

Stoom Cursus Niet Weten

Half september wil de Landlord ons uit het Huis hebben, dat we Bewonen. Hij probeerde Dit Al Eerder, waar op Karin en ik een Procedure Hier Tegen hebben Aan Gespannen en Gewonnen. Ook Nu zijn we een Procedure Gestart maar de Gang van Zaken wil Niet Vlotten. Onzekerheid Dus.

We hadden ons Oog op Ecuador gericht, Om te Gaan Leven in een Gemeenschap, in Bos Rijk gebied met Fraaie Bergen en Wateren, Waar je kunt Leven van Wat de Natuur met Wat Agrarische In Spanning Op Levert. Maar Enig Onder Zoek naar de Politieke Situatie Al Daar heeft Onze Aan Dacht Verlegd.

Spanje is Nu in Focus. Ik lonk Daar Bij Ook naar Portugal. Dat is het Land, Waar ik in Vroeger Jaren tijdens een Vakantie Zeer van Genoot en Waar mijn Favoriete Dichter Fernando Pessoa zijn Leven sleet. Ik deel Hier Graag Wat van zijn Werk.Fernando Pessoa – Gedichten, Vertaling August Willemsen Download

We hebben Contact met een Vriend in Spanje gehad, die Ons heeft Uit Genodigd, Enige Tijd bij hem Door te Brengen, de Sfeer van het Land te voelen, en Ons Verder te Oriënteren. Als onze Woon Situatie in Ierland Nog Even Veilig kan worden Gesteld doen we Dit. Dan zal Spanje Wel Licht onze Eerste Bestemming zijn. Land is er Vrij Goed Koop, dan staat er Soms Ook een Bouw Werkje op, Waar je In Kunt Leven, maar Water en Electriciteit zijn Vaak Niet Aan Wezig. Dat is Wel een Dingetje. We gaan Kijken.

Wat mij in dit Alles Op Valt is de Luchtigheid, die Zo Wel Karin als ik Voelen. Er speelt Regel Matig Zeker Zorg over onze Situatie op, maar We Weten dit Ook Snel te Droppen. Wat er Op Neer Komt, dat We Leren Leven met Onzekerheid over de Toe Komst en de Kansen van dit Moment Beter Her Kennen. De Corona Waan Zin is In Deze een Soort Snel Kook Pan geweest, die de Stoom Cursus heeft Verzorgd.

Tijdens een Wandeling in Rosscarbery zei Karin van Daag, dat Zaken, die we Vroeger ‘For Granted‘ namen, in het Huidig Tijd Bestek des te Dieper worden Gewaardeerd. Ik herken dat zeker. Veel mensen zijn Verwende Nesten, die bij Klein Verlies, Al Klagen. Als je Weet te ‘Nullen‘, als je Leeg kunt zijn van Bezit Drang, dan zie je Weer Wat je Elk Moment op Nieuw Gegeven is. Je ontdekt Feitelijk, dat je Hier Voor Al die Tijd Sliep en als Slaap Wandelaar door de Dagen ging, om dat Je Je Steeds Maar Weer Identificeerd met het Lineaire Denken. Je ontwaakte Hier Veel Vuldig uit, en Dit voelde Dan Steeds als Open Baring, maar Wel Dra was de Geest dit Weer aan het Interpreteren en In Lijven. Hier Radicaal Mee Kappen is de Werkelijke Bevrijding van de Mens.

Kijk Eens in het Boek Gedichten van Fernando Pessoa, Vertaald door August Willemsen, op Blad Zijde 55 en begin Dan te Lezen. Dat is een Magistrale Ervaring. De Liefde voor Poëzie is Goed Bedorven door naar School te Gaan, waar ide Dicht Kunst Voor als Al Moeilijk wordt Voor Gesteld. Ik Herinner me, dat een Bekend Nederlands Dichter, zijn Naam is me Ontschoten, Eens een Tekst Verklaring uit een School Boek over Één van zijn Poëmen Las, en Verkondigde, dat dit Vol Strekt Niet was, Wat hij Bedoelde. Vergeet de Dichters, die Niet Aan Spreken. Houd Je bij Wat je Lief Hebt.

Er zijn Veel Schrijvers, die Niet “Literair‘ worden Geacht door de Deftige Dames en Heren, die Zich Zelf Wel Beschouwen als Horende tot de Groep, die ‘Literatuur’´Produceert. Snobistische Dwaal Geesten zijn het, die Anderen de Maat willen Nemen. Ieder Origineel Mens is een Kunstenaar.

Niet Weten is het Uit Gang Punt van Ieder Mensen Kind. Steeds Meer Weten Verkleint de Oneindige Mogelijkheden van het Begin, Progressief tot Steeds Minder en Minder. Tot dat je Knetter Gek bent Geworden van de Fuik, Waar in Je Je Zelf hebt Gedacht. Dan Breek Je Uit. Welkom Thuis!

Joost Lips

Efemere Fenomen, 11 juli 2023

https://efemerefenomenen.wordpress.com/2023/07/11/stoomcursus-niet-weten/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joost+Lips
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bodemloze+Beelden+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Efemere+Fenomenen
https://robscholtemuseum.nl/?s=The+Heart+of+the+Matter+Report
https://robscholtemuseum.nl/?s=Karin+de+Vries
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ecuador
https://robscholtemuseum.nl/?s=Portugal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fernando+Pessoa
https://robscholtemuseum.nl/?s=August+Willemsen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Spanje
https://robscholtemuseum.nl/?s=Corona+Waan+Zin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stoom+Cursus
https://robscholtemuseum.nl/?s=For+Granted
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dicht+Kunst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rosscarbery
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ierland